|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Na poroko ali ne
14.3.2008 19:18:35   
Pikec
V bistvu me je začela mučit ena huda dilema.

Letos se mi poroči ena izmed redkih preostalih prijateljic. Do tuki vse fajn, ker sem res vesela zanjo, sploh ker vem koliko ji to pomeni.

Problem je v tem, da sta si zaželela poroke na ladji - križarjenju; njuna osebna zgodovina pač. Razumem tudi željo, da človek tak zanj tako lep trenutek/dogodek želi deliti z njemu dragimi ljudmi. Ampak poročila se bosta na križarjenju. Križarjenje je mišljeno kot dopust za vse udeležene vmes pa se bosta poročila. Cena aranžmaja je čez 1k € + še vse kar se na ladji kupi se plača posebi.

Problem je pač v meni, ker enostavno nisem človek za stacionarne dopuste. Jst naravnost znorim če moram bit stacionirana na enem mestu, oz. ne toliko na enem mestu kakor, da sem primorana živet med posteljo in plažo. In mi je popolnoma jasno da to zame ne bo dopust. Ampak en sam stres (če vzamem v zakup, da je zame idealen dopust poletna šola nekega športa s treningi 3x na dan, ali potovanje ali kaj podobnega).

Rada bi se udeležila zadeve zaradi nje. Po drugi strani se mi pa zdi tu mač preveč dat za 'dopust' 1000€+ in nič imet od tega. Ker zame pač dopust to ni. Ni pa variante da bi sam uletela na poroko in pol šla.

Kaj pravite naj ''žrtvujem'' tistih 1000+€ in deset dni dopusta, ki pa ga tudi nimam na pretek (kar je zame seveda kar izdaten zalogaj za dopust) in grem ali naj se opravičim. Dejstvo pa je tudi, da če grem pol odpade kakršenkoli drugi dopust, ker ne bom mela ne financ pa še dnevi mi bojo zmanjkali...
No sej na pol sem že odločena, ampak... me vseeno vleče da bi bila ob njej... Aja nisem priča.

Kaj pa ve, bi reskirale it?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Na poroko ali ne
14.3.2008 19:29:41   
Anonimen

Ne.

(odgovor članu Pikec)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
14.3.2008 19:30:01   
taja27
veš Pikec ... men se zdijo te variante porok, ko svojim gostom narediš stroške in v tvojem primeru moraš, kot gost reskirati še svoj dopust, zelo neprimerne. v bistvu se mi zdijo zelo sebične ... če imasta onadva takšno željo, jo pač naj uresničita... sama, zase ...

sama ne bi nikoli postavila ljudi, ki mi nekaj pomenijo, pred dejstvo, da če hočeš biti na moji poroki, moraš plačati 1000€+, dati svoj letni dopust ...

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.3.2008 19:32:59   
gruška
IZVIRNO SPOROČILO: taja27

veš Pikec ... men se zdijo te variante porok, ko svojim gostom narediš stroške in v tvojem primeru moraš, kot gost reskirati še svoj dopust, zelo neprimerne. v bistvu se mi zdijo zelo sebične ... če imasta onadva takšno željo, jo pač naj uresničita... sama, zase ...

sama ne bi nikoli postavila ljudi, ki mi nekaj pomenijo, pred dejstvo, da če hočeš biti na moji poroki, moraš plačati 1000€+, dati svoj letni dopust ...

TOČNO TAKO ... user posted image user posted image user posted image  ...

Edina stvar, ki nas poleg zaljubljenosti prižene preko vseh meja, je zavest o lastni minljivosti ...

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.3.2008 19:33:13   
Anonimen
se strinjam s tajo 27. Drugače pa, če je to tvoja najboljša prijateljica oz. je oseba, ki ti full veliko pomeni bi jst šla, samo pod pogojem, da bi bil na ladji tudi kdo od mojih prijateljev, oz. ql folk, ker, če je folk ql, pa da se zabava, men ni težko zdržat na enem kraju.. Če ti pa vse skupaj res predstavlja eno samo breme, pa raje ne it, ker se boš nakoncu nazaj vrnila še bolj zmatrana, slabe volje in tut delat ne boš mogla...

(odgovor članu taja27)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
14.3.2008 19:35:34   
Muca Copatarica
Jaz na tvojem mestu ne bi šla.  Ker če se ne boš počutila uredu, ne boš imela tako kot si že napisala popolnma nič od tega dopusta- poroke.  Pa tudi strošek je res kar velik. Zanj si lahko privoščiš nekaj kar ti je res všeč. 

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.3.2008 19:39:08   
baguSka

Jaz pomojem nebi sla. Ceprav se tok dobra prijateljica.. Bi me mogla razumet.

Pri meni se je zgodilo neki pdb. Se je moja prijateljica zenila na Hvaru. V soboto zjutri.. Jaz pa sem takrat zivela na Jesenicah. Ko sem si izracunala koliko je poti in koliko stroskov bi s tem mela (bencin, cestnine, ladja, prenocisce..) in da bi si mogla en dan prej se dopust vzet, se mi nikakor ni izslo. Mi je blo full hudo, ker sem si zelela bit ob njej, ampak sem ji sporocila svojo odlocitev. In poleg tega seveda nisem niti mela financ.. tko da mi ni preostalo drugega. Seveda mi je ona full zamerla takrat.. Da se kao poznava ze cel lajf in da se brez mene ne bo porocila itd itd. Ampak kaj pa naj!? Ne morem se kr zacarat s palcko in bit pri njej.. :( In tako je poroka minila brez mene.. in njenih starsev, ki prav tko niso sli na njeno poroko, zaradi poti.. Po poroki, sem govorila z njenim bratom in sem ga vprasala kako je blo!? Seveda mi je reku da so se mel super, da so se ga full zakadili in so oblezali na plazi.. user posted image  No, se dobr da nisem sla.. Le za tisti trenutek, ko ona dahne svoj DA.. user posted image  Sem gledala potem slikce in sta bla res lusna, ampak ne vem. Jaz se se danes prasujem vcasih ali je prav ali ne, da nisem sla, po drugi strani se pa potem takoj opomnem, kako so se stvari odvijale.. in mi ni.

Jaz ravno zato nebi sla na tvojem mestu. Ce ves da to zate ne bo dopust, ampak mantranje. Plus to, da pravis v kaksni stiski bos potem s financami in dodatnim dopustom.. Ne vem. Sej je res, da se poroci le enkrat, ampak tudi tvoj dopust je le enkrat letno in to zasluzen. No, vsaj meni poroka pac ni nek big dil, tko da.. odlocitev je pa seveda tvoja.

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.3.2008 19:44:51   
Pikec
Ma sej punca ma po svoje rav k pravi da dve leti nisem mela dopusta pa naj si privoščim... Ampak enostavno ne razume, da zame ni dopust to kar je zanjo vrhunec dopusta - neskončno ležanje na soncu in martinčkanje. Jst direkt znorim, če ne štejem tega da bi pršla nazaj rdeča k user posted image . K mam tako kožo, da boljš da nisem na soncu.

Ampak jst za ta denar bi res raje šla na eno ornk bekpekanje po Grčiji - to si želim že od 18 leta pa nikol ni prilike...

Okej to z ladjo bi bila varianta, da bi šla frišno poparčkana, al pa poročno potovanje - tko da me praktično ne bi blo iz kabine, ker bi mela drugo bolj pametno delo...

Po drugi strani pa... bi šla ampak samo zaradi nje.

(odgovor članu Muca Copatarica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.3.2008 19:46:11   
baguSka
In seveda se strinjam s tajo.. Jaz se nikol nebi porocila tko, da bi svojim svatom delala stroske. Zato se bova midva porocila tko, da bova sama. Se pric nisva zelela, ampak zal te morajo bit.. Sej sta full lusna oba, ampak prvo vprasanje je blo, ko sva jih vprasala: Kaj nama kupita!!???!!?!?user posted image  Materna... itak sem takoj odgovorila, da jih nisva zato vprasala za price in da bo nama najvecje darilo, da bosta tam z nama.. ampak ne data miru.. Upam da se bosta umirila. Ker mata neke cudne ideje.. kr neki res. K da se pa midva zdej porociva, zato da nama bojo drugi placeval in nama darila nosil in ne vem kaj se.. Zato ker se mava rada!!!?? Jaooo... Kje sele, da bi pomislila kej tacga, kot tvoja prijateljica.. Mogoce so vsi njuni prijajtelji tok bogati?? In to nobenemu ne predstavlja problema?? Ali resnicno pricakujeta, da se bojo njune poroke in potovanja udelezili vsi, ki bojo povabljeni!?user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.3.2008 19:46:21   
Pajaca
Jaz ne bi šla. Ker za križarjenje moraš biti tip človeka, pa še biti moraš z ljudmi ki so ti ok, ne pa da je neka prisila. Se mi zdi, da je bv iti nekam in 10 dni čakat, da se bo nekdo poročil, dat 1000E+ pa še 10 dni dopusta pa itak še darilo, pa za oblečt pa kaj vem kaj vse še.

Je pa tako, da če gre za tako poroko, da lahko človek komot pričakuje da veliko povabljenih ne bo za.  In da zarad tega nima kdo bit užaljen, ali zamert, saj se je on zmislil tako poroko.

Tisti dan za poroko si vsak vzame, pa če se iz KP v MS odpelješ, ampak kar je pa več je pa meni preveč.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.3.2008 19:47:19   
Pikec
Sej je res, da se poroci le enkrat,

user posted image user posted image user posted image user posted image
Bomo vidli.user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.3.2008 19:47:50   
baguSka
Po drugi strani pa... bi šla ampak samo zaradi nje.

No, preberi si prvi odstavek in ti bo takoj jasno..

Ona bo mela prevec drugega dela.. sem skor prepricana, da sploh ne bo vedla da si tam.

Se torej splaca??

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.3.2008 19:48:11   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: Pikec RR

Sej je res, da se poroci le enkrat,

user posted image user posted image user posted image user posted image
Bomo vidli.user posted image

No sej ves. Tko pravjo.. user posted image

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.3.2008 19:49:46   
baguSka
Okej to z ladjo bi bila varianta, da bi šla frišno poparčkana, al pa poročno potovanje - tko da me praktično ne bi blo iz kabine, ker bi mela drugo bolj pametno delo...

Pikec. Tale odstavek sem imela v mislih.. Postavi njo v ta polozaj. In sebe na ladji.. Jo bos sploh videla???

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.3.2008 19:51:50   
taja27
Ma sej punca ma po svoje rav k pravi da dve leti nisem mela dopusta pa naj si privoščim

jah ... sam kaj če tebi dopust po njenih normativihuser posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.3.2008 19:52:35   
Pikec
Jah nooo...

Jst sem resda mela 75 ljudi na poroki, sam je bil bl piknik k poroka, ker res nisem marala da bi ljudje še za obleko dajali.

Ona takrat ni imela fanta in se je tisto popoldne ful bedno počutla čeprav je blo ful kolegov povabljenih, v bistvu več kukr žlahte. Pa poznala jih je.

Jst sem tud sama, njenih ljudi ne poznam, še njenih staršev ne bo, ki jih edine sploh poznam. In 10 dni ... z neznanimi ljudmi... Ona pravi da je to prilka da koga spoznam...user posted image

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.3.2008 19:53:05   
Pajaca
Ne bo je vidla, itak da ne. pa končno tud kakšni ljudje bodo tam. sami parčki... ki bodo isto v kabinah. Starši, ki jim bo dolgčas in bodo ratal že mal nadležni?

Če bi šlo to za eno mini križarjenje za kaj vem 4-5dni bi ti rekla tok si boš že vzela časa, sam 10 dni je veliko in če nisi tip za tak dopust je bv.

Pejd raj v Grčijo! Po moje ti ne bo žal.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.3.2008 19:53:47   
Anonimen

se podpišem pod to

(odgovor članu taja27)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
14.3.2008 19:54:37   
taja27
Jst sem resda mela 75 ljudi na poroki,

jst pa 300 ... pa jih je blo kr neki iz tujine, pa mi na misel ni pršlo, da bi si moral kdo prenočišče plačat...

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 19
14.3.2008 19:55:57   
silvya

Nimam kaj dodati. Se kar podpišem pod to.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.3.2008 19:57:22   
baguSka
pa mi na misel ni pršlo, da bi si moral kdo prenočišče plačat...

kaj sele dopust user posted image

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 21
14.3.2008 19:57:56   
mala maja
Tako kot pravi Taja ni fer, da se gre ona poročit na križarjenju in te prosi če prideš, s tem pa da še plačaš , pa še darilo prinesešuser posted image

Amapk če pogledaš:
-sovražiš martinčkanje NE
-tam bodo tudni njeni in njegovi tastari, se pravi se bo bolj vrtela v tistem krogu NE
-če ne bo s tastarimi, bo iskala trenutke za niju NE
-ti boš pa samevala, za kar pa si napisala da nisi tak tip NE
-želiš si v Grčijo(pojdi rajši tja) in ne na križarjenje NE
-blesavo se ti zdi vreči stran denar za njo in ne za dopust NE

-je tvoja kolegica in želi da prideš DA
-bojiš se zamere DA

se pravi NE user posted image user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
14.3.2008 20:27:13   
Pikec
Hmm.. smo se mal narobe razumeli - do nje mi je, do takega dopusta mi ni.

Njo pa čist razumem, da hoče delit najlepše trenutke v lajfu z ljudmi, ki so ji blizu. Jst sem čutla enako...
Zamere pa se ne bojim, ker tudi njeni starši ne bodo šli...

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
14.3.2008 20:32:22   
VERONICA
Ona bo mela prevec drugega dela.. sem skor prepricana, da sploh ne bo vedla da si tam.

Se torej splaca??

Se čisto strinjam z Baguško. Pa še dodala bom. rajši da ona tebi zameri ker nisi bila na njeni poroki kot da ti njej ker si se 10 dni dolgočasila pa še ostala brez dopusta.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
14.3.2008 20:38:49   
Naja30
Sej ne morta pričakovat, da si bodo vsi plačali dopust samo zato, da bodo na njuni poroki? Pa še poceni ni in ti npr. tja ne bi šla.
Ne vem, jaz bi ji lepo rekla, da žal ne bom šla.

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?