maruškaŠ
|
IZVIRNO SPOROČILO: nell Maruškaš - hja te tud mal razumem no, zakaj ne greš rada v Hratsnik. Jaz bom tudi priseljena v Boben, tko da smo mal vn iz Hrastnika in je prav prijetno.Tud drugače kdaj pa kdaj rada grem v Hrastnik, čeprav tam nikogar ne poznam...res pa je, da me mal moti, da ni tam kakih sprehajalnih poti ipd. Ker tukile v Zrečah mam tega polno, prak, jezero ipd...bom kr mal pogrešala moj rodni kraj. Ampak z dobro voljo se vse da, a ne. Mi je pa Dol tudi všeč, tak majhen šikan kraj...se večkrat peš potikamo tam. Vseeno pa se lahko kdaj zmeniva za kakšno kavo . (al v Hrastniku al pa na Dolu) Jaz sem pa sicer rojena zagorjanka, že od '98 leta pa živim v občini Hrastnik. Prej sem bla v Turju (ful lepa vas), zdaj sem pa kakšno leto na Dolu. Prej mi je bil samo en mali kraj, kjer sem se vsak dan vozila mimo - zdej mi je postal pa fuuuul prijeten kraj - najbolj mi je všeč to, da za prvo silo imamo vse - pošto, banko, trgovino, gostilno, bife, tehnično-gradbeno trgovino, mesarja, frizerja,... (celo eno ambulanto in lekarno) in do vsega prideš peš, ker je itak vse tako blizu. Pa včeš mi je to, da naši otroci lahko igrajo v parku pred blokom in nimamo nobenih skrbi, ker je kriminala skoraj nič (še tist kar ga je - vsi vemo katerih nekaj storilcev bi lahko bilo ). Se boš pa počasi navadila tut na bivanje v naših zasavskih dolinah. Za sprehod pa boš sigurno slej ko prej našla rešitev. Drugač pa je prijetno okolje (vsaj meni) v Hrastniku tam, kjer je tenis igrišče (Štirc), dosti travnatih površin, prijetna okolica, sonček in senčka (kar pač potrebuješ) - kot, da ne bi bilo sredi mesta.
|