mentos
|
IZVIRNO SPOROČILO: durosh Mentos,kam si poslala prošnjo za podaljšanje porodniške?A na csd?ja, prošnjo sem nesla na csd, vso zdravstveno dokumentacijo zraven, prej pa moraš obrazec ki ga dobiš na csd dati v službi za potrditev.Ful je traposto, ker takoj v službi zvedo da si želiš podaljšat porodniško, še predno ti csd sploh odobri.Pa še to mi povej:kako se je pri Hani vidla alergija na KM?A je dobila flekce?kaj so rekli vrli dohtarji-bo alergija izzvenela, kako bo z mlečnimi izdelki po 1 letu,bosta lohk kej poskusli?Medve mavi namreč v četrtek posvetovalnico,pa zdej delam "domače" teste za alergijo-sem jo mal namazala s kislo smetano,milupini kosmiči z adaptiranim mlekom,jogutrom-je dobila flekce tam,kjer je bla koža v stiku. Pri Hani se je alergija pojavila že takoj ko smo prišli iz porodnišnice oz. bolj po 1 mesecu, in sicer jaz sem dojila ona pa ni mogla več jest pri meni, ker je imela take krče, zvijalo jo je v trebuščku, flekasta po pregibih, nogice, rokice, po ličkih, vrat. So mislili, da ima samo krče, nato pa ni več po cele dneve jedla oz. se je zagnala v mojo ziziko, dvakrat potegnila in nato hudi krči. Joj, sploh se nočem spomniti več tega. Ja, zdravniki pravijo, da naj bi alergija na KMK izvenela po enem letu, vendar smo bili že od 3. meseca samo na Pregominu-mleko za alergike, in pred 2 meseca, ko so jo ponovno testirali so testi pokazali, da se je alergija na KMK še povišala za eno stopnjo. Tako da imamo 05.05 ponovno testiranje in upamo, da ne bo več alergije. Če testi ne bodo več kazali alergije bova šle za 5 dni v bolnico na provokacijo na KMK, kajti ne smem ji kar tako probati dati jogurta oz. mlečne izdelke, ker lahko dobi kakšen napad. Zato jo bodo 5 dni postopoma uvajali mleko oz. mlečne izdelke na Jesenicah. Tako, da jaz Hani dam vsak dan samo en sojin jogurt in ga kar lepo poje. Je pa res težko, kajti skoraj vsi izdelki vsebujejo kaj mlečnega ali pa jajca. Ker pa imamo na jajca zelo hudo alergijo, in sicer 4 . stopnje pa zdavniki menijo, da do 3 let bomo po vsej verjetnosti imeli alergijo, in upajo da bo izzvenelo tudi na jajce. Vendar jajca za njih niso tako kritična, kajti ne morejo povzročat kakega napada, mleko pa lahko. Durosh, prosi zdravnike naj jo pošljejo na testiranje, in za vse stvari kar sumiš da ji povzroča flekce naj jo testirajo. Našo so testirali skoraj na vso zelenjavo, zdaj jih bom pa prosila naj jo še na pšenico, koruzo, oz. žitarice, ker jih pred testiranjem še ni uživala. Če te pa še kaj zanima, pa kar vprašaj.
|