helenav
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3 Ravno v vrsti na blagajni nisem dojila, sem se pa usedla na kakšno klopco in diskretno dala otroku obrok. Tudi v nakupovalnem centru, če je bila dojilnica zasedena. Če smo bili na obisku, sem vedno vprašala, če koga moti, da tamalo podojim. Če smo doma dobili obisk, pa sem rekla, da medve se morava zdaj podojiti in sem ji dala pred vsemi. Nisem se hodila skrivat v drugo sobo. Otrok ko je lačen, bo pojedel svoje, pa če je kdo zraven ali ne. Vsaj moja ni rabla pretiranega miru. Mogoče ko je bila malo starejša, jo je vse zanimalo in sem se potem pač odmaknila. Ampak ponavadi ni bilo treba. Mene načeloma ne bi motilo, če bi katera dojila stoje v vrsti, sploh če ima otroka v slingu. Sama pa tega nisem in ne bom prakticirala, ker mi je bolj udobno sede ali leže se podpišem pod tole in hkrati dodajam...JOOOJ, PA KAJ VAS TOLIKO MOTIJO TE DOJEČE MATERE!!!!!!!!! Sama sem tudi doječa mati. in to že skoraj pol leta..imam punčko, ki od kar je rojena ni zdržala več kot dve ure brez hrane...to da zdrži dve ure, je že luksus,.,.,upaala, sem da bo s časom, ko bo starejša podaljšala, pa ne gre in kaj naj jaz, zaradi tega ne grem nikamor???? Po podoju in preden se odpravimo in ko končno pridemo do kašnega kraja, je že ura ali več mimo in kaj naj pol, se kar obrnem in grem nazaj domov..če bi tako delala, bi se mi zmešalo...je pa tudi tako, da žal ne prime flaške, pa naj bo notri moje mleko ali pa umetno... Že dostikrat sem brala poste o dojenju na raznih krajih, pa sem vedno pri sebi komentirala..ampak sedaj pa sem mogla kaj napisat, ker vsakič ko mojo kje podjim, si mislila, joj koliko ljudi se sedaj zgraža na dmojim dejanjem..sploh ko vidim tu na RR, da še mamice tega početja ne tolerirajo, kaj šele stare tetke in strici ki so itak sto let za kačami.....Pol pa kličeš društvo za pomoč pri dojenju( v kolikor so težave) in kašnim celo svetujejo naj dojijo tudi na uro če je potrebno..in ja mama pa pol ko v zaporu, če upošteva takšne komentarje... Punce moje.... 1. tiste ki ne dojite, in lahko date flaško ven kadarkoli in vas zaradi tega noben ne opravlja, ste lahko srečne 2. punce , ki dojite in vam otroci zdržijo dolgo od enega do drugega podoja, ste lahko srečne 3. punce, ki dojimo na zelo pogosto...pa samo korajžo, ker drugi, res ne vejo, kako je to lahko včasih zoprno in če hočemo kokrtolko normalno živet, je potrebno, bog pomagaj, dojit tudi kje drugje in ne doma.... uff, sem se mogla izkašljat....sploh, ker sem danes v dvournem sprehodu, dvakrat dojila.....in kaj čem...tudi mi smo včasih zelo lačni....pa kaj naj bi zaradi tega bila doma????aja..pa pododjila sem jo pred odhodom....itak, kot vedno...
|