Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 13:25:40
|
|
|
|
Naša črtica koraka
|
Uf, tale revma , res je čudno, da me vsakič preden pade sneg in ko sneži takole revma daje ... madonca pa samo zdajle, ko sem nosečka ... da niso to kakšni popadki?!!! To bi bil hec Današnje kosilo bi najraje kar v pečico vtaknila, naj se samo skuha ... pa še toplo bi bilo ... Punce, moram povedat, da vas je lepo brati, vsaki kaj drugega dogaja ... vsem nam pa je skupno to ČAKANJE, lepo da se na RR potožimo in počvekamo, ane
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 13:29:13
|
|
|
|
Katy13
|
IZVIRNO SPOROČILO: gaya24 Pa je šla še ena Korošica in zdaj sva s Katy 13 sami. Pa vse smo mele tolk skupi PDP ampak nam ni blo usojeno, da se srečamo v P. Katy13-Mogoče se pa midve Ja, gaya24. pa sva ostali sami, pa čeprav smo imele zelo skupaj PDP-je. Mogoče se pa res midve srečava v P.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 13:29:35
|
|
|
|
Katy13
|
IZVIRNO SPOROČILO: perp Katy13 zgleda, da sve istočasno pisale avak kdaj ima rok. Ja, obe naenkrat sva jo spraševale po PDP-ju.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 13:37:10
|
|
|
|
Naša črtica koraka
|
KATTY123, vem, da v KR naredijo pregled AMIOSKOPIJE (ovzem plodovnice, da vidijo njeno zrelost). Ponavadi na dan PDP ali pa celo prej. No, meni so že za 1. porod naredili tak pregled in to mi je sprožilo popadke ... čez dva dni sem rodila - točno na rok. Tokrat sem tudi "vabljena" na pregled in bom šla al v torek ali sredo ... ne vem še ... PDP imam v petek ... Kako pa je pri tebi? So ti predlagali ta pregled, glede na to, da si čez rok?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 13:40:19
|
|
|
|
Zofy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katy13 Zofy - hvala za tvojo porodno zgodbo. Verjamem, da je to en čudovit občutek in nepopisljiv dogodek. Napisala si, da protibolečinske en pomagajo, a to si imela EA ali to kar dajejo vsem . Drugače pa . Katy13, ne nisem imela EA, se na koncu nisem šla niti zmenit, ker sem imela v ponedeljek in torek ponoči popadke in sem bila zjutraj preveč zmatrana, da bi še kam hodila. To sem dobila nekaj protibolečinskega v žilo, ki je na razpolago vsem. Baje, da vzamejo 30% bolečine, samo jaz ne vem, če je ravano tako. Pa še masko s smejalnim plinom so mi dali, samo tudi to ne vem, če ravno deluje, ker mi ni bilo lih do smeha...Pa tudi v masko ni pasalo najbolj dihat med popadkom...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 13:48:11
|
|
|
|
mergetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: perp Sem pa lih danes razmišljala, da imam čist preveč cunjc št. 56, ker glede da to, da imam danes rok (itak bogh si ga vedi kdaj bom rodila), pa še je vse v trebuščku tko kot mora biti, bo tamala velika okoli 52 cm. Tako da bodo cunjce prišle zelo malo časa v poštev. Veš, da se meni tudi zdi, da bo moj prehitro prerasel ful oblekic. Sploh, ker mam ene od friendice še 50!!! Pa tko lepe so.... Punce, moram povedat, da vas je lepo brati, vsaki kaj drugega dogaja ... vsem nam pa je skupno to ČAKANJE, lepo da se na RR potožimo in počvekamo, ane Se strinjam NČK! IZVIRNO SPOROČILO: katty123 jutri imam v kranju pregled bom že 8 dni čez rok, mogoče mi bodo pa sprožili tako kot pri prvem porodu, samo da sem takrat bila 5 dni čez rok. ampak sem optimistična in sem prepričana da bom ta teden še enkrat postala mamica Katty123, držim pesti zate!!! Jutri boš zihr zvedela kako fajno novico!!!
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 14:02:18
|
|
|
|
Katy13
|
IZVIRNO SPOROČILO: mergetka Dobro jutro, dober dan! Sem morala najprej odgovoriti na sporočilo od San, tako me je prevzelo. Zdaj sem se že mal pomirila. Jao, ti hormoni... Kje si našla kakšno sporočilo od san? A se je že kje javila?
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 14:08:30
|
|
|
|
mergetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katy13 IZVIRNO SPOROČILO: mergetka Dobro jutro, dober dan! Sem morala najprej odgovoriti na sporočilo od San, tako me je prevzelo. Zdaj sem se že mal pomirila. Jao, ti hormoni... Kje si našla kakšno sporočilo od san? A se je že kje javila? Jao, ta . raztresenost!!! SVET sem mislila!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 14:52:20
|
|
|
|
Katy13
|
IZVIRNO SPOROČILO: mergetka IZVIRNO SPOROČILO: Katy13 IZVIRNO SPOROČILO: mergetka Dobro jutro, dober dan! Sem morala najprej odgovoriti na sporočilo od San, tako me je prevzelo. Zdaj sem se že mal pomirila. Jao, ti hormoni... Kje si našla kakšno sporočilo od san? A se je že kje javila? Jao, ta . raztresenost!!! SVET sem mislila!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Se mi je zdelo, da si se zmotila . Ne skrbi, sem navajena pri sebi te raztresenosti in pozabljivosti.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 14:53:35
|
|
|
|
Katy13
|
Punce, ali ste videlel, da so danes rodile že 3 aprilčice? Kako mine čas. Še pred kratkim smo (so) bile marčevke tiste, ki so hodile v zelje februarčicam, sedaj nam pa hodijo aprilčice.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 15:28:01
|
|
|
|
Dinki
|
IZVIRNO SPOROČILO: mergetka IZVIRNO SPOROČILO: meridaub DINKI - če spiš tako dolgo, potem gotovo potrebuješ spanje, pa malemu je sigurno všeč, da lahko raste Sicer pa vse mamice pravijo, da naj nadoknadimo prej. Priporočaj to še svojemu dragemu, tudi on se bo na očetovskemu dopustu vstajal, tko kot ti Dinki, včeri si pisala o kilah tvojega pred tremi tedni. A veš, kolk so bile mere? Joj Meridaub, jaz upam, da moj tamauček kej zlo dost ne bo več rasel v mojem trebuhu, mi že tko napovedujejo vsi malega velikančka ....drugače pa moj dragi že skoz spi manj kot jaz, pač na splošno ne potrebuje toliko spanca kot jaz....jaz sem pa hrček že celo življenje ... Mergetka, UZ ki mi ga je naredila moja G pred tremi tedni, torej v 37. tednu, je imel tamauček 3075 g in pa obseg glavice 32,5 cm. To so edine mere, ki mi jih je povedala oz. zapisala v materinsko. Drugih mer ne vem. Je pa rekla, da če bom šla do roka, da bo zagotovo pridobil še pol kilograma.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 15:33:19
|
|
|
|
lucalu
|
IZVIRNO SPOROČILO: perp Sem pa lih danes razmišljala, da imam čist preveč cunjc št. 56, ker glede da to, da imam danes rok (itak bogh si ga vedi kdaj bom rodila), pa še je vse v trebuščku tko kot mora biti, bo tamala velika okoli 52 cm. Tako da bodo cunjce prišle zelo malo časa v poštev. Tudi, če bo velika 52 cm, ji bodo cunjice št. 56 še nekaj časa prav. Meni, npr. so vsi govorili, naj sploh ne kupujem manjše od 56, tako da sem imela št. 50 samo za vzorec... potem pa sem rodila Taia z 48 cm in mu je bila še 50ka prevelika... ko sva prišla iz bolnice, je ati moral takoj v trgovino po še oblačilc št. 50... No, zdaj je že kar malo zrasel in se zredil, pa mu je 50ka iz H&M-a še vedno prevelika.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 15:35:43
|
|
|
|
Dinki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katy13 IZVIRNO SPOROČILO: mergetka IZVIRNO SPOROČILO: Katy13 IZVIRNO SPOROČILO: mergetka Dobro jutro, dober dan! Sem morala najprej odgovoriti na sporočilo od San, tako me je prevzelo. Zdaj sem se že mal pomirila. Jao, ti hormoni... Kje si našla kakšno sporočilo od san? A se je že kje javila? Jao, ta . raztresenost!!! SVET sem mislila!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Se mi je zdelo, da si se zmotila . Ne skrbi, sem navajena pri sebi te raztresenosti in pozabljivosti. Ko sem prebrala ta post od Mergetke sem tudi jaz šla takoj nazaj brskat če se je že javila San, pa nisem nič našla. Potem mi je bilo jasno, da gre za Svet ....je pa San verjetno res že doma....včeraj, danes......
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 15:36:15
|
|
|
|
lucalu
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy Katy13, ne nisem imela EA, se na koncu nisem šla niti zmenit, ker sem imela v ponedeljek in torek ponoči popadke in sem bila zjutraj preveč zmatrana, da bi še kam hodila. To sem dobila nekaj protibolečinskega v žilo, ki je na razpolago vsem. Baje, da vzamejo 30% bolečine, samo jaz ne vem, če je ravano tako. Pa še masko s smejalnim plinom so mi dali, samo tudi to ne vem, če ravno deluje, ker mi ni bilo lih do smeha...Pa tudi v masko ni pasalo najbolj dihat med popadkom... Tudi meni ni to sredstvo proti bolečinam nič pomagalo, maske pa sploh nisem dobila.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 15:39:25
|
|
|
|
Dinki
|
Lucalu, pozdravljena.... vidim, da z malim Tai-em lepo napredujete v njegovi rasti....bravo BTW, kje si pa izgubila svojega avatarja?
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 15:47:59
|
|
|
|
lucalu
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki Lucalu, pozdravljena.... vidim, da z malim Tai-em lepo napredujete v njegovi rasti....bravo BTW, kje si pa izgubila svojega avatarja? Haha... k meni je štorklja že prišla, pa sem jo odstranla. Zdaj bi si pa rada naštimala slikico od Taia, pa jo moram najprej pomanjšat... pa zmanjkuje časa...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 15:57:12
|
|
|
|
gaya24
|
Js sem se ravno na kosilala in spila kavico, zdaj grem pa likat. Mi je sestrična dala še neke cotke od njenih tamalih. Ful mako majčk pa plišastih pajackov, ki so še ful lepi, pa čeprav so stari že 6 let al pa več. Se sploh ne sekiram, ker itak vse prerastejo v mescu dni al pa še prej in za doma bojo čist fajn. Zdaj ko berem te porodne zgodbe me včasih prav prime, da se bom odločla za EA. Sej podpisala sem že ampak sem bla 100%, da je ne bom vzela. Pri nas v P imamo srečo, da jo dobiš čist vedno, ker je vedno en anestezist na razpolago in ni važno ob kakšnem času. Hm... kaj pa ostale?? Kolk vas bi vzelo EA, če bi blo možno? Pa tud vprašanje za tiste, ki ste že rodile brez EA, a bi jo naslednjič vzele, če bi jo lahko? Nič, gremo likat...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 16:34:41
|
|
|
|
Katy13
|
IZVIRNO SPOROČILO: lucalu IZVIRNO SPOROČILO: Zofy Katy13, ne nisem imela EA, se na koncu nisem šla niti zmenit, ker sem imela v ponedeljek in torek ponoči popadke in sem bila zjutraj preveč zmatrana, da bi še kam hodila. To sem dobila nekaj protibolečinskega v žilo, ki je na razpolago vsem. Baje, da vzamejo 30% bolečine, samo jaz ne vem, če je ravano tako. Pa še masko s smejalnim plinom so mi dali, samo tudi to ne vem, če ravno deluje, ker mi ni bilo lih do smeha...Pa tudi v masko ni pasalo najbolj dihat med popadkom... Tudi meni ni to sredstvo proti bolečinam nič pomagalo, maske pa sploh nisem dobila. Torej so te protibolečinske larifari. No, ja bomo že nekako preživeli te bolečine. Si jih bom pač lajšala s tem, da si bom predstavljala , kako ga cartam.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 16:35:17
|
|
|
|
Naja31
|
Joj, punce, apriličice nas že prehitevajo . Bo treba malo pospešiti zadeve. Jaz sem gledala vremensko napoved, in je do petka zima, od sobote naprej pa prava pomlad, 19, 20 stopinj, tako da sem se odločila, da počakam, da bo topleje . Jaz se prav odlično počutim. Res čudno. Včeraj sem slišala eno prav shrljivo zgodbo, pa zdaj ne vem ali naj vam napišem. Ampak očitno tudi zdravnikom in sestram v porodnišnici ni za zaupati. Od moje prijateljice prijateljica je bila 13 dni čez rok. Vsake dva dni je hodila v porodnišnico in nazadnje ko je bila jo je babca celo nadrla zakaj sploh hodi, če s enič ne dogaja. No, čez dva dni so končno posumili, da je plodovnica že "čudna" in so potem dojenčka hitro ven vzeli. Je punčka ful preležana, pa babca v porodni sobi je rekla, da če bi čakali še 2 uri, bi bilo že prepozno. Tako, da, kar previdno. Meni se zdi 13 dni čez rok kar malo prehuda. A ni tako,da ponavadi sprožijo najkasneje 10 dni po roku? Moja prijateljica je imela 3 leta nazaj rok 11 dni pred mano, pa sva potem bili skupaj v porodnišnici. Pa še moj sinko ima 10. aprila rojstni dan. Jaz računam, da bom do takrat že doma. Pa res nisem hotla nikogar prestrašiti s to zgodbo.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 16:39:06
|
|
|
|
Naja31
|
Torej so te protibolečinske larifari. No, ja bomo že nekako preživeli te bolečine. Si jih bom pač lajšala s tem, da si bom predstavljala , kako ga cartam. Ma, ne, tista maska nekaj pomaga. Sicer pa ti povem, da vse pozabiš. Jaz sem po prvem porodu ( ki je bil grozen) rekla, d ane grem nikoli več roditi. Pa evo me zdaj. Ampak se nočem s tem preveč obremenjevati, saj mislim, da bi bilo težko še huje . Jaz nimam niti ene oblekice št. 56. Že pri prvem mislim, da je imel kar takoj 62. Glede na pričakovano velikost, mislim, da bodo tudi 62 čist ok. Sicer sem zadnjič v H&M kupila en kompletek, za 0 -1 mesec, ki ga bo verjetno imel samo iz porodnišnice domov. Je bil samo 10 eurov, pa se nisem mogla upreti, kljub temu, da imamo doma že nekaj podobnih kompletkov.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 16:39:47
|
|
|
|
Naja31
|
Pa še masko s smejalnim plinom so mi dali, samo tudi to ne vem, če ravno deluje, ker mi ni bilo lih do smeha Meni SPLOH ni bilo do smeha.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 16:42:47
|
|
|
|
Katy13
|
IZVIRNO SPOROČILO: gaya24 Js sem se ravno na kosilala in spila kavico, zdaj grem pa likat. Mi je sestrična dala še neke cotke od njenih tamalih. Ful mako majčk pa plišastih pajackov, ki so še ful lepi, pa čeprav so stari že 6 let al pa več. Se sploh ne sekiram, ker itak vse prerastejo v mescu dni al pa še prej in za doma bojo čist fajn. Zdaj ko berem te porodne zgodbe me včasih prav prime, da se bom odločla za EA. Sej podpisala sem že ampak sem bla 100%, da je ne bom vzela. Pri nas v P imamo srečo, da jo dobiš čist vedno, ker je vedno en anestezist na razpolago in ni važno ob kakšnem času. Hm... kaj pa ostale?? Kolk vas bi vzelo EA, če bi blo možno? Pa tud vprašanje za tiste, ki ste že rodile brez EA, a bi jo naslednjič vzele, če bi jo lahko? Nič, gremo likat... Gaya24 - napisala si, da si podpisala za EA, kdaj si bila na predavanju? Jaz sem bila 6.3.. Sem tudi podpisala, vendar sem azdnjič izvedela, da je ne morem imeti, ker nisem primeren kandidat. Sem pa jo podpisala z istim namenom kot ti, za vsak slučaj.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 16:46:07
|
|
|
|
Katy13
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Torej so te protibolečinske larifari. No, ja bomo že nekako preživeli te bolečine. Si jih bom pač lajšala s tem, da si bom predstavljala , kako ga cartam. Ma, ne, tista maska nekaj pomaga. Sicer pa ti povem, da vse pozabiš. Jaz sem po prvem porodu ( ki je bil grozen) rekla, d ane grem nikoli več roditi. Pa evo me zdaj. Ampak se nočem s tem preveč obremenjevati, saj mislim, da bi bilo težko še huje . Jaz nimam niti ene oblekice št. 56. Že pri prvem mislim, da je imel kar takoj 62. Glede na pričakovano velikost, mislim, da bodo tudi 62 čist ok. Sicer sem zadnjič v H&M kupila en kompletek, za 0 -1 mesec, ki ga bo verjetno imel samo iz porodnišnice domov. Je bil samo 10 eurov, pa se nisem mogla upreti, kljub temu, da imamo doma že nekaj podobnih kompletkov. Sicer še nisem dala nobenega poroda skozi, vendar že skoz zagovarjam, da vse hudo pozabiš. Res je, da ne čisto, vendar gre v pozabo in kasneje ni več tako zelo hudo. Sama imam nekaj oblačilc št 56, vendar večina imam 62. Kompletek za iz P imam tudi št. 56.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 16:48:00
|
|
|
|
perp
|
o ful lepo. Zdele sem izvedela, da je ena moja kolegica danes rodila punčko. Sicer še ne vem nobenih podatkov, vem edino, da je ona imela rok 16.03., torej je rodila z 8 dnevno zamudo. Čestitam!!! Ja tole s čakanjem toliko čez rok je pa res že kriza. o lucalu hvala za spodbudne besede okoli velikosti cunjc.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 24.3.2008 16:48:06
|
|
|
|
Katy13
|
Lucalu - lepo, da prideš tudi na nas kaj pogledat. Je pa res, da nas je tu zmeraj manj. Vsaj tistih, ki smo aktivne. Sedaj grem pa na en sprehod do staršev, da si malo razmigam kosti, čeprav pri nas še vedno sneži.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?