|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2008 - 2.del
17.2.2008 15:00:07   
Arabela
katarinca končno zaspala šele ob 14.30... zjutraj smo letali po obiskih pa v trgovino, zdaj sem zmatrana ko... fejst zmatrana...

Pri nas je tak lep sonček, piha pa ko user posted image , tako da se raje notri držimo....

Rebeca, čestitke mamici in mali Taji...user posted image user posted image user posted image

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 1651
17.2.2008 15:04:11   
Azzurra
kot ursi84 imam tudi jaz le še 14 dni do PDP. V torek bo kaj več znanega, ali bom februarčica ali bomo čakali na PDP.

A, ja: od marčevk imam na sms skupinah Vilmo in aleži, tako da upam, da bo moje sporočilo prispelo, ko se bo zgodil dogodek user posted image

Pri nas je lep sonček, vendar piha burjica in ni prav nič toplo. Zdaj sem bila na mojem sladkornem sprehodu, že zjutraj smo bili v Strunjanu na plaži in se lovili in igrali, pa mi nič ni pomagalo - cuker mi danes ful nagaja. user posted image

Spraševale ste za epiduralno. Jaz bom po pravici povedala, da sem jo prvič imela. Poroda sem se bala, potekal je točno tako, kot sem se bala, da bo: močni popadki, nobnega odpiranja. Po 5 urah popadkov na 1 minuto sem se odprla za 1 sam samcat centimeter in sem prosila za epiduralno, nato sem v naslednjih dobrih 4 urah rodila brez večjih težav, bolečin in nobenih stranskih učinkov. Popadke sem čutila dobro, le bolelo me več ni. Zato tokrat nimam sploh nobenih predsodkov in upam, da mi jo bodo dali. To je čisto naraven porod, le bolečine so manjše oz. jih ni. Bolečine pa, kot vemo, so stvar osebne narave. Jaz sem jih v življenju že pred porodom pretrpela zelo veliko in so se mi hudo zamerile in znižale moj bolečinski prag. Seveda je to moje osebno mnenje in moja osebna izkušnja prvega poroda.

Zdaj pa grem dat še eno rundo sušit - končno sem dočakala to sušenje na burji, sem bila že prav sita sušilnega stroja in njegovega stalnega delovanja.

Lp iz KP!

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 1652
17.2.2008 16:01:56   
gaya24
No, da se še js malo oglasim.

Vidim, da sem js največji polh tu gor, danes sem spala do 11.15!!
Prebrala sem vas že pred kosilom, sam sem bla lena in se mi ni dalo nič pisat. Zdaj sem ravno iz sprehoda. Celo user posted image je šel zraven, je nedelja in ima čas.

Zdaj pa grem likat ampak se mi sploh ne da.

Rebeca: Čestitke tebi in mali Taji

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 1653
17.2.2008 16:07:16   
Čakajoča
Pozdravljene!

Jaz sem še v 1 kosu. Ob 00.00 sem moralaše iti na WC, driska takšna,kot že dolgo ne.
Trebuh mi ful otrjuje,pa tišči dol, ampaktopa je tudi vse. Popadkov oz.plodovnice pa ne. Torej še ne gre zares.

Moj user posted image ima danes rojstni dan, pa se je že vesel, da bo dobil veliko darilo. No,mogoče še kaj pride danes. Sem danes Niku rekla, da če ne pride danes, naj pride marca!

Vem pa, da če grem danes, ne dobim EA user posted image user posted image ! Vendar, če bo hotel Nik ven, je zelo dobordošel. Pa če bo EA, ali ne! Če je ne bo, bomo pač bolj trpeli!

Moram vampovedat, kaj je rekla babica, ki dela v mariborski P več kot 20 let in je glavna babica. Nanaša se na EA. Je rekla: ČE BI MOŠKI ROJEVALI,BI BILA EPIDURALNA UZAKONJENA! Zanimivo, kajne!?

Azzura tudi mene špika v luliki. Pa ne vedno! Odvisno od dneva. Je pa zelo neprijetno. Tak občutek, kot da bo user posted image pravkar roko skozi potisnil.

Rebeka
tudi iz moje strani vse čestitke ob rojstvu hčerkice Taje. user posted image user posted image user posted image ! Sedaj pa res veliko papajta, da bosta veliki. Glavno je, da sta zdravi!

Ko bo kaj novega, se pišmo!
Čao

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 1654
17.2.2008 16:28:30   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: Katy13

IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

No, hotela sem vam povedat, da sem včerja z mojim prvič izvajala masažo presredka in ko sva izvajala masažo tako kot piše na navodilih, postane ta masaša zelo boleča user posted image ...res tko neprijetna, da so men kar solze začele tečt. Piše pa, da je to bolečina oz. glomazenje, ki je enako kot pri porodu user posted image  in takrat sem se zavedla, da kaj nas čaka?! mama mija.....pa gre kle sam za dva prsta, kaj pa ko bo šlo za glavico z obsegom več kot 30 cm?????user posted image user posted image  jao, jao...no, zdej ni več povratne poti, to nas vse čaka in čao. No, toliko da veste, da ni masaža čist nič erotično prijazna če jo izvajaš tako kot piše v navodilih.

Tudi sama sem imela namen, da bi jo včeraj začela izvajat, vendar je user posted image  hitro zaspal. ker je bil na
user posted image . Bova pa poskusila danes. Se pa strinjam, da sedaj ni več poti nazaj.
user posted image  bodo prišli in pika.

No Katy13, ko in če bosta izvajala mi poročaj kako je bilo tebi. Midva sva delala po tistih navodilih ki smo jih imeli že enkrat tu gor pa še ti si jih enkrat "dala gor" na neki drugi temi. EA pa v Lj. porodnišnici težko dobiš, ker imamo samo enega anastazista, tko da brez veze, ker si pol še bolj razočaran če ga ni. Srečno pri masaži user posted image

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1655
17.2.2008 16:42:54   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: jagoga

Jaz sem tudi včeraj začela z masažo presredka, ampak nisem tako zavzeta kot Dinky, sem si samo z oljem namazala in malo pomasirala.
Dinky, jaz se pa spominjam  od prve nosečnosti, ko sem šla čez rok, pa mi je na enem od pregledu v P ginekologinja izvajala masažo materničnega vratu (kar pospešuje  porod), pa me je tudi zelo bolelo, pa sem si rekla takrat, že to boli, pa traja samo eno minuto, kako bom pa porod preživela. Ampak teh bolečin ne moreš primerjat. Bolečino pri porodu moraš vzeti kot tvojo najboljšo prijateljico, ki ti želi samo dobro in se prepustiti.

Hvala jagoga. Zdnji-boldan stavek si bom napisala na listek in ga vzela s sabo v porodnišnico user posted image .
Boleč del pri masiranju je ta:
dlani in prste si namažite s toplim oljem in dva ali tri prste (kazalec in sredinec) potisnite pribl. 3 cm.+ globoko v nožnico. Zatipali boste presredek. Najprej ga masirajte z majhnimi krožnimi gibi, nato pa v obliki črke U z rahlim pritiskom na črevo. Pomembno je, da pritisk v smeri črevesja traja okoli 2 minuti. V nasprotno smer - v smer sečnika - ne masirajte.
Nato razprite prsta (kazalec in sredinec) ter začnite širiti vagino. Morda boste začutili pekoč občutek ali gomazenje. Tak občutek se pojavi med porodom, ko glavica premaguje presredek. To delajte 20 sekund.

No ja, mogoče je pa dobra stran te masaže ta, da se vsaj malo srečamo s tem občutkom že prej. Mogoče se ga pa s to masažo že čisto privadim in mi do poroda postane še prijeten user posted image .

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 1656
17.2.2008 16:50:12   
Dinki
Tudi jaz ne bom imela baby shower, pri nas to ni v navadi. Pri nas je navada, da ko rodiš, potem očka organizira zabavo oziroma pripravi kaj za prigriznit in za popit. To pripravi za sorodnike in za prijatelje.

Katy13, tudi pri nas je tak običaj, da novopečeni očki povabijo na pijačo in mogoče kaj za pod zob, medtem ko me mamice še počivamo v porodnišnici....si predstavljaš kako bosta najina "pridišala" na obisk v porodišnico? user posted image  Še dobr, da se pri nas obiski začnejo šele ob 15h, da se lahko do takrat orng spočijejo in uredijo user posted image .

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 1657
17.2.2008 17:01:01   
Vilma
Dober dan čvekice user posted image
evo mene, končno ven iz prehlada. Ta teden je bil zame naporen, sem tri noči prebedela v dnevni. Pa spet me je bilo strah, da bom rodila (nimam še nič pripravljenega, niti papirjev še nisem odnesla na CSD).  Tudi Dominika sem rodila, ko sem bila najbolj prehlajena, mi je to takrat vzelo ogromno moči, ko sem imela popadke. Tako da sem morala prve dni nosit masko, da se ni nalezel od mene. Sem podoživljala prvi porod, pa sem zgleda mislila, da bo v drugo potekalo enako. No zaenkrat sem še v enem kosu. user posted image

Azzura nič bat, bomo sporočil novico, imava tako daleč PDP, da sigurno ne bova istočasno v porodnišnici. user posted image

In vidim, da imamo novo dojenčico! user posted image  user posted image  user posted image  Rebeka čestitke za Tajo. Poročaj, kako vama gre ok?

Tudi jaz ne bom imela baby shower, bo pa za pošteno praznovanje poskrbel moj dragi. Sicer ga raje ne poslušam preveč, ker bi samo težila. Včasi se mi zazdi, da bo Dominika kar tri dni pri tašči pustil, ker bo imel takega mačka. user posted image  Naj zrihta kakor hoče, to je njegovo.
Pa še srce se mi para srce zaradi sineta (si ne predstavljam, kako bom štiri noči zdržala brez njega), ampak če bo hudo, bom kar predčasno šla domov. Sem od porodnišnice stran pet minut peš. Če ne drugače, bom šla pa v halji, samo da se pomirim. user posted image  

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1658
17.2.2008 17:16:00   
jagoga

No ja, mogoče je pa dobra stran te masaže ta, da se vsaj malo srečamo s tem občutkom že prej. Mogoče se ga pa s to masažo že čisto privadim in mi do poroda postane še prijeten user posted image .

Samo  glej da ne boš postala odvisna od te bolečine in boš hotela ves čas rojevatuser posted image , ker boš tako uživala v bolečiniuser posted image .

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1659
17.2.2008 17:26:31   
jagoga

medtem ko me mamice še počivamo v porodnišnici....si predstavljaš kako bosta najina "pridišala" na obisk v porodišnico? user posted image  Še dobr, da se pri nas obiski začnejo šele ob 15h, da se lahko do takrat orng spočijejo in uredijo user posted image .

No verjetno ne bosta samo vajina dišala, ampak kar vsi naši možje (partnerji), če le spijejo kaj alkohola. Pa saj je to en lep trenutek, ki se ga lahko izkoristi za slavje. Bodo pa potem, ko pridemo me z dojenčki domov, bolj pridni in nas stregli, pospravljali ter kuhali.user posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1660
17.2.2008 17:39:46   
mergetka

IZVIRNO SPOROČILO: rebeca

Pozdravljene marčevke!

Oglašam se vam po dolgem času, tokrat doma z mojo malo Tajo v naročju.

Spet skor kr ne morem verjeti, da je rodila še ena marčevka! Men se namreč zdi kr zelo daleč do dneva D.

No, čestitke tudi z moje strani Rebeca, mali Taji pa uspešno pridobivanje teže

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rebeca)
Neposredna povezava do sporočila: 1661
17.2.2008 19:22:02   
Arabela
Čakajoča, a ti si tudi Mariborčanka tako kot jaz?!

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1662
17.2.2008 19:22:28   
katj
čestitke rebeca za štručko!

pr nas je blo dons ful lepo vreme, sicer se je blo za oblečt, vetra pa nobenga. smo kr izkoristil sončka.

vilma, mene je tud strah kako bom 3-4 dni brez marka, zihr bom jokala, ampak sej bomo razumele da nas jenči bolj potrebuje in bomo preživele.

mene tud dol štiha, kokr z nožem, to se odpiramo. v četrtek sem bla 1 prst odprta. mam filing da bom v sredo ali četrtek rodila. me prov zanima če bo kej od tega. ko bi vsaj blo.

pr nas je bila tud ornk žurka ob rojstvu marka, zdej pa mislim da bo v lažj obliki. je moj hodu k men na obisk čist zaspan.

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1663
17.2.2008 19:25:32   
Arabela
Pa je vikend minil..user posted image .. imeli smo se luštno, se spet potepali, ampak zmatrani smo pa tudi..

Jutri pa se začne zadnji "brezskrben" teden...user posted image ... prirpavljeno pa je tako že vse..user posted image

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 1664
17.2.2008 19:26:42   
Arabela
Vilma, Katj.... jaz bom malecko morala pustiti samo celih 7dni...user posted image user posted image user posted image user posted image .... ampak vem da ji ne bo hudo...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 1665
17.2.2008 19:42:07   
katj
arabela, oprosti ampak sem pozabila. a boš mela CR, zato 7 dni?

sej me ne skrbi, vem da bo moj dobro poskrbel za markca in pa tud moja mami po potrebi. na očija je zelo navezan, ampak vseen upam da me ne bo preveč pogrešu.

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 1666
17.2.2008 20:34:52   
Nasy
Jaz sem še v enem kosu, le časa ni bilo danes za oglašanje. Malo sva namreč pospravila po stanovanju, potem sta se narisala na obisku tast in tašča, smo šli na sprehodič. Pa itak, da je tašča čisto iz sebe zdej, prav drugačen človek, vam rečemuser posted image je zgruntala in oblekla baldahin pr zibkiuser posted image pa ene 3x me je objela in polubčkala z vsemi možnimi lepimi željami. No, prijetna sprememba po parih mesecih, ko niti govorili nismo.

Rebeca, iskrene čestitke! Zdaj pa mirne noči, veselo crkljanje in zdravo rast!
user posted image

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 1667
17.2.2008 21:17:18   
*medica*
rebeca...velike čestitke tudi od mene user posted image user posted image user posted image user posted image

že tretja marčevka je rodila ..huuu..punce nč zj se pa res že mormo počas pripravtuser posted image

nasy kaj pa ti ...a te že kej orng prtiska..a se kej vpašaš a bo dones al bo še kak dan počakal..mene na vsake tok kr mal panika zagrab..user posted image

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 1668
17.2.2008 21:45:40   
Nasy
Medica, dej, ne praši, me vsake toliko zagrab malo panika ja, samo ni nič znakov. Trebuh je napet, to že, sem k kit, v postli se težko premikam, ma sej tud sedim že težko dolgo časa. Ležat na boku mi tud ne gre, me boli, ponavadi zaspim na D boku, ko pridem z lulanja, se dam pa na L bok. Na hrbtu sploh ne morem ležat-itak ne priporočajo, jst sploh ne morem, tud če bi hotla. Na trebuhu itak že dolgo ne. Spim pa z dvema blazinama. Eno mam spodaj normalno, drugo pa čez njo, postavljena pravokotno in jaz ležim po celi dožini na njej, ne samo z glavo. Edino tko mi paše in lahko zaspim. Ne morem pa it spat pred polnočjo, ker pol slabo spimuser posted image
Čez dan me vsake toliko malo zašpika, ma nič hujšega. Včasih spodaj, pod trebuhom, včasih na L strani, včasih na D strani, včasih pa enostavno na sredini. Vidim, da imate ene že kr orng težave. No, edin zatekat sem pa začela v gležnje, to pa. Lulat hodim večkrat po malem. Mali je začel zdej na večer malo bolj razgrajat, čez dan je bil danes dokaj miren.
Jutri imam pregled ob pol enajstih, okrog devetih štartava od doma. Če ne pridem več domov, se vam bo moj dragi oglasil in poročal a mislim, da še pridemuser posted image No, nikoli ne veš, morda me ponoči kaj zagrabi.
Lepo in mirno nočko vam želim!

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1669
17.2.2008 21:51:23   
marita
toliko, da se na hitro javim. Pri meni vse po starem, čeprav bi šla že takoooo zelo rada rodit.user posted image  A se še katera tako počuti? Včasih me malo špikne v nožnici, trebuh mi malo otrdi in to je to, zaenkrat ni nič konkretnega.

Fajno noč vam želim, jaz grem pa še mal za nazaj brat.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 1670
17.2.2008 22:31:38   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: Čakajoča

Moram vampovedat, kaj je rekla babica, ki dela v mariborski P več kot 20 let in je glavna babica. Nanaša se na EA. Je rekla: ČE BI MOŠKI ROJEVALI,BI BILA EPIDURALNA UZAKONJENA! Zanimivo, kajne!?

user posted image  Se popolnoma strinjam, ker ženske prenesemo več bolečine kot moški.

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 1671
17.2.2008 22:32:58   
Katy13

Srečno pri masaži user posted image

Hvala Dinki, bom poročala.

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1672
17.2.2008 22:35:22   
Katy13

Tudi jaz ne bom imela baby shower, pri nas to ni v navadi. Pri nas je navada, da ko rodiš, potem očka organizira zabavo oziroma pripravi kaj za prigriznit in za popit. To pripravi za sorodnike in za prijatelje.

Katy13, tudi pri nas je tak običaj, da novopečeni očki povabijo na pijačo in mogoče kaj za pod zob, medtem ko me mamice še počivamo v porodnišnici....si predstavljaš kako bosta najina "pridišala" na obisk v porodišnico? user posted image  Še dobr, da se pri nas obiski začnejo šele ob 15h, da se lahko do takrat orng spočijejo in uredijo user posted image .

Po moje bosta imela kar pestro user posted image . Ravno danes sem ga vprašala koga vse misli počastit, pa je kar začel naštevat. Tako da ne vem, ali bo utegnil vse skoz spravit, dokler pridem iz porodnišnice.  

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1673
17.2.2008 22:36:54   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: jagoga

medtem ko me mamice še počivamo v porodnišnici....si predstavljaš kako bosta najina "pridišala" na obisk v porodišnico? user posted image  Še dobr, da se pri nas obiski začnejo šele ob 15h, da se lahko do takrat orng spočijejo in uredijo user posted image .

No verjetno ne bosta samo vajina dišala, ampak kar vsi naši možje (partnerji), če le spijejo kaj alkohola. Pa saj je to en lep trenutek, ki se ga lahko izkoristi za slavje. Bodo pa potem, ko pridemo me z dojenčki domov, bolj pridni in nas stregli, pospravljali ter kuhali.user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 1674
17.2.2008 22:37:47   
Zofy
Danes pa bolj malo čvekamo. Jaz sem tudi čisto brez energije, po moje sem se preveč najedla čez dan..
Sem prav slabe volje - sem pekla muffine in sta se mi obe rudni zažgali. Še nikoli mi niso muffini tako slabo uspeli user posted image . In kaj naj zdaj z njimi? V službo takih ne morem nest, za stran tudi niso, ker niso toliko zanič, sama pa ne morem 30 muffinov pojestuser posted image .

Lahko noč vsem, pa čimmanj obiskov wc-ja. Mene pa jutri čaka nov delavni dan, zato grem počasi v cote.

Nasy, Azzurra, Urši84 in katj - da vas ne bo kaj zgrabilo konec naslednjega tedna, ko bo polna luna. Pravijo, da so takrat polne porodnišnice. Tako, da če želite že na romanje, kar v akcijo: dosti user posted image in po štengah z vrečkami hodituser posted image . Pa čaj iz malininih listov naj bi tudi pomagal...tako pravijo babje čenče, hihiuser posted image .

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.