Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 6.5.2008 19:26:40
|
|
|
|
beyba
|
I. daysi katero ginekologinjo pa maš v kranju. Mene namreč full skrbi da bi naletela na kakega Gregorača in iz tega strahu sem pripravljena dat tut 200 E za mojo ginekologinjo, če bo le hotla pridt....
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 6.5.2008 19:30:34
|
|
|
|
l.daisy
|
jaz imam rantovo... saj mene tudi najbolj skrbita kakšen rizner in gregorač... pa še tako stara sta, da pomojem nimata več lajfa, se mi zdi, da kadarkoli sem tam, da sta onadva tudi...
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 6.5.2008 19:44:01
|
|
|
|
busybee882006
|
i.daisy - moja svakinja je oktobar rodila dvojčka v 38. tednu v lj in je bilo vse super - je pa res že dan pred rojstvom prišla v porodnišnico. mala dva sta super, sedaj že kar 8 kg korenjaka. imaš čist realne skrbi, še posebaj zato ker boš rodila dvojčka a v lj tud lahko izbiraš zdravnika, pri nikinem produ je bila tam samo ena full dobra babca s črnimi dolgimi lasmi - to za babce vem, da je tarifa 200,00 EUR. a mogoče katera hodi na dekompresijo? uf kako mi ta trebuh non stop otrdeva - imam občutek, da mi ga bo kar razneslo. grem nazaj iskat kovter za košaro - se je kar v zemljo ugreznil lp Vsem!
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 6.5.2008 19:46:53
|
|
|
|
*Mojca*
|
busybee882006 jaz sem razmišljala da bi šla na dekompresijo, nimam pa pojma kje se moraš to naročit pa to?
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 6.5.2008 20:01:26
|
|
|
|
alea01
|
Hello! *Mojca* naročiš se na tisto tel.št. ,ki so nam dali v materinski šoli. Če je nimaš mi povej, da jo grem iskat
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 6.5.2008 20:05:58
|
|
|
|
l.daisy
|
kaj je to dekompresija?
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 6.5.2008 20:07:06
|
|
|
|
Anonimen
|
še ena ki tega ne ve
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 6.5.2008 20:09:49
|
|
|
|
alea01
|
l.daisy- za pregled to je pa vse kar se spomnim . Sorry Jaz sem tudi danes imela pregled, kjer sem čakala od 10 ure in prišla na vrsto ob 13 uri in bila notri 3 minute . Vmes sem mislila, da bom kar rodila. Nisem več mogla sedet, da o lakoti in žeji sploh ne govorim. V denarnici pa samo bankovec za 20eur, ki ga pa ne moreš uporabit na avtomatu. Mi je ena nosečnica pol dala jabolko . Ko sem že skor znorela, sem le šla vprašat zakaj tolk časa čakam in so založili kartoteko . OK se pomirim in grem v računovodstvo s papirji za porodniško. BAba not je čist znorela, kaj tak pozno hodim- čeprav so mi na socialni rekli, da naj počakam še aprilsko plačo- plača je pa itak v petek... Je rekla, da iz principa danes tega ne bo izpolnila , pol gre na dopust in v torek naj pridem iskat. V četrtek pa začnem porodniško . Kaj bo to pol vse OK? Bo sploh šlo vse skoz kot treba? Zdej me bo pa še to skrbelo. Glupi, glupi in še glupiji dan
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 6.5.2008 20:19:14
|
|
|
|
*Mojca*
|
ninny in l.daisy: tudi jaz ne vem točno kaj je to, neki da ti masirajo trebuh al kaj...na MŠ so nam razlagali in takrat se mi je zdelo da zna bit lušno
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 6.5.2008 20:23:26
|
|
|
|
alea01
|
dekompresija tak po domače- po njej baje manj otekaš in dovaja kao kisik in se ful boljš počuti in za cirkulacijo..... kar se pa otekanja tiče- meni je rekla, da je sol larifari in da so to hormoni. Eni otekajo eni pa pač ne... Pa meni je tudi rekla, da moram magnesol jemat naprej 2x na dan in da mi to že ne bo ustavilo popadkov
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 6.5.2008 20:47:22
|
|
|
|
busybee882006
|
*Mojca*: baje ti to pripada brezplačno in te mora napotiti tvoja G - meni ni niti enkrat omenila tega. alea: verjamem da si čist popiz........, jaz sem pri moji danes tud full čakala, potem sem bila pa 2 min noter. Pa vedno grem lačna tja, ker če se najem, potem mi itak tista njena vaga čist narobe pokaže in poslušam koliko sem se zredila. Imam pa problem s tem pitjem vode, tako da vedno preden grem na pregled popijem 0,5 l vode, da sem tam ko sod, ko čakam, da dam vodo. danes naša mala nekaj protestira in noče zaspat in sedaj sediva v tem, ker ne moreva zapret vrat od spalnice - bi bil takoj jok - in čakava, da bo zaspala. sem čist navdušena , ko mi prigonjo na obisk ravnko, ko jo dajeva spat - valda, da potem noče zaspat - potem pa sledijo butasta vprašanja: "a vaju mal zeza?"; "zakaj pa joka?"; "ko si bila pa ti majhna, si imela pa moj red in ne jaz tvojega!" - ta zadnji mi je najljubši, da me skoraj raznese LP Vsem! p.s. mislim, da je misija spanje uspela!
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 6.5.2008 21:08:58
|
|
|
|
tancho
|
hej punce, sem že nazaj! dekompresija - sediš na stolu in imaš trbušček neprodušno zaprt (meni zgleda kot mini sauna za trebuh). Po dekompresiji naj bi imela nosečnica boljši pretok in pa naj bi zniževala pritisk. Se pa ne priporoča v rizični nosečnosti...To je pa tudi vse kar vem o tem Sem pa čist pozabila, da bi lahko hodila na to! Šment! Naj bi se hodilo na kompresijo 1x tedensko od 32. tedna dalje - hmm...spomnim se pa konec 36 tedna?! aha, no, mi smo imeli prejle UZ in je res že mal kriza s prostorom. Ja, l.daisy, so res že čisto natlačeni in si kar ne predstavljam kako sta lahko pri tebi notri kar dva!! Se bosta imela sigurno fullllll rada, ker se skoz stiskata ...No, kljub prevelikim udom in zapacanim slikcam smo uspeli ujeti lulčka tko, da bomo sigurno imeli poba Drugače pa je G takoj rekla, da je posteljica že malo obrabljena in da ni več veliko plodovnice, pa tudi ima mere za 37t5dni ter že krepkih 3.300g, kar pomeni, da bomo morda prehitevali Sej ne vem kaj naj si mislim - se mi zdi, da gre vse tako hitro ena je spraševala za kozmetiko - za začetek sem kupila v lekarni praško pasto, hladilno mazilo v tubi, bepanthen (bo za rito in bradavice) morm pa še mandljevo olje in trdo milo z nevtralnim ph za otroke. Potem kasneje pa mislim, da bom kupovala kar Bubchen izdelke, ker jih vse mame tako hvalijo, čeprav sem glih danes pri majčicah zasledila, da Bubchen krema/mazilo za ritko pa ni preveč fajn. starostna razlika med otroci - midve sestro sva 4 leta in pol razlike...pa ni bilo tolk fajn... ...sem si skoz želela, da bi se midve skupi družle, pa me ona nikol ni marala ...sem bla skoz tamala k sam teži ...jst sm bila pa čisto nora nanjo, sem jo bolj poslušala kot mamo in očieta, tko, da če so hoteli pri meni kaj doseči (npr. da sem pojedla sadje, ki ga nisem marala) so najprej našuntali njo in potem me je ona vedno nekako prepričala No sej zdaj sva pa v ok odnosih, se mava radi in tudi skupaj kofetkava ... pa še do pred parimi leti sva ga skupi žurale... sej po eni starni je blo pa čist ok
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 6.5.2008 21:21:53
|
|
|
|
tancho
|
IZVIRNO SPOROČILO: busybee882006 *Mojca*: baje ti to pripada brezplačno in te mora napotiti tvoja G - meni ni niti enkrat omenila tega. Nam so v LJ v šoli za starše rekli, da naj se kar tam na babiški šoli prijavimo oz. pokličemo in je to potem zastojn...Ne vem če rabiš napotnico...morda, ampak meni tudi ni moja G nič omenila... alea: verjamem da si čist popiz........, jaz sem pri moji danes tud full čakala, potem sem bila pa 2 min noter. Tudi meni je tole znano ...Sem imela pred dobrim mesecem pregled in ker je moja G zbolela, mi tadruga ni hotela delati UZ, ker kao ona ni vidla razloga Pa se naročim konec aprila na pregled in uz pri moji G, spet vlečem mojga sabo, ker želi videti , čakava 2 uri v nabasani čakalnici in potem mi notr G reče, da danes nima časa, mi bo UZ delala 6.5. po praznikih in tako sva danes končno dočakala uz, sam pa ni čudno, da se 3 tedne pred rokom nič več ne vidi ker ma mali že tolk dolge noge, da mu je ni mogla zmert no, pa sam da je vse uredu a ne?!
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 6.5.2008 21:33:26
|
|
|
|
NajaG
|
zdravo punce, po dolgem času se spet oglašam. ma nevem kako to, da mi ne rata prit na to stran:) No, jaz imam pdp 19.6. in se mi po eni strani zdi še tako daleč, po drugi pa spet blizu. nekaj sem vas hotla vprašat. Zadnič smo imeli na SŠ ogled P in tista babica nam je pokazala sobico kjer te pobrijejo in ti dajo klistir. In tam ona začne, da pa dandanes že skoraj vse pridejo pobrite, tako da njim ni treba al pa malo popravijo Malce sem bla zmedena in me res zanima, če so večina tako pobrite al to je to pač rekla, da bi ja bile?? Sicer itak je to stvar vsake posameznice, ampak če kateri je, me zanima njeno mnenje o tem?! Če ne bo odgovorov nič hudega. Ampak me res zanima, če se pred porodom res tako vse čisto pobrijejo - z britvico je to težko (vsaj jaz imam težave), ali pride v poštev krema in si zdepiliraš...ah tuhtam...hehe sem kar not padla. No bom vidla če bo kateri do tega pogovora, če ne bom kar tiho.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 6.5.2008 21:36:27
|
|
|
|
tweetek
|
ja, l. daisy, ti si dasa.... Jaz tud če sproti pišem ne gre. Glede depilacije- jaz se brijem. Mi kar šiba. Aja, pa trebuh mi je razneslo (beri koža počla, ozr nastala taka huge rdeča strija v enmu dnevu )... Me gre zdaj dragi mazat.... Nočko bejbe
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 6.5.2008 21:50:09
|
|
|
|
tancho
|
NajaG - na RR je bila že neka debata na to temo: tukaj . No, če priznam se spodaj v nosečnosti ne brijem ravno redno, pa še to ima zdej čez , ker meni tudi z ogledalom ne gre ravno najbolje . Pri meni bodo verjetno morali 'malo popraviti' , če ne bodo imeli ravno srečo, da se bo mali rodil na isti dan, kot bo očka poštimal frizurco.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 6.5.2008 22:04:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Sem imela pa za vsak slučaj vse dokumente s sabo... tweetek - kakšne papirje?
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 6.5.2008 22:26:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Dober večer. Končno nekaj miru za napisat. Pregled BP, težak blizu 3 kg-pričakovano. Moje kile so na + 19 kg. Zdaj pa res ne vem, katera vaga laže: pri g ali doma . Skratka, dobila napotnico za porod , porod bo naraven- hvala bogu. CR ne bo potreben, ker se je lepo nastanil tako kot se mora pred porodni kanal. Obseg trebuha je 110 , koža počasi poka, kljub vsem žavbam. Železo mi je padlo na 112, tako da sem dobila sirup. Je pa ta izvid posledica moje angine ki sem jo imela takrat. Naslednji pregled imam 27.5., takrat grem pred pregledom posnet še ctg. Izogibat se moram stresom, soli, zatekanju-naprezanju. Od vsega si pa najbolj želim, da pred porodom vsaj 2 dni dobro spim, predvsem da se naspim. G se je kar smejal, ko sem povedala, da mi je največja muka it v posteljo, ker takrat se šele začnejo težave, sploh te vezi, ki me začnejo tako bolet. No, zdaj pa spat, če bom lahko. Me kar obrača, ko vidim posteljo.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 6.5.2008 22:29:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Didlinaa super za pregled in da se ti je obrnil tancho za sedaj pa grem pod tuš, ker imam jutri pregled.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 7.5.2008 6:36:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Dobro jutro vsem včeraj sem bila zadnja,danes pa prva Sem vam skuhala eno veliko za vse tiste, katere jo pijete. Jaz sem že eno uro pokonci, me je moj zbudil, ko je šel v službo in nisem mogla nazaj zaspat .
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 7.5.2008 6:59:00
|
|
|
|
alea01
|
dobro jutro zvezdice zaspanke ! ninny- dobro opravi na pregledu in pikalone za izboljšanje urina didlinaa- za pregled in da boš lahko rodila po naravni poti tancho- za . To bo moja puža imela kaj izbirat- sami pubeci NajaG- jaz sem pred imela skoz na 0 obrito, zdej je pa bolj tako-tako. Moj mi sicer na dva tedna enkrat spravi vso zadevo v red, ampak še to me poreže . Kako bo pa na dan poroda pa ne vem. Če bomo obriti bomo, če ne pa ne Sem včeraj polimala steno z nalepkami kmetije- naša puža bo imela svojo farmo in bo kmetica . Ampak, ful dobro pride . Moj je to lepil po sistemu, kako si bo lahko lažje izmišljeval pravljice Danes ima moj možek rojstni dan in se moram že vrčt v peko torte. Razmišljam o sacher torti- je nor na čokolado ali kaj sadnega, sam ne vem, če še imam kako pametno sadje..... Lepo se imejte in se čujemo Najpomebnejšega pa nisem napisala. V treh tednih se nisem zredila nič . Le tako naprej Pregled pa imam že naslednji teden spet in že tudi CTG- zgleda da bom zdej imela na en teden
< Sporočilo je popravil alea01 -- 7.5.2008 7:00:52 >
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 7.5.2008 7:48:40
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
Dobro jutro. Sem imela kar nekaj dela, da sem vas prebrala. Alea za pregled in ker imaš CTG na 1 teden. Danes ima tvoj možek rojstni dan, moj pa jutri,..... Didlina-- za naraven porod. Vidiš, pa je vse dobro! Jeeeeeeej! Tweetek--dobra si, ker še vedno sama vztrajaš z britjem. NajaG- britje: nekaj se sama-kolikor dosežem, 1-krat me je celo , ampak zagotovo bo treba kaj popravit, če bom morala v P na hitro. Je britje namreč cela misija. Busybee--ne sekiraj se zaradi takšnih komentarjev o vzgoji. Npr. mojmu otroku je na enem dopustu ena trgovka rekla kako zelo poreden da je, ker je za vsako ceno rinil iz trgovine. Jaz pa sem hotela samo kupiti kruh in da doma lula, ker smo imeli apartma za vogalom. Pa zima je bila in on v smučarski opravi. Ampak mali otrok res težko zdrži, ker ko pove za lulanje, je običajno že skoraj prepozno . Ninny-kaj pa tiščanje dol? Je kaj bolje? Si pa res zgodnja danes in hvala za kavo. L. daisy-Tista z odojkom je pa dobra. Pa tudi do 36 t nimaš več veliko. Naš fant je pa danes ostal doma, ker morava še k logopedu in psihologu. Potem pa moram še kakšna peciva pečt. Še ne vem kaj. Vem samo za rafaelo kroglice, pa sončni zahod bom naredila,...pa,..????? Naša punca ima pa v soboto planinski pohod s starši. Ker mož dela, jaz pa seveda ne morem zraven, je bila staršno žalostna. Sedaj je nagovorila mamo-moževo mamo. No, upam da bo res šla. Tamala na pohodih res uživa in je tega pol leta prikrajšana za vse družinske izlete. Imejte se , čim manj težav in težavic. Ko preletim majčice in preberem kaj o njihovih težavah s spanjem, špikanjem,...ojojoj,.....
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 7.5.2008 8:18:33
|
|
|
|
babysolza
|
Dobro jutro! In hvala za kavico. Imejte se , čim manj težav in težavic. Ko preletim majčice in preberem kaj o njihovih težavah s spanjem, špikanjem,...ojojoj,..... Joj, AS, tudi mene že skrbi kaj bo, ko se včeraj zvečer nisem mogla na kavču nikakor namestit - ne sede, ne leže, ne napol... Vzamem nazaj vse tisto moje nakladanje, kako ne dam svoje žoge! Čimprej naj pride ta ven!!! Okej, G mi je rekel, da še kake 3 tedne naj počaka, potem pa lahko. Glede G - jaz pri mojem nikoli ne čakam, sem naročena na uro in takrat sem tudi na vrsti. Največ dozdaj sem čakala okrog 20 minut. Odpravim pa tudi v par minutah, sam ima ful fajn sestri (ki sta obe tudi patronažni in bosta hodili k meni domov ) in veliko povprašam kar eno od njiju, tačas ko mi meri pritisk, kilce itd. Pa še kakšne revije vedno dobim tam. Glede britja - jaz sem si običajno pustila mal 'frizurce', zdaj je pa poveljstvo 'tam spodaj' prevzel in nimam pojma, kako zgleda. Sicer pa jaz spet perem. Sem včeraj slekla voziček in lupinico in vrgla v stroj, zdajle pa še 2 stroja najinih cunj. Potli bo pa spet kak teden mir. Aja, še zlikat bo treba. Lep dan vsem!
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 7.5.2008 8:21:45
|
|
|
|
babysolza
|
Aja, skoraj sem pozabila - alea in AS, vse najboljše vajinima možekoma!!! Saj bi poslala še kak c oziroma pol (saj vemo, o čem govorim, a ne? ), pa se bojim da bi dobila .
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 3 del! 7.5.2008 8:45:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Dobro jutro. Jaz sem pa včeraj spekla biskvit za nutela torto, sam sem dala v oglat pekač, danes sem jo sam nafilala, pa mafke sem spekla. Zdejle grem pa na šiht, da jim odnesem mal peciva. Mi je še mama pomagala - je spekla kokos pitp, pa rožičkovo pecivo. Ja, nekaj pa bo. Fajn bodite, pridm kmalu kej čvekat.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Teža med nosečnostjo.
пеперутка16
Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?