|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   osnovni pogoji za 3 otroke
5.4.2008 11:16:37   
Anonimen
No, saj vem, da ne razmišljamo vsi enako in da eni pravite, da je že ljubezen dovolj....Ja, je pomembna, samo jaz pravim, da pa le ni dovolj...

Skratka: imamo 2 otroka: 4 in 2 leti, živimo v stanovanju - cca. 80m2, oba zaposlena za nč, dohodki povprečne plače. Nekaj malega kredita, ampak nič večjega. Od vedno sva govorila o 3eh user posted image , želja še vedno je, kr močna, kar naju bremza, predvsem mene, pa so določene "malenkosti":

- živimo v stanovanju, ki je sicer za 4 ok, ampak 5? Imamo 1 otroško sobo, sicer še en kabinetek, ampak je že zdaj napolnjen,
- za selitev bi potrebovala kredit, kar se me zdi ob 3eh otrocih tvegana zadeva,
- zdaj nam je fajn, si lahko normalno privoščimo izlete, počitnice......koliko na to vpliva še en član?
- seveda bi s tremi potrebovali nov, večji avto...za 3 otroke....
- spet strošek vrtca in kar 3ojna potreba po občasnem varstvu, varstvu poleti,....

Skratka, razmišljam bolj racionalno, a srce me kr vleče k še eni user posted image . Mož mi ne le pomaga, je enakovredno vključen v skrb za otroke in gospodinjstvo, kake druge redne pomoči sicer nimamo, ker stari starši še delajo.

Seveda je odločitev najina, ampak vseeno bi rada slišala nekaj različnih pogledov in mnenj....

Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: osnovni pogoji za 3 otroke
5.4.2008 11:22:48   
aqua77
Odločitev je seveda tvoja. Če pa čakamo, da se nam izpolnejo vsi pogoji, pa itak ponavadi tak čas nikoli ne pride, če pa že, je pa žal za otroke že prepozno. Tako da jaz ti svetujem, glede na to da imaš še relativno majčekene otročke, da še kakšno leto počakaš, pa boš vidla kakšna bo ituacija. Lahko se kaj spremeni. Če pa bo želja po user posted image  še vedno velika, situacija pa nespremenjena, potem se pa kar opogumi in naredite še enega user posted image . Saj veš kako pravijo: pohlevnih ovčk gre veliko v en hlevček...
Pomoje ti ne bo nikoli žal. Pa veliko sreče user posted image .

" Neka bude, što biti nemože."
P.P.Njegoš

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.4.2008 11:58:36   
becky
moje mnenje: pri sosedih (dvo in pol sobno stanovanje) so imeli dva otroka. pa so se odločili še za enega in jim ni bilo nikoli žal. sicer je pa tak: za bebeico že imaš v bistvu vse od prejšnjih dveh. pa dokler ne odplačata tega kredita (si rekla, da ni velik), ste lahko v tem stanovanju. selitev pa tud ni najbolj nujna stvar po moje. so pa tud prednosti treh otrok (racionalno gledano): višji dokladi, dodatek za veliko družino, višji starševski. poleg tega imata oba službo. jaz bi rekla, da ni ovire za še eno bebico user posted image

(odgovor članu aqua77)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.4.2008 12:24:18   
JAPE
Tudi jaz mislim isto kot becky!
Pa še to: ne čakat na preveliko razliko v letih med otroci, kar hitro ne delo...in srečno!
Otroci se bodo tako lepo lahko igrali skupaj, in če ti mož veliko pomaga in želja je obeh.....ni lepšega!

< Sporočilo je popravil JAPE -- 5.4.2008 12:27:32 >

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.4.2008 13:48:18   
Anonimen
No midvi pa imava kr ista pomisleke. Tudi midva si želiva 3 otroke. Sicer mi živimo v hiši 110 m2, dve otroški sobi, spalnica, dnevna... Prostora mislim da j dovolj. Js sicer nisem zaposlena, ampak denarja nam ne premakuje. Sicer pa sva hiho kupila in imava kr lep kredit za 20 let. Sej pravim denarja zdej je dost, ampak kaj bo ko otroci zrastejo in bi se radi šolali... 3 otroke poslat kam v večje mesto, pa stanovanje pa drugi stroški... Tega je mene strah

(odgovor članu JAPE)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
5.4.2008 15:43:38   
Anonimen
Anonimna 2,

ja tudi jaz o tem razmišljam, oz. sem razmišljala že ob 2. otroku. Midva to rešujeva tako, da imata vsak svoj račun in karkoli pride od rd-jev, krstov ipd ipd, gre gor. Obenem imava za vsakega eno manjšo rento - 30€ na mesec in upam, da se bo do njune polnoletnosti nabralo dovolj za en začetek - bodisi plačilo študija, polog za stanovanje ipd. Skratka nekaj za štart.

Mene najbolj mori prostor in pa občasno varstvo 3eh otrok.....Eden za babice ni problem, dva sta že včasih preveč...kaj šele 3. V mislih imam poletne počitnice, ko nista v vrtcu. In seveda, strah me je šole, vseh aktivnosti, ki so seveda plačljive....ne bi rada koga prikrajšala. Sicer ne želim nudit otrokom vse, ampak eno zdravo mero pa ja.

No, kar pa vseeno pretehta vse v plus je to, da od nikogar še nisem slišala, da mu je žal, ker je imel preveč otrok...kvečjemu obratno, da jih niso imeli prej in več user posted image . Že mora biti kaj na tem, ne? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
5.4.2008 19:56:35   
lex
1. če je v vrtcu več kot 1 otrok, prvi plača ceno po lestvici, ostali otroci imajo vrtec zastonj (ko grejo v šolo se to spremeni, pač najmanj 2 otroka morata biti v vrtcu istočasno)

2. Midva živa na manj kot 60kvadratih, zdaj začnema graditi hišo, torej tudi posledično pade kredit, pa mislim, da ne bi smel biti problem z denarjem, pa nimava nekih bajnih plač (jaz imam minimalno)

3. letos sicer kot družina ne bomo šli na normalen 14 dnevni dopust, ker imam julija PDP, bomo pa skočili v septembru nekam na morje za teden dni. Jaz ne vidim problema, da bi me še 1 otrok oviral pri izletih in počitnicah, saj je ista sprememba kot takrat ko sva bila z enim, potem naslednje leto se nama je pridružila pa še Alina.

4. nas bo 5 v spalnici, otroške nimava, še sreča da sva že pri Alini kupila pograd.

5. avto: midva imava hyundai sonato (za letnik 99 sva pred 2 letoma dala 1milijon), vanj grejo 3 sedeži, ker ima v sredini 3 točkovni pas

če hočeš imeti 3 otroke se da, tudi midva sva premišljevala kako bo, ampak če sta 2 bo pa še 3ji. veš kako jim bo lušno, pa niti nimaš velike razlike v letih.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.4.2008 20:24:47   
bskrle
Mi imamo 80 kv. m., 2 učiteljski plači, moja malo nižja, ker sem bila na 3eh porodniškah, otroška soba 1, pograd ima še predal za posteljo, kredit,
2 avta, škoda in golf, v katera kommaj zbaševa otroke.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.4.2008 9:06:50   
Anonimen
Več otrok, več skrbiuser posted image .Na žalost je tako.Če si jih želita pa kar veselo na delo.Jaz bi rada drugega, tako kot ti tretjega pa se moj  zaenkrat še ne strinja.Ni mi lahko.Res pa da se moram najprej zaposlit.Upajmo na boljše.

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
7.4.2008 11:01:31   
sasa78
Živjo,
vidim da vas "mučijo" isti problemi kot mene. Mene ne mučijo prostorski Imava 2 otroški sobici, kabinet, spalnico, 2 kopalnici,... skratka dobrih 120 m2, avta za 5 člansko družino (zaradi prihajajočega 3 user posted image , ki nam ga še vedno ni ratalo nardit sem menjala celo avto), bolj me mučijo vprašanja ALI BOM ZMOGLA user posted image user posted image , sem večinoma jaz za vse, ampak želja je velika po 3 user posted image . Sedaj k ga delamo, pa nisem čist 100%. Nekakšen strah imam. Finančno ni problema, problem je v - kampliciranju. Kaj pa vem kaj me daje. Po eni strani se ful veselim, po drugi strani je pa dvom.

Največ kar me muči je pa to, da mam tako službo - polno odgovornosti in da vlečem kariero, kljub otroku.
Po eni strani pa vem da me bo vse počakalo.

Skratka jaz kompliciram do onemoglosti, ampak samo v glavi je treba razčistit pa bo.

Vsak dan mi družbo delajo prelepi sončki
JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.4.2008 14:13:40   
Martinčka
Ahoj,

jst bi se na tvojem odločila še za tretjega če je želja takšna. Mislim da prevečkrat kompliciramo (tudi jaz sama predvsem!) s tem kaj vse bi morali biti in kako, ko pa pride do željene situacije se pa takoj vse poštima. Sicer pa kot so že zgoraj punce zapisale - oblačilca in opremo že imaš od prvih dveh, pomoč od države bo večja zaradi 3 otrok, otroci se bodo superca igrali in jim bo lepo... Sicer pa preden otroka nardiš ter ga rodiš mine tudi kar precej časa in lahko v tem času marsikaj tudi postoriš (izprazneš kabinet?) .

jaz bi torej rekla: v akcijo!!!user posted image

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.4.2008 15:08:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Martinčka

jst bi se na tvojem odločila še za tretjega če je želja takšna. Mislim da prevečkrat kompliciramo (tudi jaz sama predvsem!) s tem kaj vse bi morali biti in kako, ko pa pride do željene situacije se pa takoj vse poštima.

jaz bi torej rekla: v akcijo!!!user posted image

Evo se kar podpišem pod tole.

(odgovor članu Martinčka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
8.4.2008 9:22:03   
tojeto1
Itak, da imejta še enega. Otroci so največja naložba za življenje.Glede prostora pa ne skrbi, več kot vas je bolj vam bo toplo!
Bi pa k ostalim dodala samo to, da če kupite nov avto in imate 3 otroke vam država vrne davek - torej nov avto kupite 20% ceneje, pa še porodniško imaš en mesec dlje. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.4.2008 11:33:02   
sasa78
user posted image user posted image  hudiča to pa nisem vedla, sem za novga dala 28.000 eur!!! user posted image user posted image user posted image

JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.4.2008 12:14:58   
sazi
Bi pa k ostalim dodala samo to, da če kupite nov avto in imate 3 otroke vam država vrne davek - torej nov avto kupite 20% ceneje,

tole pa mislim, da ne bo držalo - res ti država vrne davek, ampak ne DDV-ja -mislim, da davek na motorna vozila DMV  ali kaj že, kar pa je precej manj od 20% vrednosti avtomobila

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.4.2008 15:18:39   
Mijavček
Jaz tud mislim, da če si oba želita in imaš podporo moža.... zakaj pa ne?
Menim, da je želja tukaj najpomembnejša, pa da nisi sama za vse, finance pa prostor niso na prvem mestu.
Vidva kar!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.4.2008 8:32:26   
sasa78
Seveda finance niso vse, ampak kar veliko - problem je v tem, da JAZ MISLIM da me ne spodbuja dovolj. Ko ga vprašam je za to ampak se boji - tako kot jaz. Sedaj smo že brez planic in smo že tako rekoč na zeleni veji, pa pravi da ni čist prepričan da bi rad še enkrat čez vse to. Čeprav v srcu vem da bi bil user posted image  ful vesel.
ma kompliciram 100 a uro!!!!

K bom user posted image  bo vse drugač kajneuser posted image user posted image

JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.4.2008 8:34:23   
becky
po moje novica o user posted image  odžene vse njegove (vajine?) dvome o  novi bebici. se motim?

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.4.2008 8:35:38   
sasa78
Pa saj imam podporo, pa tudi pri sosedovih se že kar en lep čas navaja - imajo dojenčka pa ga tako rad pestvauser posted image user posted image  - mislim da me s tem samo dražiuser posted image user posted image user posted image , pa tako posmehljivo gleda in sprašuje če še zna - jaz bi ga takrat pa najraje user posted image .

Ma imava pestro življenje , nama ni nikoli dolgčas. user posted image user posted image user posted image

JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 19
9.4.2008 8:38:13   
becky
sicer pa na draženju ni nič slabega- naredi življenje še bolj zanimivo. moj po novem gleda cene vozičkov in avtosedežev. pa pravi, da bomo zaradi cen voziček naredili iz stare smaokolnice in obdali s kocami user posted image . tak, da tvoj ni izjema pri zbadanju

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 20
9.4.2008 8:45:13   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: lex

4. nas bo 5 v spalnici, otroške nimava, še sreča da sva že pri Alini kupila pograd.

A pa se mislite potem kdaj seliti, da bodo imeli otroci sobo? Saj ne vsak svojo, ampak vsaj vsak svoj kotiček s pisalno mizo, tako ko bo šola?

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 21
9.4.2008 9:16:07   
sasa78
IZVIRNO SPOROČILO: becky

sicer pa na draženju ni nič slabega- naredi življenje še bolj zanimivo. moj po novem gleda cene vozičkov in avtosedežev. pa pravi, da bomo zaradi cen voziček naredili iz stare smaokolnice in obdali s kocami user posted image . tak, da tvoj ni izjema pri zbadanju

user posted image user posted image user posted image user posted image  Ja ampak problem je tudi ta da jaz bi punco pa ga skrbijo oblekce - k mam od fantov tolk da glava boli (ene 10 škatel). Za avtosedež se je že zmenu s kolegom da ga bomo dobil user posted image user posted image  amploh nisem vedla za to pa me je klicala kdaj ga bomo rabil - pa še user posted image  nimam. Vozička mam kar 2, to ni problem - je bil k sem ga mislila prodat je rekel TO PA NE! pa za previjalno tud (ampak o prodaji sem ga samo hecala samo sprobavala sem ga če res noče imeti več user posted image  k me je v začetku govoril)

JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 22
9.4.2008 9:17:44   
spps
IZVIRNO SPOROČILO: sasa78

IZVIRNO SPOROČILO: becky

user posted image user posted image user posted image user posted image  Ja ampak problem je tudi ta da jaz bi punco pa ga skrbijo oblekce - k mam od fantov tolk da glava boli (ene 10 škatel). Za avtosedež se je že zmenu s kolegom da ga bomo dobil user posted image user posted image  amploh nisem vedla za to pa me je klicala kdaj ga bomo rabil - pa še user posted image  nimam. Vozička mam kar 2, to ni problem - je bil k sem ga mislila prodat je rekel TO PA NE! pa za previjalno tud (ampak o prodaji sem ga samo hecala samo sprobavala sem ga če res noče imeti več user posted image  k me je v začetku govoril)
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image robe pa imateuser posted image user posted image user posted image user posted image ne sam za enegauser posted image user posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 23
9.4.2008 9:44:08   
mala zirafa
Moj pa je včeraj izjavil da moraš imet avto tako velik da gre lahko voziček not.le na kaj je mislil?user posted image user posted image Pa da je dokaj zanesljiv.
Kaj mislite ve?Si ga potihem želi?

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 24
9.4.2008 9:46:31   
spps
IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa

Moj pa je včeraj izjavil da moraš imet avto tako velik da gre lahko voziček not.le na kaj je mislil?user posted image user posted image Pa da je dokaj zanesljiv.
Kaj mislite ve?Si ga potihem želi?

user posted image user posted image user posted image zakaj bi pa drugač potrebovali prostor za voziček v avtu?user posted image user posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

imunski sistem
Lelly28 RR

ali otrokom dajete prehranska dopolnila za bolši imunski sistem?

da (11%)

ne (67%)

občasno (22%)

Število vseh glasov: 9

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!