barni
|
Jaz imam tudi tak problem, nasa pupa se zbuja na cca 2,5 h ponoci za hranjenje, stara je pa pet mesecev. In je ze lepo spala, zdej pa cisto podrt ritem. Nekaj noci sem se sekerala, bila z zivci cisto na robu, ker mi tudi zaspat nazaj ni hotla, ko sem jo ven vzela iz postelce ponoci. In smo se nosili in je trajalo tudi do dve uri, da je nazaj zaspala. Zdej sem se pa odlocila, da bo pac malo jokala in ne bom takoj skocila, ko bo zajamrala. Jaz sem tudi samo clovek in ne stroj in ce ponoci okol hodim, podnevi nimam energije za ukvarjanje z otrokom. Tega pa nocem. Zato zdaj zvecer pocakamo, da je otrok precej zaspan, to vem po tem, da se vlece za uho, mane ocke in sitnari. Ko se mi zdi, da je dovolj, gremo po ustaljenem vecernem protokolu spat. Preden jo dam v posteljico jo nahranim na obeh straneh (je samo dojena in ne mara dude) in odlozim v postelco, tudi ce je se budna. In ugasnem lucko in grem ven iz sobe. Vcasih zacne stokat in jamrat, mal tut pojoka vmes, potem pa obicajno (do zdaj) sama zaspi. To traja max. deset minut. Potem se zbudi cez 2,5 ure in spet hranjenje (zdaj sem se odlocila, da jo bom ponoci tut dala na obe strani, morda bo pomagalo, ne vem) in ko poje, jo odlozim v posteljo, pa ce spi ali pa ce je budna. Jaz imam namrec ta problem, da se mi mala kar noce odklopit in ce jo sama, se prec zbudi. Ce je budna, potem spet mal jamra, vendar obicajno nazaj zaspi (kar prej sploh ni bilo variante, ker je zganjala histerijo). Tako potem ponavljamo vso noc, kolikor je pac treba. Spat gre okoli pol osmih, pol se pa zbudi med 22 in 23, pa potem spet med 1 in 2 uro, nato med 4 in 5 uro in potem neverjetno potegne 4-5 ur do 9, 10 dopoldan. Obicajno se zbudi ene 4x ponoci, vcasih samo 3x - to mi je ze zmaga . Zdaj sem zaenkrat zadovolna da vsaj zaspi brez dolgotrajnega uspavanja, ki je prej trajalo najmanj 1 uro preden je zvecer zaspala. In da ponoci ni treba vec nosit in uspavat, ko jo ven vzamem. Je pa trajalo, da je prislo tako dalec, ko nisem vec mogla vstajat in sem bila cez dan cisto podrta, da sem sprejela odlocitev, da bo treba malo trse prijeti zadevo in ustvariti nek red in ritem, ker ocistno si ga mala sama ne zmore. Nas otrok ni tak kot jih je vecina na tem forumu (kot berem), da spi od osmih zvecer do 6. zjutraj. Hudo mi je bilo, ko sem jo slisala jamrat in jokala sem skupaj z njo, ampak ocitno je potrebno biti vztrajen. Pa da ne bo katera mislila, da zdaj puscam otroka samega v postelji, da se zjoka do konca in od onemoglosti zaspi - DALEC OD TEGA! Tega ne bi mogla narediti in nisem za to, da se otrok izjoka do konca. Saj vsaka mamica za svojega otrocka ve, kdaj pride tista meja, ko bo otrok zacel zganjat histerijo in kdaj se samo pritozuje. No pri nas na sreco do tega nikoli do zdaj se ni prislo. Ce pa bi, pa normalno gres in vzames otroka v narocje, da ne joka sam. Jaz locim jok kot sitnarjenje in jok, ko je nujno potrebno stopiti v akcijo in otroka potolazit. Sicer pa itak vec kot pet minut jokanja in sitnarjenja jaz se ne zdrzim in potem je zmaga njena , ko pridem in jo vzamem ven. Je pa smesno, da ko pridemdo nje, se mi na vsa usta zasmeji. Kot da se ni nic zgodilo SAm je pa res, da ni potrebno ob vsakem stokcu otroka takoj dvignit, ker mu morda niti ne damo priloznosti, da bi poskusil sam zaspati. To je samo moje mnenje. Upam, da nam bo uspelo prespati vsaj po 4 ure skupaj tudi v zacetku noci, ne samo proti jutru. Ce ima se katera mamica podobne tezave naj napise, kako so to resile. Zanima me predvsem tam, kjer je otrok samo dojen in ne mara dude. Sem se razpisala, samo vcasih pogresam na tem forumu, da katera mamica napise svoje izkusnje malo bolj podrobno, da se potem lahko kdo kaj nauci iz tega.
|