|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladki marčevk
16.4.2008 10:47:54   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: perp
Glede oblačenja: napisale ste, da jih v vozičku date v žakeljček. a jih potem še pokrijete z dekco?

Ja, jaz jo dam v plišast žakeljček in pokrijem z dekico, prepognjeno napol. Ampak ji ne dam pokrova (tisto za čez košek od vozička) od vozička, tako da ima samo to. In jo očitno ne zebe, ker takoj zaspančka. Včasih jo celo malo odkrijem, če smo direktno na soncu in je ful toplo.

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 626
16.4.2008 11:51:23   
max81
ojla marčevke...da se vam malo oglasim......mi smo ok, od včeraj se moremo sami rihtat, ker je šel ati na šiht, nam je šlo kr ok, sta bla škratka pridnauser posted image user posted image  upam da ostane tako

danes smo imeli posvetovalnico, zrasli za 1cm samo, zredili pa za kilouser posted image user posted image ...po obrazu mamo ful pikic, pa po ritki tud, tko da smo dobili daktarin mazilo za ritko...nimam pojma od česa.......veli so nam kri za bilirubin jutri pa moram poklicat za izvide

nč zdej pa šibam, mali se je najedu, tavelko sem dala spat...zdej pa šibam kosilo skuhat za 2 dni da ne bomo vsak dan pacal

lp

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 627
16.4.2008 12:30:08   
san
pozdravljene, mi smo se ravnokar skopal in je revež od utrujenost takoj zaspal. patronažna ga je pohvalila, ker je lepo zalit in je zrasel kar precej, mu že par oblek ni več prav in kožo ima tudi zeli lepo. ima po tudi on pikice po ličkih, sam jaz mu jih nič ne mažem, ker se mi zdi, da bi mu tista mastna krema sam pore zaprla. ne vem... patronažna je pa tud rekla, da pustim na miru.

mi je pa žal, ker nisva šla zjutraj nič ven, je bil lep sonček in zgleda da nama popoldne tud ne bo uspel, ker se neki čudno črni.

včeraj je imel budni dan in je bil praktično buden od ene 10ih pa do 15, pol pa še od 17ih do 21ih. neki ga je matral in sem mu prvič dala kapljice. pomagalo mu je le za tisto minutko, zaradi okusa po sladkem. mi je pa uspelo videt hčerin nastop, me je mal skrbelo, da se bo drl, pa se na srečo ni. spali smo pa pol ok.

oblečenega imam jaz doma isto kot zofy, za zunaj pa mu čez oblečem še hlače in plišasto jopico, pa dve kapici. pokrijem ga pa z deko - če je hladno jo preložim na pol, drugače pa enojno in pol čez dam še tisto od vozička. pa mu paše tako in je vedno čisto topel, če ne celo vroč in ne vem, če mu ni to celo preveč, sam se bojim, da bi ga napravla manj, al pa da ga ne bi pokrila, ker pol po moje sploh ne bi spal. sej je itak še tako majcen, no mlad.

ne vem kaj sem še jola dodat...

aja, sej javlja se kar nekaj marčev ne in jih pogrešam. verjetno nimajo časa, npr. sonnja, pa ursi, pa čakajoča, pa katj, pa marita... da ne naštevam preveč...sam lucalu se je pa javljala vsak dan, zato sem napisala, da me zelo skrbi. močno upam, da je vse ok.

pa lona bi zdej enkrat mogla s tajo iz pediatrične prit. upam, da je bilo vse ok s srčkom.

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 628
16.4.2008 12:30:42   
san
čestitke vsem za preglede, bravo malčki da lepo napredujejouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 629
16.4.2008 12:36:43   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: Katy13

Veste kaj me zanima. Kako oblečete user posted image  v hiši? Pogruntala sem, da bom sedaj morala malo manj oblačit, ker se očitno že sama greje. Do sedaj sem ji oblekla žabice, pajacek in haljičko (tetra majčko) in dvojne zokenčke ter copatke. Po moje mora imeti vedno nekaj spodaj pod pajackom, ali pač ne?

Katy13, tudi jaz oblačim Tita bistveno manj. Na začetku sem mu oblačila po 2 plasti zgoraj, pa je bil skoz vroč na zatilju, kdaj že kar moker, pa še zmeraj so mu gor zlezle. Sedaj ga oblaćim v body z dolgimi rokavi, so malce debelejši, žabice in tople nogavičke. Pa še rokavičke je fasal in jih ima zmeraj gor, ker če ne se takoj popraska in je kot indijanec user posted image . Čez dan in zvečer je zmeraj pokrit kadar spi in mislim, da smo našli pravo rešitev, tudi patronažna ni nič komplicirala.
Šele sedaj  pa vidim kolk so najbolj praktične žabice pri preoblačenju, mnogo bolj kot pajacki. No, pri naslednjem user posted image  bom že več vedela user posted image .

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 630
16.4.2008 12:44:23   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

Dinki in Katy - kdaj ste pa ve dobile četrto zvezdico?? Se mi zdi, da smo bile pri 300 še nekako blizu, zdaj pa me šibate za 300.. ma kdaj sem tako utihnila in ve toliko načvekale, da ste me toliko prehitele???user posted image user posted image user posted image

user posted image  glede na to, da sva med zadnjimi marčevkami, ni nič čudno....sva samevali sami na forumu nosečnic s svojimi trebuhi in čvekali user posted image .....medtem ko ste ostale že pestvale in bile polno zaposlene s svojimi sončki.

Sej kako pa zgleda tole moje čvekanje trenutno. Sem zleknjena na kavču, Tit spi na mojem trebuhu (mali moj sinko user posted image ), poleg sebe imam prenosni računalnik in tipkam z eno roko. Očija pa ni, je zategnil mojo mami domov, ki je bila pri nas na obisku od včeraj.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 631
16.4.2008 12:49:10   
san
Sem zleknjena na kavču, Tit spi na mojem trebuhu

tole je pa meni osebno njabolj všeč in sem v user posted image user posted image user posted image user posted image tko pašeeeee....

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 632
16.4.2008 12:51:17   
Dinki
včeraj je imel budni dan in je bil praktično buden od ene 10ih pa do 15, pol pa še od 17ih do 21ih. neki ga je matral in sem mu prvič dala kapljice. pomagalo mu je le za tisto minutko, zaradi okusa po sladkem. mi je pa uspelo videt hčerin nastop, me je mal skrbelo, da se bo drl, pa se na srečo ni. spali smo pa pol ok.

tudi naš Tit je včeraj 1. kar dosti dneva prebedel, ponavadi več spi čez dan. Sem si pa rekla, da je babi kriva (moja mami), ki ga je skoraj cel dan nosila po rokah, sam je mali tko užival, skoz jo je gledal user posted image  in bil vidno zadovoljen. Je pa bila zato noč zelo uspešna, smo fajn spali.

Punce, ali jaz lahko jem med al je kakšna panika?

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 633
16.4.2008 12:55:19   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: san

Sem zleknjena na kavču, Tit spi na mojem trebuhu

tole je pa meni osebno njabolj všeč in sem v user posted image user posted image user posted image user posted image tko pašeeeee....

tole ga je naš oči razvadil na sebi user posted image , da je tudi Tit malce na trebuhu pa ga mal zmasiramo, pa pokrčimo nogice pa potrkljamo po ritki....prav uživa, sam mu je oči bolj udoben, mamice je premalo skupaj, pa še te joške.... user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 634
16.4.2008 13:11:13   
san
pa še te joške....
user posted image user posted image user posted image
men so šle po porodu še 2 št. gor, no, amapk zdej je že kul, so se za št. nazaj pokrčle.
drugač pa pri nas tud najbolj pri atiju tako uživauser posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 635
16.4.2008 13:17:25   
tina50
Lan spi in lahko mal vas preberem!
Ponoči par kar med spanjem nekaj jamra ali pa malo joče. pol ga dam pa k seb in čez en čas pol zaspi. ne vem ali hoče bot pri meni ali pa ga malo zvije, ker potem malo tudi prda!

Dinki čestitke za popek! Nam je pa že v bolnci šel stran!

Jaz ga oblečem v body potem pa če mu dam gor hlače mu še dam majčko, če pa pajacek pa samo to in zokenčke ene ali dvojne, odvisno kako so debele!
pa ga imam pokritega notri tudi!
v voziču-jajčki pa dam jaz čez žakeljček še dekico!

Zofy ja jaz sem mu mazala mozoljčke, zjutraj in zvečer. enkrat z bepantenom in enkrat s hladilnim mazilom iz lekarne!

zdej se grema pa previt, ker je tako ropotalo v plenici, da jo je treba spucat!user posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 636
16.4.2008 13:38:31   
tina50
a imajo vaši malčki tudi kdaj mrzle roke?
Lan jih ima kar velikokra pa mu jih nikakor ne morem ogreti! trenutno že, potem pa kar spet mrzle gratajo

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 637
16.4.2008 14:02:47   
marita
o san, lepo da si nas nekaj pogrešila, ti tud zmeri na vse misliš...mi smo imel tud še atija doma na očetovskem, ga je sedaj koristil, smo prov uživali.

Naš maks je kar priden, lepo se doji, niti se ne joka veliko, rad se vozi v vozičku, ponoči se zbud 1-2x, tko da mi smo ok.

Mam več dela s ta veliko 4 letnico, to pa je bolj zahtevno, no pa upam, da se bo počasi unesla.

Jaz imam blazen apetit skoz sem lačna, ni čudno da kile ne grejo več dol.user posted image  Občasno mu dam dodatek, če imam občutek, da ima premalo, kar mi že kar prav pride, saj sem ratala že zelo terenska. 2x sem bila na kosilu v kitajski restavraciji, kopat smo se šli v bazen, bili smo na 3 rojstnodnevnih žurih, tko da je bilo že kar nekaj prilik, da sem maksa pustila doma. Pri ta večji punci 7m nisem šla popolnoma nikamor brez nje, tud k frizerju nisem nikdar šla, zdj sem pa glih kontra nardila. He, he, he. No pa je lepo preživel, nasplošno je veliko bolj priden kot prva punca.

Toliko od mene, berem vas redno, tko da približno vem kako se ostale rihtate. Mi uživamo na sprehodih, sam vreme je še mal smotano. Prijavili smo se že za na morje čez 2 meseca. Juhuhu, komaj čakam, sploh glede na to, da sem imela rizično nosečnost in lani nisem bila popolnoma nikjer.

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 638
16.4.2008 14:13:07   
eva78
ojla marčevke!  Pa se še jaz javim po doolgem času. Pri nas smo že kar veliki, še malo, pa bo Neli stara 2 meseca. Ne morem verjeti. user posted image

Spi bolj malo, podnevi od 9 zjutraj do 17, 18.00 ure skoraj nič ali pa 3 krat po pol ure do 45 minut. Tako da nimam skoraj nič več časa za RR. Zahteva veliko pozornosti in najraje bi bila kar skoz na rokah. Je precej ješča, tako da je že več na flaški kot pri prsih.Tudi komarčkov čaj rada pije, vendar po njem precej poliva.

Medica, ti si pisala o polivanju?! Pri nas je to kar problem. Neli poliva po mojem mleku,zato jo hranim z Novolacom proti polivanju. Pomaga. Pa trudim se,da vedno čimvečkrat podre kupček, pa da je čimveč v dvignjenem položaju. Včasih pomagajo vsi ti ukrepi, vedno pa tudi ne. Vendar dokler se user posted image  primerno redi, baje ni problem, je pa moteče.

Vidim,da klepetate bolj tiste marčevke,ki ste rojevale med tazadnjimi. Zgleda,da me  iz začetka marca, nimamo več toliko časa. 

Uživajte!!!!

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 639
16.4.2008 14:17:21   
eva78
Tina50, tudi Neli ima velikokrat mrzle rokice. Imamo primerno temperaturo v stanovanju, pa še oblečem jo dovolj, ampak rokice ji zelo težko ogrejem. user posted image  Upam,da to ni nič takega.

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 640
16.4.2008 14:33:41   
san
dlani in stopala so najbolj oddaljene od telesa in so najmanj prekrvavljena, zato so r+ponavadi bolj mrzla, to ni nič hudega. če je dojenčku dovolj toplo ugotoviš po hrbtu. zadaj ga potipaj pod majčko gor pri vratu.

marita, eva in max, lepo da ste se malo javileuser posted image

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 641
16.4.2008 14:36:23   
tina50
tiste ki mislite iti na morje, a boste nesle malčke v vodo al še bodo premali?

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 642
16.4.2008 15:10:41   
san
tina jaz bom še vidla, nogice mu bom verjetno mal namočila notr, drugač bom pa vodo segrela na sončku pa ga bom mal notr namočila. no, odvisno je tudi od nejga kolk bo maral vodo. tastarejša dva sta uživala in še zdej uživata, za urbana bomo pa še vidl. torej, če mu bo pasalo in seveda, če bo vreme ok in temp. morja tud pol ja.

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 643
16.4.2008 15:56:08   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

jaz ga jem, sem ga že prvo jutro po porodu v P

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 644
16.4.2008 16:04:15   
tina50
jaz sem tudi jedla med, pa se je Lanu spustilo po trebuščku!
mi je pa v nedeljo rekla ena kolegica da je bila na seminarju in da ni priporočljivo jesti med, ker je alergen. čebela prinesejo vsega boga.
jaz ga sedaj ne jem več!

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 645
16.4.2008 16:16:39   
Katiandi
Ojla!
Končno imam mal miru, da mal napišem. Vam kr zavidam, ko vas berem, kako se lepo dojite in je potem 2, 3 ure mir. Naš user posted image  zdrži 20 do 30 min brez dojenja, potem je pa že jok. Ga imam tudi po 2 uri na zizi, pa še kr hlasta. Vmes večkrat zakinka, če ga pa prestavim je pa jok. Ga budim, kupčke podiram, previjam med dojenjem, pa bolj malo zaleže. Potem mi pa še zdravnica pamet soli, da naj bi bil podoj samo 20 min, pa najman 2 uri pavze vmes. A ga naj potem pustim, da se uro in pol joče??
Najprej nisem imela mleka in sem dodajala, pa je patronažna rekla, da to ni fajn, da imajo zalivančki raztegnjene želodce - potem sem dala samo pol dodatka pa je bil tak jok. Sem probala že vse za več mleka - sezamov napitek, čaj za dojenje, pivo, polento, veliko tekočine... Malo je pomagalo, tako da zdaj imam kar nekaj mleka, sam ne vem, al premalo teče naenkrat, da se mali ne nasiti in prehitro utrudi.
Ponoči mu še dodam kar poln obrok, da potem spi 5 ur in se vsaj naspimo vsi. Bom vidla, kaj bodo rekli v posvetovalnici v ponedeljek, kaj spet ne delam prav.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 646
16.4.2008 16:33:14   
*BellaLuna*
Da se še jaz malo javim. Trenutno celo Luka malo spančka. Drugače je pravi hiperaktivc in čez dan praktično ne spi nič. Včasih mi zadremlje v naročju in bog ne daj, da ga probam odložit, je v trenutku buden. Še najbolj pomagajo sprehodi, med katerimi na srečo drema (je bil navajen aktivne nosečnosti), večinoma ga itak nosim v slingu, tako da se počuti varnega. Pa še malo bolj utrujen je po njih. Danes sva že bila na enem dolgem sprehodu, na enega pa še greva čez kakšno uro.

V petek naj bi imela prvi pregled, pa kot kaže bodo zdravniki stavkal in najbrž ne b nič. Že tako bo star 5 tednov, če nam pa še prestavijo pregled bo pa še starejši. 

Tina50 tudi Luka ima ful mrzle roke, sploh ponoči. Problem je, ker tako maha z njimi, da vrže dol dekico - noče spat pokrit, ampak hoče imeti rokice zunaj. Včeraj sem mu dala gor rokavičke, pa so bile rokice malenkost toplejše.

Katiandi jaz sem imela na začetku tudi probleme, ker se je hotel non stop dojit in je bil neprestano lačen. Pa sem po nasvetu patronažne problem v parih dneh rešila tako, da sem ga, ko je jedel, ful spodbujala za jest - nisem pustila da bi spal zraven, potem pa, ko je nehal jest, ni dobil za jest vsaj kakšne pol ure do eno uro (postopoma sem ta čas podaljševala). Vmes sem ga zamotila z dudo. Zelo hitro je skapiral, da ko se je, se je, crklja se pa lahko z dudo in zdaj res ful hitro poje, potem je pa mir do naslednjega napada lakote. Ga pa ne hranim na uro, ampak ko je lačen - ponavadi zdrži tam 2-3 ure, včasih je pa tudi po 1 uri lačen - odvisno.
Ti pa svetujem, da ti storiš isto, ker drugače on ne bo imel nobenega reda, za njegovo prebavo tudi ni dobro, da non stop priteka mleko v želodček, pa še tvoje bradavice bodo trpele. Jaz sem takrat po parih dneh imela že krvave razjede, zdaj pa so čisto ok, čeprav jih zelo redko namažem, ker pozabim.

(odgovor članu Katiandi)
Neposredna povezava do sporočila: 647
16.4.2008 16:55:09   
Dinki

Hvala Katy13 in pa Tina50 za odgovor. Katy13 če razumem prav si ga ti dobila za jest že v P? Potem se verjetno lahko je user posted image . Sem pa tudi jaz že slišala, da je alergen, ampak da ga zaradi tega ne smejo jesti le user posted image  do enega leta. Kaj pa ostale, ga jeste? Jaz ga malo pogrešam za zajtrk na kruhu....

Moj mišek spi že nekaj časa. Jutri pa upam na lepo vreme, bi se mogoče spravili na kak kratek prvi sprehod. Bo pa jutri star 10 dni. Se vam zdi prezgodaj? Patronažna je rekla, da gremo lahko. Kdaj ste ve prvič šle na sprehod in za koliko časa? Katy13, si ti že bila s Tajo zunaj?

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 648
16.4.2008 16:58:09   
Dinki
San, te lahko prosim, da mi poveš kje si si naredila tako lep ticker za vse 3 svoje sončke? Bi ga tudi jaz zamenjala ker imam še zmeraj tistega nosečniškega.
Hvala.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 649
16.4.2008 17:28:47   
Katy13

Hvala Katy13 in pa Tina50 za odgovor. Katy13 če razumem prav si ga ti dobila za jest že v P? Potem se verjetno lahko je user posted image . Sem pa tudi jaz že slišala, da je alergen, ampak da ga zaradi tega ne smejo jesti le user posted image  do enega leta. Kaj pa ostale, ga jeste? Jaz ga malo pogrešam za zajtrk na kruhu....

Moj mišek spi že nekaj časa. Jutri pa upam na lepo vreme, bi se mogoče spravili na kak kratek prvi sprehod. Bo pa jutri star 10 dni. Se vam zdi prezgodaj? Patronažna je rekla, da gremo lahko. Kdaj ste ve prvič šle na sprehod in za koliko časa? Katy13, si ti že bila s Tajo zunaj?

Dinki - ja, jaz sem ga dobila v P za jest. Sem tudi jaz slišala, da je alergen, vendar po moje za user posted image  potem, ko začnemo uvajat gosto hrano. So pa tudi jagode, pa agrumi, čokolada alergeni user posted image

Midve s Tajo še nisva bili zunaj. Mi je rekla babica da konec tedna. Baje pa je ta konec tedna napovedano slabo vreme. Upam, da bo lepo, ker že komaj čakam, da greva na sprehod.

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?