|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2007
16.3.2008 19:44:02   
pikceva
Jaz pa tista, ki trefne v prvo dvojčke...

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 251
16.3.2008 20:19:39   
tatam
Vidim,da pridno pišete podatke.Sem si vse zabeležla.Ko bo čas-upam,da sploh bouser posted image pa bom probala kaj skup spravit...
Kar se ljubosumnosti tiče pa tak.Ker imam že od prej dva ni blo takega problema,saj sta se bolj med sabo igrala...Je pa bil Aljoša(NAVT lepo ime,ne??) dosti bolj problematičen kot Tjaša.Tjaša ni kazala nobenega ljubosumja,on pa se je ful spremenil,pa ni hotel povedat kaj ga muči..Smo se kar namučli,da smo izvlekli kaj je bistven problem!Ampak sedaj ko sta že malo večja,pa ni več nobenih problemov.
Smo pa tudi mi seveda prakticirali čimveč časa starejšima namenjat.Hiša je bla en čas katastrofa,ampak so bli otroci zadovoljniuser posted image user posted image Zaj pa sem se že tak navadla,da včasih rajši nogo dvignem kot kaj poberemuser posted image Prej sem mela namreč manijo in sem direkt za njimi pospravlala...Še zdaj včasih,a se trudim,da ne bi več!

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 252
16.3.2008 20:23:09   
Anja O.
Še moji podatki:

Pia 17.6.2007, teža 2870g višina 47 cm,
Gašper 17.06.2007, teža 2940g, višina 50 cm,
rodila v Celju z CR.

Moji rojstni podatki 20.04.1982

< Sporočilo je popravil Anja O. -- 16.3.2008 20:34:29 >

17.6.2007 sta se rodila moja dva sončka Gašper in Pia

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 253
16.3.2008 20:27:34   
Anja O.
Danes smo bili pri nevrologu zaradi hemangioma, ki ga ima na glavici- na fontaneli...vse super, ne povzroča nevroloških težav...pravi, da je njen razvoj 120%. Mu je pokazala, da zna stati in vse vragolije, ki jih zna.
Hemangiom pa je čisto običajen in izgine. Mi smo se ga že navadili, me je le skrbelo, da ji ne bi povzročal kakšnih težav

Kaj pa to pomeni? Kaj je to hemangiom???

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 254
17.3.2008 7:28:32   
pikceva
Ojla,

Naša Metka ima tudi večji hemangiom na ličku - po domače jagoda (redkejše materino znamenje). To znamenje v večini primerov izgine. Imela sem ga tudi jaz na čelu, precej večjega, a je ta izginil pri 2 letih. Moj je bil kar premera cca 1 cm, Metkin pa je 0,5 cm.

Danes se je pa zgodil čudež! Ta mali sta spali 8 ur brez se oglasit!!!!!!!!!Od 9.00 do 5.00, pol pa seveda akcija. Vseeno raje ustanem ob 5h kot parkrat na noč:). Ne morem verjet s čim se zadovoljim. Če bi mi to kdo predlagal pred otroci, bi ga vrašala, če ma vročino.hehe

Lp vsem

(odgovor članu Anja O.)
Neposredna povezava do sporočila: 255
17.3.2008 7:40:30   
masna
Naj še jaz dodam naše podatke:
Roj. datum 16.7.07 (36t), Lana 2020g; 46 cm, Tian 2455; 49cm; rojena sta bla s CR.
Moj rd: 21.10.1977

Karmyka to sta moja prva dva otroka , a upam da bo kdaj še (vsaj) tretjiuser posted image . Pa po mojem ne bomo čakali predolgo...

Afnica sem malo pošpegala v tvoj album pa sem na eni sliki vidla da ste uporabili Antilope stolčke za kopanje??? A to prakticirate in kako se obnese?  Drugače je pa dobra ideja to, za probat vsajuser posted image

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 256
17.3.2008 9:30:02   
Afnica
Anja O. Kot je že pikceva napisala je hemangiom znamenje, žilno znamenje. Najpogosteje oz. v večini primerov začne rasti takoj po rojstvu (pri Lani po 2 tednih), pogosteje se naredi nedonošenčkom- ni pa pravilo. V večini primerov izgine. Če si kaj gledla naš album, ga boš sigurno kje vidla, saj ga ima Lana prav na vrhu glavice- tam kjer imajo dojenčki mehko glavico. Znamenje samo po sebi ni nič nevarno, ampak pri Lani se spremlja zaradi lege- bojazen, da ne bi rasel not. Res je, da je estetsko precej moteč in da se vsak sprašuje kaj ima pa to???!! Ampak mi smo se že navadili, računamo na to, da bo izginilo in ker ji ne povzroča zdravstvenih težav ga ne mislimo odstranit.

Tatam...kje točno je pa ga je imel? Ali je precej krvavel, ko si je spraskal? Nam so rekli, da pred enim letom ne odstranjujejo. Se pa tudi bojim, saj Lana migica kakršna je, pogosto udari vanj, pa tudi v posteljici glavo tišči tam kjer ni treba, pa Lan jo hoče tam prijemat...in me je strah kakšne poškodbe- krvavitve.
In h katerim strokovnjakom ste šli?

Masna...ja, ene parkrat smo se kopali z antilop. Takrat, ko sta že lepo sedela, a nista preveč migala. Sedaj pa hočeta po svoje in se obračata na vse strani, pa se stolček dvigne zaradi vzgona. Je blo pa fajn dokler je šlo.

Karmyka...bravo mlada mami. user posted image  Jaz sem pa mislila, da sem najmlajša. Vedno sem imela željo imet kmalu otroke. In sem vesela, da je ratalo kar duplo. user posted image  
To sta moja prva otroka, pa upam da ne zadnja. No, moj dragi reče, da je dovolj. Pa tudi jaz rečem, da imam za en čas dovolj. Ampak morda naju še pa kdaj prime. Pa še en hec...moj je ODLOČNO proti še enemu...in mu 1x rečem, da bom sedaj prodala to opremo in oblačilca, ki jih ne rabimo več...in se je full razburil in rekel, da če mislim pri naslednjem spet novo kupovat?! user posted image user posted image user posted image user posted image  Sigurno bova pa počakala, da Lan in Lana malo zrasteta, pa da se naspima- sej spimo še kar vredu, ampak rada bi se zares naspala. user posted image

Pikice...ja, jaz sem sigurno za to da gremo kdaj skupaj. Mi gremo ponavadi okrog 12-13h.

Pikceva... uh, Lana ima pa precej večjega...ene 2cm premer in 1cm v višino. No, sedaj so ji že malo skrije pod laski, ampak je še vseeno precej opazno.

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 257
17.3.2008 10:17:10   
karmyka
AFNICA ja no če prav sem mlada mamica bi moj že spet kr mel sam sem rekla da bova počakala da male shodijo potem pa mogoče spet je pa tudi fora ko jaz rečem enega moj pa reče tudi enega na roki jih pa kaže 5.user posted image user posted image user posted image

Evo včeraj je moj sestavljal še eno posteljico danes so mi pripeljali vzmetnico no in sedaj naj eno prestavim v drugo posteljico ko se pa tako lepo gledata čebljata pa smejita pa se dotikata z rokicami ko sta skupaj v eni posteljici pa recimo Teo vzamem ven se Lea začne pritoževati ali pa ravno obratno ko pa jo dam nazaj pa jo vidi je pa takoj pomirjena,sej vem kaj pa potem ko bosta posteljici prerastli sam men se je kr stožlo pa nevem zakaj??user posted image user posted image
Bosta pa absolutno posteljici imeli čisto skupaj upam da nisem edina s takim pimerom.?user posted image user posted image

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 258
17.3.2008 10:45:48   
tatam
Tatam...kje točno je pa ga je imel? Ali je precej krvavel, ko si je spraskal? Nam so rekli, da pred enim letom ne odstranjujejo. Se pa tudi bojim, saj Lana migica kakršna je, pogosto udari vanj, pa tudi v posteljici glavo tišči tam kjer ni treba, pa Lan jo hoče tam prijemat...in me je strah kakšne poškodbe- krvavitve.
In h katerim strokovnjakom ste šli?

Imel ga je nekje na pol poti od oči proti lasišču,na levi strani.Ampak njegov je bil kar precej izbočen,zato si ga je lažje spraskal.Nazadnje si ga je skoraj odtrgal,zato smo šli še isti dan pod nujno na operacijo.Star pa je bil osem mesecev!Dobil je štiri šive,pa še isti večer sva šla domovuser posted image

(odgovor članu karmyka)
Neposredna povezava do sporočila: 259
17.3.2008 12:31:28   
tatam
Hej mamice!Nekaj sem probala seznam pisat pa sem razmišljala,da bi napisala zaenkrat samo tiste,ki smo aktivne tu gor.Mam podatke,pa dopišete jih lahko..Ker če pišem vse je tolko tega,pa še veliko je takih,da se nič ne oglašajo...Kaj mislite,bi blo v redu tak?

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 260
17.3.2008 13:20:17   
dodi
Men se zdi vreduuser posted image ,pa saj se potem lahko pripiše,kdor se hočeuser posted image

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 261
17.3.2008 13:23:24   
Afnica
Tatam..mogoče bi res bilo bolje, da se malo skrči seznam, saj nekaterih že dolgo dolgo ni bilo tukaj.
Hemangiom...no, samo da se je vse dobro izteklo. Upam, da se bo tudi pri nas- čeprav bi najraje videla, da kar samo izgine.

Karmyka...moj tudi reče, da ne zna samo enega naredit. user posted image

Moji otroci spijo. Danes sta malo pozna. Ko se zbudita, se gremo malo potepat. user posted image

Pa še en predlog...vsi se nekaj 'srečujejo'....a bi ble za srečanje dvojčkov????

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 262
17.3.2008 13:33:13   
dodi
Ja - samo kje?

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 263
17.3.2008 13:40:42   
Afnica
user posted image  Ja, to je pa drugo vprašanje. user posted image  Prvo bi morale videt katere so za, pa kje smo doma...pa bi izbrale neko nevtralno lokacijo, da imamo vse približno  enako daleč.

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 264
17.3.2008 13:58:44   
sayuri
Punce, tko vas je luštno brat. user posted image  Berem tele vaše podatke, pa vidim, da ste ene rodile kar "konkretne" otročke za dvojčka (mislim teža in velikost). Povejte mi, kako velika oblačila ste v resnici za začetek nakupile? Katero številko?

Pa še nekaj - se vam je kdaj zdelo, da vam bo trebuh razneslo? JAz sem šele na popolvici, ta maladva vsak v svojo smer brcat, trebuh bo pa vsak cajt eksplodiral user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 265
17.3.2008 14:41:43   
karmyka
Ja res bi bilo fino če bi se dobile mamice dvojčkov pa ena primerna lokacija zelo pride v poštev.user posted image user posted image

Sayuri ja čisto odvisno mi recmo ko smo prišli po mesecu pa še malo domov so moje punce imele 2030g in 1940g tako da  smo uporabljali ševilko 44 pa še tista nam je bila malo prevelika. Pol pa sploh nisem več komplicairala za doma se pač malo zavihne če pa greš kam pa kupiš za začetek dva lepa kompletka.user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 266
17.3.2008 15:03:56   
dodi
Ker so bile vse naše dvojčice kar konkretne babe sem imela vse št56 pa še tisto je bilo kmalu premajhno - tako,da odvisno koliko boš imela donošene in velike.

(odgovor članu karmyka)
Neposredna povezava do sporočila: 267
17.3.2008 15:10:28   
Afnica
Lana je imela le 1770g, ko je prišla domov, Lan 2560g.

Najbolj prav, pa čeprav še prevelika je bila številka 44.

Kot je Dodi napisala, odvisno od donošenosti.

Tole je Lan v številki 50. In je bil kar soliden že, pa mu je full preveliko vse. Poglej hlače user posted image
user posted image

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 268
17.3.2008 15:52:32   
masna
Jaz sem za za srečanjeuser posted image . mogoče bi pa na ta seznam pripisale še kraje od kod smo, pa se bo laže odločit za "nevtralen" kraj???

Mi smo št. 56 nosili skoraj 3 mesece, potem si predstavljaš kaki smo bli na začetku, a kot pravi Afinca malo previhneš pa je....

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 269
17.3.2008 17:39:24   
Naty 76
Tudi jaz sem za srečanje. Dobra ideja. Upam, samo da bomo našle ¨nevtralno¨ lokacijo za vse. Se mi zdi, da smo z vseh koncev in krajevuser posted image .

Jaz sem prav navdušena, da se je tudi tukaj razvila debata. Prav luštno vas je brat.

Mpotocn naslednjič ko se srečamo, daj se malo ustavi, da vidim tvoji pikici. Danes ko smo srečali četico iz vrtca so nas malčki prav navdušeno ustavili ... joj, spet dva dojenčka in obkolili voziček. Žan je bil buden in je imel okice tako velikeeee, sem se bala da se bo kaj ustrašil in začel tulit, pa je očitno res navajen vsega hudega od bratcauser posted image .

Sayuri .. mi smo št. 50 nosili skoraj 3 mesece. Jaz na tvojem mestu tudi ne bi kupovala manjše številke.

Jaz pridem danes po Jana v vrtec in mi vzgojiteljica poda v roke torbico, mali pa prinese punčko iz cunj - Lino.
Zdaj imamo štiri otročke in Jan si je takoj izboril flaško zanjo, pa pleničko,.... bomo videli koliko časa bo tako skrben. Mami bo morala pisat pa dnevnik te pupe in to cel teden. Kot kaže bo pestro.

Zdaj grem pa Žana nahranit, drugače bo pojedel rokice.

Jezik ljubezni je v očeh.

Jan - 22.12.2003
Tia & Žan - 8.8.2007

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 270
17.3.2008 21:24:24   
mpotocn
Živjo!
OK Naty, saj smo res skor tko šli mimo, kot da se ne poznamo. Tvcoja sta prav luštna in lepo ogledujeta naokrog. Naši pa sta še bolj v ležečki, ker je Vita tko zadaj, da je ne smem posedat, sicer pa  radi spita v vozičku.

Vas vse zelo rada berem, prav pridne ste...user posted image user posted image user posted image

NAJINE PUNČKE
Manca
Vita in Vesna

(odgovor članu Naty 76)
Neposredna povezava do sporočila: 271
17.3.2008 21:48:19   
Anja O.
Ja tudi jst sem zauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 272
17.3.2008 22:18:48   
CUKRČEK
Ojlauser posted image

Se po dolgem času še jaz malo oglasim. Pri nas se imamo lepo, maladva rasteta z svetlobno hitrostjo. Imata že okoli 10 kil in dobrih 7 mesecev...prava debelinkota.
Sedaj že prav fino jesta gosto hrano, malo ju pa še vedno dojim..ene 2x na dan pa 10 x ponoči če je trebauser posted image user posted image

Glede hemangioma.....Tudi moja Klara ga ima in sicer na desni rami. Takega velikega s premerom nekje 2 cm. BAje sam izgine, če ne ga odstranijo operativno. ZAenkrat je ne moti, se ne praska, ker ga nima na bolj izpostavljenem mestu.

Sem pa tudi za srečanje dvojčkov.

lp

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anja O.)
Neposredna povezava do sporočila: 273
17.3.2008 22:43:23   
NAVT
IZVIRNO SPOROČILO: tatam

...Je pa bil Aljoša(NAVT lepo ime,ne??) dosti bolj problematičen kot Tjaša.

A ne!?! Sicer pa ga je izbral mož, meni se je zdelo kar fajn.

IZVIRNO SPOROČILO: masna

Afnica sem malo pošpegala v tvoj album pa sem na eni sliki vidla da ste uporabili Antilope stolčke za kopanje??? A to prakticirate in kako se obnese?  Drugače je pa dobra ideja to, za probat vsajuser posted image

Mi smo zdaj na tem, da nabavimo stolčke za v banjo, pa sem šla še jaz v album gledat. Pa nisem nič našlauser posted image . Kakšni pa so ti antilop stolčki???

Mi smo tudi ful ZA srečanje !!!!!!!! Meni osebno bi bilo kar fajn, če se dobimo kje okoli Ljubljane. Ne pričakujem, da boste vse prišle na naš konec Slovenije, Ljubljana pa se mi zdi tako na sredini.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 274
17.3.2008 22:45:52   
NAVT
Sayuri, naši dve sta dolgo (vsaj tri mesece) nosili 56 št. Začeli sta s številko 50 in še ta je bila prevelika, a drugega nisem imela, ker nisem nabavljala 44. Imeli sta okoli 2400g in 46 oz. 47cm

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!
Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?