|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF/ICSI - marec
20.3.2008 16:24:15   
pajčolanka
aja lorby jaz sem mela 15 dan po ET 1210 beta hg...

bambi hvala!

vso srečo vsem puncam ki se trudite. Držim pestke!

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 351
20.3.2008 16:26:46   
Mijavček
Pajčolanka, čestitam za pikca.

Bambi ni se ne sekiraj za modrice, G zanima samo kaj je notri , od zunaj nas sploh ne porajtajo user posted image

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 352
20.3.2008 16:50:39   
iannia
Mijavček, ti sigurno veš user posted image  kaj je razlika med moruli in blastocistami. Jaz imam zdej 2 blastociaste, kar vem, da naj bi bilo dobro. Zadnjič jih nisem imela. Samo ne vem pa kaka je razlika.

Kikaa čestitke za jajčka. Zdaj držimo pesti za naprej. Vsem potrjenim in tistim, ki imate dobre informacije ČESTITKE. Vsaka vesela novička me čist osreči user posted image . Ko slišim kaj bolj neprijetnega pa sm user posted image , ampak takle mamo tukaj. Ko bi bilo vsaj čimveč uspehov user posted image  in veselih srečnih nasmehov user posted image .
Drug teden tud mene čaka test in vesela noviiiiiicaaaaaa, hehe.user posted image user posted image  
3x HURA za OPTIMIZEMuser posted image user posted image user posted image

Uživaj življenje, saj je čudovito, čarobno potovanje!

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 353
20.3.2008 17:01:13   
pajčolanka
Mijavček hvalauser posted image

ianna to tudi mene zanima. Kaj pomeni če je zarodek blastociast? Ker meni je Reš danes nekajkrat ponovila da je bil res zelo zelo lep blastociast...

(odgovor članu iannia)
Neposredna povezava do sporočila: 354
20.3.2008 17:07:30   
pikovit
Pajčolanka

To pomeni,da je bil zarodek fffffffffffffffffffuuuuuuuuuuuulllllllllllllllllll lep.
od 0do 10        10

Neposredna povezava do sporočila: 355
20.3.2008 17:10:10   
pikovit
Iannia iz morule rata blaistocista.Če je na 5 dan morula,pomeni,da je slabši zarodek.Če je na 5 dan blaistocista je super zarodek.Tako malo laično.
Vama bom probala najt kakšen link o teh stvareh,pa si bosta prebrali.

(odgovor članu iannia)
Neposredna povezava do sporočila: 356
20.3.2008 17:11:34   
iannia
No tole 10 od 10 je res lepo slišat, samo če katera ve na kratko razliko, me pe še vedno zanima. Torej kar naprej z razlagami.user posted image  

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 357
20.3.2008 17:13:31   
iannia
Aha, Pikovit, si me mal prehitela....ja super bi bil kakšen link. Drugače se mi pa fajn zdi da je to dober znak.

(odgovor članu iannia)
Neposredna povezava do sporočila: 358
20.3.2008 17:19:15   
pajčolanka
pikovit super! res hvala! kratko in jedernato. hvala!
Čeprav...saj je moral bit lepi, če pa je bil edini spljoh user posted image

(odgovor članu iannia)
Neposredna povezava do sporočila: 359
20.3.2008 17:21:05   
pikovit
No pa da vam še jaz povem današnjo zgodbo.Sem šla danes k svoji G,ker sem spodaj fasala neko unetje.Nakar pogovor pade na moj IVF.In rečem.Ja kaj naj vam rečem.Spet ni bilo nič.In to že 6x pa še 2x zamrznjenčki.In ona meni a pol je blo 8x.In jst njej.Jaaaaa..In kaj mi reče.Ja pa ste že razmišljala da bi počasi nehala.Mene pa šok.Kaj,zakaj,od kot zdej to njej?A pa se vi zavedate kakšne posledice lahko vse to nosi?Pa jst njej mal neumno nazaj.Neee kakšne?Ja rak na jajčnikih.Naprej sploh ni hotela govort.Pa sej to sem že vedela.
No pol sem jo pa prosila,če mi napiše napotnico za genetiko.In pa zi ti to.Ja kaj a midve nisva delali genetike nikoli?Ja valda da ne zato sem ti pa rekla za napotnico.Ona pa men.Pa to se dela že takoj na začetku,preden greš v IVF.No pol so mi pa že živci začel popuščat.Pa kaj naj.Sem mislila da bi jo kar zlasala.
No porem jo prosim za napotnico za MB.A veste da mi je ni hotela dati.user posted image 3x sem jo prosila in pol je popustila.Njen argument.Saj na koncu boste pri Rešu pristala.On je delaven človek.V MB so pa sami šarmerji.In ženske padamo na njih.Jst sem pa pobulila ji izpulila napotnico iz rok in odkorakala ven.Med potjo sem mislila,da bom eksplodirala in v jok padla.
Ja,ja, pa misliš,da imaš fajn ginekologa.Figo!

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 360
20.3.2008 17:21:24   
Goldy
Žirafca - kako pa ti kaj?

Neposredna povezava do sporočila: 361
20.3.2008 17:23:29   
pikovit
Aha še nekaj mi je rekla.Da so očitno moje celice slabe in da mi bodo na genetiki odkrili neke čudne X in da naj grem kar na darovano celico v Prago.
Mah.

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 362
20.3.2008 17:24:30   
pikovit
Abra punca moja bolje,da je polip kot pa splav.Samo,da se stvar reši.

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 363
20.3.2008 17:44:56   
iannia
Pikovit.....KAAAAAJ!!!user posted image  A je ta ženska normalna. Pa kera je to? Pa taki sploh nebi smel delat kot zdravniki. Haloooo! Čist sem šokirana. No, sej sm jsz tud mela eno tako cvetko s svojo G na Leonišču, ko sem spraševala, da bi mela napotnico za k Rešu, pa je začela pluvat čez njega, pa da naj ornk premislim, če bi res šla tja, ker potem naj ne hodim nazaj na ginekološko v Lj.
Glede njene reakcije o tvojih postopkih pa res nimam besed. A ni tam,da te spodbua oz. ti da kakšen pameten predlog in to na najbolj človeški način kokr se da. Sej bi ji bilo lahko jasno kaj si že vse prestala. Koza!!! user posted image  Sej ne moreš verjet.

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 364
20.3.2008 17:46:33   
žirafca
Berem, ker nisem imela od sobote svojega rač., tako da sem samo sem in tja lahko pokukala gor.

Drugače sem o.k., jutri grem v službo. Sem pa tud jaz dobila odgovor, da ni nobenih zamrznjenčkov.user posted image

Moram še do konca prebrat!

Me je 2,5 letni sin trepljal po prsih in spraševal: Mamica a mas tuki dojencka?

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 365
20.3.2008 17:51:21   
Mijavček
O Pikovit.... kaj pa če bi mal menjala Guser posted image   Sam jest še nisem slišala da bi se genetika delala pred IVF. Jaz tud poznam eno ki je bila 6x v postopku, pa je šele zdaj na čakanju za genetiko.

Ne vem no, če pogledaš, da je v vsakem postopku 20% možnosti za zanositev, se meni zdi logično, da nekatere pač moramo it večkrat. Ne daj se Pikovit!

Aha, morule: oplojene celice v določeni fazi razvoja, mislim da 3, 4 dan po opoloditvi.
Blastociste: oplojene celice, 5. dan po oploditvi.
Aje že kera najdla link s slikcam? jaz še iščem.

V lab spremljajo razvoj celic in običajno (vsaj na GK)  5. dan vstavijo najboljši 2. Idelano je, če sta blastocisti, ker če so 5. dan morule pomeni da za kakšen dan zaostajajo v razvoju in se jim ne piše najbolje. kar pa tud ji nujno, ene so pač samo mal bolj počlasne in ratajo blastociste 6. dan, ene se pa nehajo razvijat in jih potem tud ne zamrznejo (vsaj na GK običajno morul ne zamrzujejo, ker menda jih bolj malo preživi odmrznitev)  So pa tud same morule lahkop boljše in slabše (stadij znotraj stadija) in se potem odločijo glede na to.

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 366
20.3.2008 17:56:43   
Mijavček
http://www.vms.hr/school/embrio.htm

evo to je en link v hrvaščini. Zelo podrobno opisano, sam nobene slikce.

(odgovor članu iannia)
Neposredna povezava do sporočila: 367
20.3.2008 18:00:40   
Ancy
Se upravičujem ker vskakujem v vašo temo, ampak tudi jaz navijam z vami user posted image user posted image user posted image

Tole glede blastociste in morule ste pa tako zakomplicirale, da kar moram vskočiti. Oboje sta fazi delitve oplojene celice. Morula je predstopnja blastociste, kar pomeni da je morula 16-32-celični stadij celice (vsi vemo, da se deli po oploditvi), blastocista pa je 32-celični stadij oz. lahko tudi več, ko nastanejo osnovne tri plasti zarodka, to so trofocitoblast, ki se bo razvil v bodočo posteljico in embriotrofoblast, ki bo bodoči zarodek ter hipoblast, ki se razvije v votlino in rum.mehurček. Torej, blastociste so ODLIČNE user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Kar tako naprej punce, držim pesti za vse vas user posted image user posted image

Pa še eno super slikico za boljšo predstavo:user posted image

< Sporočilo je popravil Ancy -- 20.3.2008 18:02:51 >

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 368
20.3.2008 18:03:56   
spelka12
sabsa ka pa zdej klamfaš? Jest nikol nisem imela pingvinov in to od 12 jajc, pa sta bila vstavljene dva odlične kvalitete. šcšcšcšc črne misli stran pa bo.
kajsica Reško je car a ne? Ti pojdi lepo po pingvine in če ti slučajno (ampak res slučajno ker upam da bo) ne uspe pojdi takoj k Rešu.
lorby007 še tukaj čestitke. UZ imaš pa isti dan kot jaz.
pikovit ti pa maš štorijeuser posted image . Glavno da si prišla do napotnice.

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 369
20.3.2008 18:05:27   
Mijavček
No sej, s skupnimi močmi nam bo ratal razložit.

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 370
20.3.2008 18:07:12   
mismis
NO kaj naj rečem, se vidi, da je četrtek, takoj tukaj malo več dogaja...

Zdaj pa naj še kakšna pir servira, da privabimo Daisy, Blanč, Pijo in Dajamajo pa bo sploh veselica...

Žur do jutranjih ur, ok no do večernih...

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 371
20.3.2008 18:56:03   
zarja1
Pikovitek, pa kaj je ta baba popolnoma bolana???!!!!!!!!
Menjaj ginekologinjo ob prvi priliki, ki se ti ponudi. Verjemi v Mb pa so odlični zdravniki, taki katerim ona ne bo segla NIKOLI niti do gležnja, kaj šele kaj več....coprnica, pa tako pesimistična ženska nima kaj iskati v taki branži.....

Pikovitek, nikar ne obupaj, pogumno v mb boj in ji dokaži da boš tudi ti imela polno user posted image user posted image user posted image  - kak jim ti že praviš....ja, plajtravčkov........lj v štajerski srajčki.....

Horny Teddy

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 372
20.3.2008 19:00:43   
iannia
Ancy, Mijavček....super, hvala obema-to je bilo sigurno poučno za take telebajske kot sm jst. Vem tisto, kar mi mim grede povejo-to je bolj malo, tale forum sem pa tud šele pred kratkim našla-tko, da včasih kar slišim kaj novega. Zato smo pa tle, a ne, da si kej povemo.

Supercauser posted image user posted image user posted image  da smo se našle enake borke. Vsaj vemo, da nismo same, ko tkole doma čepimo, upamo, grejemo, jokamo, se veselimo....

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 373
20.3.2008 19:19:17   
mismis
Pikovitek,
pa te ja ne bo ena taka baba v jok spravla, rokave zavihat in zadeve v roke vzet. Zdaj maš napotnico, kar je ql, ker si pokrita do naslednjega postopka, ta čas pa telefon v roke vzet in poiskusiti najti dobro ginekologinjo, ki te bo vzela. Mislim, da je bila spodaj nekje ena tema, kjer so zbirali predloge za dobro ginekologinjo. Malo si jo poglej, telefon v roke in zrihtat zadeve.

Ti se pa meni ja nisi zdela takšna jokica, da bi jokcala zaradi takšnih malenkosti, konec koncev pa kaj te briga kaj si baba misli.user posted image

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu iannia)
Neposredna povezava do sporočila: 374
20.3.2008 19:50:42   
lorby007
spelka12 kakšen je bil tvoj beta? Kje imaš UZ?

Bodi to kar si, ostalih je tako že preveč...

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.