|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   JULIJKE - KAKO STE?
29.1.2005 18:55:30   
Pia73
Drage moje, že nekaj časa nismo nobene rekle,... :rozica::rozica::rozica:

Jaz imam PDP 22.07.2005, torej sem :nosecka: 15t 1/7. Počutim se krasno, slabosti so izginile, razen velikega trebuha, sploh ob večerih, se niti sama sebi ne zdim noseča. Seveda sem običajno ob večerih utrujena, saj še delam, pa moj 4 letnik ima tudi full energije, mož pa dela popoldne. Samo se mi zdi, da sem bila ob večerih tudi sicer utrujena.

Ponovni pregled imam 07.02. in grem na UZ in tisti trokromosomski test.

Kako pa ste kaj ve srečke :nosecka: ?

Lp Pia73 :metulj:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   JULIJKE - KAKO STE?
29.1.2005 19:11:39   
mayci
O, KONČNO!:rozica: Sem že komaj čakala, da se spet kakšna julijka oglasi! Jaz imam PDP 24.7. in se trenutno zelo dobro počutim, samo služba me ful utruja (delam v vrtcu).:)A je še katera tolk boga? Zanima me, če ste se ve že dost zredile, ker jaz nisem dobila še nič gor. A je to normalno? Pa tudi moj buši še ni zelo velik, samo toliko, da ne morem več nositi svojih hlač. Kaj pa pri vas ostalih :nosecka:?
A že kaj kupujete? Jaz si malo ogledujem vozičke in ostalo, kupila bova pa malo kasneje.

Želim vam čim lepše dneve z bušiji, pa si pišemo!

Mayci (15t) :kuza:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   JULIJKE - KAKO STE?
29.1.2005 19:19:42   
Pia73
Ja, moj buši kar raste,...pa zredila sem se že kar za nekaj kg, čeprav je normalno, da se do sedaj še nič ne zrediš, samo jaz imam nenormalen apetit.

Sicer pa jaz delam v pisarni in ni panike,... Upam, da ne dviguješ preveč otrok. V kaki skupini otrok pa delaš?

Kupovala pa bova po 7. mesecu :nosecka: , sem jaz malo vraževerna, veš,...

LP Pia73 :metulj:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   JULIJKE - KAKO STE?
29.1.2005 19:47:18   
Anonimen
Jaz imam PDP 11.7. inkomaj čakam da bo konec zime. Bušek kar raste, zredila sem se 2 kg. Težave so že mimo le ta velik problem:(( križ je še vedno . Sploh v službi ko nekaj časa sedim me kar pošteno boli v križu, v spodnjem delu. Takrat si moram vzek nekaj minutk da pridem "K SEBI", ker takrat tudi hodit ne morem.
A ima še katera tak problem? Pri meni je vedno huje in sem mislila da bo po 16t minili a nič.
Lep pozdrav:nosecka:

(odgovor članu Pia73)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   JULIJKE - KAKO STE?
29.1.2005 19:57:41   
Grascakinja
Joj, kako fajn :bravo::bravo:, ko se nas bo spet cela horda julijk nabrala - al bo gužve v porodnišnicah :)-:)-:)-!!!

No, pa da se še jaz pofočkam:

PDP 3.7. :duda:
+ 2 kg :bravo:
buši ogromen (vse kile šle tja) :nosecka:
Križ (še) nič ne boli
Malo več obiskov WCja naštejem
Občasno me še vedno daje utrujenost :(
Sicer pa v primerjavi s prvim trimesečjem prava pravljica! 9nebesa

Z nakupovanjem za detece še nisva začela, se pa psihično pripravljava...

In trenutno: doma bubana - zagrabila me je viroza...:((:((:((:(( Zdajle se malo bolje počutim, pa si na RR čas krajšam.

Lp in lepo nosečnost vsem, pejte kaj bušije božat!!! :rozica::rozica::rozica:

Pupa

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   JULIJKE - KAKO STE?
29.1.2005 20:48:25   
Pia73
Jaz imam 19. min posnetka že doma, smo snemali v 12 tednu se tak lepo vidi, samo ima kar moja G video, sicer nekaj doplačam, pa ni hudo. Je pa to full lep spomin, tako da ti priporočam. Čutim jaz še nič ne, sem pa tudi pri prvem full pozno - pri 22 tednu.

valentina zakaj pa greš na amniocintezo? Sorry, če sem preveč radovedna,...

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   JULIJKE - KAKO STE?
29.1.2005 22:19:10   
petraCBU
Še ena julijka - torej PDP imam 14.07., pa pravijo da bo ziher prej, ker nosim dvojajčna dvojčka. Slabosti minile, trebuh raste, zadnje dva dni že čutim brbotanja : ))Težav z utrujenostjo pa ne morem imeti, ker sem doma (rizična nosečnost, ker je ena od posteljic nizko in sega čez maternični vrat (ampak baje se bo že dvignila, a ne)!
Komaj čakam naslednji UZ, da zopet vidim moja pikca in mogoče celo že zvem njun spol!
LP.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   JULIJKE - KAKO STE?
30.1.2005 10:02:34   
malika
Rok 29.7 ; komaj čakam, da mine ta zima. Zredila sem se že za 2 kg in trebuh imam velikanski. Nosim že nosečniške obleke, ker navadnih ne spravim več nase. Počutje je isto kot prej-super, brez ene same slabosti, edino magnesol moram tu in tam pit, ker me je moj mali enoletnik med previjanjem pošteno brcnil v trebuh in sem imela dva dni krče-nič hudega.
Nuhalna je za mano, pika mika mi je pomahala in vsi pravijo ,da bo tokrat punčka. No, če bo, bo Ema. Stvari pa ne rabim nič kupovat, ker imam še vse od prvega, edino če bo res pupika, potem bo treba malo v nabavo za drugo barvo. Aja,pa ležalnik grem kupit ta,ki je zdaj v akciji v BC.
Drugače pa sem na srečo doma in moram rečt, da čestitam vsem, ki že imate kakšnega otročka in delate, jaz namreč nimam pojma kako bi zdržala.

Lp:nosecka: 14,2/7

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   JULIJKE - KAKO STE?
30.1.2005 12:37:01   
Talči
Juhu, julijske mamice!:)-

Jaz sem tudi tukaj. :nosecka:
PDP imam 30.07.2005. :)
Do zdaj sem nabrala 2 kg, trebušček pa takšen, da je od celotne garderobe ostalo samo troje uporabnih hlač... :ups:
Sicer pa sem bila pridna in sem si kupila že nekaj takih oblekc, ki bodo kmalu zeloo uporabne.
Slabosti občasno, če se preveč najem, zvečer pa trebušček kot balonček. Nočne sprehode na WC imam 1 - 2x, se mi zdi, da nič kaj manj, kot prve tri mesece. Se mi je pa prebava kar polenila...
Utrujena sem kar naprej, čeprav delam v pisarni - je zelo stresno (pogodbe, pa stranke, pa sodelavci, pa pa...). Se mi zdi popoldan, ko grem domov, da mi bo kaj iz trebuha padlo, da je tako čisto spodaj in težko....:duda:
Doma pa pretežno samo spim in počivam in se od možeka pustim malo razvajat.:muca:
Nekaj malega sem za bebico kupovala tudi na razprodajah - take nevtralne barve, ker še ne vemo, kaj bo. Moja mama mi je veselo pomagala, ker se že prav veseli, da bo babi... Si bomo pa začeli kmalu ogledovati tudi posteljice, pa vozičke itd. (da bomo na tekočem, ko bo treba kupit).:miska:
Naslednji pregled imam 14.02., štiri dni pred 30-tim rojstnim dnevom. Če mi bo spet delal UZ in mi povedal da je vse O.K., bo to najlepše darilo....

Uživajte in imejte rade svoje buščke.:sloncek:

LP
Talči
14 t 2/7

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   JULIJKE - KAKO STE?
30.1.2005 12:42:54   
Talči
Pardon 14 t 1/7.
Bi si želela, da bi bilo že več...komaj čakam...

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   JULIJKE - KAKO STE?
30.1.2005 14:27:18   
Vrtnica1
Pa še jaz, ki se tudi že dolgo nisem oglasila: danes smo dopolnili 16 t, PDP 17.7., slabosti ni več, prav tako ne grdega izcedka, počutje božansko v primerjavi s prejšnjim mesecem. Ponoči in še bolj čez dan sem redni gost na WC, pa tudi zvečer sem še večkrat zelooo zaspana.
Pa tudi meni se je zadnjič zdelo, kot da me je notri :metulj: pobožal po trebuščku. Nikoli v življenju še nisem kaj takega začutila 9nebesa. Komaj čakam, da začutim konkretne gibe našega :duda:.
Naslednji pregled imam čez en mesec in upam, da bomo takrat videli, kaj naš :duda: skriva med nogami.
Lepo božajte svoje trebuščke.
Vrtnica, danes točno 16t :rozica:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   JULIJKE - KAKO STE?
30.1.2005 17:56:55   
Pia73
malika, meni se pa zdite dobre tudi take kot ste ti, ko imate enga takega malega še doma, saj veš dviganje in to,.. :bravo:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   JULIJKE - KAKO STE?
30.1.2005 18:12:43   
b.j.n.
Se ena julijka, in sicer 21.7. imam PDP. Pocutje veliko boljse kot prve tri mesece, vsaj obcutek imam, da spet malo zivim. Trebuscek pocasi pocasi raste, se zdim sama sebi bolj zrejena kot pa noseca. Cunje mi seveda niso vec prav, kupila sem si pa le par vecjih stevilk, ker drugace nisem pravo obilna in mi je zdej st.38-40 cisto prav. Kupiti si pa moram par spodnjega perila, ker me tangice ze kar malo tiscijo in to ni prav zdravo. Za otrocicka se nisva nic kupovala, se pa noro veselim, ker sem zadnja leta kupovala le za prijateljice in komaj cakam, da zacneva kupovati za najino bebico. Le o vozicku sva ze malo razmisljala in zadnja varianta je Quinny freestyle 4; Kaksno mnenje?
Naslednji pregled imam 14.2; in upam, da bomo izvedeli, kaj nama bo julija prijokalo na svet.

Bo se katera julija v kranju rodila in se prej vpisala na materinsko solo?

LP vsem vam in nasim trebusckom
Barbara

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   JULIJKE - KAKO STE?
30.1.2005 21:16:48   
cat
Še jaz se bom pofočkala:muca:! S svojo pikico:duda: imava rok 21.7.2005, tako da sva zdej veselo zakorakale v 16. teden. TRebuh imam že lepo napet, zredila sem se pa kakašne 4 kile, amapk vse v prvem mesecu ker mi je bilo tako zelooo slabo.
No, zdaj se super počutim, pa še prejšnji teden sva bila z dragim v Črnučah na snemanju našega :duda: in sva bila presenečena, kaj vse se vidi na UZ! Od srčka pa do želodčka, še prstke smo prešteli! Res sem bila v 9nebesa in komaj čakam do bom mami :love: svoji pikici!
pa, pa:muca:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   JULIJKE - KAKO STE?
30.1.2005 22:14:08   
lana 5
No midva pa sve zakorakala v 17 teden, rok pa imava 16.7.2004. Buši se mi že malo pozna, zredila za 1,5 kg no mogoče kaj več. Jutri imam kontrolo, pa bomo videli kako stojijo tele moje kilce. Počutje boljše, samo glava me zadnje čase boli, pravijo tele naši dr. da je to hormonska migrena:zmeden:, ampak bomo že zdržali samo da ne bruhamo in da nimamo krčev,ponoči pa hodimo 3+ na WC.

A katera že ve spol???? Jaz sem vprašala in pravijo da bo fantek.
Punce kje pa boste rodile? LJ, PO, KR.....
Za našega pikica gremo kutri pogledat vožiček v Baby center, ker je znižan za 20.000, da vidimo kakšen je.

Lepo se imejte in pazite na naše pikce in pikice.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   JULIJKE - KAKO STE?
31.1.2005 9:01:18   
pravljica
še jaz, še jaz :)
5.7....brcike že čutim, ne vedno, ampak predvsem zvečer, ko se umirim in se samo na to osredotočim...kg +2, prebolela sem pa eno virozo - grozno je predvsem to, ker ne smeš nič jemat, jaz tudi lekadola nisem vzela, pa sem preživela...zdej pa sam še ta zabasan nos pa bo...cotike si nisem mogla kaj, da ne bi kupla...sam en poletni pajacek in nogavičke...vozičke pa že ful gledam, predvsem rabljene quinny comforte...majo vsi okol tolk proti, ker mam še dost cajta, ampak na koncu mi pa ni za dat 180000 za vse skupaj, če lahko mimogrede kaj rabljenega dobim - to je pa treba sproti spremljat
teh 14 dni do pregleda pa nikakor ne mine...upam, da mi bo še kaj podaljšala bolniško, ker zdaj si pa res ne predstavljam, da bi mogla v službo...tako kot sem bla na začetku proti bolniški, tako sem zdaj za :ups:
potem pa še v začetku marca na fontano posnet pikeca 9nebesa
lepo se imejte

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   JULIJKE - KAKO STE?
31.1.2005 9:17:35   
Dari
Pa še midva/e. Danes je naš mali dopolnil 16t:bravo::bravo::bravo:
Mamica se je zredila za 2kg :)-, ati ves navdušen nad bušijem ki se pridno veča. Sicer še nosim dvoje svoje hlače in krila z nizkim pasom so mi tudi še vsa prav, ampak počasi bo treba kupit tud kaj nosečniškega.
Za malega še nič ne kupujeva :grrr:, se zdi atiju še malo prezgodaj, čeprav jaz pridno firbcam... Razmišljava pa, da bi kupila rabljen voziček in košek za spanje otroka. A ima katera izkušnje z rabljenimi stvarmi? :zmeden:
Sicer se pa počutim odlično :) Razen tega prehlada, ki se ga kar ne znebim...:(
:duda: še nič ne čutim da bi :sloncek: čeprav baje zganja vse mogoče... Komaj čakam, da začne brcat...

LP vsem.
Aja, pa še to, Barbara jaz bom rodila v Kranju. PDP pa imam 18.7.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   JULIJKE - KAKO STE?
31.1.2005 9:40:07   
malika
V BC je znižan voziček ABC, ampak punce raje kupite kakšno drugo firmo, ker s tem ne boste zadovoljne. težko vodljiv je ko sam :hudicek: .

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   JULIJKE - KAKO STE?
31.1.2005 10:35:28   
Anonimen
Še midva: 17T 3/7, PDP bojda 8.7., rodili bomo v LJ.
Počutje super, razen nekih čudnih bolečin v želodcu (kot, da bi imela polnega tekočine, ki mi pritiska dol al pa gor :(( )
Pridelanih kg je tam okoli 1.5 ali 2. Trebušček je lepo okrogel, čeprav imam včasih občutek, da ga sploh ni.
Nakupili smo že kar nekaj bodijev pa žabic pa kompletkov pa eno trenirkico (v H&Mu so se police kar spraznile, ko sem prišla :)- )
Pri nas ne damo nič na vraževerje, ampak damo rajš na razporeditev po mesecih, da denarnica ne bo preveč trpela.
Babica pa dedek bosta kupila Quinnya Freestyle 3xl comfort + lupinico (sta ga že naročila). Moja mama je čist zgražena, da bi imelo dete rabljene stvari. Ampak, če plača ona, se čist strinjam z njo :ups:

Aja, še to: danes se gremo posnet na videokaseto :bravo:

Julijke, a boste vse šle v šolo za starše šele maja?!?

Tinka

(odgovor članu Pia73)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   JULIJKE - KAKO STE?
31.1.2005 11:45:48   
coco
No, pa se še enkrat pridružujem julijkam. PDP imam 7.7.05 (na NS so sicer rekli 5.7.05) in 17t 4/7 daleč.

Že čutimo brcanje: že nekaj dni me pikica pridno boža v spodnjem delu trebuščka,9nebesa, in sicer predvsem ob večernih urah. Ati pravi, da ga je že slišal kako se premika...:zmeden2:(no, preverit pač ne morem), sem pa vesela, da je bodoči ati srečen :)

trebušček: zjutraj majhen, zvečer večji. Še vedno nosim stare hlače, le gumbek je odpet.

kile:+1kg (:zmeden2: me že skrbi, da premalo)

počutje: ko čutim pikico, pozabim na še vedno občasno slabost. Je sicer občutno bolje, sem se pač navadila na moj prehrambeni ritem - brez vode Tempel, pa ne grem nikamor za dlje časa (pa brez provizije, prosim :))

Oprema za pikico: kupujeva še nič, ker čakava na goro obljubljenih rabljenih stvari in bova potem videla, v kakšnem stanju so in kaj še manjka.

Pričakovanja: odštevam ure do pojutrišnjem, 2.2.05, ko bova, vsaj upam, imela UZ in videla, če je pikica zdrava, in ali bo :modri: ali :roza:. Smo pač firbčni-:)

Večkrat sem že brala, da se nekje lahko posname pikica na videokaseto. Lepo prosim, če mi lahko katera pove kaj več v zvezi s tem - kako poteka, kje, koliko stane, ker sem čisto :zmeden: - sliši se pa kot 9nebesa!
Hvala!

Pazite nase in čuvajte trebuščke!

P.S. Julija se bom verjetno veselila v kranjski porodnišnici :)!

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   JULIJKE - KAKO STE?
31.1.2005 12:06:54   
lana 5
"M" jaz imam voziček že doma. Iz Baby centra ABC SINUS 3 imajo ga v dveh barvah in stane 39.990, če imaš klubsko kartico, drugače pa je 62.000. Meni je zelo všeč, vzela pa sem še nosilno košaro, ki gre v voziček za prve mesece.

Če nimaš klubske kartice, si jo kje sposodi, ali pa se kar včlani v klub,ni nobenih obveznosti.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   JULIJKE - KAKO STE?
31.1.2005 12:12:09   
Joni
Ojla!

ajz sem tudi julijka - pa nisem edina, ki imamPDP 21.7. - komaj čakam!

Počutje je o.k., ponoči hodim po 1 ali 2 na WC, odvisno od tekočine, ki jo popijem zvečer!:)

Za dojenčka nisva še nič kupovala, sva pa veselo firbcala po trgovinah! Voziček bo verjetno Quinny - model še ni dorečen! Upava, da nama bodo starši kaj finančno pomagali, če bodo seveda želeli! Glede na to, da bo to prvi vnuk/inja na obeh straneh.

Kile so še vedno iste - nič plusa! Korakam pa v 16 t!
V sredo imam 3. pregled pri mojem G! Komaj čakam novo slikico!

Gibov še nič ne čutim, pa komaj čakam na to! Mogoče že ta teden...:rozica:

Sem pa na trenutke bolj razdražljiva, kar opazi moj dragi, sama niti ne :zmeden:!

Za bolnišnico se še nisem odločila, mogoče Ljubljana ali pa Trbovlje!

Imejte se in na lepo poletno rajanje v porodnišnicah, kjer bomo dobile najlepše in tako težko pričakovano :darilo:!

Joni:metulj:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   JULIJKE - KAKO STE?
31.1.2005 18:41:32   
mayci
Spet se malo oglašam. Najprej odgovor za Pio73: delam v jaslih (1-2leti) in sem otroke navadila, da sami splezajo na previjalno mizo, tako da mi jih ni treba dvigati. Problem rešen! :)
Zdaj sem v 16t in pred dvema dnevoma se mi je že zdelo, da čutim mojo pikico:duda: (rahlo brbotanje) zvečer, ko sem se umirila. A je to možno? No, bila sem zelo srečna!
Naslednji pregled in UZ imava 21.2. Komaj čakam!:rozica:
Jaz sem se odločila, da bom kar v Ljubljani rodila. A bo še katera od vas?

Imejte se najlepše, kar se da in si pišemo!
Lep pozdravček vsem :nosecka:
Mayci:kuza:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   JULIJKE - KAKO STE?
31.1.2005 18:49:09   
Anonimen
Mayci,
tudi jaz bom rodila v LJ. (8.7.)
Sama čutim našega malega fanta na isti način, kot, če si z jezikom podrgneš po notranji strani ličnice :)-
Strokovna razlaga, a ne?
Je pa možno, da ga/jo že čutiš. Sem bila danes na UZ in ne moreš verjet, kaj za hudiča počne dete. Pa brca, pa maha, pa skače pa se premetava :bravo:
Dete je veliko malo manj kot 18 cm :bravo:

Mi smo danes videli našega malega lulčeka :bravo: :bravo: :bravo:

Lp
Tinka

(odgovor članu Pia73)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   JULIJKE - KAKO STE?
31.1.2005 19:39:05   
PBJ
Ku-ku še jaz sem tukaj...
Čez dva dni sem zaključila 17.teden (PDP:13.7.2005)in detece čutim že točno en teden. Prvih par dni sem ga čutila le ob večerih, sedaj pa že čez dan:bravo:Je pa to en zanimiv občutek jaz pravim, da je tako, kot bi se me metuljček dotikal s krili med letenjem..:metulj:
Drugače na kilaži nisem pridobila, ker sem imela kar močne slabosti, ki nekako izginevajo, ampak želodec me pa še vedno zelo matra. Ravno zdaj imam take želodčne krče, da komaj sedim:( Hujšam pa več ne, tako da sem kar srečna.
Trebušček se pa zdaj že kar pozna,ampak še lahko nosim dvoje hlač od prej...čez kakšnih 14. dni pa bo verjetno treba kaj nabavit:.

Lepo bodite in adijo!

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prerez presredka: Kako ga lahko preprečimo?
Babica Marjeta Žlebnik svetuje, kako lahko preprečimo prerez presredka pri porodu.
Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?