|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke´08 - 2.del
16.5.2008 13:13:53   
sayuri
Evo me, evo me. Nisem šla še rodit user posted image . Sem imela pestro dopoldne in sem zdajle čisto crknjena. Ene rožice sem iskala po vseh bližnjih cvetličarnah, pa v Kočevje sem šla - nazadnje zastonj, ker nism nč dobila, pa do zdravnice sem se šla zmenit, da bo v ponedeljek kar mož prinesel papirje za podaljšanje bolniške...skratka....zdajle sem šele domov prišla. Grem najprej malce prebrat, da bom na tekočem. user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 3401
16.5.2008 13:18:54   
Erin
Barbarinha - jaz ti žal ne znam pomagat, predvidevam pa da ti bo bambi  znala s kakšnim nasvetom. Upam, da boš lahko jemala kako zdravilo oz se bo alergija vsaj toliko omilila da boš lahko normalno živela... Držim pesti...user posted image user posted image user posted image
buhtlčk - pa si jim omenila zvišanje kg v treh dneh 3 kg? user posted image Reč jim da zahtevaš pregled, v nasprotnem primeru oni odgovarjajo zate...kaj se pa grejo?? Najbolje da greš tja kar osebno pa narediš cirkus, tako te bodo takoj vzeli in pogledali samo da ne bo kaosa... Jest bi kar pop**** če bi me v takem primeru tako odslovili... Sestri pa reč da ni strokovnjak za to, ker drugače bi sedela za drugimi vrati in da zahtevaš pogovor z zdravnico....uf, uf...kar piha iz mene tko sem jezna na tvoje zdravnike...grrrrrruser posted image user posted image user posted image

sayuri - sem se spomnila da nas v pon zapuščaš kajne?user posted image No, ampak važno je da tebe in tvoja pikca dobro pogledajouser posted image

*Kdor upa-vztraja-kdor vztraja - ZMAGUJE!
**Poražen si šele takrat, ko se sam predaš.
***Zmagajo tisti, ki verjamejo, da to zmorejo.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 3402
16.5.2008 13:35:14   
dojenč
zoja miša-za vzgojiteljico.
zdaj so res razpisali toliko izrednih izpitov ker smo pol od 1.7 pa do 1.9 doma,tak da sem se zdaj odločla da grem na vsak izpit ki je razpisan, ker pol itak ne bom imela casa, ali pa,zdaj se še mi da učituser posted image
joj, babe, se vam je ze začelo dogajati to kar meni:
tamala kar nogo ven porine(ne cez trebuh)ampak se naredi taka buška na trebuhu, pol pa jo malo pobožam, pa se kar skrije.kaki nori občutek.

življenje mi je polepšala hčerka žana 4.8.08.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 3403
16.5.2008 13:39:09   
karmar
AAAAAAAA!!!!!!! Sem napisala tudi jaz cel roman- verjetno da sem odgovorila 10 puncam!!!!user posted image user posted image user posted image pol pa error, ker pišem med službo in je šlo preveč časa mimo.
Erin semprv vesela da se bolje počutiš. Hvalaza informacije o trebuščku, ampak meni verjetno G vpisuje kar po statistiki, ker čisto nič ne pregleduje po UZ.  
Kar se tiče smrčanja- mojuser posted image  mi je zadnjič rekel "smrčiš in prdiš "user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 3404
16.5.2008 13:45:17   
naty13
Evo mene. Sva že nazaj.

Poročilo iz 3D UZ-ja. Bilo je super. user posted image  Smo se kar namatrali, da je lump dal rokice iz obrazka dol, še vmes sva šla mal hodit, pa nam je uspelo. user posted image  Namatrali smo se tudi, da smo lulija našli. user posted image  Ja, user posted image  bomo meli 100%. Hotela je 100% potrdit, da bo fant in smo lulija iskali, jajčka so se pa vidla. Mere so vse v mejah normale. Težki smo pa 1029g. Po merah pa za en dan prehitevamo. user posted image  Pa še posnetek imava in dve slikici obrazka. user posted image

Potem sva šla pa še naročit sobico za Nejca. Sva lažja za 1400eurov, HB imava še za 500eurov bonov od poroke. Kaj je danes vse tako drago. user posted image

Komentirala bom pa kasneje.

pa pa

(odgovor članu karmar)
Neposredna povezava do sporočila: 3405
16.5.2008 13:45:29   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: Erin

sayuri - sem se spomnila da nas v pon zapuščaš kajne?user posted image No, ampak važno je da tebe in tvoja pikca dobro pogledajouser posted image

JA, v ponedeljek imam najprej zjutraj pregled v ZD POstojna. Potem pa hop zraven v porodnišnico na all inclusive počitek user posted image . Me čaka nekaj injekcij - Erin - kam se da injekcija za pljučka -  v rit user posted image , pa popoldne še enkrat 3duz. JAz močno upam, da bom šla v torek že domov - edino, če bojo kaj novega našli. Malo me kri skrbi user posted image . Mi je G rekel, da če se ne bo zboljšalo, bo treba transfuzijo naredit user posted image  AMpak - bomo videli, kako bo v ponedeljek user posted image . Imam pa kar nekaj vaših številk v mobiju shranjenih, tko da boste obveščene. user posted image

Fant od K_a_t_j_e lepo, da si nam sporočaš novičke. Sporoči Katji, da mislimo nanjo, da ji želimo vse najboljše in da bo vse ok. IMa pa Katja tud moj mobi, tko da mi lahko kakšen SMS pošlje user posted image .

Oblačenje novorojenčkov - če bo letošnji avgust takšen, kot lanski in predlanski, bo treba kar takoj kombinezone nabavit user posted image . V začetku dve plasti. Vem pa, da je meni patronažna rekla, da vso volno stran (volneni cpatki, jopice....)...otroček hitro pokaže, da mu je vroče - dobi rdeče pikice po obrazu in na tilniku, joka.... SAj se bomo hitro zverzirale user posted image

PLeničke za enkratno uporabo -  za začetek imam kupljen paket Pampers New born 2-5kg in paket iz Mullerja. Vendar mi tele iz Mullerja že niso na videz všeč - imajo zadaj preveč ohlapno - mislim, da celo brez elastike. Že kar vidim, kako bosta user posted image user posted image  pokakana po celem hrbtu. Moje izkušnje iz prve user posted image  so takšne, da so premočile popolnoma vse plenice, razen Fixies. TAko da bom v Baby centru nabavila še Fixies pleničke (so pa mislim da najdražjeuser posted image ). Pri Filipu sem kasneje uporabljala Libero plenice, ampak jih v Šparu tako majhnih več ne zasledim. Je pa res najbolje probat. Naš ni bil nič alergičen in mu je vsaka plenička pasala. 
Erin, v našem vrtcu uporabljajo Lumpijeve pleničke.

Punce, bi še kaj komentirala, pa sem res čist povožena, tko da grem malo počivat. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 3406
16.5.2008 13:49:18   
bella02
Ojla!
Saj komaj dohajam z branjem, kaj šele, da bi sproti kaj pokomentirala. Velik razlog tiči v tem, da zelo pozno vstanem. Ko gresta user posted image v službo in pupika v vrtec, zaspim nazaj in ne vstanem prej kot ob 10h, raje še pol urce kasnejeuser posted image . Sploh ne moremuser posted image user posted image user posted image ! Res grem spat okoli polnoči, pa vseeno. Me je kar groza, pa učit bi se morala, pa se sploh ne moremuser posted image . Popoldne pa mal s tamalo in malo naokoli, pa gre dan mimo. Da o tem, da cunje še niso zlikane, sploh ne govorimuser posted image user posted image user posted image ! Včeraj sva šli z malo zapravit bon v H&M in sva čakali 20 min v vrsti, pa malo sva še šetali, dopoldne pa sem bila na faksu in zvečer - sem mislila, da mi bo križ ven paduuser posted image ! Tako je bolel, da sem še spala slabo.
Pišete, da nekatete otekate. Jaz zaenkrat še ne opazim bistvene razlike, sproti pa preverjam, če gre še prstan dol.

Vprašanje za študentke!
Vpisala bom absolventa. Ker nam pripada dodatno materinsko leto, sem pač mislila, da se mi avtomatsko podaljša absolvent za 1 leto. Pa se mi res? Baje obstaja možnost ponovnega vpisa v 4. letnik. Mi katera ve kaj povedat okoli tega?

Erin, imena pri meni lahko zbrišeš, prihaja do sprememb pri idejahuser posted image . Sem vesela zate, da si uredu user posted image user posted image user posted image !

Katja, tebi naj user posted image prenese naše pozdrave in user posted image user posted image user posted image in kmalu se nam pridruži.

Obeta se nam deževen teden. Midva greva kupit omaro za starejšo pupo user posted image in potem pričnemo na dan spravljat njene cujnceuser posted image . Šele potem bomo videli, kaj imamo in kaj ne. Glede na to, da je mala februarka ..., ne vem, bomo videli.

Plenice: midva sva na začetku uporabljala Pampers in so ble Ok. Mi je enkrat tudi šla na prafaktorje. Na koncu sem kupovala v Hoferju in Lidlu in moram reči, da so mi bile oboje kul. Bomo pa videli, kako se bo to obneslo na malih ritah naših user posted image . Še zmeraj nam ostanejo Pampers.
Zaenkrat toliko. Uživajte!

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 3407
16.5.2008 14:15:40   
anita goitan
punce helou da se javim,
včeraj sem omenila da grem na en schnell UZ matreničnega vratu, sem pač moji dr.mail poslala da imam zadnje dni občutek kot da me ta malo z rokicami dol v nožnico praskauser posted image pa me je naročila že takoj naslednji dan in evo vse je okuser posted image user posted image , matrenični vrat lepo zaprt in dolg 3,8cm, hvala bogu, mal me je blo strah, sva kar oba doma ostala. Mi je pa dr.šel s tistim ala paličnim mešalnikom notr, samo mičkano ne prou velik da je si je lahko vse lepo ogledal.

Bom še potem vse lepo prečitala kar ste v tem dopoldnevu načvekale in se beremo

(odgovor članu bella02)
Neposredna povezava do sporočila: 3408
16.5.2008 14:23:07   
čipka
Barbarinha,  jaz bi na tvojem mestu šla v najbližjo urgenco, če tvoje gonekologinje ni-in je še neki časa ne bo.Res! Ko prideš tja, lepo opiši kakšna je situacija in da se bojiš zarad user posted image , če ti lahko karkoli pomagajo. Drugače je imela pa moja sestra tut alergijo v nosečnosti, pa takrat ji je osebna zdravnica dala ene tablete ki niso škodljivi za otroka. Lahko greš pa tudi v lekarno vprašat.

Inf. za Erin za seznamček: +14 kguser posted image user posted image (papamo veselo spet)

Pridne bodite pupe! 

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 3409
16.5.2008 14:42:13   
Zoja Miša
Joj punce, skos vas berem, ker sem tako lena, da se mi ne da nič delati!!!user posted image Pa danes me še doma čaka malo pospravljanja! Ker če se v soboto zjutraj zbudim in si mislim, da moram še posesati stanovanje, me mine, da je sobota. Torej bo treba danes. In jutri upam, da mojega prepričam, da greva v šoping!!!

Krmar, sem se nasmejala, ko si napisla, kaj ti je tvoj rekel!!!user posted image  Pa bo že držalo.

Sayuri, ti kar počivaj, saj je ful utrujajoče vreme, pa še aktivna si bila! Če slučajno se za vikend nič ne javim, ti želim, da dobro zrihtaš v ponedeljek in nas obveščaš, ter prideš domov v torek, najkasneje!

Naty super za dober pregled in 100% user posted image

Anita, user posted image  samo da je vse o.k.!

Bodite pridne, pazite nase in na svoje pikice, pustite se razvajati in si kaj privoščite! Lep vikend!!! user posted image

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 3410
16.5.2008 14:43:42   
tejkaz
Barbarinha, Claretin se med nosečnostjo lahko jemlje. Vsaj zdaj ko smo že tako daleč se lahko, verjetno je bolj vprašljiv v prvi tretjini.

Naty, super za pregled in za lulija. Kakšno sobico sta pa kupila Nejcu?

Zoja Miša, luštkan trebušček in res si suhica.

Plenice - dokler niso spremenili Mullerjevih plenic, smo imeli Mullerjeve. Zdaj pa ni več elastike zadaj, on trakec za pripet je čisto mini in se hitro strga. Zdaj uporabljamo Pamperske iz Mullerja. So nemške in so res zakon. V drugih trgovinah imajo poljske in so zanič. Res neverjetna razlika. Tudi robčke uporabljamo Pampers. So najbolj mehki in mokri. Kremo pa kar Bepanthen ker ima naša rit občutljivo rito user posted image Bom pa tudi sedaj pri ta drugem uporabljala isto. Razen če mu ne bodo pasale.

Bella, res ti pripada dodatno leto, ampak absolvent se ti ne podaljša kar avtomatsko. Je treba dat prošnjo in potrdilo o materinstvu (rojstni list). Na nekaterih fakultetah lahko ponovno vpišeš zadnji letnik na nekaterih pa ne. Jaz na FMF-ju nisem mogla, kolegica na Filofaksu pa je lahko, tako da je najbolje da se obrneš na fakulteto.

Zatekam tudi jaz malo, vendar ne preveč. Še ni krize.

Glede oblačenja smo pa že imele enkrat debato se mi zdi. Je pa čisto v vsakem kraju drugače. Meni je patronažna rekla, da mora biti v dveh plasteh dokler ne doseže 4 kg, potem pa po občutku. Je pa res, da otrok sam pove ko mu je vroče. Dobi pikice pod vratom. Ravno Eva je zadnjič imela veliko pikic pod vratom in nisem vedela kaj je zdaj to. Kakšna alergija, ker smo ravno menjali prašek? Pa sem ji slekla žabice tako da ima sedaj samo hlače in je vse ok.

Anita, super za pregled in dolg MV.

Zdaj grem pa položnice plačat user posted image

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 3411
16.5.2008 14:47:59   
mishel
SAYURI te bomo pogrešale user posted image !!! Torej bosta kar dve avgustovke naslednji teden v bolnici. Revice.

ANITA GOITAN user posted image user posted image user posted image samo da je vse vredu!

NATY user posted image user posted image user posted image tebi pa za uspešen pregled!!!

NEŽA  tudi jaz imam zeloooo rada modro-svetlo! Do lani je bila moja najljubša, potem pa sva se maja poročila in imela vse v belo zeleni kombinaciji (taki nežno zeleni) in od takrat me kar vleče k tej barvi user posted image .

BARBARINHA upam da ti bodo le našli nekaj, kar ti bo pomagalo pri teh težavah, jaz pa na žalost o alergijah (ali pa na srečo) ne vem kaj dosti.

ME KLIČE DAVID, CIAO

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 3412
16.5.2008 14:57:38   
dojenč
bela02-najbolje da se pozanimaš na šoli, kako je s tem
sayuri-upam da boš že v torek, doma, in da nam v sredo poveš kako in kaj.
barbarhinka-tudi jaz bi šla na urgenco-nekdo mora nekaj vedet, in mora nekaj obstajat.
takšne stvari pa me jezijo, kot da smo user posted image , najbolj čudna bitja takoj za vesoljci, ne obstaja ono, ne ono, ono spet ti preizkušeno.user posted image
nas jemljejo, kot da smo nevem kaj,gnjavit jih moraš pol pa se mogoče kdo premakne.
a tam pa je ta drogeraše nevem kako zdravilo že izumljeno(moje mnenje)

jaz pa papam čips-pol pa ni čudno da se smejite mojim kg.potem pa se sprašujem zakaj se vsi obračajo za mojo ritkouser posted image user posted image
zoja miša-kaj pa se  lenosti tiče se ti pridružim,meni še za sedet ni,če ima katera čas za likanje-------MASTNO PLACAM.user posted image user posted image  SPLOH se ne morem spravit poleg.uhhh, kak je pasalo se malo potožit.
naty-kvariš statistikouser posted image user posted image user posted image
salim se, samo da je vse ok.user posted image user posted image user posted image user posted image
kaj še......hmhmhmuser posted image buhtlčk - pa si jim omenila zvišanje kg v treh dneh 3 kg? user posted image Reč jim da zahtevaš pregled, v nasprotnem primeru oni odgovarjajo zate...kaj se pa grejo?? Najbolje da greš tja kar osebno pa narediš cirkus, tako te bodo takoj vzeli in pogledali samo da ne bo kaosa... Jest bi kar pop**** če bi me v takem primeru tako odslovili... Sestri pa reč da ni strokovnjak za to, ker drugače bi sedela za drugimi vrati in da zahtevaš pogovor z zdravnico....uf, uf...kar piha iz mene tko sem jezna na tvoje zdravnike...grrrrrr
                   se strinjam z erin
(pol pa pride do komplikacij pa recejo:smo delali skladno s pravili   za pop.user posted image it

(odgovor članu Zoja Miša)
Neposredna povezava do sporočila: 3413
16.5.2008 15:01:07   
dojenč
buhtlček-se trudim da bi vsaj enkrat videla in občutila kako je če imaš 70 kg.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dojenč)
Neposredna povezava do sporočila: 3414
16.5.2008 15:08:01   
bambi14
IZVIRNO SPOROČILO: Barbarinha

Souser posted image ! Hilfe, hilfe, pomoč, pomoč! Pregledala sem že vse na internetu, poklicala pol Slovenije, pa mi nihče noče ali ne zna pomagati! user posted image  Ne vem več, ali sem nora jaz, ali kaj se dogaja? Do sedaj je moja nosečnost potekala brez problemov, v bistvu ta problem ni nič povezan z nosečnostjo, ga pa otežuje. Pred dvema dnevoma sem namreč dobila alergijo na cvetni prah in prah trav. Doma sem na podeželju, kjer se veselo pasejo kravice po visoki travici nekaj metrov od moje hiše, na drugi strani pa super lepo cveti gozd. Oči imam zatečene, iz nosa slap, ne pa kapljanje, nebo v ustih me srbi, da bom pouser posted image la. Kar naprej goltam lučke, ker to vsaj malo omili srbenje. Ko kiham, ne morem več zadržati vode, mo moj mali črvek pritiska na mehur, tako da vsa polulana hodim okoli.  Včeraj kličem v lekarno, razložim problem; gospa, ne moremo vam dati ničesar brez, da vam to predpiše vaš osebni zdravnik. Kličem osebnega zdravnika; pojdi h ginekologinji. Kličem ginekologinjo; nje ni, je na potovanju v Romuniji in je ne bo do ponedeljka, pokliči na ginekologijo v Maribor. Kličem tja, me vežejo v porodnišnico, tam zdravnica pove, da mi nihče ne bo ničesar svetoval če ne poznajo moje kartoteke. Kličem še na ginekološki oddelek v Ljubljano, tam nočejo pomagat, ker se bojijo in ne poznajo primera. Rada bi samo vedela naslednje: Alergijo na svetni prah in trave imam od osmega leta starosti. Od takrat pred sezono cvetenja pričnem uporabljati tablete Aerius in Flonidan S, ki omilijo problem. Na navodilih sem prebrala, da testiranj na nosečih in doječih materah niso delali in da zato uporabo odsvetujejo. Zanima me, ali obstaja sredstvo, ki vsaj omili težave, vsaj malo. Ali lahko vzamem kakšne blažje stvari kot je Claritine, čeprav tudi tam piše, da uporabo med nosečnostjo odsvetujejo. Pravi farmacevtka, da naj ostanem v hiši. user posted image  Imam vrt, kjer bijem hud boj za obstanek z rdečimi polži, imam opravke zunaj hiše, saj se ne morem zapreti do konca poletja v kopalnico. Seveda nočem, da bi imel moj user posted image  zdravstvene ali kakršnekoli druge težave zaradi tega, vem pa tudi, da ni dobro, da toliko kiham in se maternica med tem krči. Bambi, pomagaj mi!!! Moj user posted image  mi je sicer prinesel kapljice za oči in gel za nos Nisita, vendar ne pomagata kaj prida. Povej vsaj, ali obstaja kaj, ali pa se moram sprijaznit s hišnim priporom do konca nosečnosti. Popolnoma sem obupana!user posted image user posted image user posted image user posted image

boga......

.....po domače: vsak v zdravstvu mora skrbeti za svojo rit in zato prelagajo odgovornost drug na drugega in te pošiljajo sem in tja.

Flonidan in Claritin vsebujeta isto učinkovino, to je loratadin. Vedno moraš gledat kaj je učinkovina v zdravilu, ime zdravila ni toliko pomembno, saj morajo pač različne tovarne dat različna imena za isto učinkovino.

Poglej:
http://www.ivz.si/knjiznica/arhiv/reg_zdravil2/pdf/nosecnost.pdf
--glede na to spadajo preparati z loratadinom v B skupino.

Nekaj strani nazaj poglej ker smo že kr nekaj prdebatirale glede alergij. Lahko bi uporabljala NASaleze(to je tali mikroskopski prah, ki se stisne v os in naredi zaščitno plast- glej: http://naturamedica.si/site/index.php?page=nasaleze)

Drugače pa kolikor sem gledala po netu je kr veliko user posted image jemalo zdravila proti alergiji ( tudi loratadin). Kapljice fiziološke raztopine lahko jemlješ brez skrbi, ker je to v bistvu 0,9% NaCl in se uporablja za spiranje noska. (9g soli na liter prekuhane vode).Kake druge kapljice pa ti bodo spet odsvetovali, zaradi user posted image .....če pa boš vseeno uporabljala kaki operil, pa ne dlje kot 3 dni,ker ti bo preveč izsušil sluznico in otem začne sluznica pečt.

Lahko bi si dala masko gor ampak malo smešno zgleda. V lekarni se dobijo posebne maske(,FFP2 ali FFP3).....ki smo jih prodajali proti ptičji gripi in prepuščajo samo zelo majhne delce. Glej:http://www.ozs.si/obrtnik/prispevek.asp?IDpm=4021

ali pa si poskusi pomagat enostavno po domače:
- zmoči kako bombažno plenico- napolni jo z vlažno vato in daj na nos.

malo še pa bojo prve trave nehale cvetet. Zdaj ful cveti breza.

Upam, da ti bo kaj olajšalo tvoje user posted image težave.

Drži se.

(odgovor članu Barbarinha)
Neposredna povezava do sporočila: 3415
16.5.2008 15:10:54   
dojenč
kolko mora biti MV DOLG DA JE NORMALNO-meni nič prav ne povedo, pol pa vas obremenjujem s tem

(odgovor članu dojenč)
Neposredna povezava do sporočila: 3416
16.5.2008 15:18:05   
anita goitan
user posted image user posted image danes em stopila v 28.teden

dojenč
sem ti mal po netu prečekirala, mal si lahko tudi s tem člankom pomagaš:
http://vestnik.szd.si/st6/st6-347-349.htm

Pa še tole:
Pregled v 24. tednu nosečnosti   Ponižujoča tehtnica bo še vedno tam. Pa tudi glede preverjanja krvnega tlaka, hemograma in urina ne bo nič novega. Nadležnega ginekološkega pregleda ne bo več, če ne boste imele težav, ki bi tak pregled zahtevale. Vsekakor pa ocenimo ali izmerimo ustreznost rasti maternice. Srčni utrip preverimo s preprostimi elektronskimi napravicami, ki omogočajo, da bitje plodovega srca sliši tudi nosečnica. Ne pričakujte pa kvalitete zvoka tipa Dolby soround, niti za nadstandardno zavarovanje ne. Sladkorno bolezen v nosečnosti (gestacijski diabetes) odkrijemo pri okoli 1 % nosečnic. Za odkrivanje tovrstne bolezni uporabljamo presejalni test s 50 g glukoze na tešče. S tem testom je nujno pregledati vse nosečnice z znaki tveganja. Ti pa so: v prejšnjih nosečnostih odmrli plodovi in spontani splavi, prezgodnji porodi, pretežki otroci za gestacijsko starost in otroci z razvojnimi nepravilnostmi, v trenutni nosečnosti pa velik plod, veliko plodovnice, glukoza v materinem urinu, debelost in starost nad 30 let. Pomemben je tudi podatek o sladkorni bolezni v družini. Mejno pozitiven test ponovimo čez dva do štiri tedne, ob pozitivnem testu pa so potrebne nadaljnje preiskave in ob potrditvi bolezni tudi zdravljenje. Prav je, da vam ob tem pregledu ginekolog ponudi tudi ultrazvočni pregled, pri katerem oceni tveganje za prezgodnji porod z merjenjem dolžine materničnega vratu. Ta ne sme biti krajši od 15 mm. V nasprotnem je potrebno nadzor nad nosečnostjo poostriti in po potrebi seveda ukrepati. Najugodnejši čas za preiskavo je med 22. in 24. tednom nosečnosti.

< Sporočilo je popravil anita goitan -- 16.5.2008 15:23:26 >

(odgovor članu dojenč)
Neposredna povezava do sporočila: 3417
16.5.2008 15:29:52   
dojenč
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za anito in bambi, kako sta pridni,pravi naši forumski zdravnici.pas sem zmazala se cokoladouser posted image psst

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 3418
16.5.2008 16:35:56   
naty13
Dojenč nič ne kvarim statistiko, ker imam že user posted image  na seznamčku, ko smo meli NS nam je povadal, da bo verjetno user posted image , zdaj pa je 100%.

Tejka kupila sva mladinsko sobo - trodelna omara, postelja 140X200, pisalna miza s predalnikom in en podalšek z dvema predaloma, pa še predalnik z dvama predaloma kasneje za TV, ko bo že tolk velik, da jo bo sam kupil in tukaj so tudi tri poličke.

Bella jaz sem študentka in letos mi teče absolventsko leto, se moram pa še pozanimat, da podalšam absolventa, mi še za Nejca pripada, potem pa še eno leto dobim za bebico, ki jo pričakujeva.

Sayuri a kar zapuščaš naš žeuser posted image  kako gre hitro čas, sem že pozabila, da sploh greš v bolnico. Čimprej se vrni. user posted image

pa pa

(odgovor članu dojenč)
Neposredna povezava do sporočila: 3419
16.5.2008 16:51:43   
ANA_P
Na hitro sem zdaj preletela tako da lepe pozdrave K_a_t_j_i, Erin user posted image user posted image user posted image  tebi, ekr se bolje počutiš.
Naj vam omenim, da sem bila danes v New Yorkerju in si kupila tričetrt bombažne hlače/trenirko, spodaj za za zavezat, za borih 12 Eurovuser posted image user posted image

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 3420
16.5.2008 17:05:57   
Julija08
Hojla, jaz sem imala danes 4D pregled in sem čist šokirana. user posted image user posted image user posted image user posted image
V glavnem pokazalo se je da ima moja Julija jajčka, tako da ni več Julija, ampak bo verjetno Tristan.user posted image user posted image user posted image

Sem bila čisto paf, ker sem se že psihično pripravila, da bomo imeli user posted image . Moj je tud samo čukasto gledal, ampak ginekologinja je rekla da je 100% user posted image , so se videla jajčka pa lulček.user posted image user posted image user posted image  Svašta...dobro da sem kupovala do sedaj še vse nevtralno.
No, upam, da se sedaj res ne bo več nič spremenilo, me pa zanima ali nam potem še pripada en UZ tam okoli 32 tedna ali ne. Vem, da smo nekaj že govorili o tem, ampak sedaj pa več ne vem.

Drugače pa Sayuri, tudi jaz še nisem imela tega cukr testa. user posted image

Obseg trebuha imam pa jaz že 110 cm, se mi zdi ful veliko, no ampak tudi prej nisem bila prekla sem imela mislim da tam okoli 70-75 cm.

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 3421
16.5.2008 17:35:07   
andrejaboris
HOj babike!

MI smo polne zaposleni, Lan že teden sni spi v svoji sobici!user posted image user posted image  Brez nobenega problema! Preurejamo stanovanje in me tak zmatra , da zvečer kar okoli padem! PO masaži mojga user posted image  seveda!

Plenice: Pr Lanu sma uporabljala na začetku pamperske pol pa vse možno ker je bil v vseh pleničkah moker skozi! Zdaj uporabljamo Mullerjeve in so super!!! Najslabše po mojih izkušnjah pa so LIonstar!

Jutri pa še gremo na poroko - sanjsko in upam , da preživim, ker me noge in križ zafrkavajo, če dolgo hodim ali stojim!

Vsem vam želim, da bi blo vse o.k. in da bi bli naši user posted image  super!

Lepo bodite in se tipkamo!

papa

Lan, Enej in Boris so moj smisel življenja!!!

22.11.2005 Lan
17.08.2008 Enej

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 3422
16.5.2008 18:18:50   
naty13
Pleničke - mi kupujemo v Mullerju Pamperske, ki so direkt iz nemčije pa so zakon

obseg trebuščka - z zidarskim metrom tako kot Sayuri, meni je nameril 90cm

Julija - to je pa bil šok. Pri nas je videla samo jajčka, no po dolgem štokanju in mal hoje pa je mali pokazal lulija. user posted image

pa pa

(odgovor članu andrejaboris)
Neposredna povezava do sporočila: 3423
16.5.2008 18:40:18   
sayuri
Sva bila s Filipom zunaj. Je cel kolesarski maraton izvedel po dvorišču. user posted image  Meni je danes pa tko vroče in soparno user posted image  Komaj diham.user posted image PA tale cvetni prah tud mene neki draži.user posted image Mi imamo čist rumene ploščice na terasi in še notri se nanaša user posted image . Zdajle sem ugotovila, da me nosečniške hlače tiščijo v trebuhu user posted image , tko da sem končno malo zadihala, ko sem jih slekla. KAtera je že pisala o dveh buhteljčkih pri barelinkah? No, pri meni je tudi tako user posted image user posted image user posted image

NAty in Julija čestitke za uspešen UZ.user posted image DAnes pa je dan šokov user posted image . Natyevuser posted image  brez lulčka in samo z jajčki, Julijin user posted image  pa kar spremeni spol. user posted image  Julija, tole sta pa res mogla debelo gledat, kaj user posted image . PA, samo da je vse ok. user posted image  AMpak navadit se sedaj na tole spremembo. user posted image  Upam, da mene ob porodu ne presenetita dva user posted image user posted image  ali user posted image user posted image  user posted image  Bom čist šokirana. user posted image
andrejaboris, uživajte na poroki jutri. user posted image
BArbarinha, tole ti pa čist nč ne zavidam. Bogica. MIslim, da ti je bambi kar veliko napisala o tem. Pocajtaj se. user posted image
sandra, si danes boljše, a ne? Upam, da ne beliš sten ti - da ne bosta mala dva potem spet cele noči aktivna user posted image
Zaja Miša, joj kako si luštna.user posted image In res suhica z lepim mini trebuškom user posted image PA fajn zapravi jutri v Avstriji. user posted image
Neža eno vprašanje - sorry ker sem firbčna, ampak me zanima.....vem, da imaš eno zelo žalostno izkušnjo za seboj user posted image . PA ko takole berem - če boš tudi tokrat imela user posted image , ji bosta tudi dala ime Neža?

Vilika čustveni izbruhi nas velikokrat kar presenetijo iznenada. Tud jaz se včasih cmerim za pravo figo. user posted image  AMpak vse to je normalno. KAj bo šele po porodu. Takrat si še bolj čustven in še bolj občutljiv... user posted image
ozziebo vidim, da si imela tudi ti nočne pohode user posted image . JAz sem danes zopet odpirala okna, ker je bilo vroče za pop*****user posted image  PA nikakor nisem spet pravega položaja našla.... Proti jutru, ko je bila spalnica res čisto hladna, bi pa tkooooooo še spala. user posted image user posted image user posted image
cicmic ojej - dohodnina user posted image  MIdva sva tudi oba dobila za plačat user posted image . AMpak ne tko hudo - jaz le 20€ - kljub temu, da imam Filipa prijavljenega kot vzdrževanega člana, moj pa 160€. Letos bova mogla pa prav orng preštudirat, h komu bova druga dva otročka prijavila. user posted image

Zdaj je pa spet cel roman nastal. Sploh ne znam na kratko napisat user posted image

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 3424
16.5.2008 18:42:35   
clara23
Ojla!

Da se še jaz pofočkam..pričakujemo fantka 25.8.user posted image user posted image

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 3425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?