Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: StBarbara IZVIRNO SPOROČILO: edinaos vse me zanima, povej plissss od začetka (popadki) in prihod v P, in pa seveda sam porod..... a sem ferbčna Prišla sem v P, ko sem zjutraj opazila na papirju rjavo sluz čep pa začeli so se popadki; sicer ne hudo redni, ampak so kmalu ratali ...vglavnem, takoj na vratih P sem začela tulit, da sem zmenjena za EA ...So vzeli na znaje in potem je sledil UZ, ctg, britje, klistiranje, tuširanje, kot pri običajnem porodu in ko sem imela redne popadke na 5 min sem bila že na mizi in zopet težila, da kdaj bo EA ; najprej sem dobila 1l fiziološke, da preprečijo padec krvnega tlaka...in prišel je Grmek(anasteziolog) in me odrešil muk. Potem pač ležiš tam in 15 minut menjavaš položaj bok...ves čast ti merijo pritisk, na ctg si priklopljen (pa saj mislim, da je pri vsakem porodu tako). Pri meni je bilo zaradi popkovine in glavice v napačnem položaju malo težav, zato sta se mi v fazi iztisa na trebuh naslonila 2 zdravnika, Likar pa je z vakumom potegnil malega ven...Res, cela četa ljudi je bila zraven, jaz, ko sem rodila, sem imela tak občutek, ko da smo vsi v tisti sobi rodili . Dober občutek! Naj pa res poudarim, da sem od mnogih slišala, da naj bi zaradi EA bilo več vakumskih porodov, ampak pri meni je šlo za druge reči, zakaj sem imela vakum. StBarbara: hvala da si z nami delila svojo porodno zgodbo, veš moje mišljenje je tako, da glih tiste, ki niso nikoli probale EA in nimajo pojma kako je, imajo največ za povedat, da KOLK JE TO LAHKO NEVARNO
|