Anonimen
|
Pozdravljene srečke nosečke, tudi sama sem noseča pa tudi mene pestijo takšne in drugačne nosečniške težave (slabost, glavoboli, rjav izcedek, visok pritisk, nihanja razpoloženja...). Naše telo je zdaj veliko bolj obremenjeno, kot pred nosečnostjo, zato tudi takšne in drugačne spremebe ter težave. Sem tudi sama na bolniški in nimam nobene slabe vesti zaradi tega. Okoli sebe poznam namreč veliko ljudi (nenosečih) , ki so na bolniški zelo pogosto. Imam sodelavko, ki je stalno na bolniški, vedno si izmisli nekaj novega, vam pravim, da je pravi hipohonder. Celo vodje jo zagovarjajo kako je uboga, da so prinesla leta svoje (prosim lepo 48 let kakšna je pa to starost). Jaz pa moram zaradi nje, ko je odsotna delati 9-10ur pa še noseča. Zakaj pa? Niti slučajno. Ne jaz, ne otrok, ki ga nosim niso vredni tega, da bom jaz garala, ona bo pa doma ali pa na vikendu in bo uživala, ker se njej ne da delat. Naj komisije raje poostrijo nadzor nad takimi in drugačnimi namišljenimi bolniki, zaradi njih zdravstvo in delodajalci največ zgubijo denarja in ne zaradi nas srečk nosečk. Nas pa naj pustijo lepo pri miru in naj bodo lepo veseli, da smo se odločile za sončke. Pa še to, da hodijo komisije preverjat, če smo doma in da me moramo biti zelo previdne in pozorne, kaj piše na odločbi ali lahko grem na sprehod ali ne. To je pa že preveč. Moja soseda, ki je pa zaradi križa na bolniški vsak drug mesec ali pa prej omenjena sodelavka nikoli niso imeli nobene komisije na vratih, tudi takrat ne ko jim je komisija podaljša. Nosečke, zato se ne obremunjujte preveč zaradi bolniške, to je vaš otrok bodite malo egoistične. Glejte nase in na vašega otroka.
|