Miša7
|
Hojla, hvala za lepe želje, ja Neža ni bila velika, čeprav so jo v porodnišnici merili kot velik plod, le moja gin. jo je izmerla vedno nekje v sredini, tako da sem njej zaupala, pa diete sem se držala, hodila na redne kontrole k diabetologu...in deklica je res zdrava, brez kakšnih posledic, je pa res, da so mi ugotovili mejne vrednosti na 100g ogtt kar hitro, tako da sem začela zelo hitro jest dietno prehrano, no saj sem že prej jedla večinoma zdravo hrano... Rodila sem naravno, teden dni pred terminom, s svojimi popadki, v 3h, brez šivov... Ja Neži so izmerili sladkor 4h po porodu, pa je imela vrednosti 2.5( pod 1.8 jim ne sme past), ko pa sem dobila mleko 2-3 dan, pa je dobila malo več sladkorjev z hrano, pa je bilo ok. Med porodom sem si izmerila 2x, pa so bile vrednosti od 4-5, po porodu pa so me nafilali z glukozo, da sem si opomogla, pa sem imela 8.4, ampak je potem padel sladkor, ko so me odklopli iz infuzije. Imam svoj merilec, ki sem ga dobila med nosečnostjo na posojo, pa sem si sama merila sladkorje -vedno pod 6, po obroku, sem pa zadnjič jedla lazanjo ravno zato, da vidim, kako telo reagira po takšni prehrani, pa sem imela vrednost 5. Drugače pa kar jem naprej zdravo, ovseni kruh, sladkarij čim manj, ker imaš vseeno en občutek, da si v rizični skupini če ne prej na stara leta... 75ogtt moram delat, čeprav nisem bila na inzulinu, ker je dr. res super in se zavzeme za tebe, ampak je rekel, da moram sedaj jesti normalno, sicer zdravo s tu in tam kakšno pregreho, ker šele takrat bo test realen!!! Zredila sem se vsega 7kg, 5 dni po porodu, pa imam 2kg manj kot preden sem zanosila! Je pa res, da sem jedla res samo za dete, na meni ni nič ostalo in počutim se super, tako da je neke vrsta nagrada tudi za mamico, če se je pridno držala diete!! Upam da sem ti kako pomagala, me pa zanima, tiste, ki ste rodile, kaj este po porodu, sem bila navajena pojest ful svežega sadja in zelenjave, zdaj pa se malo bremzam, da pikice ne napenja preveč... Joj, sem se razpisala, lep dan vsem Miša7&Hana&Neža
|