Muca83
|
Živjo punce! Danes se oglašam, da vam napišem mojo izkušnjo z bioenergetikom. Bom poskusila napisati čimbolj na kratko, čeprav ne bo lahko Torej, po pogovoru z nekaj osebami, ki jih poznam in jim je pomagal, sem se odločila in poklicala bioenergetika s katerim je moj dragi takrat govoril na sejmu. Najprej moram povedati, da sva se z njim prvič videla in o meni ni vedel ničesar, mojega je takrat videl po več letih in sta govorila samo nekaj besed. Rekel je, da se mora osebno oglasiti pri nama, da bo videl kje živiva. Oglasil se je v soboto ob 8h, pri nama je bil eno uro. Takoj, ko je stopil v stanovanje, je rekel, da nad nama živijo stanovalci, ki niso dolgo tu, da se čuti (to je res, tu so max. 1 leto). Edini fizični stik, ki sem ga imela z njim je, ko sva si podala roko ob predstavitvi. Ogledal si je stanovanje, nekaj meril sevanje nad postejo (kar se mi je zdelo malo smešno), potem pa sedel za mizo, jaz nasproti njega in je samo začel govoriti. Najprej fizične težave, ki jih imam, rekel je, da imam en jajčnik zabasan in sem ga vprašala kateri in je rekel levi. S tem me je res šokiral, tega nisem pričakovala. Že odkar sem nehala jemati KT namreč sumim, da mi levi jajčnik ne dela. Vedno čutim zbadanje samo v desnem, v času ovulacije, menstruacije, v levem prav nikoli nič. Potem je naštel še nekaj stvari, o hormonih, pomanjkanju mineralov in podobno, potem pa mi je začel govoriti kakšna sem jaz kot oseba. Vse mi je povedal, kako razmišljam, kako živim, kako se počutim, kako sem bila vzgojena, povedal mi je stvari, katerih ne ve nihče o meni, jaz sem ga samo gledala, zdelo se mi je nemogoče. Ampak to še ni vse, ko mi je nehal dajati napotke kako moram spremeniti svoje življenje, mi je rekel, da se uležem na posteljo in zamižim. Položil mi je roko na trebuh in recimo ene 3 minute je tako bil, kaj točno je počel ne vem, ker sem mižala. Potem je rekel, da mi je odmašil jajčnik. Čutila nisem ničesar in tako se mi je vse zdelo kot nek lari fari. Res nisem pričakovala, da je kaj naredil. Prva čudna stvar se je zgodila čez cca 2 uri. Iz leve nosnice mi je priteklo nekaj krvi, kar se mi ni zgodilo še NIKOLI v življenju. Poznam veliko ljudi, ki jim včasih teče kri iz nosa, meni pa se to res ni še nikoli zgodilo. Nenavadno, ampak me ni prepričalo. Popoldne, kakšne 4 ure kasneje, pa sem začutila špikanje v levem jajčniku, ki je potem trajalo vse popoldne. RES prvič v življenju, da sem čutila špikanje v levem jajčniku. Še sedaj, ko to pišem, ne morem verjeti, da se je to res zgodilo. Nikoli nisem verjela v te stvari, ampak po lastnem doživetju vsega tega, ne morem ostati popolnoma ravnodušna. Tega nisem napisala zato, da koga prepričam, samo če katero zanima, povem svojo izkušnjo. Bom še v grobem napisala, kaj mi je rekel, da moram storiti. Moram poskusiti kar se da biti sproščena, ne se sekirat, početi stvari, ki me veselijo, si vzeti čas zase, pozabiti na težko preteklost, rekel je, da moram biti najprej sama srečna in midva kot partnerja, da potem bova nagrajena z otrokom. Rekel mi je, da se moram naučiti sprejeti stvari take kot so in se ne obremenjevati, ker si s tem delam samo škodo. Pa izboljšati moram prehrano. Zdele težko napišem vse, mogoče se tudi sliši malo za lase privlečeno, ampak ko mi je govoril, sem točno vedela na kaj misli. Rekel je, da moram za nekaj mesecev pozabiti na dojenčka in v tem času delati na tem, da sem srečna brez tega, potem, ko pa bom spet zanosila, mi bo on pomagal čez prve tri mesece. Skratka, jaz se nameravam potruditi in ga čim bolj upoštevati, ker je res, tale moj boj za otroka, ki traja že leto in pol je prerastel v malo obsedenost. Ne gledam naprej na nosečnost z veseljem, ampak s strahom in to je treba spremeniti. Trenutno se bom poskusila osredotočiti na druge stvari v življenju in nase, potem pa bomo videli, kaj bo prinesel čas. Vesela sem, da sem se odločila za ta korak, ker se počutim bolj mirno in že sedaj imam več upanja za naslednjo nosečnost.