martita
|
Evo, še en raport od mene po dolgem času. Vsega mi seveda ne bo uspelo pokomentirat, ker absolutno preveč čvekate!! Danes smo bili pri P na pregledu in drugem cepljenju. Maja se je držala kot prava junakinja in špikanje prestala brez enega vriska (v primerjavi s prejšnjič, ko se je drla še v avtu, ko smo odhajale). Sva bila prav ponosna nanjo. Tudi reakcije ni bilo nobene. Smo šle pol direkt v mojo službo na obisk in je čebljala sto na uro. No, naše nove mere so 64 cm in 6100 g. V mesecu in pol se je zredila le enih 450 g, vendar je P rekla, da je kljub temu ne more obravnavat kot suhice, saj je prav lepo zalita. Dojiva se na 2 uri (da včasih tud na 1,5 ure sem raje kar zamolčala ), za kar P meni, da je za njeno starost absolutno prepogosto. Mah...poje kolker poje, jaz je silit ne morem. Ko ni več lačna, neha cuzat in to je to. Sej čez dan mi ni problem, ponoči pa. Še vedno se zbujamo na 2-3 ure. P mi je predlagala, naj začnem s kakšno kašico ali dodatkom, da vidimo, če bo kaj bolje spala. In danes smo šli v akcijo. Pripravili smo kamero, fotoaparat in eno ful redko kašico ter poskusili. Ni glih skakala od navdušenja, bruhala pa tudi ni. Je blo pa videt, da skoraj ni vedela, kaj naj počne s tisto brozgo v ustih. Pojedla je sam ene 20-30 ml, ampak za začetek je ok. Bomo vidli, če bomo kaj bolje spali! Sicer bi pa rada z uvajanjem GH počakala čim dlje. Mogoče ji bom zdej parkrat dala zavečer malo redke kašice, hkrati pa bom začela pit ta čaj za dojenje...mogoče pa mi rata povečat proizvodnjo. Kašice bi jaz z veseljem pripravljala z mojim mlekom, a me je tega črpanja prav strah. V bistvu mi nikoli še ni uspelo, da bi si kaj načrpala. Pa tudi boli me. Na zadnje sem imela tako razbolele bradevice, da je še podojit nisem mogla. Danes sem ji pripravila kašico z adaptiranim melkom, sam meni to tako smrdi. A majo vsa ta mleka tak čuden vonj?? Pred časom ste se pogovarjale o AD3 kapljicah. Mislim, da sva medve kar rekorderki...naša doza je 10 kaplic na dan. Sem danes prašala P če nadaljujeva s tako dozo, pa je rekla, da ja. Spanje čez dan se pri nas prakticira samo na sprehodu. Drgač ništa. Mogoči ji kdaj rata zaspat po dojenju za kake 10 min...pod pogojem, da je ne dam iz rok. Sicer pa naša Maja zahteva too much pozornosti. Skozi ji mora nekaj dogajat. Ni dovolj, da me opazuje, kako kaj delam. Gledat jo moram v oči in se posvečat samo njej. Včasih se mi zvečer že kar trga, ker ne morem niti na wc, da ne bi protestirala. Zvečer se tej želji po pozornosti pridruži še malo utrujenosti in je mera polna. Upam, da se bo s časom malo unesla, ta moja tečnobica. Mi smo Majo slikali na 3D UZ v enem 32. tednu in moram rečt, da ko se je rodila, se mi je zdelo, kot da sem jo že nekje vidla . Ista! Kaj še? Aha...plavanje. Gruška, jaz bom moje mesto odstopila kaki drugi mamici. Sem dobila mesto v Atlantisu ob 16. uri, tako da bo lahko z Majo hodil oči plavat, ker si to resnično želi. Poleg tega bi bilo ob 11h za naju še vedno prezgodaj, saj se naš ritem spanja ni bistveno spremenil. Uspelo nam je, da sedaj zaspimo okrog 22.30, zjutraj pa jo potegne tam do 11. ure ali še kaj več. Res mi ni, da bi jo zbujala par ur prej , jo zrihtala in direk v vodo z njo. Se vam bova pa z veseljem pridružili na kaki kavici po plavanju. Takrat bo Maja zagotovo že pokonci. Enako velja za srečanje v LJ. Debeluška, upam, da zrihtate to magnetno resonanco čimprej. Tako je naše javno zdravstvo. Dovolj bo za danes....grem tudi jaz spat. Nočko.
|