kasso
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Moja mala pika je izredno razumevajoča in se krasno sama zamoti in zaigra, tudi kahlico si vzame sama, potegne dol hlače in gatke in gre lepo sama lulat, potem si hlačke tudi nazaj gor potegne Zna tudi sama vzeti svoj kozarec, stopiti na pručko, odpreti pipo in si natočiti vodo, če je žejna - vodo tudi zapre, ja V bistvu lahko ogromno počivam, če hočem Mi tudi veliko pomaga - skupaj, recimo, dvigneva košaro z o pranim perilom, da se toliko ne namučim, podaja mi perilo in ščipalke, ko obešam, zlaga kuhinjske servete, za silo pogrne postelje, natrga solato,... Res je enkratna Res je zlata tale tvoja mala Tudi meni moram reči, da čeprav ima šele dve leti, ful rada podaja ščipalke, ko obešam perilo, ker se je vedno lahko zraven igrala, pa sama se hoče slečt, ko šibamo v kopalnico in kriči "ne sama bom, ne sama bom", če ji hočem pomagat, da bi hitreje bila na školjki ali kahli.... Dedek mraz ji je prinesel malo metlico, ker me ni pustila pometat in mi je metlo trgala iz rok, tako da ima zdaj svojo..... ali pri česanju psice je vedno zraven... to vse podaljša opravila, ampak v prihodnje pa upam, da se bo obrestovalo. Tudi sine ni bil nič slabši in še vedno rad priskoči na pomoč, če ga prosim...da ne govorim, kako me ne pusti, da bi sama šla po donat v špajz...mora obvezno on it menjat prazno s polno flašo.... pa tudi zunja ko kaj delamo, so vedno zraven in če so na volji pomagajo (pobirat jabolka npr. ali spravljat drva...) zelo zelo radi, se mi zdi, da se počutijo zelo koristne in odraslejše.... Tako da pustite jih otroke, da pomagajo , če želijo, pa čeprav traja in traja precej več časa kot če sam! Evo dokaz mojega frajerja (mislim, da je bil tu star 3 leta)
|