Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 9:27:54
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
KOmaj čakam masažo in naslednji teden morje. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, ti nam kar delaj skomine
|
|
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 9:31:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Nya:hcerka se ne oblaci samo v crno,vecinoma pa ima res vse dark,pa z mrtvaskimi glavami.Samo so vmes tudi vijolicna,se celo ena roza majica,pa bela,modra,rdeca...Samo glede drugih barv jo moram kar malo prisilit da oblece,se mi zamalo zdi da potem pol njene garderobe v omari lezi in se skoraj nove(2 meni zelo lepa puloverja je imela samo 1x),cakajo da jih preraste .Res skoda. Pa da ne govorim o cevljih;jih ima malo morje,nosi pa recimo 2je.Ima pa ze vecjo st.38 od moje sestre,pa za eno manjso od mene,tako da gredo spet v nic. Res se mal prevec zmisljuje,pol si pa recem da ji tut pod razno nekaj casa nic ne kupim.Seveda od tega ni nic,saj kadar greva skupaj mal v mesto,obvezno nekaj dobi,ce grem pa sama mi pa tudi hitro v oci pade kaksna taaakooo lustna stvar,ravn zanjo.
|
|
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 9:38:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Doberdan vsem skupaj Po nekaj dneh ne-branja sem presenečena, da ni že 4. del Saj ste čist norčave Najbrž ste že vse opravile z materinsko šolo. Zanima me ali se vam ne zdi da malo pretiravajo z ustrahovanjem?? Se mi zdi da karnaprej poslušam o raztrganinah in kako je vse skupaj za crknit boleče! In "šola dojenja"! Ljubi Jezus! A se da še bolj komplicirati? Pa še nekaj me zanima. Bi morda lahko katera napisala "to do list" kar se tiče CSD-ja, paketkov, občinskih dodatkov itd.? Se mi zdi da ste vse že čisto pripravljene! Meni se pa kar ne gre v nabavo Kaj pa visoke pete? Je še pri kateri tako, da jo začne boleti križ če obuje nizke pete? Jaz moram obvezno nositi visoke pete, drugače me tako useka v križu da se vlečem naokoli kot star pes.
|
|
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 9:50:25
|
|
|
|
alea01
|
mene so tudi v MŠ čist iz tira vrgli....sem že rekla, da ne grem rodit... Jaz hodim v Žalec na pripravo za naravni porod, ki je pa teorija mal drugače kot te pa učijo v MŠ in meni bolj logična. In zaradi tega me ni strah poroda in komaj čakam da rodim Mene tudi v križu useka, če imam čevlje z ravnimi podplati. Sam meni se zdi, da mi je noga zrastla . Vsak čevelj me tišči- prsti nimajo placa . Moram iti mal v Bato...
|
|
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 10:27:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz hodim v Žalec na pripravo za naravni porod, ki je pa teorija mal drugače kot te pa učijo v MŠ in meni bolj logična. In zaradi tega me ni strah poroda in komaj čakam da rodim Uf vsa čast! Najbrž te tudi tvoj spodbuja k temu da se ne psihiraš ane? Mislim, moj pa namesto da bi rekel "saj bo vse ok ljubica", začne z "rrrrask" (pa ne da bi hotel kaj slabega s tem - bolj v hecu). Rrrrrask je pa prišel z brazilske depilacije, ko me je bilo strah kot ne vem kaj, moj mi pa napiše sms "RRRRASK" (t.i. zvok depilacijskih trakov). Ma saj je smešno po eni strani, po drugi se pa v tistem trenutku tako smiliš samemu sebi, da res ne potrebuješ tega...
|
|
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 10:30:29
|
|
|
|
alea01
|
ja, anjaPH. Moj me ful vspodbuja in če bi jaz imela vsaj pol tako mišljenje kot ga ima on, ne bi tolk pogosto padala v depresijo . In moj mož in njegova mama sta ful optimista in zelo pozitivni osebi
|
|
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 10:42:46
|
|
|
|
lonapo
|
na žalost v MŠ pokažejo realno stanje v porodni sobi- izjeme izvzete-je tud kakšen porod, ki mogoče manj boli, pa si hitro fertik, pa kakšna porordnica, ki ji morš že kej stran odžagat da jo sploh bolet začne, itd... Mene je zdej drugič šele orng strah kako bo. Prvič si itak nisem predstavljala kaj me čaka- bila sem sto % da bo čist na easy- pa sem se mal nateg...... Mene je ful bolel, pa sem bila navajena zelo, zelo bolečih menstrualnih krčev ampak to se sploh ne da primerjat. Upam, da vam nisem zamorila dneva- jest vam povem iz mojih izkušenj, je pa drugač 100 ljudi, sto čudi.
|
|
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 10:44:27
|
|
|
|
nInAzWeRiNa
|
no sej a ni tko da se po porodu ful potiš-potenje pa naj bi hladilo telo če jst kej dobr vem ,jst jo kr bom vrjetno-sam kaj potem res celo potovalko rabiš sabo ker potemtakem že halja zavzame polovico,kje so še nedrseči copati ki so nam jih priporočali itd... a je to normalno al te gledajo kot bi z marsa padu?
*najin sonček Teja* 24.5.2008/9:10
|
|
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 10:53:26
|
|
|
|
nInAzWeRiNa
|
IZVIRNO SPOROČILO: alea01 Pri nam je glede suša, ker moj noče, da ne bi sprožili poroda , pa ker dete skoz miga, pa velik trebuha, pa...... Je rekel, da do mojega rojstnega dneva nič . To je pa šele avgusta Pri nam je glede suša, ker moj noče, da ne bi sprožili poroda , pa ker dete skoz miga, pa velik trebuha, pa...... Je rekel, da do mojega rojstnega dneva nič . To je pa šele avgusta men je a učeri ratal mojga naskočt po dolgem času je blo uspešno matr sm pokvarjena
|
|
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 11:05:15
|
|
|
|
NinKa
|
IZVIRNO SPOROČILO: lonapo na žalost v MŠ pokažejo realno stanje v porodni sobi- izjeme izvzete-je tud kakšen porod, ki mogoče manj boli, pa si hitro fertik, pa kakšna porordnica, ki ji morš že kej stran odžagat da jo sploh bolet začne, itd... Mene je zdej drugič šele orng strah kako bo. Prvič si itak nisem predstavljala kaj me čaka- bila sem sto % da bo čist na easy- pa sem se mal nateg...... Mene je ful bolel, pa sem bila navajena zelo, zelo bolečih menstrualnih krčev ampak to se sploh ne da primerjat. Upam, da vam nisem zamorila dneva- jest vam povem iz mojih izkušenj, je pa drugač 100 ljudi, sto čudi. Jaz sem prav zaradi tega bila ful vesela, da nisem šla v MŠ. Pravzaprav nisem vedela kaj me pričakuje in nisem delala panike. In tako je tudi bilo. Sicer je bilo zoprno, ker sem rodila 10 dni po PDP in sem se po uradnem PDPju vsak dan vozila iz Lj v Po in nazaj. Pol ko so se pa popadki res začeli pa je trajalo in trajalo, da sem se vsaj toliko odprla da sem prišla do porodne. Sledila je EA in premetavanje iz enega na drug bok. No, po končnih 12 urah čistega porodnega časa pa smo tut mi dočakal naš zakladek. Ampak res da na koncu brez bolečin in kakršnega koli kričanja.
|
|
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 11:14:27
|
|
|
|
nInAzWeRiNa
|
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH Jaz hodim v Žalec na pripravo za naravni porod, ki je pa teorija mal drugače kot te pa učijo v MŠ in meni bolj logična. In zaradi tega me ni strah poroda in komaj čakam da rodim Uf vsa čast! Najbrž te tudi tvoj spodbuja k temu da se ne psihiraš ane? Mislim, moj pa namesto da bi rekel "saj bo vse ok ljubica", začne z "rrrrask" (pa ne da bi hotel kaj slabega s tem - bolj v hecu). Rrrrrask je pa prišel z brazilske depilacije, ko me je bilo strah kot ne vem kaj, moj mi pa napiše sms "RRRRASK" (t.i. zvok depilacijskih trakov). Ma saj je smešno po eni strani, po drugi se pa v tistem trenutku tako smiliš samemu sebi, da res ne potrebuješ tega... sori sam zdele si me pa nasmejala-rask
|
|
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 11:17:49
|
|
|
|
katja_k
|
nInAzWeRiNa jaz nisem imela halje zraven v porodnišnici in je tudi nisem pogrešala, tako da jo tudi sedaj ne bom vzela. Je pa res, da se po porodu ful potiš. Jaz sem se še kakšen mesec po porodu po 3krat na dan tuširala. Glede poroda je pa tako, da boli ampak to je treba pač v zakup vzet in se prepustit babici, da te vodi skozi porod in partnerju, da te tolaži. Med porodom res ni luštno, ampak, ko ti dajo tvojo pikico na prsa v trenutku pozabiš na vse bolečine in je porod ena najlepših stvari na sevetu. Pa še to, mene je najbolj presenetilo to, da me sam porod (iztis otročka na koncu) sploh ni bolel, še popadkov nisem več čutila, čutila sem samo ko me je zapeklo, ko je G prerezala presredek. LP so !
|
|
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 11:37:48
|
|
|
|
RMRM
|
Glede poroda je pa tako, da boli ampak to je treba pač v zakup vzet in se prepustit babici, da te vodi skozi porod in partnerju, da te tolaži. Med porodom res ni luštno, ampak, ko ti dajo tvojo pikico na prsa v trenutku pozabiš na vse bolečine in je porod ena najlepših stvari na sevetu. Pa še to, mene je najbolj presenetilo to, da me sam porod (iztis otročka na koncu) sploh ni bolel, še popadkov nisem več čutila, čutila sem samo ko me je zapeklo, ko je G prerezala presredek katja_k, se strinjam . Predvsem je treba pozitivno mislit, kot je že alea napisala. Ne misliti na bolečine ampak na razlog, zaradi katerega gremo v P, saj so to najlepši trenutki v življenju. Če boste že v naprej mislile, kako vas bo bolelo, potem vas bo najbrž res. PUNCE, POZITIVNO NAPREJ, VSE BO OK.
|
|
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 15:27:04
|
|
|
|
nInAzWeRiNa
|
ne sj mene je čist mal strah aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ,se že vidm kok bom živčna k bo treba od doma...ah kva čmo poti nazaj itak ni več bomo že nekak pregural,pa upam da s čim manj šivi,pa sevede brez kkšnega cr-ja!!! najbolš da se kr že začnem psihično prpravlat pa si govorit da me nau nč bolel-kaj pa veš mogoče mi pa še rata ,eni so bojda tko že raka prebolel zakaj pol nebi še mojim mislim ratal... dost heca,mal me je strah kaj čmo...
|
|
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 17:56:16
|
|
|
|
Kaja08
|
Oj. Vidim, da ste danes vse izkoristile lepo vreme, k nobene ni gor na RR. Jst pa že cel dan poležavam in se prekladam sem in tja po stanovanju. Se mi nikamor ne da, pol pa jamram, da mi je dolgčas. Bi se mogla mal šetkat za kondicijo, sam mi je tko dolgčas, če se morm sama sprehajat. A ima še kera te probleme?? Ja nč no, grem bluzit dalje... lep dan!!
|
|
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 18:31:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Komaj sem našla toliko časa, da se vam oglasim. Danes sem imela pregled, voda je še vedno slaba kljub temu, da sem pila več kot 3 litra vode na dan tako, da sem dobila antibiotik in čez 14 dni imam ponovno kontrolo-7.5. Naredil mi je UZ, je že obrnjen na glavo, drugače pa je vse ok. Zdaj grem pa brat, ko ste tolk čvekale, da malo nadoknadim.
|
|
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 18:32:35
|
|
|
|
alea01
|
kje pa ste ? Se sončite? Meni se cel dan vrti in moram ležat, ker bi me prejle skor po stopnicah fliknilo . Sem prejle eno pecivo naredila, pa je moj skoraj vse pojedu, zdej pa na školjki sedi in mu je slabo . Kosila se pa še dotaknil ni....
|
|
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 18:33:27
|
|
|
|
Anonimen
|
je bilo pa že tako dobro, da je vse pojedel
|
|
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 18:37:55
|
|
|
|
alea01
|
ninny, verjetno imaš uroinfekt. Tu ti pa nič druzga ne pomaga kot antibiotiki, niti tekočina. Drgač pa , da je že na glavo obrnjen. Moj je prečno . Mi je pa zadnjič G rekla, da se obračajo vse tja do 37t.
|
|
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 18:39:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, sem dobila klimicin. Mi je pa še naredil za vsak slučajn UZ ledvic ampak je vse ok. Saj tudi pri meni se lahko še nazaj obrne-upam, da se ne bo, ampak se lahko.
|
|
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 18:48:20
|
|
|
|
alea01
|
Sam bolj ko se bližamo koncu nosečnosti, slabši bo urin.... Tako pač je....
|
|
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 18:49:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, se tolažim, da imam do konca samo še dva meseca. Čeprav trebuh imam pa tak, da vsak misli, da sem tik pred porodom Le kam se bom še širila?
|
|
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 18:58:31
|
|
|
|
alea01
|
sem prejšnji vikend bila v prekmurju in so vsi mislili, da imam rok konec aprila ali pa maja.... . moj trebuh je ogromen glede na mojo postavco in me reeeeees že vsepovsod ovira. Zadnje čase mi je cel projekt obut nogavice
|
|
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 19:06:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz tud ležim že od 16h, sm vmes mal spala, pa sm se zbudil vsa prepotena. Pa še vedno sem čist zmučena. Si grem zmert pritisk. Drgač pa o spanju ponoči - ne vem, kaj naj nardim - če se še tolk podlagam, se zbujam na hrbtu. Kakšen nasvet
|
|
|
|
RE: Junijice 2008- 3 del! 24.4.2008 19:36:02
|
|
|
|
*Mojca*
|
Hej! Midva sva pa konno danes dobila net in se ne švercava več Edino tv je slabša kvaliteta kot prej na kabelski moj se že jezi, ampak bo že. Zdaj me vsaj ne bo metalo dol vsakih 5 min. Sej ne vem kaj vse moram komentirat, razen tega da sem vesela da pride tteeaa nazaj Boste gledale trenja? Bo o Big Brotherju in temu al je etično kar delajo al ne...
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Teža med nosečnostjo.
пеперутка16
Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?