|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: majčice 08_2.del
12.2.2008 18:41:07   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: hijenca
Ali ve katera, kako se izračuna porodniška, če imaš vmes prekinitev zaposlenosti. Jaz sem bila namreč lani julija in avgusta brez zaposlitve, nisem pa dobivala ta dva meseca nobenega nadomestila in ničesar.user posted image user posted image Prej pa sem bila tudi zaposlena.

Za mesece, v katerih nisi imela dohodkov, se vzame 55% minimalne slo. plače.

(odgovor članu hijenca)
Neposredna povezava do sporočila: 2676
12.2.2008 18:51:53   
Taula
Za mesece, v katerih nisi imela dohodkov, se vzame 55% minimalne slo. plače.

Tako je. Jaz bom imela samo 7 plač, pa 5 x tole revščino.user posted image  Zato bom oddala papirje aprila, da se mi šteje plača od marca še. K je velika razlika med plačo ali 55% min.slo plače.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2677
12.2.2008 18:53:55   
aurora28
Hijenca tukaj si vse preberi user posted image http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/starsevskoNadomestilo.asp

Najbolje pa boš ugotovila kakšno porodniško boš dobila, ko boš šla na CSD in predložila vso dokumentacijo in ti bodo izračunali.

Še nekaj me zanima, ker imam PDP 4.5. to pomeni, da grem 4.4. v porodniško, za uveljavljanje porodniške pa se mi potem šteje zadnjih 12 plač do porodniške - torej od marca 2007 do marca 2008. Ali imam prav???

Če je tako potem me bo malo moja plača, ki sem jo imela do oktobra zvlekla iz šita user posted image .

< Sporočilo je popravil aurora28 -- 12.2.2008 18:54:10 >

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2678
12.2.2008 18:59:30   
barbaw
Aurora meni je tisti izračun računal do februarja. Odvisno je kdaj boš šla papirje urejat. Marca ali februarja. Pač je zamik 1 mesec. to pa sama preračunaj kaj je zte bolje.

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 2679
12.2.2008 19:06:00   
hijenca
Potem pa me zanima še nekaj.

Glede na to, da sem zaposlena za določen čas (do 31.08.08) in ker se v šolstvu regresi delijo v maju, ali smo me, ko gremo v porodniško, opravičene do regresa?

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 2680
12.2.2008 19:11:14   
Taula
Hijenca..sva na istem. Šolstvo do 31.8., no meni ne bodo podaljšali.user posted image
In ja dobimo regres. Sorazmerni del.user posted image

(odgovor članu hijenca)
Neposredna povezava do sporočila: 2681
12.2.2008 19:12:06   
Taula
Aurora...lahko greš urejati 60 dni pred pdp. Naredi kot se ti bolj splača. Se pravi da se šteje do marca..ali pa februarja.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 2682
12.2.2008 19:12:59   
barbaw
hijenca kolikor je meni znano nam regres pripada. Ne najdem nikjer opisa kdaj ti  regres ne pripada.

Kaj je katera sama pisala prošnjo za solidarnostno pomoč delodajalcu? Jo moram sama napisat pa ne vem kaj vse naj napišem.

(odgovor članu hijenca)
Neposredna povezava do sporočila: 2683
12.2.2008 19:16:22   
Taula
Kaj je katera sama pisala prošnjo za solidarnostno pomoč delodajalcu? Jo moram sama napisat pa ne vem kaj vse naj napišem.

Si v šolstvu?

Jaz sem in sem jo dobila brez da bi rekla.user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 2684
12.2.2008 19:17:32   
sesil
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

In ja dobimo regres. Sorazmerni del.user posted image

kaj ne celega?
kako pa je z dopustom, če si malo manj kot 6 mesecev na bolniški?

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 2685
12.2.2008 19:19:01   
sesil
jaz sem tudi v šolstvu, pa upam da se bodo tudi meni spomnili na solidarnostno pomoč

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 2686
12.2.2008 19:24:21   
barbaw
Taula v naši firmi še niso imeli takega primera, da bi nekdo bil dlje kot 3 mesece na bolniški oz. noben še ni omenjal te solidarnostne pomoči. Zdaj pa moram sama napisat prošnjo in se m niti sanja ne kaj naj napišem.

Sesil  tudi jaz ne vem kako j s tem sorazmernim delom, vendar pa dobiš za celo koledarsko leto cel dopust in regres. Če si  zaposlena za nedoločen čas oz. za določenega še celo letošnje leto boš dobila vse v celoti.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 2687
12.2.2008 19:24:59   
hijenca
Solidarnostna pomoč user posted image ?

Jaz tudi danes nič ne vem. Pa tudi prvič slišim, da to obstaja. user posted image user posted image

Če ne bi bila na RR pa res ne bi vedla, kaj vse obstaja.

user posted image user posted image user posted image  za RR!!!

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 2688
12.2.2008 19:26:08   
barbaw
Sem brala, da solidarnostna pomoč ne pripada samo nam, ki smo dlje kot tri mesece na bolniški ampak tudi tistim, ki so 4 ure na bolniški ostale 4 pa delajo.

(odgovor članu hijenca)
Neposredna povezava do sporočila: 2689
12.2.2008 19:45:23   
Naty*
O solidarnostni pomoči sem že js enkrat pisala, mogoče na kaki drugi temi no... U glavnem, če si v bolniškem staležu zaradi kakršnegakoli razloga, tudi če si polovični delovni čas, ti pripada solidarnostna pomoč. Razlika je v znesku med gospodarstvom in negospodarstvom, ni pa razlika po panogah. Pripada vsakemu, brez da bi bilo potrebno napisati prošnjo. Če pa delodajalec to zahteva, jo sicer iz ljubega miru lahko napišeš, mogla bi bit pa izplačana ne glede na to.

barbaw ti pa predlagam, da se v prošnji sklicuješ na Zakon o delovnih razmerjih, kjer je to opredeljeno. Ker sem v bolniški ti žal ne morm pomagat (iz očitnega razloga, ker nimam dostopa do papirjev user posted image ), če bom pa našla kje na netu taprav člen, ti ga pa napišem.

aurora sobico bom poslikala, ko bova mela še previjalno, pa posteljico do konca urejeno user posted image . Danes sem kupila oblogo za posteljico, zdej rabim pa še jogi, pa bo spet ena stvar urejena.

Tolk sem zmatrana user posted image ... s sekico sva hodili po BTC-ju, Arielu, Baby centru in sem čist hin... Sem prebrala vse, ampak se opravičujem, ker sm pokomentirala bl mal. Bom v soboto nadoknadila user posted image .

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 2690
12.2.2008 19:45:44   
Taula
Pogoji za solid.pomoč so različni oz. vsaka kolektivna pogodba ima svoje finte. Eni celo ne priznavajo nosečnosti za vzrok. To so pupe že pisale.  Jaz sem v šolstvu...dobila sem cca.550 evrov izplačanih za pomoč. Meni se zdi lepa vsota.user posted image
Dopust v šolstvu pa...imamo celega (piše v pogodbi), samo je drek z koriščenjem.user posted image

Regres....meni so rekli da bo sorazmeren, ker nisem zaposlena v tem letu do konca.user posted image

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 2691
12.2.2008 19:54:04   
Estrella*
HIJENCA:za porodniško je tako kot ti je napisala Špelin. Po 6 mesecih zaposlitve ti pripada cel dopust in regres, ne vem pa kako je, če si v bolniški. Mislim, da je ena pisala, da ji potem ne pripada...

Aurora: Če imaš PDP 4.5. nastopiš s porodniško natanko 6.4.08. Papirje lahko oddaš 60 dni pred PDP, vendar ne kasneje kot 30 dni pred PDP-jem. Tvoj zadnji rok oddaje je 6.4.08
Odvisno kdaj ti nakazujejo plačo, če ti npr. 1 v mesecu imaš še šanso, da ti upoštevajo marčevsko plačo, če ne pa bo zadnja februarska.

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 2692
12.2.2008 19:56:01   
Naty*
Pomota....solidarnostna pomoč je urejena v Uredbi o višini povračil stroškov v zvezi z delom in drugih dohodkov, ki se ne vštevajo v davčno osnovo. Se vid, da sem že dolgo doma user posted image .

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 2693
12.2.2008 19:58:02   
Estrella*
Dopust v šolstvu pa...imamo celega (piše v pogodbi), samo je drek z koriščenjem.user posted image

Regres....meni so rekli da bo sorazmeren, ker nisem zaposlena v tem letu do konca.user posted image

Taula: to je neskladje, če ti pripada cel dopust, ti pripada tudi cel regres. Ker regres je namenjen za dopust! Vprašaj situacijo na brezpravni pravni nasveti, delovno pravo. Tam tudi veliko lahko prebereš o tvojih pravicah.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 2694
12.2.2008 19:58:38   
aurora28
Kakšna solidarna pomoč? Jaz nisem ničesar dobila, a je verjetno razlog to, da sem šla 6.  septembra v bolniško, 30. septembra mi je pa potekla pogodba in sem zdaj na zavodu. user posted image user posted image

Barbaw a ni tko, da lahko urejaš porodniško šele ko imaš potrdilo od G o PDP? Jaz bom dobila potrdilo na prihodnjem pregledu 22.2. A bi lahko že potem takoj šla urejat za porodniško, ampak to je več kot 60 dni do PDP-ja?

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 2695
12.2.2008 20:01:14   
Estrella*
http://www.pravniki.info/ Tu je link za kakršne koli pravne nasvete.

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 2696
12.2.2008 20:03:59   
Naty*
Punce, če mate kako konkretno vprašanje iz delovnega prava mi posredujte na zs, pa vam bom hitro zrihtala odgovor. Js pa ugotavljam, da me spomin zapušča, odkar sem v bolniški user posted image .... Kaj bo ko bom šla nazaj v službo...jooooj....

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 2697
12.2.2008 20:05:35   
barbaw
Naty imam kolektivno pogodbo, vendar v našem podetju ni bilo še tega in hočejo imeti prošnjo. Bi bila jaz tudi vesela, če mi ne bi bio treba nič pisat za to kar mi pripada. Žal pa bom. Kaj dobi podjetje to pomoč refundirano? Kje si kupila oblogo za posteljico in cena?

Taula sem gledala na ministrstvu nekaj glede nosečnosti. Nosečnost ni razlog, da ti ne dajo. To so samo izgovori. Bolniška je bolniška ne glede na vzrok. Tako, da tista, ki ni dobila pomoči zaradi izgovora bi se mogla pritožit.

Estrella meni se zdi, da je vseeno če si na bolniški 6 mesecev, ker si zaposlen v vsakem primeru. user posted image

Aurora če si na zavodu verjetno ne dobiš pomoči. Ko boš dobila potrdilo o PDP lahko greš urejat papirje ampak ne pred 4. marcem.

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 2698
12.2.2008 20:06:34   
Taula
Sej meni se tole čudno zdi.....regres, dopust. Nič ne verjamem našim gospem iz računovodstva.
Solid.pomoč dobiš od delodajalca, če si 3 mesece vsaj na bolniški. Če si na zavodu ne vem. Razen če jo da država, kar pa dvomim.user posted image  Aurora...potrdilo dobiš lahko prej, ampak prej ne moreš urejati. Boš morala počakati da bo 60 dni pred PDP.

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 2699
12.2.2008 20:12:09   
Naty*
barbaw ne tega se ne refundira, gre čist na strošek delodajalca. Ta sredstva bi moglo met vsako podjetje oz. organizacija "za vsak primer". Oblogo sem kupila v Babycentru, bla je pa 26 EUR. Taka luštna z medvedki user posted image . Majo pa sicer ful izbire. Pa tud Ariel ma kr neki, pa celo kak EUR ceneje.

Taula tko kot je barbaw napisala, bolniška je bolniška. Res pa je, da, če se ne pozanimaš točno kaj ti pripada, te znajo delodajalci dobr okrog prinest. Kolektivne pogodbe že res urejajo specifike, ampak ne morejo spremenit uradnega stališča glede solidarnostne pomoči. Takih sprememb si ne morjo privoščit, ker potem bi blo brez veze, da mamo splošne zakone in bi ble dost kolektivne pogodbe, ki bi vse urejale po svoje.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 2700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.