|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pogovori o spontanem splavu
15.2.2008 17:13:25   
Neža7
Muca83..... Joj kako lepo..... user posted image  Tudi jaz držim prsti, da bo en velik + zate.

Anonimen.....  Verjami mi, da bo bolje čeprav je zelo hudo sedaj.
Jaz sem se tako bala, ko se je bližalo 10 november 2007, ker takrat sem imela tudi jaz rok in res je bilo hudo, ampak sem preživela.
Tudi jaz sem ta prvih par mesecev gledala user posted image  in sem si mislila kako bi sedaj zgledala ali da bi sedaj zgledala kot ona.
Jaz se še kdaj user posted image  za mojo Nežo in je že minalo 7 mesecev od SS, ampak se morem držat, ker se mi je ponovno sonček posijal. Drži se user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Tudi tebi se bo posijal sonček.

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
15.2.2008 21:26:33   
Muca83
Punce hvala za vse navijanje, ampak žal ne bo spet nič. Zjutraj se je prikazala user posted image . Že četrtič. Malo se sprašujem, da me niso kaj zašuštrali na abraziji, ker sem prej tako hitro zanosila, zdaj pa ne gre. Čez dober mesec bi bil že moj PDP. Na prejšnji PDP julija sem bila spet noseča in upam, da bom sedaj tudi. Madonca, v peto pa RES mora uspeti!!!

Martina, močno držim pesti zate, da bo operacija uspela in da je bil res to razlog za SS!

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
15.2.2008 23:47:43   
Anonimen
Nič drugega ne bom rekla kot SRANJE!

V peto gre rado, držim pestke!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Muca83)
  Neposredna povezava do sporočila: 1003
16.2.2008 9:28:14   
Pikica5
Tudi meni se danes začenja kot zgleda SS, dobila sem rjav izcedek kmalu bo pa verjetno tudi krvavitev. Sicer me je večraj poklicala G in mi povedala, da žal gre za kemično nosečnost in da bo počasi nastopila krvavitev.
Zanima me če je katera imela vrtoglavice?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
16.2.2008 14:32:01   
Anonimen
Pikica5, žal mi je, da moraš tudi ti to dat skozi.
Ja, js sem v prvi nosečnosti imela vrtoglavice, ampak so potem simptomi čez noč izginili.

(odgovor članu Pikica5)
  Neposredna povezava do sporočila: 1005
16.2.2008 21:27:11   
giotti
Vsem najprej en lep pozdravček. Tudi jaz nisem vsega prebrala, ker je preveč žalostno in name to ne vpliva dobro. Takoj potem ponoči sanjam vse zgodbe, ki jih preberem, in se potem v sanjah dogajajo meni... danes ponoči je bilo tudi grozno, pa nisem sploh še bila na tem forumu s to temo...

Pa vseeno sodim k vam in zato tudi pišem. Ne želim biti žalostna, ker že celo življenje poskušam živeti na način, da sprejmem vse, kar mi je naklonjeno, pa če je dobro ali slabo... so bile tudi že zelo hude stvari, čeprav ne pa spet tako hude kot rojstvo otrok, ki potem čez par ur umrejo, pa vseeno... imam močno vero v boga, tako da mi to v bistvu ful pomaga, kadar je nahuje... poleg tega si zelo močno želim posvojiti otročke, in to že od malega, ko sem opazovala svet okoli sebe in so se mi zapuščeni otorci neskončno smilili. Tako da res imam to izredno močno željo, tako da mamica vem da bom nekega dne brez dvoma...

No, da preidem k bistvu in vprašanju, na katerega upam, da mi mogoče katera odgovori. SS se mi je zgodil točno po petih tednih zadnje M in to je bilo 2.2. Danes smo že 16.2., pa še vedno krvavim. Včasih malo manj, včasih pa tako močno kot sredi najhujše menstruacije. Vmes so bili tudi temno tjavi izcedki. A je to normalno po SS??? Bolečin sicer nobenih, tudi med nosečnostjo nisem čutila prav ničesar, energije imam ogromno, skratka delujem zdrava kot dren, pa vseeno mi je to ful čudno. IMN ni, ker mi hormon pada (skoz hodim dajat kri na par dni...). Koliko časa pa ste ve krvavele po SS, ki ni potreboval abrezije? Kdaj ste dobile prvo menstruacijo po SS?

Res bom hvaležna, če mi poveste kakrkšnokoli vašo izkušnjo v zvezi s tem!

Pa veliko sreče pri naslednjem poskusu in da še dolgo ne pride user posted image  (nosečnost + dojenje), ok? Vsem en velik user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
16.2.2008 23:50:23   
Anonimen
Giotti, žal mi je, da si morala skozi to.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz sem po prvem SS, kjer ni bila potrebna abrazija krvavela kakšnih 14 dni, prvo M sem dobila po šestih tednih.

Po drugem ss, pri katerem pa je bila potrebna abrazija, pa sem prav tako krvavela cca. 14 dni, prvo M sem dobila po 35 dneh, drugače imam cikluse na 32-33 dni.

Upam, da sem kaj pomagala.

Srečno.user posted image

(odgovor članu giotti)
  Neposredna povezava do sporočila: 1007
17.2.2008 11:31:22   
giotti
Pozdravček, Urskaj. Jaaa, fuuuul si pomagala in me pomirila. Ful hvala user posted image ! Samo to bi še vprašala, praviš, da si M dobila po 6.ih tednih... Kako si to računala? Po šestih tednih od prvega dne, ko se je začela krvavavitev s splavom ali po šestih tednik, ko se je krvavitev s splavom končala, torej 2 tedna kasneje?
Polno ljubezni vsem user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1008
17.2.2008 11:54:45   
Anonimen
Šteto od dneva, ko se je ss začel, torej, od dneva, ko se je pojavila krvavitev oz. pri meni rjav izcedek.

Srečno.user posted image

(odgovor članu giotti)
  Neposredna povezava do sporočila: 1009
17.2.2008 11:57:48   
giotti
Aja, pri meni se je tud najprej rjavi izcedek pojavil. Aja, če bo pri meni isto kot pri tebi, bo pa nova M kmalu tu. Ko bi vsaj in da grem marca v novo pričakovanje tega čudeža user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1010
17.2.2008 19:52:04   
Pikica5
Urskaj tudi meni so včeraj vrtoglavice minile ko je šel velik kos tkiva ven user posted image  upam, da se mi naslednjič to ne bo pripetilo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1011
17.2.2008 20:15:20   
sunny24
Zdravo.
najini pikici ne bije več srček...user posted image user posted image user posted image
Ta teden me čaka abrazija, upam, da bo vse OK. Mal me je strah, ma če smo vse preživeli, bomo pa tudi to. Pol pa mal pavzice in pol veselo na delo za novo pikico!!!!
BTW, zanima me, ali pri abraziji dobiš popolno narkozo in koliko časa traja sam poseg.
Hvala za odgovore!

Punce, važno je, da ostanemo borke in optimistično gledamo naprej, ker 100% bomo tudi mi enkrat dočakale naše user posted image  in pozable na vse hudo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Pikica5)
Neposredna povezava do sporočila: 1012
17.2.2008 20:40:44   
Pikica5
Sunny24 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  žali mi je da moreš skozi to, jaz sem včeraj doživela SS, čiste vso sem vidla kaj je šlo iz mene, morda je abrazija malo lažja, da vsaj tega ne vidiš, ker meni se je skor zmešalo ko sem vidla tiste velike kose ostanka od moje pikice user posted image user posted image  

Tudi naš čas bo prišo in bomo na koncu vse cartale naše male sladke user posted image  

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
17.2.2008 21:39:33   
Anonimen
Pozdravljene!

Najprej vsem en velikuser posted image . Žal mi je, ker so se nam spet nove pridružile. user posted image
sunny24... Jst sem imela splav v 17t in prav tako tudi čiščenje. In meni so naredili čiščenje pod narkozo. Mislim, da to naredijo vsem. Poseg pa traja probližno 15 minut, če se ne motim. Vsaj pri meni je bilo tako. Meni so morali samo posteljico odstranit, ker se sama ni hotela.
Punce, upam, da vam bodo ti žalostni dnevi hitro minili in da potem končno posije sonček. user posted image

Lep večer vsem!

(odgovor članu Pikica5)
  Neposredna povezava do sporočila: 1014
18.2.2008 8:28:33   
mihi78
sunny24 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Jaz sem imela 2 abraziji, obe v popolni narkozi. Poseg je trajal približno 10-15 minut, domov sem šla že naslednji dan. Nisem čutila hujših bolečin, no ja vsaj fizičnih ne, malo krvavela pa sem še kak teden. Naslednjo M pa sem dobila nekje 40 dni od abrazije, lahko traja do 6 tednov, da se stanje normalizira in nastopi naslednja M. Po abraziji so nama priporočali nekje 3-mesece pavze.   Drži se pa upam, da ti čimprej mine čas, da bosta spet lahko delala na user posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1015
18.2.2008 11:13:02   
fragola
Dober dan punce se nisem javla že kar neki časa, danes vam pišem ker sem kar v dvomih jaz sem omela ss in abrazijo 12.12, nato sem dobila prvo menstruacijo 11.01, zdaj do danes 18.02, še nisem dubila druge menstruacije spolne odnose sva imela vendar sva pazila, ker mislim da je bolje počakat vendar jaz še zmeraj nisem dubile menstruacije, test sem sicer naredila vendar sem naredila tisti mini ne CB, mi ni pokazal da sem noseča, kaj mislite ve da lahko rabi več časa da pride ta smotana menstruacija?

(odgovor članu mihi78)
Neposredna povezava do sporočila: 1016
18.2.2008 16:14:43   
Mavrica32
oj,
človek ne ve, a bi se jokal a bi se smejal. Vedno znova ko prebere naša filozofiranja o user posted image . user posted image  Joj, Velikokrat prav potrebujem, da grem z mislimi in psiho malce pod strop te sobe in pogledam nase čist z drugačnega vidika. Potem se počutim neskončno smotano. In se sprašuje, zakaj?!? 

Vsekakor sem trenutno v dire straits.. zato se tudi ne oglašam pogosto tukaj gori. Poskušam živeti življenje, kot da mojih treh A ne bi bilo.
A mi kdaj še ne uspe. Prebijam se skozi totalno nasprotna občutja.... od totalne energije do obupa...vsa huda čustva negative obstajajo... ne zatiram ji, gojim pa tudi ne...

Danes sem dobila prvo user posted image  po A. 24 dan... vsekakor boljše kot drugič 18 dan...
zdi  pa se mi da že od septembra, ko sem imela 2. A nimam močnih krvavitev...
no sej je to boljš, štiri, pet dni normale... morm potrkat, da tud krčev ni kakih hudih...

Blagor Vam, ki vsaj veste, kaj vas čaka - recimo Muca, ko se bosta z dragim sprostil... prvošča kak izletek... bo en dva tri ! 
Čeprav se, tudi jaz, ko sva prvič user posted image  z možem pomislila...ma ka pa je lahko narobe....
pač še ena prazna vrečka, če ... in kar malce me je prijelo, da bi se totalno prepustila in si mislila, enkrat pač bo... potem mam pa otrok kot nekateri rečejo, tok kot jih Bog, da ... seveda s tem, da ob kaki krvavitvi ne bi takoj tekla na urgenco....

Ampak bom vseeno še malce počakala... vsak do 3.3, ko grem na posvet za genetiko. Čeprav sem slišala že dve skeptični misli, da bi jih sploh kaj uspelo najt. Škodit pa vsekakor ne more.

Vidim, da je vedno več novih svežih sobork, ki bodo v kratkem na bojiščih...
VSE SREČO VAM.... 

Ostalim pa ostaja potrpljenje.... user posted image user posted image

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 1017
18.2.2008 17:42:41   
sunny24
Zdravo.
Danes sem bila pri G, smo se mal pomenle, pa mi je vse povedala, kar me je zanimalo. 2M pa lahko spet delava na user posted image . Poseg imam v petek, delala mi ga bo pa frendica od fotra (sta se onadva danes zmenla) in vem, da bo pri njej vse OK, ker je super zdravnica!!!!

Punce, ne pozabit, Z OPTIMIZMOM NAPREJ !!!!!!!!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

PS to ploskanje je za vse nas!!!

(odgovor članu Mavrica32)
Neposredna povezava do sporočila: 1018
18.2.2008 18:32:23   
giotti
Hi
Jaz pa že 16. dan krvavim.user posted image  To je tud kr neki in sama sebi se zdim ves čas ful umazana in se mi zdi da ful smrdim. V bistvu res smrdim in se skoz umivam, pa še vedno... Jutri pa grem že petič na urgenco dat beta hcg, da vidijo, če pada tako kot mora. Vmes mi je kar neki rastel pa se je ss že zgodil. Potem je hvala bogu začel padat, pa da zdaj vidimo, če še pada.

Ja, glede na to, da je bil to šele prvi ss, seveda nimam še nobene pravice bit žalostna. Sicer pa sem zaenkrat res še ful pogumna in polna upanja. Najbrž kot vsaka izmed vas. Moje pogumne misli pa gredo celo tako daleč, da si rečem, če mi ne bo namenjeno, mi pa pač ne bo. Ne bom izsiljevala narave na vsak način. Vsak ima svojo usodo v življenju in če je ne znamo sprejet, samo trpimo. Ja, seveda, zdaj lahko tako govorim, kaj pa če bom naslednjič spet splavila in naslednjič spet... ja, saj vem, ne znam si niti predstavljati take situacije, v kateri se je znašlo ogromno izmed vas, tako da bom kar tiho... Je pa res, da itak vem, da bom kmalu začela s postopkom posvojitve najmanj dveh Mehičanov, tako da mama vsekakor bom. Tukaj bom vse naredila, da mi to uspe.

Drugače pa nam bo uspelo vsem nam tudi svoje otročke pestovat. Pač še ni pravi čas.
Komaj čakam, da pride pravi čas tudi za nas in da začnemo čvekat v pričakovanju... gremo naprej s polno optimizma in pozitivnih misli  user posted image

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 1019
18.2.2008 18:59:24   
natasarobi
Ja, glede na to, da je bil to šele prvi ss, seveda nimam še nobene pravice bit žalostna. 

giotti - vso pravico imaš biti žalostna, ne glede na to, ali je 5, 3 ali prvi ss.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1020
18.2.2008 19:15:14   
Muca83
Blagor Vam, ki vsaj veste, kaj vas čaka - recimo Muca, ko se bosta z dragim sprostil... prvošča kak izletek... bo en dva tri !

Ah Mavrica, moram tole citirati. Saj veš, da ne morem vedeti kaj me čaka. Že dvakrat je šlo vse narobe. Me je prav strah kaj bo naslednjič. Da ne bom tako kot ti čakala na genetske preiskave.

Sploh si ne morem in ne upam predstavljati, da bi bila na tvojem mestu. Ko čakaš na preglede že. Ampak, ali bodo kaj našli? To je baje zelo redko. In potem kaj naprej, če nič ne najdejo? In kako če najdejo. Meni ni noben scenarij v takem primeru všeč. Ker če ne najdejo, se sprašuješ zakaj in kako preprečiti. Če pa najdejo, pa kako preprečiti, da se ne bi ponovilo.

Me zanima kaj imaš v planu po genetskih preiskavah. Boš kar poskusila znova? Res mi je hudo zate... Hudo mi je za vsako, ki mora kdaj doživeti tako izgubo.

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

Neposredna povezava do sporočila: 1021
18.2.2008 20:07:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: natasarobi

Ja, glede na to, da je bil to šele prvi ss, seveda nimam še nobene pravice bit žalostna. 

giotti - vso pravico imaš biti žalostna, ne glede na to, ali je 5, 3 ali prvi ss.

natasarobi... čist se strinjam s tabo. Vsak ima pravico bit žalostem po takem dogodku in si tudi vzeti čas zase. Če seveda imate to možnost.  Jst sem imela čas zase, a mi pa to ni glih pomagalo, ker sem bila po cele dneve sama. Sedaj je drugače, ko hodim v službo. Na ss mislim le še čez vikend in pa ko berem rr. Drugače pa ne. In sem ful vesela da je tako. Lahko pa povem, da sem še vedno user posted image , ko se spomnim na to, da sem bila 17T user posted image  in da mojega user posted image  ni več med nami.

Pa še to... giotti... jst sem krvavlela 20 dni po čiščenju. Pa če se dobr spomnim, je bil še kakšen dan več. Res pa je, da ne močno. Močno pa sem imela prve dva dni moje prve user posted image  po ss-ju. Tistu pa sploh ne morem verjet. Ker kaj takšnega še nisem videla.

Punce, držte se! user posted image  user posted image

(odgovor članu natasarobi)
  Neposredna povezava do sporočila: 1022
18.2.2008 20:39:48   
giotti
Hvala punce!
Ne, razočaranja in praznine ob izgubi v 17. tednu si ne morem predstavljat. Ne morem si niti v 15. tenu, niti 10. niti 6... Vem, kako že prvi dan začnes sanjarit in v mislih delat plane, ko pa si enkrat čez tistih magičnih 12 tednov, pa po moje niti ne pomisliš več na nekaj takega. Se pa strinjam, da je najbolje biti takrat čim bolj zaposlen, ker sicer samo preživljaš čas v razmišljanju in razočaranju... Kot pravim, pri meni ni bilo niti najmanj tako hudo, ker sem komaj zares dojela, da sem noseča, pa še delam po cele dneve in to zelo umsko delo, ki pa je tudi prevečkrat zelo stresno.
Kakorkoli, me se ne damo in gremo v nove boje, a ne?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1023
18.2.2008 21:24:07   
natasarobi
Ampak bom vseeno še malce počakala... vsak do 3.3, ko grem na posvet za genetiko. Čeprav sem slišala že dve skeptični misli, da bi jih sploh kaj uspelo najt. Škodit pa vsekakor ne more.

Mavrica - moram priznat, da tvoje zgodbe v celoti ne poznam, kot sem pa razbrala iz tvojega zadnejga posta si imela 3 ss in sedaj čakaš na genetske preiskave.

Kar se teh preiskav tiče, bi ti samo rada povedala, da ne glede na to kaj si slišala ne obupat. Ne glede na vse, je to eno področje, kjer ni vse dorečeno. Tudi, če pri preiskava kaj najdejo, ni rečeno, da se to naslednič ponovi oz. da to znajo pozdravit in odpravit. Lahko so izvidi brez posebnosti, pa se lahko zgodi pri naslednji nosečnosti isto ali pa pride do česa drugega. Lahko pa da ti diagnozo postavijo in to tudi odpravijo!

Absolutno se strinjam, da greš na genetski posvet in opraviš ti ali skupaj s partnerjem kakšne preiskave, samo jemlji vse skupaj z rezervo.

Sama sem imela dvakrat UPN (21t in 18t), obakrat so pri plodu ugotovili trisomijo (trisomija naj bi bila zelo redka sploh v eni družini), ko sva s partnerjem dala kri za preiskave so bili izvidi brez posebnosti in to je to. Drugega mi na genetiki niso več povedali oz. svetovali (izvid sva dobila po pošti brez komentarjev) kako naprej. Počasi se odpravljam k ginekologu, da vidim kakšno je njeno mnenje in nasvet, toda verjetno bo rekla, da naj poskusiva znova in bova videla kaj se bo zgodilo. To je moja izkušnja.

Neposredna povezava do sporočila: 1024
19.2.2008 23:35:50   
Anonimen
Joj punce...user posted image user posted image user posted image user posted image Spet sem žalostna, ko berem takšne zgodbe.

Ja, res pa je, da moramo ostat optimistke!

(odgovor članu natasarobi)
  Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

PROSTI ČAS
mamamajča

Kadar podnevi otrok spi, se samostojno igra, vi:

hitro preverim, kaj je novega na forumih, facebook-u (32%)

prižgem TV in se malo uležem (11%)

si skuham kavo, pregledam pošto, reklame (17%)

čistim, pospravljam, kuham, ni prostega časa! (39%)

Število vseh glasov: 270

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!