trobentica74
|
Lepo pozdravljena anonimna! Jaz imam čisto enake težave kot ti. Prvič sem težko zanosila (pco), prej sem bila še na konizaciji (predrakaste spremembe na matrničnem vratu), končno zanositev, krvavitev, na srečo uspešno končana nosečnost s tem, da sem bila od 9 do 20 tedna na bolniški, potem sem morala delat! Moje delo predstavlja terensko delo, to vključuje veliko vožnje z avtom in tudi s kamionom, kjer kar naprej skačem gor in dol, delo z zaščitnimi sredstvi (herbicidi, fungicidi, insekticidi), delo po živilskih trgovinah... , da pa ne omenim, kako "dobrega in sladkega" šefa imam, ki ga niti ne moti, če s trebuhom skačem na kamion; skratka sem deklica za vse. Zdaj sem zanosila, ko je bila naša bučka stara samo 9 mesecev in hvala bogu, da nama je tako hitro ratalo, saj smo prvič čakali dolgo časa. Moja G me je takoj dala na bolniško, zaradi same nearave dela in predhodnega zdravstvenega stanja. Prvo podaljšanje od komisije in prijazne zdravnice Fazarinc je bilo le za 7 dni. Jaz sem se pritožila in sem po treh tednih dobila odgovor, da mi podaljšajo bolniško za 1 mesec (še dobro, da sem imela lanski dopust in sem ga pač koristila). Moja G je bila čisto razkurjena ampak sama vztraja, da sem doma. Pa mi komisija zopet podaljša samo za 7 dni. Jaz sem spet pritožbo pisala in po 6 tednih (ali je to sploh kakšna ažurnost) sem dobila odgovor, da mi bolniške ne podaljšajo, da me ščiti zakon.... Včeraj sem bila pri G in je spet čisto ponorela. Jaz sem pokurila ves lanski dopust in letošnjega tudi nekaj, pa me je vseeno spet dala na bolniško, pač zopet na račun delodajalca za 30 dni, kaj bo potem nimam pojma. Moram še povedati, da me strašno moti, če se nosečnice, zlasti anonimne, pritožujejo, da smo druge nosečnice na bolniški. Kot da je nosečnice požrejo ves davkoplačevalski denar namenjen zdravstvu, ker drugih bolnikov sploh ni. Najbrž med njimi ni čisto nobenega takega ki je nedogled na bolniški ( in ne samo cca 6 mesecev), ker ga boli križ. Itak njemu ne morejo dokazati, da ga ne boli, nosečnici pa povejo, da bo po porodu vse minilo, do takrat boš pa že potrpela.Kaj ti bolniki vas pa nič ne motijo???? Napiši pritožbo, obvezno! Nimaš kaj izgubiti. Opiši težave, delovno mesto, oddaljenost od službe, meni je uspelo tako podaljšati za en mesec. Želim ti veliko uspeha!
|