Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 16.3.2008 23:22:40
|
|
|
|
mergetka
|
Dogaja, dogaja!!!! , ki ste doživele popadke in čepe in upam, da greste kmalu v Rim (sploh Zofy in Paola), sam ne še vse iti, da bom lahko še mal čvekale . Razen, če se zmenimo s kako agencijo, ki bo kr vse zapeljala. Kak predlog, kako to izvest? IZVIRNO SPOROČILO: Katy13 Ne vem, če smo se že kaj veliko pogovarjale o tem. Ali boste kupile te knjige, v katere se vpisujejo otrokovi podatki, razvoj ipd. Katy13,men je ravno danes prinesla sestrična tako knjigo in sicer tisto, ki jo je ilustrirala Jecla Reichman. Ful je lepa in ene par stvari lahko vpišejo že . No, dobra noč vsem!
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 16.3.2008 23:54:04
|
|
|
|
Nasy
|
Punce, hormoni..po porodu je bilo pri meni huje kakor v nosečnosti, kar jokala sem..sploh, ko me je tašča vrgla iz tira, kr jok me je zagrabil..in ko naša mala ni hotela nič spat, jaz sem imela še premalo mleka, dodajali smo ji dodatek..vsaka stvar, ki mi je šla malo narobe, me je spravila v jok. Sedaj je že malo bolje, čeprav me še kar dajejo jokajoči trenutki ali pa oblivi. Še dobro, da me je moj tolažil, sem bila že čist obupana nad sabo in vsem. In ko je najmanj treba, ti še kak pameten soli pamet, da je treba otroka pustit, da se zjoče..tam, eni 2 uri naj se joče, sam v zibki po mojem me pobere, če bi to morala storiti! No, katera gre v Rim? Dejmo marčevkeeeee!!!
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 17.3.2008 0:08:04
|
|
|
|
mergetka
|
Nasy, hormoni delajo svoje v nosečnosti in po porodu in v menopavzi, da ne govorim o pms-u Ampak, tak je, s tem se mora vsaka ženska sprijaznit in soočit in super je, če ima zraven ljudi, ki to razumejo! Men se je v kr parkrat zgodilo, da so me prevzeli in sem za ene stvari, ki si niso zaslužile takega odziva, ampak takrat tega nisem čutila in vedela. Sam enkrat sem se pa pol hitro zavedala in sem se pol med jokom že začela vsemu skupaj smejati. Ma, važno je, da se zavedamo, da je to nekaj normalnega in damo iz sebe občutke, a ne? Sam v naši družbi je včasih še vedno prisoten predsodek, da so novopečene mamice skoz v in da MORJO bit srečne. Zato je pa fajn met partnerje, prijateljice in kake pozitivne forumke, katerim se lahko potožimo!!!! Sem mal zafilozofirala.... Aja, ko ste se menile o Viktorjih, men sta Slon in Sadež všeč in mi je prav fajn poslušat , kar se bosta spet spomnila (sta mi že od štafete mladosti faci). A nista dobro komentirala slovenskega naroda sina? Kako se vam zdi pa ta novi NLP- jevc Klemen? Ajd, čau bejbe, se čujemo jutri!
< Sporočilo je popravil mergetka -- 17.3.2008 0:17:51 >
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 17.3.2008 5:30:22
|
|
|
|
janet
|
Dobro jutro!!!!! Paola in Zofy - upam da sta že odrinle, pa da je že vse za vama!!! No tak čas pred sedmimi leti sem pa že bila v porodni sobi, so mi priklopili umetne popadke in potem muke do enih dopoldan, nato pa je najlepše bitjece pokukalo na svet - moja draga Neža - še zdaj se spomnim vsakega trenutka!!!!! NEŽA VSE NAJBOLJŠE!!!!! TVOJA MAMICA!!!!!!! Ma me že čustva dajejo - zdaj pa sam še eno najlepše bitjece čakamo - našega fantka - kdaj se bo kaj odločil priti?????? Nič, dragi je na poti v službo, js pa grem zdaj mojo princesko zbudit, da se spravima za v šolo, nato bom pa verjetno poskusila še malo zadremati na kavču, namreč bedim že od pol petih, pa spanje je trajalo samo dobre štiri ure - bom poskusila dokler še lahko spim...... No lep dopoldan vsem!!!!!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 17.3.2008 6:19:43
|
|
|
|
san
|
JANET, TVOJI NEŽI ŽELIM VSE NAJBOLJŠE ZA NJEN 7. ROJSTNI DAN IN SEVEDA LEPO PRAZNOVANJE
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 17.3.2008 6:21:35
|
|
|
|
san
|
pri nas vse po starem... držim pesti za paolo in zofy, da sta odromali v p
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 17.3.2008 7:06:53
|
|
|
|
pomlad08
|
Tudi pri nas nic novega. Ampak mi kar ustreza, imam za danes nekaj opravkov v glavi Med drugim grem v 3 MUHE, si me spomnila, San, da imajo tam tiste trakove za nosti dojenčka - pri njih si z veseljem kupim originalnega, medtem ko mi je pa res škoda dati 50 EUR za uvoženega ameriškega, ki v USA stane 20 EUR. Lep dan vam želim!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 17.3.2008 7:49:02
|
|
|
|
pomlad08
|
Aja, hotela sem še vprašati, če katera ve, kako je sedaj z obiski v Ljubljani, a je še vedno prepoved zaradi viroz (da lahko pride samo mož)? Če kdo kaj ve ... Hvala!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 17.3.2008 8:37:51
|
|
|
|
san
|
a je prepoved spet ... jaz nič ne vem, uapm, da ni...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 17.3.2008 8:49:02
|
|
|
|
pomlad08
|
ne, jaz samo ugibam, ker imajo vsi, ki jih poznam, neko hudo virozo trenutno. upam, da ni prepovedi!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 17.3.2008 8:51:57
|
|
|
|
Zofy
|
Dobro jutro! Jaz sem še kar v enem kosu, čeprav mislim, da bo danes dan D. Imam popadke na 10min-15min-7min že od 2h ponoči, tako da sem bolj malo spala...Upam res, da v Lj ni prepovedi obiskov . Pa sej ni viroz Punce, držite pesti, da bojo popadki kmalu redni in da ne bojo boleli dosti bolj kot že zdaj bolijo (jih komaj predihavam) in da bo Julija hitro zunaj... Joj, koliko žejla... Paola pa je najbrž že ponoči v Ruim pobegnila, a na . No, srečno vsem, če gre kira v Rim pa upam, da se vidimo
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 17.3.2008 9:42:40
|
|
|
|
marita
|
Dajmo marčevke, dajmoooo, katera gre danes v P??? Držim pesti, da se nam čimprej pridružite na sosednjem forumu. Mi smo ok, mali je zaenkrat priden, lepo se doji in kar je zame pomembnejše, lepo spi ponoči. Juhuhu. Komaj čakam, katera bo naslednja postala mamica. Držim pesti.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 17.3.2008 9:47:17
|
|
|
|
mergetka
|
Dobro jutro! Spali smo dobro, danes mam pa G in komaj čakam ! Zofy, drži se!!!! Naj Julija pride čimprej vun!!!! Glade obiskov sem bila v sredo v Lj.P in takrat je pri dvigalu pisalo neki o omejitvah obiskov. Sam se da mogoč kaj zmenit, če ne bo preveč gužve . Lep dan vsem marčevkam in srečno!
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 17.3.2008 9:51:06
|
|
|
|
Katy13
|
Dobro jutro! Moje spanje je bilo dobro, sicer sem šla 3x na WC, vendar sem takoj nazaj zaspala. Trenutno zajtrkujem in vas berem in sedaj pišem. To je sedaj moj ritual. Sem pa malo prej izvedela slabo novico. Ne vem, če se katera spomne, da me je zadnjič zdranik, ki nam je predaval o EA napotil na en pregled. No, prejšnji teden sem šla in dobila izvide, danes sem ga pa poklicala in mu povedala kakpni so izvidi in mi je rekel, da os se že prej pogovarjali o mojem primeru in se odločili, da nisem primerna kandidatka za EA, ker je preveliko tveganje zaradi strjevanja krvi. Sicer tolaži me misel, da nisem bila 100%, da bom imela EA, ker sem rekla, da bom poskusila z anravnim porodom in če res ne bi šlo, potem pa EA. No, sedaj vem, da bo porod sigurno naraven in bom imela pač tiste protibolečinske stvari, ki jih dajo vsaki . Neža - vse najboljše za tvoj rojstni dan. Lepo praznujte. Zofy - je pa res prišel tvoj dan D. Držim pesti, da bo čimprej za tabo. in da boš še danes stiskala k sebi Julijo. mergetka - hvala za odgovor. Verjetno si bom tudi jaz po porodu nabavila eno od teh knjig, sedaj bom pa še počakala, če slučajno dobim katero za darilo. Po pravici povedano sem pričakovla, danes zjutraj kar nekaj novih mamic.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 17.3.2008 9:52:52
|
|
|
|
Katy13
|
Hormoni - sama nimam ravno težav z njimi v , upam, da mi ne bodo po porodu ven udarili, ker potem zna biti pa hudo.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 17.3.2008 9:56:49
|
|
|
|
Dinki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katy13 Ne vem, če smo se že kaj veliko pogovarjale o tem. Ali boste kupile te knjige, v katere se vpisujejo otrokovi podatki, razvoj ipd. Sedaj grem pa še malo brat - Dojenje in materinstvo iz srca. Katy13, jaz sem dobila v dar - Dojenčkov album se imenuje, in ga bom izpolnjevala kolikor ga bom pač zmogla. Se mi zdi zelo lepa zadeva, ampak zahteva tudi kar nekaj tvojega časa in dela. Dojenje in materinstvo iz srca sem pa tudi jaz že prebrala in je zlo luštna knjiga. Jo tudi zelo priporoča moja G.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 17.3.2008 10:06:01
|
|
|
|
Dinki
|
No dobro jutro punce tudi iz moje strani ... mi smo se danes spet lepo in kvalitetno naspali, ni pa nobenih sprememb v smislu priprav na porod. Janet, tvoji punci Neži želim vse naj, naj, da bo še naprej tako zdrava, pridna in uspešna Dejmo Zofy, dejmo Paola ....sta pa face, da se obema dogaja istočasno in se o tem še debatirata na forumu .... Mergetka, dobro opravi pri G in nam sporoči če je kaka sprememba na vidiku .
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 17.3.2008 10:50:08
|
|
|
|
janet
|
Najprej hvala vsem za lepe želje! Praznovanje imamo namenjeno za otroke v petek, če bo mami še v enem kosu, danes bomo pa sam doma kakšen kos tortice pojedli, no darilo je pa tak dobila en teden prej ( ). Bo pa nesla nekaj sladkarij danes tudi na trening, da jih še tam pogosti, v šolo pa tud ni hotela danes nesti, tak da boma prištimale verjetno za v sredo. No moje dremanje je bilo uspešno, od pol sedmih, pa do mal čez deset, pa če nebi dobila sms-a, bi verjetno še dremala. Zdaj smo pa naspani. No zdaj grem pa neki kopirat pa na pošto naprej poslat, sam me ven sploh ne vleče, ker je tko murkasto vreme. Pa morm to opravit. Ma bom kolegico poklicala, če je za kavico, pa bo. No men se zaenkrat nič ne dogaja, mogoč pa koj ne bota imela isti dan roj.dan. Držim pesti za vse, ki boste,oz.imate danes preglede, da bo vse kot same želite!!!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 17.3.2008 10:52:25
|
|
|
|
perp
|
ooo, dobro jutro oz. danes je že dobr dan. Tudi danes ponoči nisem mogla spati, sem šeel ob ene 2 zaspala. mogoče tudi zato, ker sva danes prvič zamenjala legi v postelji - zdej sem jaz bližje zibki. paola in Zofy držim pesti in veliko danes. Tudi pri nas se nekaj dogala. Se mi zdi, da imam spodnje hlačke kar od včeraj zvečer skoz malo mokre. Pa malo me špika, pa ful mi trebušček otrdeva, pa še mirna je naša ful ratala. No bomo videli kaj bo danes pokazal CTG. Pregled imam ob 13:30. Poročam kaj in kako bo. Janet za nežo, pa veliko in čimveč ter eno dobro zanjo.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 17.3.2008 11:15:53
|
|
|
|
Dinki
|
Perp, srečno tudi tebi danes na pregledu ...tudi tvoj dan D je že tik pred vrati ...ja daleč smo že punce, daleč.... Pri nas se je pa ravnokar sonček prikazal. Bi ga blo za izkoristiti, ker je popoldan spet dež napovedan....grem malo noge ven pretegnit...
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 17.3.2008 11:36:08
|
|
|
|
Vilma
|
Marita jaz bi šla danes v porodnišnico. Samo zaenkrat nič ne kaže. V sredo imam pregled, me zanima, če bo kaj videt. Drugače sem tako računala, da bo tale pupa prej prišla na svet. Sine je bil 12 dni prezgodnji in če bi računala po njem, bi morala včeraj rodit. Jaz pa še v enem kosu. No pa saj bo, samo da ne bo čez rok. Katy škoda za EA. Poskusi čim več popadkov predihat doma, bo potem v porodnišnici hitreje minilo. Zofy držim pesti, zgleda da boš danes pestvala svojo štručko. Ki bo imela bajdvej lepo ime Zdaj pa šibam v ležeči položaj, sine je zaspal, pa moram izkoristit mir.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 17.3.2008 11:37:40
|
|
|
|
san
|
no evo, jaz sem tudi ravno iz gradu prišla. sem šla v 3 muhe pogledat za trak in s emi blazno dopade, samo so pa imeli na izbiro le dva, enega, ki mi je bil prekratek, drugi mi je bil pa predolg in preveč nemogoče barve . tko, da sem se za denes smeenila s to gospo od škratka, da si pridem ogledat trak na fužine. popoldne grem pa verjetno v P, sem z babco zmenjena da me pregleda in da se zmeniva za naprej . zofy, si še tuki? držim in stiskam pesti zate in da se ti izpolni vse kar si naštela za paolo predvidevam, da je že šla v rim.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 17.3.2008 11:39:16
|
|
|
|
san
|
katy, sej še dobro, da ste to ugotovili, da se ne bi kasneje kaj zakompliciralo. sej ni tako hudo, se da preživet tudi samo s temi sredstvi, ki ti jih babce dajo. perp, srečno na pregledu
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 17.3.2008 11:41:09
|
|
|
|
san
|
kaj pa je z medico? se je že kaj začelo? a se je kaj javila včeraj? no, navijam kar za vse, da se nam čimprej vsem začne
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 17.3.2008 11:41:19
|
|
|
|
lucalu
|
Pozdravljene nosečke! Da se še tu malo javim... Pri nas je bila pravkar patronažna in smo full dobre volje! Smo se stehtali in imamo 2900 g. No, pa tudi prvo kopanje je padlo, dokaj uspešno... najprej mu je blo full všeč, potem ga je pa lakota zgrabla in je začel protestirat. Pa še najboljša novica: lahko gremo ven ... in mislim, da bomo popoldan že sprobali voziček - če bo seveda vreme še vedno tako lepo kot je zdaj. Veliko sreče vsem, ki ste na poti v Rim, ostalim pa čimprejšnje in čim lažje potovanje!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?