|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
25.3.2008 20:19:18   
kekec in mojca
No, glede žajblja, pred štrimi leti so govorili, da ga ne smemo pit med nosečnostjo in med dojenjem. Zato sem se ga izogibala. Tudi otroci ga naj ne bi smeli pit, čeprav so  ga starši meni kuhali, pa sem glih tak ok.

Drugače, kar se tiče brcik, jaz jih ne štejem, glavno mi je, da se otrok giba čez cel dan. Ampak včeraj zvečer me je zajela prava panika. BIla sem zelo zelo utrujena čez dan, očitno je to otrok tudi čutil. Zvečer, ob pol enajstih sem začela tresti trebušček, pa nič... Ko je pa bila ura točno 23.30 pa se je začela zabava - brcanje na vse pretege. Tudi danes veselo brca.

Čmrlika, a to zaradi popkovine in brcik, je res al kaj? Ti je to rekel tvoj G?

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 2451
25.3.2008 22:06:32   
Čmrlika
Čmrlika, a to zaradi popkovine in brcik, je res al kaj? Ti je to rekel tvoj G?

Nisem jaz nič o popkovini pisala...Trnuljčica- mogoče user posted image  Ne- janey je pisala...

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 2452
25.3.2008 22:12:35   
kekec in mojca
Aha, ja pa še res, da je bila Janey in ne Čmrlika... Uh, kak je to fajn, da se na nosečnost lahko zgovarjam! user posted image

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 2453
25.3.2008 22:33:23   
Janey
IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca

Aha, ja pa še res, da je bila Janey in ne Čmrlika... Uh, kak je to fajn, da se na nosečnost lahko zgovarjam! user posted image

Ne več dolgouser posted image user posted image ja mene je g opozorila, da je potrebno štet gibe..je omenila tudi popkovino in rekla da se vse lahko pozna na gibih. Jaz sem jih kar dosledno štela.

Lahko noč nosečnice in lepo pančite.

Neposredna povezava do sporočila: 2454
25.3.2008 23:25:07   
frutka_
Janey tiste hlačke na steznik sem videla v Pikapolonici, če se ne motim. Ali pa v BC. So pa kar drage. Okrog 30eur.user posted image

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 2455
26.3.2008 9:02:42   
kekec in mojca
Dobro jutro!

Sicer bom odprla novo temo, ampak vseeno še tu vprašam, mogoče bo katera kaj prej napisala.

Kje v Mariboru prodajajo blago na kilograme?

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 2456
26.3.2008 9:34:20   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca

P.s.: Bubi, si mi kaj fauš? Ti lepo v službi, jaz pa doma v topli postelji! user posted image user posted image user posted image Pa še sobota bo luštna zate... user posted image user posted image user posted image

Ne, čisto nič ti nisem fauš, pa upam, da ti meni tudi ne. Zadnji dve noči spim na stolu oz. če je sreča na 50 cm široki postelji v 3. štuku pediatrične. user posted image

Pa še za blago na kile ti odogovorim, ko imam ravno 5 min pavzo user posted image  Pod Pohorjem, v tistih blokih nasproti Pohorske kavarne (ta svetlem) sta 2 trgovini - ena z blagom, druga z gumbi in podobnim.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

Neposredna povezava do sporočila: 2457
26.3.2008 9:43:10   
kekec in mojca
Uh, to pa je hudo!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Nisem vedela! Kaj je z Bubijem narobe? Upam, da se hitro pozdravita!

Sem te ravno klicala, pa imaš izklopljen telefon.

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 26.3.2008 20:35:18 >

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2458
26.3.2008 21:45:17   
kekec in mojca
user posted image Bubi, sem šla zdaj sem z upanjem, da boš še kaj napisala, ampak nič... Saj ne vem, če te naj še pokličem, da ne bom slučajno Bubija zmotla pri spanju. Držita se. Kekec je danes rekel, da mora mali bubi hitro domov prit. user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2459
26.3.2008 21:59:01   
Janey
čer

kaj sem jaz danes nardila...ne morem niti dihat, še zdaj se cela tresem...bili smo na obisku pri kolegici. Doma so v mansardnem stanovanju in jaz sem jakca oblačila tam na koncu in ko sem se vstala z njim sem ga ful zabila z glavico v tisto mansardo steno sicer je imel na glavi eno debelo kapo, kapuco od mikice in še kapuco od debele jaknce. Pa čisto malo je zajokal pa nazaj zaninal(ker je ravno ninal). Ampak vseeno sem mislila, da gremo v bolnico da pogledajo če je vse ok.Smo šli na pediatrijo in so nas poslali na urgenco. Ampak tam je bila taka gužva, jakec je pa spančal in smo šli raje domov hitro poklicat našo zdravnico. Jakec nima niti buške, niti nič rdečo...pač mene je tako strah da je kaj noter. Zdravnica je rekla da načeloma ni panike, da pa naj ga opazujema če bo kaj nemiren al pa če se mu naredi podpludba da naj gremo v bolnico. Ne morem si oprostit kak sem lahko bila tako nerodna in slepa. ne vem zakaj nisem bolj pazljiva. zdaj se je eno uro smejal na previjalni in tudi ućival v kopanju..čisto nič ni kazal znakov da bi bilo kaj narobe in tudi zdaj je lepo zaspančkal.Res upam, da je vse ok z pikecem mojim.

bubiuser posted image user posted image user posted image da se hitro pozdravite. upam, da ste ok, da ni panike. mislim na vas

aprilčice še malouser posted image user posted image user posted image

lepo pančite...jaz tak nebom moglauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2460
26.3.2008 23:05:48   
arabela*
čerka punceuser posted image
Danes sem pa tako fajn razgibana,ko sem se natelovadila.Kar paše 2krat tedensko se malo pretegnituser posted image
Janey,jaz osebno mislim,da če je imel mali kapico,pa kapucko na glavici,da ni hujšega.Pa če bi bilo,bi  verjetno jokal,da ga boli.Če pa je vesel in dobre volje pomoje ni bojazni za strah.Lepo ga stisni,pa pocartaj,pomoje bo jutri vse vredu.user posted image
A gre katera kaj v europark(čarobni svet)? Sem zadnjič bila s tamalo tam,pa se mi je kar fajn zdelo,pa kar nekaj nosečk z otročki je bilo.Mala je tak uživala,pa še otroško stranišče imajo tam,ni treba kam otrok vozit,res zelo lepo urejeno.

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 2461
27.3.2008 7:51:29   
kekec in mojca
Janey, saj je s tamalim vse ok. Tebi se zdi hujše, kot je bilo njemu.

Saraya, mi smo bili enih dvakrat v tem čarobnem parku, zdaj pa nekak ne hodimo več. Mali nima interesa za tja noter. Sploh pa midva ne hodima nekam dosti v EP, odkra imamo Qlandijo.

Kaka noč je za mano... Zvečer so se spet začeli popadki - najprej je zabolelo v spodnjem delu trebuha, potem se je ves trebuh napihnil in otrdel... in to je bolelo približno na minuto. Najprej je trajalo to na 6 minut, potem pa je minevalo med njimi vedno več časa. Vseeno sem se za vsak slučaj spravla pucat kuhinjo in kopalnico, do pol dveh ponoči sem še nato urejala zibelko, zdaj sem pa user posted image . Hujša ko Janey. Zombi na deseto.

Ponoči me je vsake toliko spet zbudila ta bolečina - kao lažni popadek. Nič, zdaj grem pa Kekca v vrtec spravit, pol pa spat naprej. Lahko noč (in dobro jutro obenem)!

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2462
27.3.2008 8:46:58   
barbaw
K in M ti pa imaš pestre noči. user posted image  Ti nisem prav nič fouš. Je pa zoprno tole, ko misliš, da zdaj pa mogoče bo, potem pa ni nič iz tega. Mene je samo en dan matralo z lažnimi poapdki, pa so minili. Mi je bilo že takrat zoprno, ker sem mislila, da bo potem pa nič.
Trgovina z blagom na kile, pa je še ena pri Magdalenskem parku v Jezdarski ulici blizu ZD (upam, da še je). Zdaj je odvisno kaj ti je bližje. Če ne pa tako kot ti je bubi napisala pod Pohorjem je še ena.

Nobody is perfect and I'm nobody!

Neposredna povezava do sporočila: 2463
27.3.2008 9:00:47   
kekec in mojca
Hvala za info o trgovinah z blagom. Žal v nobeni, kjer sem bila, nimajo takšnega blaga za zibelko, kot ga jaz želim in ga že imam, ampak recimo 1/3 premalo. BOm morala malo improvizirat, pa naredit po svoje. Hotela sem obleči peno za stranice zibke, pa nimam dovolj blaga za to. Pa dobro, za te tri mesece bo otrok že zdržal v zibelki.

Barbaw, tile popadki so res hudo mimo. Saj še zdaj ne morem zaspat, ker me vsake tolko zaboli. Kar na jok mi gre, ful sem že obupana. Jutri imam pregled pri G, potem pa še CTG, me zanima, kaj se bo pokazalo. Če bom sploh zdržala do jutri.

V glavnem, generalno moram ščistit samo še Kekčevo sobico. Potem pa smo na konju, je res celo stanovanje bleščeče. Samo kaj, ko pri tem našem 3,5 letniku nič ne ostane čisto niti pol dneva. user posted image

Joj, ta utrujenost. user posted image

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 2464
27.3.2008 9:13:49   
kekec in mojca
Dajmo se spet kaj na kaki kavici dobit!!! user posted image user posted image user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 2465
27.3.2008 9:26:23   
Čmrlika
K&M- jaz ti predlagam, da ti mene in vse ostale lepo počasi nehaš strašit, pa se pogovoriš s svojim user posted image , naj že končno pride...user posted image  in neha mamico mučit...

Jaz imam pa še samo 31 dni do konca, pa ziher bom na koncu prej rodila kot k&M user posted image

No, moram vam povedat še nekaj, sem bla ful prepričana, da ne bom vpisovala gibov v tisto razpredelnico..in včeraj zvečer pri mojih majčicah preberem post...in je naša draga prijateljica user posted image morala roditi mrtvega user posted image , ker ... bom prilepila njen post vsem nam , ki smo hrabre v opomin,,,
pa nisem vas hotla strašit,ampak jaz sem trenutno ful potolčena, pa še dete se še ni prebudilo...

Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

Neposredna povezava do sporočila: 2466
27.3.2008 9:28:17   
Čmrlika
No to je njen post...

Drage majčice.

Zadnjič sem spraševala glede gibov. Danes vam moram žal sporočiti, da je moja punčka umrla v trebuhu zaradi tega, ker se je odluščila posteljica in popkovina je bila čisto zmečkana, tako da ni bilo dotoka hranil. V nedeljo zvečer sem rodila.

Brala sem vaše odgovore in vam polagam na srce; če otroka ne čutite ali ga čutite čisto drugače kot ponavadi, pojdite takoj h G. Moja pikica je v četrtek še kolcala, se malo premikala, v petek pa ni bilo več utripov. Ni važno, kako visoka je nosečnost, MORA se premikat. Vse tisto, kako se v teh tednih umirijo ipd je larifari. Pri meni ni bilo pomoči, ker je šlo za nenaden odstop posteljice. Verjetno zaradi visokega pritiska, zaradi katerega me G ni spremljala prav nič bolj redno. Sladkorna nima tukaj veze - baje.

Hvala, da ste me sprejele nazaj. Žal sem se prepozno vrnila, ampak spremljala vas bom še. Tudi meseca maja bom vsak dan gledala, katera je na vrsti. Želim vam, da srečno donosite svoje največje bogastvo do konca, da imate lahek porod in da na koncu objamete svoje male štručke, ki vam bodo dajale smisel življenja, kot ga meni daje moja hčerkica. Če ne bi imela nje, bi se mi verjetno zmešalo od vsega hudega.

Vse dobro!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2467
27.3.2008 10:09:31   
trnuljčica
Pozdravljene,
Bubi upam da je z tvojim malčkom vse ok oz da je bolje.user posted image Grozno je, ko so malčki bolani. Tudi moja nečakinja je zopet v bolnici.

Janey glede na to koliko je bil oblečen  po glavici bi rekla, da je malo možnosti da bi bilo kaj hujšega. Kako pa je Jakec danes? Ti si verjetno tako prebedela ob postelji.  Držim pesti, da sta oba ok in mirno spita ( ti si verjetno čisto ...user posted image ).user posted image

Saraya jaz zaenkrat hodim samo mimo tega čarobnega sveta, ko grem na kakšno user posted image . Saj še nimam nobenega razgrajača, da bi ga peljala. Bo pa čez kakšno leto res obiskan z naše strani. A tam ga pustiš in greš po opravkih ali si z otrokom? To se vedno sprašujem, ko grem mimo.

Čmrlika ja saj jaz sem že 2 dni bolj  pozorna, ker se mi zdi, da so se gibi umirili oz da je razlika od prej. So pa. Prav ne želim si, da bi kaj spreminjal lego sedaj, da ja ne bi kaj bilo. Verjetno mu samo prostora zmanjkuje. Mogoče je pa pridobil na teži.user posted image Oh komaj čakam jutrišnji posvet v bolnici. V pon pa imam tako uz kontrolo rasti.

K&M kdaj si mislila za to user posted image ? Jutri in v pon jaz dopoldan tako ne morem. Potem pa odvisno če bo vse ok. Sicer pridem.

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 2468
27.3.2008 10:22:38   
trnuljčica
Čmrlika in ostale : v album sva z user posted image končno dala slikice  otroške sobice. Sicer so slike brez zavese. Sedaj je zavesa že obešena- rumena z živalskimi motivi. Pa luč  na stropu sem pozabila slikati-  je v obliki sončka.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2469
27.3.2008 11:05:38   
Čmrlika
Trnuljčica- prekrasna sobica user posted image , Lepa res, vidim, da si tudi ti tako kot jaz na živalskih motivih...user posted image  in močnih barvah...
jaz še nekaj po sobici malo dodelam, potem pa še dam kako slikico novo v album in smo gotovi...
trnuljčica- kako si drugače? se bližava tud midve, ha?user posted image

< Sporočilo je popravil Čmrlika -- 27.3.2008 11:06:17 >

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2470
27.3.2008 11:10:34   
Čmrlika
Joj Ta NSP- user posted image  K&M kaj imaš slučajno ti še tista dva obrazca, ki smo ju dobili v šoli, za dodelitev osebnega imena in prebivališča otroku?

No, vem da ju imaš, me zanima če si ju že izpolnila, al sta še prazna? Meni so dali na pol skopirana in bi rabla nova, pa jih nikjer ne dobim, in sem upala da sta tvoja še prazna, pa da mi ju skupaj z zadnjo stranjo skeniraš pa pošlješ...Bi šlo? Please! Al sem preveč zahtevna? user posted image

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 2471
27.3.2008 11:19:21   
arabela*
jutro punce.Midve s tamalo sva tako leni.Prespima tričetrt dneva.user posted image .Pol se spravljama,pa zajtrkujeva,tako je takoj ura dvanajst.Sem opazla,da so mi začele noge zatekat in tud roke včasih.A je to normalno??
Trnjulčica,v čarobnem svetu ne pustiš otrok samih.Vsaj jaz je ne niti pod razno.Se tam vsedeš in opazuješ otroka kako se igrauser posted image .Pa saj,je ok ko je grdo vreme,drugače smo pa raje na sončku.
Janey,kako je s tamalim??
Joj,to z brcikami pa je res grozno.Jaz zase vem,da sem bila pri Aneji,odkar je začela konkretno brcat vedno na trnjih.Vsako jutro je bilo prvo na kaj sem pomislila:ali brca.user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 2472
27.3.2008 12:41:51   
trnuljčica
Čmrlika bliža se, bliža najin dan D.user posted image
Jaz imam tista dva obrazca, vendar nimam skenerja. Se ni vrnil po tem, ko smo ga posodili. Saj bo KM vstala, če pa ne ti prinesem na kakšno kavico. En je prijava stalnega prebivališča otroka, drugi izjava osebnega imena otroku. Ampak jaz ju še nisem izpolnila. Kako pa, saj so...user posted image   raje ne bom rekla kaj. Saj ne morem izpolniti da bo dete npr Ančka potem bo pa fantek( ko da se še ni zgodilo), pa izpolniti moraš datum rojstva, pa kraj rojstva ( kaj pa če rodim v ko sem na izletu). Skratka sem zakomplicirala, ampak preden rodiš tako 3/4 ne moreš izpolniti. Tako, da v vsakem primeru izpolnjuješ ti/očka v porodnišnici. Res ne razumem kako so hoteli zmanjšati birokracijo. Zdaj grem pa dihat, da se pomirim.user posted image

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 2473
27.3.2008 12:51:34   
kekec in mojca
Čmrlika, tisti post je res grozen (sploh za nas, ki smo tako daleč), ampak mamica otročku tudi ob štetju gibov ne bi mogla nič pomagat. Mi je pa dal konkretno za premislit. Zadnjič sem moji G omenila, da zadnje čase samo naletavam na zgodbe o smrti otrok v nosečnosti, pa je rekla, da niti nimajo statistike, koliko je takšnih smrti, da bi me potolažla.  Čisto sem že fertik zaradi tega.

Za tista dva obrazca te moram žal razočarat, ker ne vem, kam sem jih dala. user posted image Ampak se ne sekiram več za njih. Če zdaj ne bi hodla v materinsko šolo, jih sploh ne bi imela. In kaj bodo potem, če teh obrazcev ne bom imela? Otroka ne bodo vpisali v register ali kaj? Ja, seveda. To imajo vse v P oz. če ne kdo drug, pa matičarka, ki pride otroka popisat, tako da brez skrbi. Sploh pa, kako naj napišem ime otroka, če pa ne vem, kakšnega spola je?  Mislim, da tega v MŠ v P niti ne delijo (vsaj pred leti niso).

Tile moji popadki se še kar niso nehali. Vsake toliko (na uro, uro in pol) pride en. Moje dete me res zafrkava. Nič ni kaj fajn občutek. Upam, da se Čmrlikine napovedi o prehitevanju ne uresničijo.

Trnuljčica, a imaš jutri pregled v P? Jaz imam prvi CTG. Mogoče se srečava tam. Vseeno pa jutri ne bom mogla na kavico, ker bom imela še prej ali kasneje pregled pri moji G (ne vem še ure, mi jo sporoči danes). Seveda, če ne bom ponoči šla v P.

Sobico ne vem, če sem komentirala, ampak sem jo pogledala že zadnjič pri aprilčicah in moram reči, da mi je zelo zelo lepa. Ni pa mi jasno, kje stoji ta omara, ker se mi zdi, da bi potem moralo biti dvoje vrat v tej sobici, videla pa jih nisem. A ni krasen občutek, ko otročku urejaš prvo sobico?

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2474
27.3.2008 12:52:33   
kekec in mojca
Saraya, lahko se kdaj zmenimo, ko dežuje in prideva obe v Čarobni svet s svojima že velikima otročkoma. user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?