gaya24
|
Lep pozdrav vsem mamicam! Končno se lahko tudi js pridružim na ta forum! Naš Maj se je rodil 31.3 ob 20.43. Verjetno ste že videle, da je pravi mali velikan, saj je imel 4680g in 53cm. Že od prvega dneva se dojima in mu ne rabim nič dodajat. Mam ful mleka, ampak imava zdaj nastavek, saj so mi bradavice popokale, ker ima Maj tako močen sesalni refleks in ful močno vleče. No zdaj pa k moji porodni zgodbi... V ponedeljek, 4 dni po roku sem odšla v P na CTG. Na ctg-ju je pokazalo, da se sicer nekaj pripravlja ampak js nisem nič čutla. Nato me je pregledal zdravnik in ugotovil da sem 3cm odprta. Ker sem bla 4 dni čez rok se je odločil, da me obdržijo v P. Ob 15h sem imela spet pregled, kjer me je vprašal, če želim, da mi pospešijo porod in da bi mi on dal pol tabletke za pospešitev, da vidima, če se bo začelo kaj dogajat. Ob 17h sem imela ponovno CTG, kjer so se že kazali popadki ampak jaz še vedno nisem nič čutla razen zbadanja v križu. Ob 18h je rekel, da grem ponovno na CTG.No, ko sem prišla po prvem CTG-ju v sobo pa se je začelo bolj močno zbadanje, jaz pa sem hodla po sobi gor in dol. Ob 18h sem šla spet v eno nadstropje višje na CTG in komaj prišla po stopnicah. Bolelo me je ful v predelu križa in odspredaj, da sem se komaj vlegla na postlo, da so me priklopli. Po 5h minutah sem rekla da me ful lulat in da moram nujno na wc. So me odklopli, sem šla na vc in ugotovila da sploh ne morem lulat ampak da mi vseen ful pritiska dol. Bolečina je bla vedno hujša in je trajala približno 1min in potem popustila le za kakšnih 8 sekund. Zato so me poslali kar v porodno sobo, jaz sem poklicala , da pride-komaj sem govorla. Popadke še zdaj ne vem kako sem predihavala, ker sem imela med enim in drugim le par sekund in ne minut kot je to ponavadi. Po 10h min so mi rekli če pokličejo anestezista za EA. Čeprav sem skoz govorla, da ne bom vzela EA, sem takrat takoj rekla, da ja. Anestezistka je prišla čez 10min, moje bolečine so ble že skoraj neznosne. Ko mi je dala EA, je rekla, da bo prijela če z kakšnih 10 min. Meni se je to zdelo neskončno dolgo. Po 10min me je prišla vprašat če me še isto boli in js sem rekla, da ja, le popadki so se skrajšali iz 1min na 40 sek, čas med popadki pa je ostal enak-8sek. Potem je prišel ginekolog in me še enkrat pogledal, ugotovili so, da sem odprta 9cm ampak, da se plod ne spusti. Naredli so mi še UZ in ginekolog je ugotovil, da gleda z očkami navzgor (kot da bi gledal iz trebuha ven) in ker je glavica zelo velika bi lahko prišlo do kakšne poškodbe, če bi ga v takšni legi rodila. Zato se je odločil za carski rez. Ko sem slišala, da grem na carskega, sem začutla pravo olajšanje. Anestezistka se je odločla, da mi bo samo pojačala EA in mi bojo kar v njej naredli carski rez. Počasi sem začutla kako bolečina pojenja. Po 20 min v operaciski sem zaslišala jok mojega Maja, za par sekund so mi ga dali k glavi, potem pa so ga odpeljali v porodno sobo kjer je čakal njegov atek, mene pa so še zašili in me potem odpeljali na oddelek. Čez 2 uri sem ga že imela ob sebi. No, to je moja porodna zgodba. Vidim, da sem ful napisala.
|