andrea
|
Pa naj vam povem , da Maria nisem gledala nikoli. Ampak me vedno razjezijo stvari, ki nepreverjene krožijo naokrog. Tole si lahko preberete na blogu Žige Vavpotiča. Sem naredila kar copy - paste. lp Očitno je email zaokrožil po spletu, ljudje pa ga pošiljajo nakoli čisto nehote, verjetno celo v prepričanju, da delajo nekaj dobrega. Maria ne poznam osebno, nikoli se nisva srečala, vendar kaj takega preprosto nisem moral verjeti. Če mi je novinarstvo kaj dalo za življenje, je to vsekakor čut, da preverim informacije. Tako sem pisal Aniti, ki jo poznam in iskreno cenim. Anita zivjo! Kako si? Je na zgornjem emailu kaj resnice? Če je, je to grozno, če ni, potem je treba to pomagati ustaviti. Lepo se imej in vse dobro! Ziga Njen odgovor, v bistvu sta dva, povesta vse. Še enkrat bi poudaril, da če komu verjamem je to Anita Ogulin. JOJ DRAGI ŽIGA - TO JE PRVORSTNA HUDOBIJA IN LAŽ. TO NIIIIIIIIIIIIIIIIII REEEEEEEESSSSSSSSSSSSSSSSSSS! NIKOLI BILO, NIKOLI NE BO. KAKO MORE GOSPA KAJ TAKEGA POSREDOVATI. VSE JE PREVERLJIVO, MARIO JE DRAG ČLOVEK, HUMANITAREC, ŠIROKOSRČNEŽ, KI SE JE VSELEJ PREPRIČAL, DA SO ŠLA ZBRANA SREDSTVA NATANKO TISTIM LJUDEM, OTROKOM, DRUŽINAM, ZA KATERE SMO ZBIRALI, REŠEVALI ŽIVLJENJA, TRPLJENJA, POMANJKANJA. TO JE ENO NAJBOLJ ZLONAMERNIH, ZLOBNIH OBVESTIL, KAR JIH JE MOGEL KDO PLASIRATI MED LJUDI. ANITA OGULIN-PROSTOVOLJKA IN PREDSEDNICA KOMISIJE ZA HUMANITARNA VPRAŠANJA PRI ZPMS!!! Njen drugi email je prišel čez dve uri: No, dragi Žiga-prejle sem le ošvrknilatvoje sporočila. In zanj se ti iskreno zahvaljujem. Ljudje - posebno Slovenci, res zmorejo toliko hudobije, kot ves svet skupaj. Informacijo, ki jo je lansirala po elektronski pošti neka Katja….je čista zlonamernost. Ne vem če zmoreš Žiga, ampak bi te res prosila, da pomagaš pri vsej tej svinjariji. Kot veš smo z Mariem in Spet doma dejansko izdatno pomagali 13 let družinam, otrokom, bolnim, onemoglim, revnim, zlorabljenim, trpinčenim, umirajočim, …… Čisto vsak cent, zbran v oddaji je šel v namen - pomagati ljudem. In Mario, kot tudi me, ki smo vsako nedelo čepele za telefoni,iz zbranih sredstev nismo spili niti kave. To je edinstven projekt, kot vsi na ZPM, kjer ni nobenih provizij, samo prostovoljstvo. In zgolj le to. Za to Žiga, vabim vsakega, ki dvomi v iskren namen, da si ogleda pretok sredstev od ljudi, za ljudi. Vse je transparentno, vsakomur lahko pokažemo in dokažemo koliko je bilo zbranega in komu so sredstva bila dana. Prav tako na TV, ki je vzporedno vodila evidenco klicev in zbrani znesek. Kaj tako nesramnega, pokvarjenega, izprijenega, nevoščljivega človek težko doume. Še tembolj, ker naše delo ni za plačilo, ampak za pomoč otrokom in vsem, ki jo potrrebujejo. In če kdo, ti zagotovo to veš. In ve tudi Mario in vsa RTVS. Ali je potem takem tudi Tednik, ki nadaljuje poslanstvo na "proviziji”. Ni! pa tudi drugi mediji ne, ki delujejo z ZPM. Nikoli nihče ni bil in dokler bomo vse kar imamo darovali velikim in majhnim ljudem, ki jim je življenje obrnilo hrbet, s povsem etičnim nabojem, bomo mirno lahko spali ob lasniranih lažeh. Je pa res, da prav te delajo veliko in neprecenljivo škodo tistim, ki bi morali biti deležni pomoči, pa bo senca dvoma padla na vse njih in nas.Povsem neupravičeno. In Žiga - vprašanje kako sem - samoumevno podarja odgovor, nič dobro in bojim se, da bom še slabše ob takih podlih podtikanjih. Take informacije pač ne dajejo elana ampak režejo krila. Močno upam, da si vsaj ti bolje in lepo in hvala, ker poznaš naše poslanstvo in prizadevanja za enake možnosti otrokom, mladim in družinam. In želim ti - veliko, veliko uspeha! Pa topel objem, Anita Ogulin Komu verjamete, je vaša stvar. Vendar objavljam zgodbo, ker se mi zdi NUJNO, da ustavljamo take laži in preprečimo širjenje neresničnih informacij. Katja Setnikar verjetno ne obstaja. Če obstaja, naj se javi in dokaže. Sprašujem se, kdo bo plačal oziroma odgovarjal za nastalo škodo? Bojim se, da ravno tisti, ki pomoč najbolj potrebujejo. Zakaj? Ljudje bodo imeli manjše zaupanje v dobrodelnost. Tega ne smemo pustiti. Kdo? Tudi jaz, predvsem pa ne ti, ki to bereš.
< Sporočilo je popravil Pikec RR -- 6.4.2008 10:27:19 >
|