Afnica
|
Anja O. Kot je že pikceva napisala je hemangiom znamenje, žilno znamenje. Najpogosteje oz. v večini primerov začne rasti takoj po rojstvu (pri Lani po 2 tednih), pogosteje se naredi nedonošenčkom- ni pa pravilo. V večini primerov izgine. Če si kaj gledla naš album, ga boš sigurno kje vidla, saj ga ima Lana prav na vrhu glavice- tam kjer imajo dojenčki mehko glavico. Znamenje samo po sebi ni nič nevarno, ampak pri Lani se spremlja zaradi lege- bojazen, da ne bi rasel not. Res je, da je estetsko precej moteč in da se vsak sprašuje kaj ima pa to???!! Ampak mi smo se že navadili, računamo na to, da bo izginilo in ker ji ne povzroča zdravstvenih težav ga ne mislimo odstranit. Tatam...kje točno je pa ga je imel? Ali je precej krvavel, ko si je spraskal? Nam so rekli, da pred enim letom ne odstranjujejo. Se pa tudi bojim, saj Lana migica kakršna je, pogosto udari vanj, pa tudi v posteljici glavo tišči tam kjer ni treba, pa Lan jo hoče tam prijemat...in me je strah kakšne poškodbe- krvavitve. In h katerim strokovnjakom ste šli? Masna...ja, ene parkrat smo se kopali z antilop. Takrat, ko sta že lepo sedela, a nista preveč migala. Sedaj pa hočeta po svoje in se obračata na vse strani, pa se stolček dvigne zaradi vzgona. Je blo pa fajn dokler je šlo. Karmyka...bravo mlada mami. Jaz sem pa mislila, da sem najmlajša. Vedno sem imela željo imet kmalu otroke. In sem vesela, da je ratalo kar duplo. To sta moja prva otroka, pa upam da ne zadnja. No, moj dragi reče, da je dovolj. Pa tudi jaz rečem, da imam za en čas dovolj. Ampak morda naju še pa kdaj prime. Pa še en hec...moj je ODLOČNO proti še enemu...in mu 1x rečem, da bom sedaj prodala to opremo in oblačilca, ki jih ne rabimo več...in se je full razburil in rekel, da če mislim pri naslednjem spet novo kupovat?! Sigurno bova pa počakala, da Lan in Lana malo zrasteta, pa da se naspima- sej spimo še kar vredu, ampak rada bi se zares naspala. Pikice...ja, jaz sem sigurno za to da gremo kdaj skupaj. Mi gremo ponavadi okrog 12-13h. Pikceva... uh, Lana ima pa precej večjega...ene 2cm premer in 1cm v višino. No, sedaj so ji že malo skrije pod laski, ampak je še vseeno precej opazno.