mama11
|
Sem že pred pol ure dvignila roleto, ker sem mislila, da bo vstala, pa je le hotela dudo. Tako, da se lahko še jaz pofočkam za Kranj; mogoče bova malo pozni, ker je za naju to malo več vožnje, pa nikoli nisem zih, kako dolgo bo spala (no, saj po jutrišnjem cepljenju mogoče sploh ne bo več hotela spati ). Punce, rabim nasvet. Včeraj je končno dokončal posteljico. Danes jo sčistim in opremim in to je to. Rada bi ji pa nabavila glasbeni vrtiljak, pa sem jih gledala; dragi kot pes, zelo različni in v nobeni trgovini, kjer sem jih gledala, se jih ne da preizkusiti. Če so že razstavljeni, pa ni baterij, da bi videla, kako vsa stvar dejansko deluje. Vrtiljak bi v bistvu rada vpeljala v večerno rutino, tako da rabim igračke in glasbo, ki ne bodo animirale, ampak uspavale, pa rada bi, da se glasnost lahko regulira, ker imam z vrtiljačkom za na lupinico (Tiny Love) slabe izkušnje - Tamara ga ne mara, ker je preglasen. Pa ful mi je všeč ideja, da imajo lučko, s katero na strop odslikavajo oblačke ali zvezdice ali kar pač že. Lučka bi mi prav prišla tudi zaradi nočnega dojenja (če se jo seveda da uporabljati brez glasbe) - trenutno imamo vlažilec, ki je prižgan celo noč nočno lučko, kmalu pa mislim, da ne bo več potreben, ker bomo nehali kuriti. No, zdaj sem pa ultra zakomplicirala; povejte, ali jih imate in ali ste zadovoljne, pa bo. Mamuška - tole izposojanje je pa horror story. Jaz imam veliko stvari izposojenih - avtosedež, ki ga imam sicer za v jedilnico, da je z nami, ko jemo; ležalnik; ogromno oblekic; ampak, kaj takega si pa ne bi upala privoščiti. Na vse stvari ful pazim, če bi pa slučajno prišlo do poškodovanja (predvsem pri oblekicah se to hitro zgodi), bi pa pojasnila in se opravičila. Ko bom stvari vrnila, bo pa tako ali tako zraven romal kakšen bon v zahvalo. Sicer pa sem tudi začetne cunjice od Tamare že dala naprej; pa nameravam imeti še . Glede GH nimam kaj napisat. Še ne dajem, tudi še lep čas ne bom, če bodo prsi prenesle ; po tem, kar pišete pa vidim, da se bom morala prej še konkretno izobraziti. Uporaba svojega mleka - iskreno povedano, črpanje sovražim. Ravno ta teden sem pri njem, ker greva v soboto zvečer na koncert; me prsi potem kar neprijetno skelijo, pa vedno me grabi, da bo mogoče Tamara naslednji obrok hotela malo prej, pa se še ne bo dovolj naredilo. Mimogrede, koliko mleka naj bi načrpala za en obrok (čez slab teden bo imel 4 mesece)? In še vprašanje za Gorenjke - kje na Bledu je najti kakšno previjalnico? Dojenje v javnosti še gre, previjanje mi pa ni. Sem previjala že v avtu, pa je zelo neudobna izkušnja... Grizala - zaenkrat tudi pri nas povsem neuporabna. Deluje, da ji ni jasno, kaj bi z njimi... so pač rokice boljše Spanje z otročki - meni je samo po sebi umevno, da je v najini sobi. Tako jo ponoči tudi najhitreje nahranim ali pomirim, če je potrebno. Kaj pa narediš, če je v sosednji, se ves čas sprehajaš, ali kaj? Je pa v košku oz. bo sedaj v posteljici. Midva imava posteljo kot Ajtak (140) in si ne predstavljam, da bi spala z nama. Tudi, če bi bila postelja večja - oba sva do vratu zavita v kovter in bi me ves čas grabilo, da se bo zadušila. Ko se ne bomo več dojili in bomo imeli prespane noči, bom pa že razmišljala, da bi jo dala v njeno sobo. Gruška , tudi jaz nisem vedela. Barika - s čim naj se pa jaz tolažim, ko je Tamara v nedeljo 2x kakala, včeraj 1x, pa je bila včeraj vseeno tečkasta... najbrž se pripravlja na jutrišnje cepljenje . Tantra . Ful te razumem. Celo življenje sem bila suhica (no, 34 ravno ne), potem pa več kot 20 kg gor, tri mesece po porodu sem še vedno nosila samo nosečniške hlače pa en spodnji del trenirke, ki mi je bil edini prav... Najbolj važno je dojenje, kile bodo že šle. Meni je pomagalo, da sem ogromno pila in to vse nesladkano (voda, Alete čaj za dojenje, mleko, pivo ipd). Sicer je moj prvi , ampak tudi jaz nisem več pri piščančkih. Pri hrani pa nikakor ne šparaj, bo mleko hitro šlo brez konkretnih OH in beljakovin. Ninočka - samo, da je s tabo vse OK. Ali si imela v avtu?
|