|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarski sončki 2008
22.2.2008 13:27:35   
bamby
kati kati, ful lepe slike in Maj je čudovit fantek, prav tako mami in očka user posted image .

lanchy, jaz jo  na trebušček obrnem prav za kratek čas, ko se previjava in je treba kakšen pajacek na hrbtu zapet, pa še paše ji ne prav zelo. Za spanje ponoči in podnevi jo dajem pa samo na bok- izmenično.

ella in ostale, interes po igračkah se začne kazat šele od cca.3. meseca naprej, do takrat pa otroci večinoma dneva prespijo. Naša je budna le kakšne pol urce od enkrat. Takrat se pa z njo pogovarjamo in ji s kakšno ropotuljco ropotam ali kakšno igračko pokažem. Jo skušm dati v rokice, pa ji včasih uspe celo,da jo za kratek čas prime. Kakšnega velikega interesa po igračah pa zaenkrat tudi pri nas še ni.

meti, tvoj Janez je še zelo majhen in ni dolgo tega, ko je šele prikukal na svet. Zato mu daj čas, da se bo privadil, pa bo zato vse bolj začel podalševati čas med obroki. Saj je Anaja sprva tudi jedla celo na 2 uri, sedaj pa je že podaljšala na 4 ure, kdaj tudi več. Čez en mesec bo slika čisto drugačna, verjemi. No, morda je malce nadležno, če ti ponoči po hranjenju ne zaspi takoj naprej in ti je buden po celo uro in več user posted image . Pa se bo tudi to uredilo, samo ne ga ogovarjat, ker tako ga samo spodbujaš k bujenju, pa kakšne pretirane razsvetljave tudi ne imej ponoči.

itata, jaz sem že nehala krvavet, čeprav še vedno sledim rjavkast izedek, ko se s papirjem obrišem, ampak vložka pa že nekaj dni nimam. Za joto bo treba še mal počakat user posted image , da se stanje popolnoma umiri, pa kakšno zaščito, da ne bomo prec ponovno zibali user posted image .
Anaja je največkrat že v mižulah, ko jo odnesem spat, saj ko enkrat poje, takoj nazaj zaspi. Moram pa rečt, da hitro ugotovi, da je v posteljici, ker se največkrat začne oglašat (dret), pa traja to kratek čas, tako da ne grem niti gledat, ker traja le kake 3 minute.

Jaz pa sinoči nisem kopala Anaje user posted image user posted image user posted image . Se mi je nekaj tekega zgodilo, da sploh nisem bila sposobna, da bi jo še v banjico dala.
Kmalu po tistem, ko sem se vam sinoči še javila, sem šla sama pod tuš. Ko sem se ravno namilila, pride Tim v kopalnico in pravi:"Mami, na tu Anajo." "Kako Anajo, kje pa je?" se začudim, pa pravi on:" Ja tukaj je."  Mene je kar pogrelo in stopim ven iz kabine in zagledam Tima z Anajo v naročju in ji glavica visi navzdol user posted image user posted image user posted image user posted image . Sem šla takoj ven, Tim pa pred mano beži takoj v dnevno z Anajo vred in jo položi nazaj na kavč.
Jaz vam povem,da sem bila čist fertik, jokala sem od sreče in strahu, ker sem samo pomislila, kakšno srečo sem imela,da mu ni Anaja padla na tla user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Tima sicer nisem nič kregala, ampak sem mu lepo povedala, da tega ne sme nikoli več narediti, da Anajo sam vzame v naročje, da mu jo lahko samo jaz dam. Še celo uro sem se tresla in jokala in Anajo stiskala in lubčkala in se zahvaljevala, da se je tako srečno končalo.

(odgovor članu kati kati)
Neposredna povezava do sporočila: 201
22.2.2008 14:16:28   
buči
Janey, ne se sekirat, če ne bo mleka! Prvič ga ni bilo, pa še Aljaž ni hotel vlečt. Zdaj ga tudi ni bilo, pa je Tilen revež sesal 45 minut, popil 5 ml, lačen tulil in pojedel še 40 ml po stekleničlkki - to je bilo 2 dan. Zdaj smo že na 100 ml, je sit, zadovoljen, pa še brez krčev smo, ker uporabljava Novalac AC (proti kolikom). Ponoči eno rundo odspi v kosu 6 ur! Ker je sit! Res sem pomirjena, ker vem, da se je najedel. Jaz pa tudi lahko v miru jem in se ne sekiram in prihajam k sebi!

Imam dobre izkušnje že od prvič s tem mlekom, tako da če katera potrebuje navodila, kako se da mešet in prehajat med njihovimi različnimi formulami, vam z veseljem pomagam.

A se lahko pohvalim, da kljub svojim kilam, ki že pred nosečnostjo niso bile ravno revne, imam le 3 kg plusa user posted image , pa normalne hlače dam lahko gor, celo kavbojke zapnem, čeprav me malo tiščijo, tako da bodo še malo počakale, da trebuh uplahne! Saj ne more kar izginiti tistih 133 cm ... user posted image

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 202
22.2.2008 15:06:12   
brina2006
Pozdravljene!

Imam eno vprašajne: kaksne čajčke dajete vašim malimuser posted image  in kako se napravijo predusem pa kdaj ste jih začele dajat ?
Jaz ne vem več koga poslušat eni pravijo da čaja sploh ne ,drugi ga pa že kmalu dajo svojimuser posted image  sem čist zbegana!
Pa še eno vprašanje katero zelenjavo  sploh lahko jemo in kako pripravljeno , prosimuser posted image  .
V album bi rada dala nekaj Tomaževih slikic pa me zanima kaj moram narediti da se mi spodaj  pokažejo ikone, sem prav bjonda user posted image  se sreča da mam vas!user posted image

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 203
22.2.2008 15:08:56   
itata
brina: jaz mu ne dajem nobenga čaja, ker če se doji ga ne rabi.

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu brina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 204
22.2.2008 15:09:07   
itata
bamby: hvala za odgovor:)

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 205
22.2.2008 15:51:35   
ella79
bamby si niti predstavljat ne morem, kakšen si mela včeraj večer. Mi je kar groza, samo otrokom Timove starosti je to oproščeno. Važno, da je sedaj vse vredu in da se to zagotovo ne bo ponovilo, ker je verjetno zastopil, da nekaj ni prav naredu. user posted image

brina2006 če polno dojiš ni potrebno dodajat čajčka, če pa ste na adaptiranem mleku, je pa fajn.
Za dodajanje slik pa greš Moja ringaraja, nato Moji albumi. Potem pa samo dodaj album, naprej foš pa verjetno znala.

Pri nas sije sonček vsak dan od 4.2.2008.
Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 206
22.2.2008 16:19:24   
mary_lou
Evo mene in Taia iz porodnišnice, oba sva ok zaenkrat samo to se se javim, slikce so v albumčku od mojega sončka 

ČESTITKE VSEM NOVIM MAMICAM!!!!

Tai moj sonček sveti od 18.2.2008

Edina dilema če nič ne delaš je ta, da ne veš kdaj si gotov!

http://marylou.shrani.si

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 207
22.2.2008 16:20:24   
brina2006
Končno mi je uspelo!user posted image

Sem nalimala fotke od Tomažauser posted image .

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 208
22.2.2008 16:28:56   
Janey
brina jaz mu dam en čaj iz avstrijske lekarne ko je za en teden stare dojenčke. Pa od bebi vala čaj je tudi ok. Drugače pa lahko samo prekuhano vodo. Tudi če so otroci polno dojeni eni rabijo še tekočine. Probaš da visiš če pije. Mogoč po brizgalki al pa žlički čist malo, če bo htel pa še pa kr na flašo. 

Neposredna povezava do sporočila: 209
22.2.2008 16:29:24   
bamby
mary lou in brina, sem pogledala slike vajinih fantov in so ful lepe user posted image .

ella, a veš da se bojim, da Tim sploh ni zastopil, da je nekaj narobe naredil, vsaj jaz sem imela tak občutek, pa čeprav sem mu govorila, da tega ne sme nikoli več narest. Mislim, da mi je on hotel pomagat, da mi je prinesel Anajo, ker sem skozi govorila, da jo bom kopala. Takrat sem šla pa sama pod tuš, čeprav sem mu povedala, da naj bo priden, ker grem pod tuš. Očitno ne smem otrok niti za 5 minut izpustiti izpred oči user posted image .

Sva pa midva že iz današnjega enournega sprehoda. Je sicer malo pihljalo, vendar je bilo sončno. Tima sta pa moževa starša prišla iskat in so šli na vikend. Pride proti večeru domov.

Neposredna povezava do sporočila: 210
22.2.2008 16:29:36   
Janey
buči bravo za kile in trebušček. Jaz imam pa tako gmoto spredaj user posted image user posted image user posted image bo treba fejst vozičkat in fejst pazit kaj se je.

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 211
22.2.2008 16:33:27   
Janey
Buči vaš tilen je pa tako lep. Sem šele zdaj uspela pogledat slike. Ko en dojenček že zgleda. Res je krasen. Pa taki lepi nosek imauser posted image

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 212
22.2.2008 16:59:56   
mary_lou
Tiste mamice ki hranite z umetnim mlekom koliko naj cca. poje novorojencek 1 teden star? Kaksne mesanice pripravljate? jaz 60 ml vode in 2 dozici aptamila? A uporbljate flaširano vodo al kar navadno iz pipe? se se mal loviva s Taijem pa rabim kak nasvet izkusenih mamic

Tai moj sonček sveti od 18.2.2008

Edina dilema če nič ne delaš je ta, da ne veš kdaj si gotov!

http://marylou.shrani.si

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 213
22.2.2008 17:07:18   
kati kati
bamby-hvala za lep kompliment...
veš da se držim tvojih napotkov-dajem ga po hranjenju v svojo posteljico..se nič ne pritožuje-ker je dobil drug jogi-mu fulll odgovarja(prejšni pa sploh ne ga nisem smela odložit po 2 minut se je drgu ko zverinca..)...ker ko se naje zaspi na moji zizi,pa ne podirama kupčkov...nato pa ga dam na stan pa lepo zaspi!
Upam da si se pomirila glede Anaje..me je kr mal pretresl..ko se tole prebrala...sam da je vse ok!

Naš pamžek spet pridno pančka...pa tudi ponoči nekje na 3-4 urce spi pa je...se nič ne prebudi...danes sem ga ob4.30 mogla previt ker je bil prek in prek polulan...sploh ni hotu nazaj zaspat mal je tko jamro paga previjem...nato pa je spal do pol osme zjutraj...
mi se še nismo nč kopali,ker se še pupek ni zacelil..je rekla da vrjetno drug teden!
lep dan še naprej

pa smo pihnali prvo svečko...4.2..

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 214
22.2.2008 17:12:42   
kati kati
naj še nekaj vprašam....gledam slikce vaših malčkov-imajo dude-in že v P.  me pa zanime a ste jih same dale?...ker namreč v celju niso smel videt dude da jo imauser posted image , so te tak okregal,kouser posted image ...ker namreč moj Maj je mel full močen sesalni refleks in ma kr rad dudo,preden zaspi..potem pa jo da vn....

pa smo pihnali prvo svečko...4.2..

Neposredna povezava do sporočila: 215
22.2.2008 17:39:14   
bamby
mary lou, teden ni star dojenček  poje 50 ml. Ampak lahko da bi tvoj pojedel tudi več, ali pa manj. Vodo pa lahko uporabljaš izpod pipe, le 10 minut je moraš prekuhavati. Jaz potem še vročo prelijem v termovko in jo imam za 24 ur, le da je moram zadnji obrok ali dva še v mikrovalovni pogret, ker se mleko lažje topi, če je toplejša, potem pa hladim pod mrzlo tekočo vodo.

kati kati, lepo da ste rešili problem z jogijem in da sedaj vaš user posted image  pridno spi v svoji posteljici. Je tako lažje za vaju in za otroka prav tako.
Sem se se pomirila, hvala, ampak je trajalo. Šele zjutraj sem bila bolj pomirjena, vendar strah bo pa še vedno ostal, kaj mi bo lahko mulc še ušpičil user posted image .
Jaz sem v P dala svojo dudo, drugače so jim jih pa tam dali njihove za čas v porodnišnici. Ne vem, zakaj jih ne bi smeli imeti user posted image . Z dudo se pa res da otroka lepo pomiriti. Ko mu jo je dovolj jo vrže iz ust, pa je.

Jaz sem pa nekaj novih slikc naložila od Anaje, če katero zanima.

(odgovor članu mary_lou)
Neposredna povezava do sporočila: 216
22.2.2008 18:00:31   
MetiLu
No, pa je danes patronažna le prišla k nam. Smo Janeza stehtali in mali ne pridobiva dovolj na teži. Nekaj je šel gor, vendar premalo. Je rekla, da to sploh ni nobene drame in naj pač zvečer in po potrebi ponoč dodam večjo porcijo aptamila, ker če neče zaspat nazaj po dojenju, je gotovo lačen user posted image  Zdele sem mojga poslala po večjo pakungo aptamila, pa po železov tonik zame v lekarno. Tistih Retafer tablet sploh ne prenašam, pa se mi zdi, da so tudi malega napenjale.

Sem pa danes ugotovila, da se je našemu zlatku vnel en prstek pri nohtku in ima kar malo gnojno in natečeno okol nohtka, pa mi je patronažna naročila, naj na zloženček dam alkohol (ga je glih svojega pri nas pozabila user posted image ) in stisnem mehurček, da bo šel gnojček ven...joj kok bo to enga joka, se mi mišek že zdej smili, pa še nič nisem naredila user posted image
Aja pa uček je še kar vnet, sem zdej skuhala kamilice, če bo kej pomagalo. Če do ponedeljka ne bo nič boljš, bova mogla it pa po kapljice.

Popek se še kar drži, res čisto malo, ampka kar visi gor user posted image  tko da kopali še ne bomo, gremo pa lahko počasi že ven, vsak dan za kakšno minuto več user posted image  user posted image  mogoče jutri pade prvi kratek sprehod z vozekom user posted image

No, pa sem jaz tudi na dodatku, sem mislila da se bo mleka malo več nabralo, pa ga zvečer res zmanjka (oz. ga je premalo). Čajčka pa jaz nič ne dodajam.

Bamby, sej vidim po tem kako ostalim puncam pančkajo user posted image  tudi moj lepo spi, v bistvu ima kar ritem na tri ure, samo zvečer je problem zaradi mleka in najbrž tudi ponoč, ker ne zaspi nazaj. Sicer pa imamo eno malo lučko, ki zelo medlo sveti in tudi pogovarjava se ne z njim, samo ga ponavadi kolcanje predrami ali pa če kupčka ne podre, pa ga potem malo zvija user posted image  
Tole s Timom je pa kar malo strašljivo, sej najbrž je res hotu samo pomagat, samo da je vse ok user posted image  

Buči, jaz se zdej v stare hlače še nisem tlačila zaradi šivov user posted image  me je danes babca spet pogledala in rekla, da se lepo celijo, da pa res niso najlepši user posted image  user posted image  pa tisti mehurček, ki ven gleda je hemeroid in bo baje šel sam od sebe nazaj (vsaj to!). Me pa začuda nič ne boli, samo počasi me šivi začenjajo srbet, pa tisti v ritnici me zateguje ko user posted image  user posted image  joj sem zdej fovš tistim, ki porod preživijo brez teh poškodb user posted image  user posted image  user posted image

Kati kati, naš dude sploh ne mara. Včasih mojmu uspe, da ga med previjanjem malo zamoti, če je mali preveč neučakan za hrano, ampak ker nima tako močnega sesalnega refleksa (len tudi pri dojenju) mu skoz ven pada. Tko, da pomojem je ne bomo kej dost nucaliuser posted image

Sem pa v albumček dodala nekaj slikic mamice z Janezom in moj bauhi po porodu. Sem pa res presenečnena kako je šel nazaj. Sicer je še mlahav, samo trebušnjaki bodo ta problem čist rešili...enkrat user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

Neposredna povezava do sporočila: 217
22.2.2008 18:02:18   
misar
IZVIRNO SPOROČILO: Janey

buči bravo za kile in trebušček. Jaz imam pa tako gmoto spredaj user posted image user posted image user posted image bo treba fejst vozičkat in fejst pazit kaj se je.

mene je po porodu fejst pobralo, ne sam da sem na istih kilah kot prej, celo sem šla že 3 kilce v minus user posted image verjetno zaradi dojenja pa nočnih dežurstev. pa tud na prehrano orto pazim, ker me je strah, da bi mojo princesko kakorkoli zaradi moje prehrane napenjalo. verjetno pretiravam.user posted image user posted image user posted image

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 218
22.2.2008 18:04:19   
MetiLu
Bamby ali Buči, še nekaj me zanima glede priprave mleka: ali vedve prevreto vodo ohladita točno na 50°C, kot je navedeno na navodilih, al bolj na približno?

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 219
22.2.2008 18:08:12   
MetiLu
Misar jest se pri hrani tudi kar pazim. Mi poveš nahitro čemu vse se odrekaš?

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 220
22.2.2008 18:30:45   
bamby
meti, vodo ohlajam na približno. Iz termovke jo jemljem kakršne toplote pač je, zmešam z mlekom in ohladim. Ko pa se voda že ohladi, pa jo v mikrovalovni segrevam, pa zmešam z mlekom in potem spet hladim.

Pa fajn slikce si prilimala user posted image . Kolk so luštni ti dojenčki!!! Trebušček se bo pa še popravil, boš videla, samo daj mu še mal časa. Se še vse v red spravlja user posted image .

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 221
22.2.2008 18:45:53   
MetiLu
Bamby tale varianta s termovko je odlična, jest sploh nisem pomislila user posted image  samo je žal nimava in že vidim kako bo moj jutri letu u štacuno po eno politrško (več ne rabimo) user posted image  user posted image  user posted image  no, sej zdej je pa že moj priletu iz lekarne, pa sem prebrala navodila za pripravo aptamila. Bomo videli, koliko bo danes dodatno popapal. Mogoče pa jaz sploh nimam premalo mleka, samo se malemu zvečer na da več tok vlečt, pa potem lačen ostaja user posted image  Sem zdele govorila s teto (žena od strica, ki ima že dva mala mulčka za sabo) pa je rekla, da je imela isti problem, da zvečer ni imel več volje za dobr vlečt (sploh taprvi otrok).

Zdele me čaka pa en kup plenic in bodijev za zlikat, pri tolikem šopingu v nosečnosti sem ugotovila, da mi v 5 dneh zmanjka bodijev in mako majčk št. 56, 62 je pa še čist prevelika user posted image  ...

Aja, pa še tole me zanima: mazilo za ritko sem jaz kupila od Bubchen, pa sem mi zdi da je tako redka ta krema, da sem zdej mojmu rekla, da je iz lekarne kar navadno hladilno mazilo prinesel. Je bolj gosto, pa se mi zdi, da lepše na ritki ostane (tistega iz P smo pa že porabili, jaz kar ne šparam pa fajn mažem). Kaj pa ve uporabljate?
Pa še glede plenic. Mi imamo zdej pamperske št. 2 (3-6 kg), pa vsak dan pri vsaj enem kaknju čisto malo ven uide in ima potem (samo) body zaflakan. A je možno, da so mu prevelike, premejhne al je kakec še tako tekoč, da pri brcanju ven uide in ni kej narest?

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 222
22.2.2008 18:49:00   
MetiLu
Ah sem pozabila user posted image

Brina, Mary lou in Bamby, čudovite slikice.

Bamby, kako se ve že fletno kopata, komaj čakam, da se bomo tudi mi namakali.
Me prov zanima, koliko bo vreščanja user posted image  user posted image  user posted image  moj janez je že zdej čist hripav, pa ponavadi joka med prvijanjem, če je že fajn lačen, pa zvečer, samo to ni prov dolgo dretje. Ne vem a mamo tko suh zrak al ma tko slabe glasilke user posted image

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 223
22.2.2008 19:11:14   
Lanchy
Meti, sem ze v nosecniskem cveku napisala kako smo mi pocajtali vnet ucek...kapljica maminega mleka, pa gnoja ni bilo vec. sem to naredila 2x, pa je bilo. Prej pa fizioloska, pa kamilice, pa s eje pacalo in pacalo. Probaj, bos videla kako pomagauser posted image

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 224
22.2.2008 19:52:06   
MetiLu
Lanchy, sem že probala z mlekom, pa je še zmeraj zapacan user posted image

(odgovor članu Lanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?