mimoza
|
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ V bistvu ONA ni nič kriva, kriv je TVOJ, vsega. Ona se obnaša točno tako kot ji sin dovoli in dokler ji bo dovolil ne ne bo nič spremenilo. No, tole bi sicer tudi jaz rekla, če ne bi ene take tašče poznala, tako pa vem, da ravno ni tako. Moj ima podobno mamo, ji ne pusti se praskat tam, kjer je ne srbi , se vedno potegne zame in za otroka, ampak ona najeda in najeda dalje, se ne pusti motit. Ker to so taki ljudje. Vedno hočejo biti glavni, vlivajo drugim občutek krivde do nezavesti, na vsakem koraku, samo zato, da so oni glavni. In ne nehajo, na noben način, ker oni taki so. Lahko si zaserjejo življenje zaradi tega, ampka še vedno ne uvidijo, da je pri njih problem, Ne, problem je pri vseh drugih, oni so žrtve, zato, da so lahko glavni, če drugega ne. Točno tako. Če se ji lepo pove ali grdo je kot da bi govoril steni. NIč se je ne prime. Ona tera svoje naprej in vedno je najbolj glasna, vedno skače v besedo, vedno ponavlja svoje prepričanje v nedogled in posiljuje ljudi. Moža ima, ampak po 40 letih zakona je on popolnoma otopel. Dejansko utihne, ko ga prekine in počaka, da njeno regljanje mine in ko pove dve besedi, mu ponovno skoči v besedo. On se drži prepričanja: počakaj da mine in bodi tiho. Tudi njega žali non stop. Kakšen je, kako je ne mara, zadnjič ga je celo primerjala s sosedo, ki je psihični bolnik. Ampak vse to seveda ni res. Je krasen, vedno pripravljen pomagati, preudaren, tudi doma kuha on, vse račune plačuje on, za čistit imajo čistilko, ona pa samo kokodaka dneve in noči in žali vse po spisku in se vtika. Res je parazit. No ampak danes je moj prišel do mene, ker sva se včeraj tako grdo sprla in je rekel, da bi se rad pogovoril. Na lep in umirjen način sem mu razložila kakšne so stvari in kako jih doživljam. Rekel je da se zaveda, da ne dela prav in se mi opravicil. Rekel je, da želi da smo kot družina srečni. Da se zaveda da je človek, ki ne udari po mizi ampak želi vse zavit v vato in potlačit in upa da bo nekoč bolje, ampak da vidi da je vedno hujše - hujša njegova mati- in da vidi, da bo potrebno nastopiti ostro, sicer bo prepozno. Saj vem da ga boli, ker se je počutil celo življenje zapostavljenega in se je mami vedno hotel dokazovati, da ga ne bi poniževala in vedno primerjala z bratom, ki je pač prvi otrok in je zato kralj. Polek tega si je tudi namesto njega kot drugega fantka želela punčko in mu to že celo življenje trobi. Sem rekla, da ga razumem, ampak da zdaj ima svojo družino za katero pričakujem od njega da jo bo zaščitil in se postavil v bran, ker sicer nas bo zgubil. Čas je, da se pomeni sam s sabo in razčisti s travmami iz otroštva in življenja do sedaj in enkrat za vselej postavi mami črto do katere lahko gre. Tudi za izjavo, da če njegova mati ne bo imela v varstvu najinega otroka, da ga tudi moji ne bodo imeli se je opravičil, je rekel da je bil jezen in ni vedel kako naj postopa, ker se je počutil nemočnega ampak da ve, da njegova mama z vsemi njenimi izpadi in alkoholom ni primerna za varstvo brez nadzora. Joj, tako dolgo se je to nabiralo v meni in tako dolgo sem mirno požirala da bi zdaj ko je počilo lahko pisala in pisala o tem. Se človek res počuti bolje, ko da vse iz sebe in ko vidi, da ni osamljen ter da so ljudje, ki te razumejo. Hvala punce da ste z mano!
|