|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nuhalna svetlina
20.3.2008 15:27:48   
budulove
user posted image user posted image user posted image
hvala za odgovor gloria, ravno jutri imam NS. Sem kar malo žalostna, da ne dobim videa, fotke se da pa tudi skenirat.

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 301
24.3.2008 15:36:48   
jelka123
pozdravljene
imam eno vprašanje-ali ima katera punca tukaj biopsijo horionskih resic-mislim da mene čaka

(odgovor članu mmanca)
Neposredna povezava do sporočila: 302
24.3.2008 15:48:05   
gloria
Budulove kako je bilo na ns?Katera gin.te je pa imela?

(odgovor članu jelka123)
Neposredna povezava do sporočila: 303
24.3.2008 16:40:17   
plodek
Živjo Jelka nekaj naših izkušenj in  zgodbic si lahko prebereš na :
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2491407
Pa srečnouser posted image

lep pozdrav in sončen dan

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 304
24.3.2008 18:55:22   
jelka123
hvala plodek za info-želim ti da se ti izteče vse najboljše naprej in ko boš držala zdravega otroka v rokah boš na vse to pozabila

pri meni ne gre zaenkrat za tak problem,mislim da bom morala na horionsko biopsijo zaradi predhodne nosečnosti ko je bilo v 32t ugotovljena malformacija ploda in kasneje ugotovljen vzrok v 3. mesecu natalnega življenja in sicer genska okvara-otrok umrl

sedaj pa upam na najboljše --me pa zanima kako poteka biopsija,ali ostaneš v bolnišnici,jaz sem sedaj noseča 6 t

držim pesti zate !

(odgovor članu plodek)
Neposredna povezava do sporočila: 305
25.3.2008 11:39:58   
razigrana
8.4 imam NS pri dr. Pušenjaku v Dravljah. Mi lahko katera pove koliko stane NS + CD. HvALA

(odgovor članu jelka123)
Neposredna povezava do sporočila: 306
25.3.2008 14:25:04   
budulove
Pozdravljene nosečkice.
Na nuhalni svetlini je bila Ksenija Geršak,prišla je iz Ljubljane z dvourno zamudo(sem šla na sadno kupouser posted image ). Bila je SUPER!!!!!! Prijazna, res se ti posveti. Odgovorila mi je na vsa vprašanja, ultrazvok pa je trajal več kot 10 min. Rezultati so bili 4x boljši kot evropsko povprečje, za Downow sindrom mislim da 1:4500. Res mi niso posneli na CD, bil je 2D ampak se je zelo lepo videlo, pa še moj lubi je posnel s kamero, tako da imam en super spominček, poleg tega pa sem dobila kar nekaj slikic.
Edina stvar , ki me malce muči je, da mi je rekla, da sem v 13 tednu (plod je velik 7 cm ), čeprav naj bi bila po ginekolognjinih meritvah  v 14 tednu pa že tako naj bi bila v 15 tednu (glede na zadnji dan menstruacije). Upam da mi ne bodo naslednjič rekli, da sem še en teden manj noseča. Ksenija Geršak je rekla, da je vzrok lahko, da je punčka ali pa, da je malce večji ker hrbtenica ni bila stegnjena.
Mi je veliko lažje zdaj, ko vem da je vse v redu. Bi plačala še veliko večjo vsoto za to informacijo.

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 307
27.3.2008 9:57:01   
bimbam
ursi hvala, vendar sem se naročila na ptuj k dr. Lukmanu.

je bila mogoče katera tam na NS? Kako je bilo? a cd moraš svoj me?

(odgovor članu budulove)
Neposredna povezava do sporočila: 308
29.3.2008 18:56:59   
asra
Ola
Jaz sem bila tudi pri Geršakovi. Ženska je res zakon. Filmčka tudi midva nisva dobilauser posted image , no je bilo pa 6 slikic...za nekatere veliko, a zame vedno premalo....user posted image
Za dawnonow sindrom smo imeli rezultat 1:4860 user posted image  za 13 in 18 kromosom pa 1: 16.860user posted image
Res je bilo lepo videt štručko. Na začetku smo bili malo sramežljivi (smo zakrivali glavo z rokicami) potem smo pa delali salteuser posted image  .
No na koncu sva se vseeno odločila še za odvzem krvi za dvojni presajalni test. Rezultat pa dobim čez cc 1 tedn.

(odgovor članu bimbam)
Neposredna povezava do sporočila: 309
31.3.2008 8:44:14   
plodek
Živjo Jelka...

Jaz sem imala biobsijo v dvanajstem tednu. Naročila me je naša medicinska sestra in s seboj sem morala imeti, napotnico, izdid nuhalne in originalno krvno skupino. Tisti dan sva imela tudi genetski posvet na katerega se tudi naročiš in potrebuješ zanj napotnico. Vse skupaj mine v nekaj urcah in si doma.user posted image
Bila sem v Lj in poseg je opravila dr. Tulj- zelo natančno je izmerila svetlino in pregledala vse organčke- še posebej srček- veliko stvari sem tudi njo vprašala. Nič ne boli in mine res hitro- tisto poležavanje na kavču se vleče- tako da nujno vzet s seboj kaj dobrega za brat ali pa si naložit na mobi napeto igrico.user posted image  Sem bila pa zelo vesela kosilca- dobrega, ker me je od lakote že pobiralo...user posted image
Predno boš odšla, ti bo sestra vse razložila- no cel tak govor ima pripravljen za kompletno skupinico "kavčark". Štirinajst dni se odvzeti vzorec pripravlja v inkubatorju- po tem času pregledajo in če je izvid slab takoj pokličejo, drugače pošljejo po pošti. Vendar je meni laborantka po klicu dodatno sporočila, da včasih lahko traja dlje- da je odvisno kako hitro se resice razvijajo. Tako, da v najslabšem primeru lahko traja tudi do štiri tedne- dalj pa res ne. Ampak vseeno dobiš prej rezultate kot če bi čakala na amniocentezo in izvide po tej preizkavi. Če želiš še kaj vprašati mi laho pišeš tudi na ZS...user posted image

Želim vama vse naj, naj in res velikouser posted image , ki vama bodo prinesle samo najlepše.

lep pozdrav in sončen dan

(odgovor članu asra)
Neposredna povezava do sporočila: 310
31.3.2008 21:16:45   
Janice1
zdravo, ima katera od ksenje pelkič (mb ) tel. številko?

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 311
1.4.2008 9:27:54   
sončnica24
Telefonska številka: 02/ 25 23 830, naročanje poteka od ponedeljka do petka med 10. in 12. uro, lahko pa se naročiš tudi po e-pošti: ksenija.pelkic@siol.net

(odgovor članu Janice1)
Neposredna povezava do sporočila: 312
1.4.2008 14:24:31   
Janice1
hvala za informacije.lpuser posted image

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 313
2.4.2008 18:09:46   
sarcy21
Tudi mi smo iz NS rezultat je supoer 1:7293 in pa tisti 13 +18 kromosom je 1:102460user posted image user posted image

13.10 2008 smo dobili sinčka Marka
20.8.2010 smo dobili hčerkico Najo
1.4.2013 pa se nam je pridružil še fantek Žan

(odgovor članu Janice1)
Neposredna povezava do sporočila: 314
8.4.2008 13:34:58   
Anonimen
Danes so me klicali in mi povedali da je izvid iz nuhalne 1:3.Kaj to točno pomeni? Izvida še nimam.Po telefonu me je sestra tolažila da to še ni tako slabo oz.da lahko ni nič,jaz bom pa od skrbi.....
Prosim za vašo pomoč

(odgovor članu sarcy21)
  Neposredna povezava do sporočila: 315
8.4.2008 13:45:15   
Taula
Iz NS? Kaj ti ga niso tam izračunali? user posted image  To pomeni, da se statistično gledano na tri otroke lahko rodi en z genet.napako. Se je na NS otročku videla kostna nos in ali si šla na pregled k G ki ima licenco? Pripada ti brezplačni AC oz. biposijo. Odločiš se lahko tudi za dvojni hormonski test, da vidiš kakšen je izračun tveganja tam. (le ta ni na napotnico) Odvisno kateri teden si. AC je npr. 99,9% zanesljiv pri ugotavljanju kromoskomskih napak.
Sliši se slabo, ampak upoštevati moraš, da se pri izračunu tveganja pojavljajo lažni negativni in lažni pozitivni rezultati.
Srečnouser posted image

< Sporočilo je popravil Taula -- 8.4.2008 13:46:07 >

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 316
8.4.2008 14:30:28   
Anonimen
Na nuhalni je bilo vse kot je za pričakovat v 12 tednu.Vse lepo in prav.Krvni test pa je poslabšan in je razmerje 1:300. Menda kar je več kot 1:3 je povečano tveganje

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 317
8.4.2008 15:09:13   
Taula
1:300 ali 1:3 je OGROMNA  razlika. Torej krvi test je dal kakšne rezultate? Ker sedaj si navedla oboje. Če je tveganje več kot 1:300 (jaz sem po krvnem testu imela 1:47user posted image ) ti pripada napotnica za AC. Če je NS bila super (kot si napisala, predvidevam da se je nosna kost videla), potem je to že velik plus. Moja NS je bila tudi Ok, DHT krvi je dal 1:47 (kar je veliko slabše kot npr.1:300) Šla sem na AC..je bila živčna vojna, ampak pokazalo se je, da imamo zdravo dete in da je rezultat bil lažen. Zavedaj se da NS in DHT nista 100% in da dajeta lažne pozitivne in negativne rezultate. Verjamem pa, da je velik šok. Ko sem jaz videla številko 1:47 se mi je zrušil svet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 318
8.4.2008 15:12:49   
Anonimen
Ti sploh ne veš kako si me potolažila.Upam,da bo vse ok.Ko dobim izvid domov bo bolj jasno,pa sporočim.Upam,da že jutri.
Hvala.Pa saj še sama ne vem kaj pomeni kaka stvar,ko malo preberem potem malo vem,pa še to zelo malo.

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 319
8.4.2008 15:19:16   
Anonimen
Kaj je AC?Kako poteka?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 320
8.4.2008 15:49:21   
Taula
Prva anonimna...držim pesti za izvide. Sporoči ko izveš, lahko mi pišeš tudi na ZS, če ne želiš tu javno pisati podatke.user posted image

Druga anonimna...AC je  amniocenteza. Odvzem plodovnice, od 15 tedna dalje delajo v Postojni. V Lj delajo od 16 tedna dalje baje. Poteka tako da ti zdravnik naredi Uz, pogleda lego otroka, nato z iglo/inekcijo vzame vzorec plodovnice ven iz trebuha. Po AC moraš 3 dni nujno počivati, ker so možni zapleti. (splav) Namen AC je da se odkrijejo morebitne kromosomske napake pri plodu. Je pa 99,9% zanesljiva. V kolikor se odkrijejo napake, se ženska lahko odloči za umetno prekinitev nosečnosti.

< Sporočilo je popravil Taula -- 8.4.2008 15:51:14 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 321
9.4.2008 9:57:53   
maybebaby
Anonimna...
Kar mirno...

Če si v vsaj v dvanajstem tednu greš lahko na biopsijo horionskih celic- poteka podobno kot AC- le da boš 99.9% točni rezultat o kardiotipu dobila že v 15. tednu. Sicer ti bo pa tvoj ginekolog vse razložil...
Srečno!user posted image

caučk...

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 322
9.4.2008 17:41:27   
mbd0411
A mi katera pove kako je na genetiki in na AC?
Kake so izkušnje?Ali boli?
Vem,da pripada 3 dni bolniške.
Hvala vam za odgovor.

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu maybebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 323
9.4.2008 19:17:17   
Taula
Misliš genetski posvet? Meni so narisali družinsko drevo, razložila mi je vse o ACju, kakšne so lahko težave po njem, pa pomirila me je. Jaz sem jo še par stvari vprašala, ki so me zanimale.

Poseg AC...samo zbadanje z iglo mene ni bolelo. Potem se še ležala v P nekaj časa. Tam kjer me je zbodel me je peklo. Prvo noč mi je bilo najhuje, ker sem lahko ležala le na hrbtu. Ful me je bolel križ, če sem šla na bok za nekaj minut me je zelo bolel trebuh. Prvo noč me je še glava bolela (posledica živcev) Potem je bilo bolje. Prva dva dni sem res ležala (šla le na WC). Trebuh je bolel vedno manj. Jaz sem bila itak na bolniški že pred ACjem..če ne bi bila, bi pa prosila za več kot tri dni bolniške, ker se moraš paziti tudi po teh teh treh dnevih. Največ zapletov je v roku 48 ur po posegu, tako da ko mine ta čas si lahko oddahneš.user posted image

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 324
11.4.2008 9:21:40   
mbd0411
Kar pridno nabiram informacije in se zraven tolažim,pa spet bojim.Grozno mi je.Ni minute,da se ne obremenjujem z vsem kar me čaka in se hkrati pripravljam tudi na najhujše,pa zopet se tolažim,da pa ne morem ravno jaz imeti te smole.
Bolj kot se pripravljam,majn vem kaj sploh naj sprašujem na genetiki.A je kaka stran ,ki bolj take stvari opiše?Do zdaj nisem našla nič pametnega.

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Noseča med božičnimi prazniki: 5 prednosti
Saj veste, da imajo nosečnice zelo občutljiv okus za hrano? No, med prazniki to seveda pomeni, da boste ob vseh tistih s...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?