Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 14:21:12
|
|
|
|
san
|
aja, eva, tam na starši čvekamo pod naslovm zakladki marčevk pa zdej že klepetajo marčevske mamice, ki so že rodile . ne vem, če si jih že zasledila
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 14:21:48
|
|
|
|
san
|
pa seveda tukaj se morate tudi pridno javljat še naprej , čeprav jaz priznam, da tja tud kukam
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 14:35:53
|
|
|
|
eva78
|
San, hvala za info. Sploh nisem vedela,da za nas marčevke tudi obstaja. No, pa se tam več beremo. LP
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 14:39:33
|
|
|
|
Svet
|
Ojla punce! Da se še jz mal oglasim po dolgem času, sej berem vas pa pridno tko da...ČESTITKE VSEM NOVIM MAMICAM!!!! Danes sem mela pregled. Zanč sem bla 2 cm odprta, danes še tok ne Rok mam v petek, naslednji pregled pa 19.3. A ktera ve, a greš na PDP kar v P se sam pokazat, ker men moj G ni nič reku! Edina sprememba izpred 1 t je, da se mi je mala spustila čist dol!!! To vrjetno loh fuuuul traja, a ne?!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 14:59:00
|
|
|
|
san
|
ja, žal res lahko ful traja. vsaj glede spusta otročka pa pol do poroda. jaz mislim, da ti bo g rekla, kdaj greš v P. jaz sem šla vedno po pdp-ju, ponavadi sem bila na pdp še pri g, pol je pa rekla, da se grem čez 2 ali 3 dni pokazat v p. no, lepo se mejte, jaz letim po tamle in pol gremo avto še enkrat pogledat
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 15:02:01
|
|
|
|
*medica*
|
bella luna ..no čestitke za pregled čeprav vrjamem da si kr mal šla z razočaranjem domov..jest bom pa verjento šla jutri..no upam da me bo saj ta špičasta luna prijela v čet. če ne jutri eva78..tudi tebi hvala za porodno zgodbo..sem se kar mal naježila..sem si takoj zamislila mojega dragega..ker on je tud mal občutljiv..in sem mu rekla če pač ne bo zdržal do konca naj gre ven..ampak je rekel da kr bo ..bomo vidl kako bo.. punce tako sem se napokala..delala sem motovic s krompirjem pa jajčki pa hrenovke zravn...mmmmmm...počla bom ...ampak sem povrh pojedla še puding pol jagodni pol čokoladni.. zj sem ko že tko sem okrogla zj sem še več.. glede kil..men se je tam od 36t do38t ustavlo sem mela isto kilažo..pol sem mije pa zj v 39t zvišal za 1kg.. sam če se otrok zj redi se meni zdi saj po logiki da se tud men pozna na kg
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 15:33:52
|
|
|
|
perp
|
upam da me bo saj ta špičasta luna prijela v čet. če ne jutri san se čist strinjam. Sem danes imela CTG. Popadkov seveda nobenih, glede MV ne vem, ker me spet ni nič pregledala. Je bil pa na CTg-ju srček ful malkrat zaznan, ker se je naša ful premikala. Torej stanje nično. Jaz, pa ti san, pa Zofy, pa Tejka pa še katera, ki imamo rok okoli Velike noči. A ve veste, da lahko me čakamo tja vse do max 6.aprila , ker kao tolk te še pustijo potem pa zares akcija. To so še polni 3 tedni?????
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 15:40:54
|
|
|
|
perp
|
eva fino, da se je vse lepo sešlo. Sej če pa takrat ne bi rodila, bi imela pa jutri rok, a ne? Lepo, da je tvoj bil s tabo tako dolgo Sej baje ni nič nenavadno, da čist nakoncu pobegnejo. Lepo se cartejte in čim več lubčkov in objemčkov vam želim.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 16:11:45
|
|
|
|
lina10
|
Evo punce jaz sem tudi iz pregleda ,delala mi je samo CTG pa še to me je morala porukati po trebuhu,ker je rekla da bebica spi in potem je bilo malo boljše popadkov ni še nič naslednji pregled imam v petek in mi je G rekla,da do takrat bi pa že lahko pridelala kakšen popadek da je že čas.Rok pa imam čez 11.dni verjetno mi bo uspelo glih na polno luno ,to mi tudi doma pravijo saj bomo videle a ne kako bo vse ratalo. Danes pa ni še nobene novopečene mamice ,zopet zatišje pred nevihto ali bolje luno .
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 16:20:24
|
|
|
|
mergetka
|
Ojla, evo mene s pregleda . Na zahodu nič novega... Sem pričakovala, kaj se bo ta teden dogajalo (ker sem mela prejšnjič popadke), pa smo naredili sam CTG (neki malega popadkov), G me ni pa nič pogledal (razen v oči ).... ne velikosti mojega malega, ne MV, nič (no, da ne pretiravam, voda je ok, pritisk tudi, kile tudi ( zdaj sem na +10, OT 103 včeri merjen)). Sam jaz sem bog ve kaj pričakovala .... IZVIRNO SPOROČILO: san Perp - glede naraščanaj teže oz. nenaraščanja. Tudi jaz sem prebrala v eni knjigi, da je to eden od znakov, je pa verjetno res, da to ne velja za vse . če se ne motim sta vidve prebrali, da se ne večajo več kg. jaz sem pa prebrala, da je eden od znakov povečanje apetita , posledično zvišanje kg - to definitivno velja zame Pod to se podpišem. Sem nekje prebrala, da nam tu "pomaga" nek star nagon, da ene podzavestno delamo zalogo, če slučajno pride po rojstvu do pomanjkanja. Meni se pa nikamor ne mudi. Sicer pridno gloncam in globinsko pospravljam omare, perem vse živo, nabavljam na zaloge, popravljam stvari, ki na popravilo čakajo že kar nekaj (let) časa ... NČK, si me nasmejala. Smo pa res majstrice!
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 16:39:18
|
|
|
|
mergetka
|
Eva78, hvala za tvojo porodno izkušnjo in za hitr porod! Uživajte z Neli!!
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 16:40:45
|
|
|
|
Dinki
|
IZVIRNO SPOROČILO: *BellaLuna* Dinki a je bil dober regrat? Jaz sem ga enkrat že jedla (sem ga uspela nekaj nabrat okoli hiše), sem se pa odločila, da greva čez pol ure s psičko na sprehod in bom probala vmes še mal regrata nabrat. BellaLuna, odličen je bil . Zdej je pri nas ravno pravšnji, ker ni še un velik, da bi ga blo treba še na pol rezat. Je pa res, da je malce bolj zamuden za nabirat. Se pa pazi če greš sama...no ja, pa sej imaš itak jutri rok . Jaz sem bila poleg bolj za družbo, nabiral ga je pa moj dragi...jaz sem ga pa zato pol prala in pucala. Čestitke za pregled, čeprav ni vse tako kot bi si želela, ampak zdaj lahko pa res vsak trenutek pričakuješ, da te kaj preseneti
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 16:55:19
|
|
|
|
Pingvinčica
|
Uh ste se načvekale. Nisem uspela prebrati vsega za nazaj. Čez vikend mi ni bilo nič na RR in se je vsega nabralo ogromno. Vsem, ki ste postale mamice čestitke in veliko cartanja. Jaz imam jutri pregled in rok po NS. Bomo videli če se že kaj dogaja. Se mi zdi, da se mi je zjutraj odluščil čep ampak nisem čist ziher . Takšna kepa sluzi velika za oreh, ampak brez krvi vmes. . No sej bomo videli, če se bo ponoči začelo kaj dogajat, drugače imam pa zjutri pregled. Sem se vam mogla mal oglasit, da ne boste mislile, da sem pobegnila v Rim.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 16:56:00
|
|
|
|
Zofy
|
IZVIRNO SPOROČILO: perp Jaz, pa ti san, pa Zofy, pa Tejka pa še katera, ki imamo rok okoli Velike noči. A ve veste, da lahko me čakamo tja vse do max 6.aprila , ker kao tolk te še pustijo potem pa zares akcija. To so še polni 3 tedni????? Ma meni se po pravici povedano prav nikamor ne mudi . Samo pred koncem marca bi bila rada že mamica zaradi vpisa v vrtec. Drugače pa se mi zdi, da je šlo teh 9 mesecev tako hitro, da mi sploh ni jasno, da bom lahko že jutri mamica... Se mi zdi to tako neverjetno... še malo, pa bomo trije . Sicer pa imam tudi jaz še za spucat okna, samo je tako smotano vreme, da ne vem, če ima smisel, saj mi dež vedno vsa okna čisto zapaca. 2x pa jih tudi ne bi rada pucala. Ostalo pa sem že spucala globinsko: šla čez vse omare, špajzo spucala in naredila red v njej, preprala vse... Zdaj pa bom do roka lepo na izi sproti delala stvari. Me prav zanima kdaj nas bo zagrabilo. Moj vsak dan prečekira iz službe kako sem, kako se počutim . Zaenkrat BP
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 17:01:38
|
|
|
|
Zofy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pingvinčica Se mi zdi, da se mi je zjutraj odluščil čep ampak nisem čist ziher . Takšna kepa sluzi velika za oreh, ampak brez krvi vmes. Pingvinčica, tudi to je čep. Če je prozorno in želatinasto, pol je to to. Samo, če pa je kri vmes pomeni, da bo akcija kmalu, če je rjavo obarvano, da še ne bo tako kmalu... Ampak sej to ni nič rečeno, redkim se te stvari dogajajo "by the book". No, če ša greš že danes v Rim, pa srečno!!!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 17:03:19
|
|
|
|
Dinki
|
Eva78, hvala tudi za tvojo porodno zgodbo, na koncu se je res vse lepo izšlo ...sva pa tudi midva z mojim tako zmenjena, da bo ves čas poleg, vendar če direktno pri porodu ne bo zdržal, da gre tudi komot ven....pa sej jaz to čist razumem. mergetka, čestitke za pregled, čeprav ni pokazalo nič konkretnega. Torej imava sedaj obe malo zatišja . Pingvinčica, mogoče je pa to res to. Če boš šla v Rim, veeeeliko sreče .
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 17:05:59
|
|
|
|
lucalu
|
Punce, jaz sem prilepla nekaj slikic našega zakladka, če katero zanima...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 17:21:03
|
|
|
|
Svet
|
Lucalu, Tai je CUUUUKEEER!!!Res je lep:)
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 17:38:25
|
|
|
|
perp
|
iii kakšen lep fantek
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 17:39:18
|
|
|
|
mergetka
|
Dinki, hvala in vsem hvala za dobre želje ob pregledu. Vsem, ki ste ga tudi mele danes, ! No, sem prej pozabila povedati, da mi je G rekel, naj štejem gibe in 1 gib po njegovo pomeni tud 5 minutno gibanje. Pa svečke sem dobila, ker mam ful močen beli tok. A ga imate ve tudi? Lucalu, tvoj Tai je pa res angelček .
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 18:41:12
|
|
|
|
Pingvinčica
|
Lucalu - kakšen cukerček je Tai. Pa kakšne lepe laske ima.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 18:43:22
|
|
|
|
Pingvinčica
|
Punce hvala vam za info glede čepa. Res sem malo zmedena ker pri Tii je bla kri vmes zdaj pa samo taka prozorna kepa. No saj bomo videli če se bo slučajno ponoči začelo kaj dogajat, kar močno dvomim. Če se vam jutri do ene 12 nič ne javim sem šla v Rim.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 18:43:48
|
|
|
|
san
|
joj lucalu, jaz sem pa kar solzne oči dobila. kakop je lep . res je pravi angelček
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 19:01:15
|
|
|
|
Tejka.387
|
Vsem so čestitke za pregled. Katy13 - si čist predstavljam kolk si bla , se je meni isto zgodilo ko sem šla na kontrolo za sladkor. So mi rekli, da me bodo poklicali pol pa sediš in sediš pa čakaš pa nič. Končno greš vprašat kako in kaj pa ti povejo, da so založili kartoteko Eva78: Hvala za tvoje izkušnje povedane preko PZ. Js to vedno rada preberm. Jaz, pa ti san, pa Zofy, pa Tejka pa še katera, ki imamo rok okoli Velike noči. A ve veste, da lahko me čakamo tja vse do max 6.aprila , ker kao tolk te še pustijo potem pa zares akcija. To so še polni 3 tedni????? Joj, js ne bi tolk časa čakala .
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.3.2008 19:07:30
|
|
|
|
san
|
perp, lina in margetka, čestitke za preglede - sej glavno da je z otročki ok. bomo že dočakale tiste taprave popadke, sam res upam, da pred veliko nočjo , ker ne bi glih do aprila s trebuhom okol strašila. zdej se nam že mudi! pingvinčica, moj čep je bil pa neka zelena kepa sluzi, zdej se mi pa tudi neka zelena sluz na hlačkah pozna, sam je je čisto malo, skoraj vsak dan zadnji teden, al pa recimo vsak drug dan. margetka, jaz sem zadnjič dobila vaginaleto canesten, samo eno - ravno zaradi te sluzi, ker nisme vedela kaj je, tam se pa tudi ni videlo na pregledu, pa mi je dala za vsak slučaj. zdej pa mislim, da to ni vnetje, ampak da se neki dogaja, sam kaj, pa ne vem.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorjaČe mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Zadnje s foruma
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?