|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2008 - 2.del
6.3.2008 12:15:34   
Pingvinčica
Janet - zdajle si me pa spomnila. Jaz morem tudi to še danes naredit. Prekuhat pumpico, flaške, dudico, ... Čeprav upam, da pumpice ne bomo rabli toliko kot pri prvi.

Zdajle grem počasi po Tio v vrtec, popoldne bomo šli pa mal v šoping. Morem mal za veliko noč nabavit, ko z tako majhnim potem sigurno ne bom šla kr v trgovine. Še nimam čist nič nabavljen za zajčka pa je treba še ta čas izkoristit.

Tiste, ki že imate enega ali dva otročka, povejte ali jim bo user posted image prinesel kako darilo? Pa seveda veliki bratci/sestrice njemu?

(odgovor članu janet)
Neposredna povezava do sporočila: 3251
6.3.2008 12:16:02   
lina10
Vodo naj ima svežo skozi na razpolago pa naj jo ima vedni na istem mestu, da se navadi kje ima prostor za vodo in hrano.user posted image

(odgovor članu janet)
Neposredna povezava do sporočila: 3252
6.3.2008 12:17:10   
Pingvinčica
Janet - jaz bi mu vodo tudi pustila skozi na razpolago.

(odgovor članu lina10)
Neposredna povezava do sporočila: 3253
6.3.2008 12:20:34   
gaya24
Pozdrav vsem!

Js se kot ponavadi javljam med tazadnjimi...Spanje je blo super, od 1h-10h, vmes par odhodov na wc, ampak js to kar na pol v spanju nardim user posted image . Zdaj sem bla z našima psoma mal odzunaj, da sta šla še onadva na wc.

janet: Super darilo si kupla hčerkici. Drugač pa ti je že ena napisala, da zdaj ko so mali, se je 3x na dan, pol ko pa zrastejo pa 2x. Zjutraj in zvečer, s tem da zjutraj naj bi dobli mal manjšo porcijo. (Mam mal prakse, je tast veterinar pa še dva ogroommna psa imamo- dve nemški dogi).

Dudo bom tudi js nesla v P, pa prej jo bom sterilizirala. Sam sem slišala, da v Slov. Graški porodnišnici ne vidijo radi, da prineseš dudo...No, js jo bom nesla!

Kaj boste kuhale danes oz. verjetno že kuhate...ura je že takšna.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 3254
6.3.2008 12:22:56   
gaya24
janet:Vodo naj ima čez cel dan. Sploh poleti jo večkrat na dan zamenjaj, da ne postane topla

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3255
6.3.2008 12:41:04   
Vilma
Pozdravček čvekice
Glede steriliziranja imam tudi jaz v glavi, da naj bi postopek trajal 10 min. Doma imam parni sterilizator in tudi dela 10-15 min.
Dudo bom tudi jaz nesla v porodnisnico, naj bo za vsak slučaj.
Danes pa mene noro špika tam spodaj, bila sem že tudi 3x na wcju. Bi mislila, da je to to, če ne bi že rodila. Lahko pa, da se kaj na hitro pripravlja.
Sicer upam, da ne bo danes panike, ker sem sama, dragi rabi najmanj uro in pol da pride domov z dežurstva. Me skrbi, ampak upajmo na najboljše. Pa še drug teden v ponedeljek in sredo bom sama, spet dežurstvo.
Zdaj imam vsaj vse polikano. MOram samo še zložit v omaro in pripravit torbo za malčico, potem pa samo še čakamo srečni dogodek. user posted image
Tudi mene zanima, če bo danes kakšna presenetila z novičko. user posted image

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3256
6.3.2008 12:42:38   
Naša črtica koraka
Tudi jaz sem s CTG-ja, sem pa kar v P v KR šla. Mi je moj G. napisal napotnico in zdaj bom do konca tam. Preglede bom imela vsak petek, 26. 3. pa AMIOSKOPIJO,
prvič sem po tem pregledu dobila popadke in lepo čez 2 dni rodlia ...

CTG je bil ok, sem pa vmes dobila velikokrat trd trebuh ... pa tega naprava ni zaznala. Zdravnik je bil prijazen in mi je celo verjel (ker sem drugorodka) in potem so me še genikološko pregledali, odprta za 1cm in imam še dooolg MV.
Otroček pa ko en vlakec, od 130 do 184 utripa user posted image . Vmes me je še pošteno obrcala, vse je zapisano, user posted image  lahko jo prijavim na policiji user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

Evo mene s CTGja. Popadkov še ni, vse je ok, le kg je 3 več kot pred 3 dneviuser posted image user posted image user posted image In mi je spet G zatežila, da moram pazit kaj jem. Ma kako ji ni jasno, da se teoretično ni mogoče toliko zrediti v tako kratkem času?? Še celo pazila sem kaj jem. Ne razumemuser posted image . No, najbrž je to voda, samo toliko???

Ej, Zofy meni se tudi zdi čudno, da bi v 3dneh dobila +3kg ... dej malo povprašaj Pušenjaka na Med.over.net ...
ali zelo zatekaš, da bi bila voda??
Ne, res ni normalno, no.

< Sporočilo je popravil Naša črtica koraka -- 6.3.2008 12:45:44 >

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 3257
6.3.2008 12:44:21   
Čakajoča
Janet kot so ti že ostale odgovorile; vodo obvezno - NUNO vedno nastavljeno svežo. user posted image ne sme biti brez vode! Sploh pa še, če je suho hrano!
BellaLuna moram ti to napisat. Ko sem rekla, skregat user posted image , nisem mislila, da bi se edaj ful drl na njega, ali kaj podobnega! Mi smo ji probali razložiti, da se noter to ne sme! Pa smo ji še rekli. Fuj je to! Ko pa se je zunaj polulala, pa je bila zelo pohvaljena! In tako smo jo mi kar hitro navadili! Ne semš me pa razumet, da smo jo ne vem kako kregali, ker to je psička še huje razvajena kot kak otrok! Ko je bila mala, je spala zraven mene na postelji! Sedaj ko sem pa šla od doma, pa rada poleži v postelji zraven mame (amo ata je na to alergičen)!
Mislim, pa da BellaLuna imava midva kar blizu PDP! Jaz ga imam 10.! 
Pa si rekla, da se že pripravljaš? TE fejst "matra"?

Kar se tiče prekuhavanje, je to tudi že za mano! Tudi dudica je že spakirana, da gre zraven v P! Tudi v MB porodnišnici nekateri ne vidijo radi dudice, vendar meni to sploh nič ne pomeni! Če jo bo Nik hotel imeti (da bo tiho), mu jo bom z veseljem dala!
Pridne bodite!
Čao

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3258
6.3.2008 12:59:45   
Dinki
Super Vilma, da imaš že vse prištimano user posted image , tudi jaz imam in je kar eno breme manj.
Pa kaj je zdaj to s tem šraufanjem vseh marčevk?....a ga sam še seruser posted image  user posted image ...tudi jaz grem na veliko potrebo po 2-3 krat na dan...če bi imela tko to zrihtano celo user posted image , ne vem če bi imela že tak + na vagi user posted image .

NČK, čestitke za uspešen pregled user posted image ...se pa res že nekaj dogaja pri tebi v trebuščku. Je user posted image  že v nizkem štartu user posted image

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 3259
6.3.2008 13:00:21   
Naša črtica koraka
user posted image user posted image user posted image  toliko odgovorov je takih:

IZVIRNO SPOROČILO: Čakajoča
Janet kot so ti že ostale odgovorile; vodo obvezno - NUNO vedno nastavljeno svežo. user posted image ne sme biti brez vode! Sploh pa še, če je suho hrano!

user posted image user posted image  bom pa še jes, da nam izjema:
Sveža voda - a ne morska- mora bit, skoz za pit!

IZVIRNO SPOROČILO: Pingvinčica
Tiste, ki že imate enega ali dva otročka, povejte ali jim bo user posted image prinesel kako darilo? Pa seveda veliki bratci/sestrice njemu?

Jaaaa, ravno včeraj sem ga zavila user posted image .
Ne bom sicer lagala, da ga je kupil user posted image , ampak bom rekla, da ko je bil še pri meni v trebuščku, da sva ga skupaj izbrala ... ko sem prijela darilce v roke, da je zelo pobrcal ... user posted image .

DUDUKA V P: jo bom vzela s seboj, čeprav so jih pred 4leti v KR  P. imeli ... za vsak slučaj ... pa nastavke za dojenje sem ravno danes kupila, tudi te bom vzela s seboj ...

No, toliko od mene, mejte se!
(pa srečno vsem, ki greste danes v Italijo, no v Rim!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image )

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 3260
6.3.2008 13:01:01   
Dinki
Aja, pa hvala vsem glede steriliziranja in dude! Jo bom tudi jaz prekuhavala 10 min pa bomo vidli če bo še zmeraj oblika dude ven prišla user posted image .

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3261
6.3.2008 13:06:14   
Naša črtica koraka
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

Super Vilma, da imaš že vse prištimano user posted image , tudi jaz imam in je kar eno breme manj.
Pa kaj je zdaj to s tem šraufanjem vseh marčevk?....a ga sam še seruser posted image  user posted image ...tudi jaz grem na veliko potrebo po 2-3 krat na dan...če bi imela tko to zrihtano celo user posted image , ne vem če bi imela že tak + na vagi user posted image .

NČK, čestitke za uspešen pregled user posted image ...se pa res že nekaj dogaja pri tebi v trebuščku. Je user posted image  že v nizkem štartu user posted image

Hvala, Dinki!
Dohtar mi je sicer nekaj govoril o "čez rok iti", ampak verjetno ne meni user posted image . Toda zdaj pa nič več ne mislim na to da bo prej, ampak da bo "on time", kar je za mojo psiho SUPER občutek.

Drugače pa ga tudi jaz imenitno seruser posted image , pač ena naša "marčevska" posebnost, ne user posted image user posted image .user posted image  Kar je 100x boljš ko obratna varianta!!!!

Zdej, pa res ČAVči!

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3262
6.3.2008 13:06:50   
tina50
BellaLuna  hvala za informacije. Bom takoj mojmu user posted image  povedala, ko pride domov, pa tastu tudi. sej, če ne bomo letos kupili psa bomo, pa drugo let izkoristili priliko, ko bo mali star eno leto, pa ga bo dobil za rojsni dan!

dobro da ste me spomne jaz še tud nisem nič prekuhala. user posted image  sej sem zgodnja. sam sem mislila, da ne bom nesla dudo v bolnico, sam zdej jo pa bom k ste tako napisale. sej je res boljše, da jo neseš za vsak slučaj 
Zdajle grem pa dudo prekuhat, pa jo spakirat za zraven.

(odgovor članu *BellaLuna*)
Neposredna povezava do sporočila: 3263
6.3.2008 13:54:54   
*BellaLuna*
Janet vodo naj ima psuička vedno na razpolago. Ni pa nič narobe, če ji jo ponoči umakneš, ker ponoči verjetno itak ne bo žejna, pa še lažje bo glede navajanja na čistočo. Vendar naj ima vsaj kakšno uro po zadnjem obroku vodo še na voljo, ker so briketi le suhi in bo žejna.

Čakajoča
saj razumem, d anisi mislila nič slabega. Samo večina ljudi pa uči tako, da psu poriva smrček v kakec ali pa ga udari s časopisom ... in po možnosti ko pridejo domov in se je pes podelal že par ur prej in se mu seveda sanja ne, zakaj ga "kaznujejo". Seveda pa če psa vidiš, da se pripravlja, da bo nekaj opravil, mu z besedo poveš da ne sme in ga neseš tja, kjer lahko. Jaz sem tudi svoji rekla ne, če sem vidila da se pripravlja kakat recimo, potem sem jo hitro odnesla ven, da je lahko zunaj opravila. Nikoli je pa nisem kaznovala.

Glede poroda pa zaenkrat še nič ne kaže, da bi šlo zares. Sem že večkrat mislila, zdaj se bo pa začelo, pa se noče. Jaz pa neučakana user posted image

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 3264
6.3.2008 14:28:33   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: Naša črtica koraka

Drugače pa ga tudi jaz imenitno seruser posted image , pač ena naša "marčevska" posebnost, ne user posted image user posted image .user posted image  Kar je 100x boljš ko obratna varianta!!!!

user posted image user posted image user posted image  imaš prav NČK user posted image .....joj mamo zadnje čase kakšne dobre kle gor na RR-ju, se prav velikokrat nasmejim user posted image

(odgovor članu Naša črtica koraka)
Neposredna povezava do sporočila: 3265
6.3.2008 14:33:31   
majchika

Ej, punce, ful ste me nasmejale. Se moram pridružit tejle "skupini". Tud js zadnji teden hodim po 3x dnevno in sem že misla, da zdej pa kej bo, pa očitno ni še to touser posted image .  Mamo zgleda vse isti sindrom hihi.
A se je kateri otroček že umiril?

Js imam pa še en srček.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3266
6.3.2008 15:06:48   
tina50

[/quote]

A se je kateri otroček že umiril?
[/quote]

man se še ni. pa mi je rekla moja sestra da se ji ni ne eden in ne drugi umiril preden je rodila. tako da jaz na to sploh ne gledam. vsaj upam da je tako, ker men se še kar veselo premika.user posted image

zdej sem pa pekuhala flaške in dudo, pa sem paustila malo bolj kot 10 minut da je vrelo.user posted image  
zdej mam pa res vse pripravljeno za našega user posted image , da lahko grem v rim.

(odgovor članu majchika)
Neposredna povezava do sporočila: 3267
6.3.2008 15:14:02   
gaya24
Tud js sem šla prej sterilizirat stvari, ko sem prebrala, da vas je večina to že naredla. Sam sem najprej diplomirala iz sterilizatorja-sem mogla vsa navodila prebrat, pol pa vse oprat, ker mam čist novega in je bil zdaj en mesec še v škatli.

Eno vpr. a ma katera silikonske blazinice za bradavice,da mleko ne teče. Js sem jih dobla zadnjič kot darilo v Bušiju, ko sem neki kupovala.  Sploh ne vem a so ql al je vseen bolš met kr une iz blaga? Tiste sem tud kupla en paket. Kr chicco, se mi zdi, da ste napisale, da so te najboljše.

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 3268
6.3.2008 15:41:05   
janet
No js sem iz predavanja o EA, sem podpisala, če jo bom pa mela se bom pa tam na licu mesta odločila, če bo potrebno.

Hvala vse še enkrat za odgovore za user posted image , upam da mi uspe preden grem v Rim jo navadit na čistočo, če ne se bo pa moj dragi naprej ukvarjal, če bo utegnil.

Me je pa čakala še ena lužica za vzorec ko sem prišla domov, ma sej se bo navadila.

No moja prebava pa je že celo nosečnost vredo, hvalabogu.user posted image

Zdaj pa pride dragi iz službe, ga bom probala nasrati da bi kar pico jedli, sem že pošteno lačna.

No lep dan še naprej, pa fajn ga izkoristite!!

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3269
6.3.2008 15:48:26   
Alina975
Hello marčevke,
po dolgem času se javljam tud jz. Mene tud čraufa sto na uro že en mesec približno, sem zgubila že en kg, upam pa, da moja user posted image vseeno normalno napreduje.
Že ko ste pri sterilizaciji cucljev, flaš itd., me zanima kolk časa moraš te zadeve držat v vreli vodi?

Alina
Življenje je lepo.

(odgovor članu janet)
Neposredna povezava do sporočila: 3270
6.3.2008 16:57:46   
mergetka
IZVIRNO SPOROČILO: Pingvinčica

Tudi jaz sem pokonci že od pol 6. Sem pa danes začuda samo enkrat šla na wc in se po dolgem času zbudila naspana in spočita. Zanimivo, da tudi moja prebava ni več tako lena zadnje dni kot je bila, sem že pomislila, da se kaj pripravlja, ampak zdaj že mal predolg traja vse skupi. Me pa vsake tolk časa kje kaj špikne, ampak nič konkretnega. Zgleda da bom lahko moj datum zamenjala z katero iz konca seznama.user posted image user posted image user posted image

Ojla, user posted image !

Evo mene, sem bila na obisku pri friendici, ki ima 5 mesečnega user posted image in je tak user posted image .

Pr men je blo danes ponoči isto (sam 2x lulanje), sm ko sem se zbudila, sem pa komi prišla, tko me je vse tiščalo. Za zamenjavo datuma, Pingvinčica, se pa lahko zmeniš z mano..user posted image Sem takoj za!

Zofy, ta tvoja G in kile user posted image , halo? Mal pretirava, po nosečniških knjigah, revijah itd povsod piše, da je optimalno ene 12 kg. No, bom prepisala iz ene knjige:
priporočena celotna rast teže:
- podhranjenost: 12,5 do 18 kg
- normalna teža: 11,5 do 16 kg
- prekomerna teža: 7 do 11,5 kg
- debelost: 7 kg
Za dvojčke pa seveda še več!

Ene punce se zredijo pa še več in takoj zgubijo kile., v enem ali dveh mesecih.

Zgaga, mene tud matra danes... in jem vanilijev sladoled user posted image .

Res vlada zatišje glede rojevanja, a bomo vse romale na polno luno????

Dudo sem si tudi pripravila in jo prekuhala skupi z nastavki za prsa 10 minut. Včeri sem pa še kupila posodico za shranjevanje dude, tak da mam vse ready.

Zdej bo pa že počasi Lucalu domov prišla s svojim Tai-jem , upam, da se nam kaj oglasi.

Dinki, jaz tud pogrešam Lucalu!!

NAŠEL ME JE ANGEL TISTO NOČ… TAM

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3271
6.3.2008 17:15:10   
katty123
živjouser posted image

naša črtica koraka, mene pa zanima, kdo te je pregledal v Kranju? praviš da so bili prijazni, tud mene čakajo če pregledi tam pa me zanima če je kdo zelo neprijazen, Rizner vem da je full tihe narave, ampak se spozna na svoje delo.

kdaj imaš rok? mogoče pa bova še skupaj tam ležali............

user posted image

lp katty

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3272
6.3.2008 17:16:05   
san
joj, sej res, še prekuhat morm dudo in flaškiuser posted image . sem rekla, da sploh ne bom kupovala, pa se nisem mogla upretuser posted image . pri prejšnjih dveh sem jih prekuhavala, sam ziher ne 10 min, tam ene 5 pa. je pa ravno včeraj rekla kolegica, da je ona pozabila prekuhat dudo in jo je v sam splaknila z vodo in da je sploh še ni prekuhala. no, ona ni komplikatoruser posted image .

zofy, kg, to je gotovo od zatekanja. moja g men sploh ne teži, jo pa skrbi, da ne bi šlo kaj narobe - ampak to zato ker sem imela prvič res težave s tem. me pa čudi, da tvoja tega ne opazi, da je to vodauser posted image . sicer meni se tud ne pozna toliko, ampak jaz čutim, ker me vse veže in imam res težke noge in ona meni verjame, ko ji to razlagam, ve da si ne zmišljujem.

glede sračke, a mamo kakšno marčevsko epidemijo al kaj. jaz jo mam tud že par dniuser posted image .

na lucalu sem pa jaz ravno danes dopoldne pomiskila, da zdej pa mora počasi že domov prit. upam, da bo imela kaj časa in nas mal prebrala.

mene pa danes že cel dan špika in tišči spodaj. tko, da jaz mislim, da se odpiram. no, ne vem, k se ne spoznam na to preveč. prav smešno, pa že tretjič grem, pa mi je vse novo, ker je čisto drugačeuser posted image

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3273
6.3.2008 17:17:50   
san
priporočena celotna rast teže:
- podhranjenost: 12,5 do 18 kg
- normalna teža: 11,5 do 16 kg
- prekomerna teža: 7 do 11,5 kg
- debelost: 7 kg
Za dvojčke pa seveda še več!

a je to ravno kontra napisan al jst spet ne štekam kej - to se mi namreč zadnej dni pogosto dogajauser posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3274
6.3.2008 17:20:40   
Zofy
Mergetka, hvala za spodbudo in za tabelo. Očitno me je imela pred zanositvijo za debelo, če tako teži s kg. Moram reči, da me je to prav iz tira spravilo danes in ko se gledam se mi zdi, da sem takooo debela in imam takooo debele noge, da je kar jojuser posted image . Zanimivo, da se v roke nisem nič zredila, pa so se mi vedno zdele predebele...
Tako da samo bolj ali manj vegetiram danes in sem čisto brez volje.

Glede prebave pa zgleda, da smo res vse na istem - imam tako dobro prebavo zadnji teden, edino to zatekanje smotano...ampak to tudi kaže na konec nosečnosti, a neuser posted image .

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.