|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 9:53:10   
Naty*
Jutro! No če mate kje kej sončka se tud js priporočam, da ga neki pošljete v naše konce, ker je prav dolgočasno user posted image ...

edina frizure še ni! Sm pa vsaj mal bližje pa sm se dons celo uspela naročit za četrtek user posted image . Vročina je pa že tud včeri in dons normalna...mogoče se bo pa le zrihtalo user posted image . No lepo, da sta končno dobila spalnico user posted image .

Estrella* in narava js vama tud nisem čist nič fouš za selitev. Midva sva jo dala skoz lani, ko sm bla glih na začetku nosečnosti in je blo ful naporno...da bi pa zdaj s tem trebuhom...ojoj... Ampak kot vedno pravim, ljudje smo bitja, ki se prilagodimo trenutni situaciji in se vse zmore, sploh če veš, zakaj delaš user posted image .

špelin@ lepo, da je glavobol minil pa user posted image  za tvojo pupo...pridna po mamici ane user posted image ! Kar se dojenja tiče se js tud ne bom obremenjevala, dokler ne bomo vidla, kaka bo situacija. Ja hudiča, sej če nimaš mleka, kaj pa lahko naredišuser posted image ? In mislim, da se nobena ženska ne bi smela slabo počutit, če dojenje ne steče, kljub trudu in željam. Glede zavestne odpovedi dojenja....sigurno se vsaka odloča po svoje. Ampak ko slišim, da se ene odpovejo zato, da si ne bi pokvarle oblike joškov...priznam...tega ne razumem user posted image , pa me lahk takoj skritizirate.

jana glede velikega trebuha in raznih komentarjev....men je en kolega reku v nedeljo, da sm vsak teden širša user posted image ....oz. da mi trebuh vidno raste. Sm rekla, če je že kdaj vidu nosečnico, ki bi hujšala, ko se bliža dan poroda?

Anitka, naj ti mine user posted image .

Tiste, ki ste že rodile, dejte mi odgovorit na dve vprašanji (št. 2 mogoče mal smešno, pa vendar...user posted image ):
1. a so tetra krpice obvezne? Glede na to, da bom mela tetra plenice za npr. podiranje kupčka, pa podlaganje..., za umivanje pa gobico za novorojenčka. Za kaj se potem uporabljajo tetra krpice??
2. glede na to, da mam ponavadi na sebi maskaro in eyeliner, kaj se zgodi, če mi odteče voda ali se začnejo popadki? Je treba pred odhodom v porodnišnico vse spravit dol? Mislim načeloma ja...ampak, kaj če se bo mudilo? Joj ne se smejat, ampak take stvari nikjer ne pišejo user posted image ...

_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 10:00:46   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Naty*
Glede zavestne odpovedi dojenja....sigurno se vsaka odloča po svoje. Ampak ko slišim, da se ene odpovejo zato, da si ne bi pokvarle oblike joškov...priznam...tega ne razumem user posted image , pa me lahk takoj skritizirate.


Hja, take pač pozabljajo, da se prsi (oblika, naklon...) spremenijo zaradi nosečnosti same, sploh ne zaradi dojenja user posted image  
Poznam pa mamico, ki se je odpovedala dojenju zaradi določenih travm iz otroštva - in je nikakor ne obsojam.

IZVIRNO SPOROČILO: Naty*
Tiste, ki ste že rodile, dejte mi odgovorit na dve vprašanji (št. 2 mogoče mal smešno, pa vendar...user posted image ):
1. a so tetra krpice obvezne? Glede na to, da bom mela tetra plenice za npr. podiranje kupčka, pa podlaganje..., za umivanje pa gobico za novorojenčka. Za kaj se potem uporabljajo tetra krpice??
2. glede na to, da mam ponavadi na sebi maskaro in eyeliner, kaj se zgodi, če mi odteče voda ali se začnejo popadki? Je treba pred odhodom v porodnišnico vse spravit dol? Mislim načeloma ja...ampak, kaj če se bo mudilo? Joj ne se smejat, ampak take stvari nikjer ne pišejo user posted image ...


1. Niso potrebne. Jaz sem jih kupila pri veliki piki in so še vedno "na celem" user posted image
 
2. Ma jaz pri prejšnjem porodu nisem spravljala dol ne make-upa, ne dajala iz oči kontaktnih leč, je šlo prehitro user posted image  Sem se pač po porodu očistila user posted image

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 10:07:49   
Naty*
Hvala špelin@ user posted image . Evo si kr takoj rešla moje dileme user posted image . Ja kr se tiče odpovedi dojenja zarad takih razlogov, je seveda čist razumljivo. Sicer je pa itak treba zmeri poslušat človekove razloge, da se lahko odločiš za mnenje ane...
Tetra krpic pol js ne bom kupovala (no vsaj en strošek manj user posted image ), glede make upa pa upam, da bo tud pri men tolk hitro, kot pri teb, da ne bo časa za nič user posted image !

_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 10:41:58   
jana81
 user posted image mačkice...
 
aurora...sexi mama boš... res je lepa, barva mi je sploh všeč.user posted image
 
edina..danes pa na žalost ŠE ni sončka, upam da kaj pokuka in takoj dobiš vagon v Logatecuser posted image ...pa naty tudi.
Ja sam obseg bušija pa nič več ne raste veš, sam kile še grejo gor, tk da Nejček res mnde sam kile še dobiva, ne več na velikosti.
 
**** je bla vesela Samia, ko bo lahk mamici planinski čaj kuhala??user posted image
 
jst pa nimam rada lubenice.
 
špelin ti si pa zgodna...joj kaj men še vse čaka?? govorilne...
 
estrella ti kr v miru, sej bomo me prevzele tvoje delouser posted image ...hecam se.
 
čmrlika mene to gnezdenje še ni prijelo in mislim da me do konca sploh ne bo.
user posted image  user posted image    jst bi rajš tole...user posted image
 
naty...super da je šla vročina stran...glede bušija pa men tud kr neki govorijo da sem kot krof, pa kaj za vraga si mislijo ej? da bom pretegnjena ko prekla???
glede vprašanja 1...jst bom za umivanje mela kr  tetra pleničke nobenih krpic.
glede vprašanja 2...mislim da se ni kej preveč za sekirat, mogoče majo tud tm kako mleko za oči , da spereš maskaro, pa tud po moje če jo boš mela gor, če bo panika, ti ne bo noben reku da si jo dej dol, sam mal boš črna okol oči, ker se boš verjetno potila.
 
glede dojenja in oblike....halo? jst že zdej niam več takih ziz kot prej, so se mi strije naredle, ko ne bojo šle nikol več stran,pa jih ma moj še vedno rad...men so pa tud všeč.
 
zdej pa grem neki popapat..
user posted image
 
 
 
 
 
 

_____________________________

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 10:43:48   
katy82
Jutro mačkice,pošiljam pozdravčke iz deževne dolenjske.

Jst sm pa tko prehlajena,mi teče iz nosa in oči me user posted image kliče kr trobentauser posted image .Sem vas včer zvečer na hitr preletela pa sm že pozabla kaj ste se menile.Me je lubi zdej že parkrat opomnu,da sm zelo pozabljiva,pa me to tko mot,k ponavad mi nobena malenkost ne uide kaj šele,da bi kej pozabla,zdej pa kr neki.Moj libi je pa tud mal scrkljan k sm bla zmeri jst tista k je na vse gruntala zdej je pa ta "težka" naloga na njem.user posted image No pa naj mal proba bo vidu kako je,sej nisem žleht?user posted image

Sm mela pa včer športni dan,me je lubi peljal h G,ki mi je potrdila ,da je z bebico vse OKuser posted image pa še povedala mi je,da najina pikica tehta okol 1800 g.A ni to ful velik?Madonca bo to ena velka babauser posted image .Sm bla pa pozitivna na B v urinu pa je rekla,da dokler ne zatekam pa nimam povišanga pritiska ne bomo panike delal,moram pa ful velik pit pa pozdravt vnetje k je mogoče tud zarad tega pokazal  +.user posted image

Pol sva šla pa z user posted image v NM mal v šoping zame pa za bebico,sm dobila trenirko za 7 evrčkov,sp.del ampak ful dober.Pol sm pa najdla še pisane in barvne pleničke pa moram zdej lubija pocukat,da bova poslikala pa končn nardila album,da boste vidle kako smo opremljen za user posted image .A bi bla katera tako dobra pa bi mi magar na ZS pisala sam okvirno kako to gre,k zdej bi se pa res že rada pohvalila.

Pa še za seznam:sem se pa zredila za dve kili tko da je +4,naslednji pregled mam pa 19.3.




(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 11:13:44   
Anonimen
No zajtrk zrihtan,

2 sendviča z kislo smetano+slanina+3 čokololadne muffineuser posted image , jooj punce jaz vam pravim da vas kmalu čisto vse pihnem v kguser posted image
.

Katy82: bravo za vašo user posted image , ja kar konkretna dečvauser posted image

Punce jaz imam full tak občutek, da ko se bo enkrat zares začelo (beseda na P..),da bo to ponoči oz. da me bo to zbudilo, sploh ne vem zakaj, ampak tak občutek imam da se bo začelo dogajati ponočiuser posted image nikakor si ne predstavljam da se bo začelo sredi belega dne. Aj sem smotna, kaj pa čemuser posted image

(odgovor članu katy82)
  Neposredna povezava do sporočila: 1056
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 11:22:54   
Estrella*

Tiste, ki ste že rodile, dejte mi odgovorit na dve vprašanji (št. 2 mogoče mal smešno, pa vendar... ):
1. a so tetra krpice obvezne? Glede na to, da bom mela tetra plenice za npr. podiranje kupčka, pa podlaganje..., za umivanje pa gobico za novorojenčka. Za kaj se potem uporabljajo tetra krpice??
2. glede na to, da mam ponavadi na sebi maskaro in eyeliner, kaj se zgodi, če mi odteče voda ali se začnejo popadki? Je treba pred odhodom v porodnišnico vse spravit dol? Mislim načeloma ja...ampak, kaj če se bo mudilo? Joj ne se smejat, ampak take stvari nikjer ne pišejo ...


1. meni so služile plenice in nisem potrebovala nič drugega. To je samo dodaten strošek, ki je popolnma nepotreben.
2.make up lahko odstraniš po porodu. Ko se ti bo začelo dogajat, se verjetno se spomnila ne boš, da bi si ga odstranilauser posted image
 
Špelina, Naty: bom se čuvala kolikor je mogoče. Sedaj bi rada postorila maximalno kar se da, ker se zadnji mesec res ne bi rada izpostavljala kakšnemu težjemu delu.
Pa še na šihtu mam gužvo, ker zaključujem s stvarmi in mi vsi težijo , ki imajo par sekund časauser posted image
 
Katy: user posted image  za user posted image  in uspešen pregled. Z 1800g je pa res že prava babnca. Vsa pohvala za tako malo pridobljene kg. Jaz se moram tud pohvalit, da sem še vedno na +10kguser posted image  Zmerit si moram še obseg, ker imam občutek, da se je kar povečal.
 
A iz petkovega pregleda...ni mi delal UZ, ga bo čez 1 mesec pri polnih 33tuser posted image user posted image
Imam spet rahlo vnetje in canasten. Sem se odločila, da jih ne bom jemala, ker mi je od 6 pregledov predpisal svečke kar 5x in vsakič se ponovi zgodbam, da nič ne pomaga. Sploh ne vem zajkaj mi jih potem predpisuje??
 
Kupila sem voziček, si nisem mogla pomagat, da ga ne bi. Je bil poceni, sam ne vem kao se že imenuje nekaj na H, mislim, da ga ima ena izmed majčic, ki ga je kupila v Rutarju??
Jedilnico sem dobila, prav tako omare za predsobouser posted image . Odprla jih še nisem in upam, da mi kaj ne bo manjkalo. Jutri popoldan začnemo s sestavljanjem.
 
Lamelnih zaves pa še nisem uspela naročiti. Me zanima, če ima katera izkušnje s pralnimi lamelnmi zavesami??
 
 

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 11:25:55   
Estrella*
edinaos: nič nisi smotana. Večinoma se take stvari dogajajo ponočiuser posted image  Lahko boš izjema in te bo user posted image  počastila preko dneva. Malo še počakaj pa bo. Sicer pa je vseeno kdaj, ponoči bo tvoj ljubi sigurno doma in ga boš imala na dosegu. Jaz se bolj bojim, da bo odhod v P bil sredi belega dne in mojga ne bom mogla priklicat po telefonuuser posted image

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 11:36:31   
Soncnica Sandra ***
Zdravo, zdravo punce!

Evo, danes sem se komaj primajala do računalnika, tako se slabo počutim. Ful mi je slabo, želodec me boli. Sej to opažam že nekaj dni, ampak danes se počutim tako user posted image  da je groza. Zgleda, da mi pika ful na želodec pritiska. Moren na naslednjen GP vprašat mojo G. kolko je že velika in težka. No na velikost bušija bi rekla da normalno, glede na bolečine v želodcu pa da ima že sedaj 3kg user posted image user posted image user posted image

Anitka: knjige v knjižnisi sem vzela bolj iz našega nosečniškega področja. Sej ko enkrat prebereš eno ali pa dve, ugotoviš, da so vse napisane na isto finto oziroma, da v vseh piše isto, ampak jaz jih rada prebiram. Naslovi pa so sledeči: srečna nosečnost in materinstvo, Nosečnost in porod ter Dojenje in materinstvo iz srca.
Aja recept ti pa napišem popoldan ali pa jutri, ker ga ne vem čisto na pamet, velja?
P.S. Kaj si sedaj ti postala odgovorna urednica za urejanje naših seznamčkov user posted image user posted image user posted image , lepo!!!!
Pa upam, da ti lužba danes čim hitreje mine!

Martina25: user posted image user posted image user posted image  za opravljen pregled in za novico o user posted image

Stunfek: user posted image user posted image user posted image  za uspešno opravljen prvi pregled. Držimo pesti zanjo!!!!

Aurora 28: user posted image user posted image user posted image  za novo srajčko in tvojega lubija!!! Si pa prav sexi, je možek že vedel zakaj ti jo je kupil, kajne? user posted image

Jana81: ful lep in velik buši user posted image user posted image user posted image . Si pa ful suhcena drugače ane?


****: naj vama s hčerko pregled čim hitreje mine in dobro opravia.

Špelin: naj tvoja velika pika ohrani take lepe navade v šoli!!!!

Estrella: nice to be back! Sem te že malce pogrešala in Anitko hecala, če ti je delo prevzela user posted image user posted image user posted image

Katy82: čestitke za pregled, imaš pa res veliko piko. Saj nima veze, samo da bo zdrava, kajne!!!

Ste bile vse včeraj v shoppingu ali kaj?user posted image   No ja vključno z mano. Midva z lubijem sva tudi šla včeraj popoldan v Kranj, sva si kupila rezalni strojček in tehtnico za v kuhinjo pa še par malenkosti za pikico. Sva morala biti bolj šparovna, ker sva dopoldan prek neta naročila voziček za najino prihajajočo piko. user posted image user posted image user posted image
Joj kolk sem vesela. Ga bova že danes ali pa jutri dobila. Ga bova sestavila, potem pa kot je že kakšna napisala izmed vas, bi ga kar po stanovanju vozila user posted image user posted image user posted image

No zdej grem pa mal ,user posted image potem pa kosilo pipravit, danes bomo user posted image jedli

Pa se beremo kasneje







_____________________________

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 12:18:51   
Estrella*
JE pa 100000% punčka!!!!!! Tko da vsi tisti dvomi so zdaj izginili!!!


Martina: user posted image , sedaj si pa lahko daš duška s kupovanjen cortkanih cunjicuser posted image
Jaz moram še čakat do 7.4 ko naj bi mi delal UZ. user posted image

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 12:32:00   
aurora28
Katy čestitke za tvojo user posted image  je pa že oring punca. user posted image user posted image user posted image  Kapo dol, da si se tako malo zredila.
 
Edinaos ne se sekirat za kile, ker mislim, da še vedno midve z Jano razturava in vas vse šišava po kilah. A ne Jana user posted image
 
Estrella* superca, da opremljanje hiške napreduje. Te čist razumem, da bi rada čim več še zdaj naredila user posted image  in user posted image in user posted image  in user posted image , ker potem proti koncu user posted image  pa trebuh že začne oring motiti in hodimo kot sumo borci user posted image user posted image user posted image . Preden user posted image  bo že vse parajt.
Jaz sem se pa tolk najedla user posted image , da kar pokam po šivih. user posted image
Si grem meriti obseg trebuha in znaša okroglih 118 cm. user posted image
 
Naty jaz bom za umivanje user posted image  uporabljala rokavičko za umivanje. Za ta drugo se pa ne sekiraj, lahko si namazana po obrazu, baje da sam težijo, če imaš nohte nalakirane, da si jih moraš sčistiti, ampak če ni časa tudi to spregledajo. user posted image

_____________________________

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.


************************************************

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 13:24:46   
narava
no, pozdravljene tetke!

vidim, da ste vse ok, nekaj novih kil in centimetrov, bravo! user posted image kaj mislite, ce bi nase pridobljene kile in obsege dale skup, kaksno user posted image sumo borko bi dobile?! user posted image  se kateri da racunat?? user posted image

midva sva sicer ok, vceraj se nisem nic javila, ker je bila kar guzva v sluzbi, danes pa sem ostala doma zaradi neke tehnicne zadevice, ki je zelo minimalna ampak maksimalno moteca!! user posted image  namrec, "kvalitetno" izdelan dvojnik kljuca vhodnih vrat se nama je zagozdil v kljucavnici in je bilo danes potrebno celotno kljucavnico zamenjat user posted image  in ker oba delava, vrata pa so bila odprta, sem pac jaz ostala doma in je tast to vse tako profesionalno popravil, da je sedaj hvala Bogu vse ok! bravo za tasta user posted image

sicer pa me je vceraj tako hudo zagrabilo, da sem se preventivno pripravila za nepricakovan odhod v P (pripravila torbo zase in za user posted image ) res je bilo grozljivo in lahko vam povem (nam, ki smo prvic nosece), da popadkov ne mores zgresit! to tako boliiiiiii, sem se kar user posted image  pa ne vem ali zaradi bolecine ali zaradi strahu?! user posted image  user posted image  sem med bolecinami trebuh bozala in mu govorila, da naj kar pridno not ostane..kasneje se je stvar hvala Bogu umirila, in danasnji "frei Tag" je vec kot dobrodosel!!

kar se tice otekanja, se je stvar uredila (ali pa sem se jaz navadila na take gleznjeuser posted image ), sicer se vedno zatekam, vendar ni tako hudo kot prej. hvala Bogu..

nic, grem zdaj na brzino kaj skup dat za jest, pol se pa se kaj beremo!

ostanite v cvetju!

lp, narava.

_____________________________

Recept za zdravo pridobivanje zobkov: 12 neprespanih noci, 14 dni vrocine, 36 ml sline, 24 ur tecnobe in mamica s 6l kave in podocnjaki.
Kuhati cca 6 mesecev pri 38,5-39, od cca enih zjutraj do petih.
Uspeh zagotovljen!

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 13:33:38   
špelin@
katy82, user posted image  za pregled.
 
Estrella*, pri tebi je pa res noro user posted image ... user posted image  za voziček. O lamelnih zavesah žal ne vem nič user posted image
 
Soncnica Sandra ***, kateri voziček sta pa naročila?
 
Hehehe, MARTINA25, torej bo kar ostala Tjaša user posted image
 
Ojej, narava, ti si pa imela prave požarne vaje... user posted image user posted image  Upam, da si zdaj ok - to je bilo opozorilo: ne pretiravaj in počivaj!!!
 
Jaz zdajle ravno kofetkam, potem pa z malo šibava po veliko piko v glasbeno in naprej na baletno generalko - bom lahko sekirala celo čredo 8-, 9-letnih frač,  ko bodo čakale na vrsto v garderobi user posted image

< Sporočilo je popravil špelin@ -- 11.3.2008 13:34:03 >

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 13:39:53   
tally
ojla dečve!

Končno mam mal časa da se oglasim, user posted image je  v službi popoldan in zdej samevam.


Aurora ti pa boš ena seksi mamica. Ful lepa srajčka pa barva je moja sanjska.

Edina bravo za spalnico, pa ne sekiri se zaradi kil, bojo že šle dol.

Estrella* in narava lahko samo rečem kapo dol, jst komi stanovanje pospravim, mene pa verjetno čaka selitev konec tega leta ali začetek naslednjega, mislim da bom postala notranjka user posted image .

Anitka upam da ti 12 ur čimprej mine.

     Mi smo pa danes    user posted image user posted image . tednov. Uf kako čas beži..........

Punce jst bi pa mela par vprašanj:

  1. Glede cotik, jst bi jih oprala in zlikala, a se vam zdi prezgodaj, al jih je kakšna že oprala?
  2. Kdaj ste oz koliko časa prej ste nabavil pojstlico namreč midva jo še nisva?user posted image
Ful me skrbi da me bo vse skupi prehitelo in da ne bom mela pripravljeno. Mogoče sprašujem neumnosti ampak vi ste tako dober vir informacij da ga je treba izkoristit user posted image user posted image user posted image . Jst pa nič ne vem.


(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 13:45:20   
aurora28
IZVIRNO SPOROČILO: narava

sicer pa me je vceraj tako hudo zagrabilo, da sem se preventivno pripravila za nepricakovan odhod v P (pripravila torbo zase in za user posted image ) res je bilo grozljivo in lahko vam povem (nam, ki smo prvic nosece), da popadkov ne mores zgresit! to tako boliiiiiii, sem se kar user posted image  pa ne vem ali zaradi bolecine ali zaradi strahu?! user posted image  user posted image  sem med bolecinami trebuh bozala in mu govorila, da naj kar pridno not ostane..kasneje se je stvar hvala Bogu umirila, in danasnji "frei Tag" je vec kot dobrodosel!!



Narava a si se potem kljub temu šla pokazat v bolnico? Upam, da si zdaj bolje. Sploh si ne morem prestavljati kaj si doživela, a si imela krče? Sorry če sem preveč firbčna, ampak si me kar malo prestrašila. user posted image user posted image user posted image zate.

Tally jaz nisem še oprala nič cotk, ker čakam na previjalno komodo, ki naj bi jo dobila v soboto, ko bom že 33. tednov noseča. Posteljico pa bova nabavila še malo kasneje, verjetno v začetku aprila. Nekatere vem, da jo že imajo, ampak pri nama so stroški kar veliki in dohodek manjši zato sva si stroške nabave za user posted image prerazporedila po mesecih? Važno je, da imamo cotke, pa pripomočke za nego in dojenje in osebno nego, ker v skrajnem primeru lahko otroček za začetek spi tudi zraven naju v postelji. user posted image Čestitke za 31. teden! user posted image user posted image user posted image


Kaj če bi si naredile seznam kako bo katera rodila:

1. koliko majčic bo rodilo s pomočjo EA?
2. koliko majčic bo rodilo s pomočjo ultivo?
3. koliko majčic bo rodilo brez EA in brez ultivo?

A ste zato. user posted image Mene namreč zelo zanima koliko se vas bo odločilo za zgornje metode?


< Sporočilo je popravil aurora28 -- 11.3.2008 13:50:07 >


_____________________________

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.


************************************************

(odgovor članu narava)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 13:45:29   
Naty*
jana mislim, da se večini žensk itak spremeni telo z nosečnostjo in je to nekaj česar se zavedamo me in naši user posted image . Če ma pa edn eno rad sam zarad oblike njenih ziz, pol je pa to druga zgodba user posted image .... Itak mislim, da smo tiste, ki smo na majčicah (al pa na splošno nosečniških forumih) pripravljene bit v prvi vrsti mamice user posted image .

katy82 mate pa že res veliko pupo user posted image ! Pij pa le veliko, problemi z urinom se velikokrat rešijo z veliko tekočine. Ampak sam +4 kile???? blagor ti!

edina js mam tud občutek, da se bo ponoč dogajal user posted image , sicer pa to ni slabo veš... vsaj gužve ne bo na cesti!

Estrella* ja ti se kr pazi, ker ni dobro da preobremenjuješ sebe in user posted image . Sicer se boš pa kmal lahk pohvalila, ko bote mel hiško urihtano user posted image , v službi bojo pa kmal mogl tud brez tebe zdržat user posted image ... Glede pralnih lamel ne vem nič, za navadne pa morm rečt, da je material zelo odporen proti umazaniji.

aurora no glede nohtov se pa ne bom sekirala, ker se mi jih že odkar sem doma sploh ne da namazat! Z lepim se hvalim ane user posted image ...

narava lepo da se javljaš, ampak tak preplah ste že meli user posted image ???? Ojoj...zdej se bo pa res počasi začelo. Ko sem prebrala, da si že torbo pripravla, me je kr malo zmrazilo. Konec koncev, bo kmalu april in po dosedanji praksi, ko so marčevke rojevale februarja... user posted image  Pa ne bi ti začela razmišljat o kakem počivanju?? No sam predlog...

špelin@ po moje bojo bolj pupe tebe sekirale pa ti trebuščka božale user posted image

_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 13:52:29   
Naty*
IZVIRNO SPOROČILO: tally


  1. Glede cotik, jst bi jih oprala in zlikala, a se vam zdi prezgodaj, al jih je kakšna že oprala?
  2. Kdaj ste oz koliko časa prej ste nabavil pojstlico namreč midva jo še nisva?user posted image

Ful me skrbi da me bo vse skupi prehitelo in da ne bom mela pripravljeno. Mogoče sprašujem neumnosti ampak vi ste tako dober vir informacij da ga je treba izkoristit user posted image user posted image user posted image . Jst pa nič ne vem.



1. js bi že oprala pa zlikala, pa še zmer čakava na dobavo previjalne komode user posted image , ko bova dobila, bom pa že kr zrihtala. Zdej mam vse v eni omari (od 0 mesecev do mende 2 letuser posted image ), potem bom pa oprala in zlikala tisto, kar bom trenutno uporabljala pa prestavila v komodo.

2. midva že mava postlco, ampak čakava na dobavo jogija. Madonca tak naval je, da je treba vse čakat!

Js sm tud taka, da hočm met rajš prehitro vse pripravljeno, kot pa da bi bla v P in razmišljala, česa vsega nisem uspela naredit. Sicer pa mislim, da tiste, ki smo prvič noseče vse sprašujemo taka vprašanja, ki nam bojo naslednjič logična user posted image . Hvalabogu so pa ene majčice že tud mamice in nam lepo razložijo, kar nas zanima user posted image .

aurora glede seznama bi blo zanimivo ja...ampak verjetno nas je neki tud takih, ki nismo sigurne. Js recimo bom šla tja z upanjem, da bi blo tolk hitro, da ne bi blo treba nič. Če se pa ne bo dalo zdržat, bom mela pa s sabo papirje za EA, v glavi pa, da bo vseeno mogoče ultiva user posted image . Tko, da je težko opredelit...


_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu tally)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 13:58:19   
Taula
Jaz sem se čisto zgubila.user posted image Se opravičujem..ampak verjetno bom imela vprašanja katera so že obdelana, ampka jaz ne morem vsega najti.

Katina...hvala za info za koruznike. Torej lahko oče ureja papirje 30 dni pred PDP?

Aurora: rodila bom v Lj, torej brez EA in ultivo. Super spalna srajčka.user posted image

Tally: midva bova cunje oprala in zlikala aprila. Postleljo že imava, samo še postlana ni.user posted image

Martina25: super za user posted image user posted image

narava: počivaj.user posted image

Naty: jaz bom tudi verjetno namazane oči imela, če me ravno ne zagrabi ponoči. Bom pa panda na slikah iz porodne sobe.user posted image

Jana81: super buši in postava.

Katy82: čestitke za pregleduser posted image

****: upam da je bil pregled uspešen.user posted image

Špelin@: super da je pupa pridna. Učiteljica je ni kar tako pohvalila, bodo ponosna nanjo.user posted image
 
Estrella* lepo urejeja hišo, a ne pretiravaj.
 
Eko..vprašanje o katerem vem da je tekla beseda, a ne najdem. Katero kozmetiko imate za user posted image ? Ne mislim firme..mislim npr.olje za telo, šampon.....

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 13:59:58   
Estrella*

Punce jst bi pa mela par vprašanj:


Glede cotik, jst bi jih oprala in zlikala, a se vam zdi prezgodaj, al jih je kakšna že oprala?
Kdaj ste oz koliko časa prej ste nabavil pojstlico namreč midva jo še nisva?

Ful me skrbi da me bo vse skupi prehitelo in da ne bom mela pripravljeno. Mogoče sprašujem neumnosti ampak vi ste tako dober vir informacij da ga je treba izkoristit . Jst pa nič ne vem.


Jaz jih bom prala cca. sredi aprila; torej 1 mesec pred PDP jem. Če imaš zložene v omari, jih lahk naštimaš tudi 3 mesece prej. Po želji.
 
Posteljico pa ravno tako 1 mesec prej. Preoblekel jo bo pa dragi ko bom jaz v P, da bo svežauser posted image
 
Tudi, če te kaj prehiti, bo že dragi ali pa kakšna mami porihtala stvari namesto tebe. Bodo imeli vsaj 3-4 dni časa ko bosta vidve v P.
 
Naty: kako pa jih ti vzdržuješ(zavese). A jih brišeš z vlažno krpo ali kaj podobnega??
 
Aurora: jaz nameravam roditi po naravni poti, brez analgetikov. Če pa bi se kaj zapletlo, pa bi vseeno prosila za eno izmed navedenih metod lajšanja bolečine. Katera bi prišla upoštev, bi prepustila izbiro ginekologu.

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 14:08:43   
Estrella*
Jana: karsen bušiuser posted image Kile pa skrivaš user posted image . Jaz jih ne morem. Ko se gledam v špegu, vidim bušija in izbočene ritnice ter bokeuser posted image Vsqk dan je slabšeuser posted image
 
Aurora: lepa nosečka si. Trebušček se ti je tako dvignil. Po sliki bi rekla, da si vsaj v 36 tednu. Tvoj sinek bo pravi korenjak.
 
Taula: jaz nimam še nič nabavljeno. Bom pa kupila šavergel od nivee sensitiv, kremo za ritko tisto iz lekarne(hladilno mazilo), bepanten, mandljevo olje( predvsem za temenca in gubice) ter škarjice. Ostalega ne bom nabavljala, ker tudi v prvo nisem nič drugega. En nasvet: uporabljaj čim manj kozmetike. Tudi vlažilne roblčke sem začela uporabljat šele po 3 mesecu. Prej sem rito umila samo z vodo in po potrebi blagim milom kar s tetra plenico.

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 14:10:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: aurora28




Kaj če bi si naredile seznam kako bo katera rodila:

1. koliko majčic bo rodilo s pomočjo EA?
2. koliko majčic bo rodilo s pomočjo ultivo?
3. koliko majčic bo rodilo brez EA in brez ultivo?

A ste zato. user posted image Mene namreč zelo zanima koliko se vas bo odločilo za zgornje metode?



Zanimivo hmmm

Jaz upam na hitr porod se pravi brez karkoli, če pa ne bom te sreče, pa sem itak za kakršnokoli lajšanje bolečin, najraje epideralnouser posted image .

(odgovor članu aurora28)
  Neposredna povezava do sporočila: 1071
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 14:12:48   
Taula
Jaz sem takoj za EA, samo v Lj je to utopija.user posted image  Moja EA bo kladivo po glavi.user posted image

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 14:13:24   
narava
no, kar se tice tega ce sem se sla pokazat v P, se nisem sla, ker me bolecina ni silila k iztisu oziroma potiskanju, pa se umirilo se je popolnoma, tako da nisem sla..tudi danes sem doma, tako da je stvar cisto mirna..mi je pa dalo mislit (tako kot Naty), da dejansko se lahko zgodi, da Poba ubere zgodnjejso pot in bom nepripravljena..zato bom sedaj kar lepo zacela z nabavo, da ne bo "just in time" sistem nabave - ekonomistke in trznice bodo ze vedele kaksen stil nabave je to user posted image

hvala za skrb user posted image  sedaj se pocutiva odlicno!

_____________________________

Recept za zdravo pridobivanje zobkov: 12 neprespanih noci, 14 dni vrocine, 36 ml sline, 24 ur tecnobe in mamica s 6l kave in podocnjaki.
Kuhati cca 6 mesecev pri 38,5-39, od cca enih zjutraj do petih.
Uspeh zagotovljen!

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 14:14:59   
narava
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Moja EA bo kladivo po glavi.user posted image


user posted image  se strinjam, ja user posted image

_____________________________

Recept za zdravo pridobivanje zobkov: 12 neprespanih noci, 14 dni vrocine, 36 ml sline, 24 ur tecnobe in mamica s 6l kave in podocnjaki.
Kuhati cca 6 mesecev pri 38,5-39, od cca enih zjutraj do petih.
Uspeh zagotovljen!

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
   RE: Majčice '08 - 3.del
11.3.2008 14:26:53   
Čmrlika
Joj punce, jaz pa prva na seznamu...user posted image Mene že tudi preganja, da bi morala počasi uredit zadeve in zadnje nabave, tako da sem se odločal -Ta vikend je navrsti pranje in likanje cotik!!! In prosim držite me za besedo, in gnjavite mi, saj veste, da se nikakor ne spravim zraven. user posted image  Tud nabava zadnjih pripomočkov (jogi, pa kozmetika za mene in user posted image )bo ta vikend- pa še plača bouser posted image ............. Če me pa prej prehiti, no vsaj papirje sem že pripraila, ostalo pa če se zgodi...bodo pa lubi pa mamica pa sestrca vse porihtali...to itak vem...in jim zaupam....user posted image

_____________________________

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu narava)
Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tako izgleda prvih 24 ur po porodu
PRVI dan po porodu je za žensko, ki je pravkar postala mama, pravi vrtinec čustev. Tako izgleda prvih 24 ur za mnoge žen...
Ko očka drži mamo za roko, je porodna bole...
Izkazalo se je, da je ena metoda lajšanja bolečin še posebej učinkovita in lahko bi rekli zelo luštna...




So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.