bobek05
|
drage mamice... ko prebiram vaše poste, mi je kar hudo... sama sem tudi mama, skoraj 3-letnika in letos gre iz jaslic v vrtec.. ampak sem pa tudi na drugi strani te medalje... vsak dan sprejemam vloge, gledam obupane poglede staršev in poslušam njihove do srca segajoče prošnje... se komu sploh sanja kako se se počutim? ali pa vsi ostali, ki opravljajo to funkcijo? ravno predvčeraj me je en ati skoraj na kolenih prosil naj spravim njegove otroka v jaslični oddelek in ko je odšel, sem skoraj jokala... KAKO naj ustvarim prosto mesto, ki ga NI?? kam naj dam otroka, če vsi oddelki pokajo po šivih? razumem, da ste jezne, žalostne, razočarane in živčne zaradi čakanja, zavrnitev, ipd., ampak zakaj to znašate nad vrci? če ima vrtec npr. 50 prostih mest v jaslicah, sprejme pa 100 prijav (hipotetično) - KAKO naj izbirajo katderega otroka sprejeti in katerega ne?? na žalost morajo biti nekateri kriteriji jaz še nobenega otroka nisem zavrnila (na srečo se je tako izšlo, da smo vmes tudi imeli kak izpis, pa so dobili mesto tudi tisti, ki so čakali), ampak se resnično bojim kaj bo jeseni... ker ne bom (glede psihe) v nič boljšem stanju kot ste zdaj ve mislite, da mi je vseeno? samo zato, ker npr. ne poznam imena na vlogi, še ne pomeni, da ga bom z lažjim srcem obvestila, da žal ni sprejet/a v vrtec... pojdite se pritožit na občine, pa na državo in na ta nori sistem, ne bodite pa jezne na vrtce, ker res ne morem čarati... imamo le toliko prostih mest kot je kapacitet - pa še nekaj - št. oddelkov res prijavimo mi, odobri jih pa občina... vsem mamicam iskreno želim, da dobijo mesta za svoje sončke
< Sporočilo je popravil bobek05 -- 19.4.2008 6:58:11 >