Anonimen
|
Ah, jaj.... kaj naj rečem, povsod so dobri in slabi ljudje, v čisto vsakem poklicu. In je že tako na žalost, da tistih nekaj slabih meče slabo luč še na vse ostale, dobre pa se zelo rado spregleda. In veliko resnice je tudi v tem, kar seješ to žanješ. Meni je bila poučna moja izkušnja iz porodnišnice. Meni so bile vse sestre prijazne, fajn, so pomagale, mi svetovale okoli dojenja in bile vedno na razpolago. Če pa bi vprašali mojo cimro, so bile vse sestre sitne, tečne, nestrokovne, zajedljive,.... Imeli sva isto oskrbo, pa imava povsem različen pogled na to. Hecno, a? Le kdo je bil dejansko siten? V idealnem svetu bi v vsakem poklicu delali samo tisti, ki jih tisto delo veseli, pa pač žal ni tako. Tako da, lepo prosim, ne posploševat. So tudi (večina) dobre in srčne medicinske sestre, ki pa imajo problem v temu, da se preveč podrejajo in pustijo komandirat od pacientov in od zdravnikov. In ko enkrat le skočijo pokonci in rečejo ne, potem so pa najbolj smotane in grde. in ja, se najdejo tudi posamezniki, ki delajo samo zato, da nekaj delajo (za denar ne, ker so plače katastrofalne) in mi je žal za vse, ki imajo stik z njimi.
|