karamela6
|
JAoooooooooooooo ravnokar napisala cel roman, pa mi vse skupaj skenslalo. Nič, grem znova, ker enostavno moram povedat, kar imam za povedat. Zadnje dni sem se tudi jaz držala nekoliko bolj ob strani, ker se mi ni dalo kregat. To sicer ni značilno zame, ki prisegam na iskrenost, pa če boli ali pa ne! Gre za "kadilsko" debato! Točno sicer ne vem, kaj je Blacky napisal, vem pa, da je šlo o dušenju otročka, če nosečnica kadi. Moram povedat, da se strinjam z njenim mnenjem in da se mi noseča ženska, s čikom v roki, ali še dodatno z alkoholom, gabi! Ne morem razumet, da se ne more odreči čiku teh borih 9 mesecev! Kaj je to, v primerjavi s celim življenjem otroka, ki ga lahko uniči?!? Sama se nisem imela za kadilko, sem pa pred nosečnostjo kadila, zelo, v bistvu celo poletje, ko smo ga žurali. Pa tudi pila. Prvih 6 tednov, ko nisem vedela, da sem noseča, sem tudi kadila. Ker sta ravno v tistem času moj svak in tašča praznovala okrogli obletnici, sem spila tudi nekaj alkohola. Ko pomislim na to, me še zdaj stisne pri srce, kljub temu, da mi vsi govorijo, da toliko pa spet nisem, da pje na pregledih vse ok ... Tudi primaminem bratrancu je bilo vse ok. Mamica je pazila nase in skrbela za vse med nosečnostjo - redne preglede, pravilno prehrano ... pa se jima je drug otroček rodil avtističen. Moja prijateljica je kadila v prvi ( sicer vsaj zmanjšala, zaradi te fore: abstinenca bolj škoduje kot zmanjšanje), v drugi pa nič, pa še pila je dosti alkohola (kao: pivo je dobro za mleko)! Ves čas sem ji govorila, naj se spravi v red, najprej lepo, potem pa že grdo, da je za skloftat, a vseeno ni zaleglo. K sreči je njen otroček trenutno zdrav in upam, da tudi kasneje ne bo moral zaradi mamice preživljati kakšnih bronhitisov, astm in podobnih bolezni. Imela je srečo, a moja prijateljica ni več. Izgubila je vso moje spoštovanje. Bila sem zraven pri porodu in prva stvar, ki jo je naredila po koncu, je bila ta, da je prižgala čik! In ko sem teden dni po porodu prišla na obisk, vstopila v zakajen prostor, kjer sem še jaz težko dihala, zraven pa videla novorojenčka spati na kavču, me je minilo. Povedala sem svoje in zapustila prizorišče. Na poti domov pa jokala kot dež, kako lahko dovolijo takim ljudem imeti otroke! Zdaj se vidimo tu in tam ... bila pa je moja najboljša prijateljica. Pa zdaj ni nič boljše - ravno zadnjič mi govorila o tem, da je pa Hippovo nadomestno mleko že tako drago in da bo otrok zrasel pri tem ali pa pri Aptimilu (ki je nekaj dražji) ... da pa zmeče stran ogromno denarja, ker skadi 2 škatli ali več na mesec, pa ni škode! V glavnem, da zaključim to temo: zgrozim se, ko nosečnica reče glede tega: ja, pa če ne morem nehat! Moj odgovor: potem se pa zakajaj sama in ne sprejemaj odločitev, kot je "imeti otroka". Žal, tako pač je! Populis, vse najboljše! Veliko zdravja ti želim in srečen zaključek nosečnosti! V Kik imam tudi jaz namen it, čeprav sem že bila enkrat prej. Veliko stvari je zanič, se pa najde tudi kaj pametnega. Meni je važno, da je bombažno, lepo in udobno za otročka! Ne morem pa pričakovat, da bom cotko za 1€ imela še pri vseh naslednjih petih otrocih! Dejstvo je, da znamko plačaš, ampak plačaš tudi kvaliteto. Doma imam 1 spalni pajac od Chicco-ta(25€), 2 iz Sončka (znižana iz 8€ na 4€) in 1 iz H&M (okrog 5 ali 6€). Med zadnjimi tremi ne čutim razlike, je pa občutna pri Chicco pajacu. Ne morem pomagat, tako je! Seveda, večina bom tudi jaz kupovala v H&M, pa C&A, ampak samo povem, da pa znamka tudi nekaj pomeni. lidija, čestitke za uspešno morfo! Tudi moja pikica en dan brca kot nora, drugi dan pa zelo malo, ali celo nič. Tako pač je! Jaz se sicer nisem še ne vem koliko zredila (1-2kg), ampak trebušček pa imam kar velik! O MŠ še ne razmišljam, bom pa napela očke, če bodo kje informacije. Toliko za danes. Lepo se imejte, pa brez zamere! Vsak ima svoj okus, svoje mnenje in svojo pravico, da ga izrazi! Bodite fer in ne delajte razlik! bye bye
|