Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop sprašuje? 12.2.2008 16:01:22
|
|
|
|
Skratek46
|
Rada bi vas neki vprašala...Imam kolegico,ki je stara 37let in je že 5 let v resni vezi. Bolj kot vse na svetu si želi otroka-finančnih ovir ni. Njen partner je pa za moje pojme en navaden egoist,ker ji non-stop govori, da še ni pripravljen(enako je star kot ona),ker še ni uredil svojih podjetniških planov,ki jih sama sicer ne razumem,ker ima lepo razvito podjetje in mu financ ne manjka. Zdej me lahko vsi obsojate,ker si mislim tako...samo jst tega nebi mogla razumet. On bi moral mislit na njo,če bi jo iskreno imel rad-njena biološka ura že pošteno tiktaka in bo že tako njena nosečnost obravnavana kot rizična. Ona bi ga najraje pustila,ker ne vidi več smisla,sam se pa tudi zaveda, da ni več rosno mlada in da bi nekaj časa trajalo preden bi spoznala koga novega in bi prišlo do otrok-časa pa ona nima preveč. Prosim, da se zlobnih komentarjev vzdržite in se poskusite postavit v njeno kožo,ker še sama ne vem kaj bi ji svetovala.Sama bi ga najbrž že zdavnaj skenslala,sam jst sm jst in ona je ona-vsi smo si različni. Nimam ji pa pravice rečt:"dej pusti tega " Vidim jo kako trpi,ker čuti, da se njena veza ne premika nikamor in mi je ful hudo za njo... Kaj si vi mislite o tej situaciji?Kako bi vi odreagirale na njenem mestu?
|
|
|
|
RE: Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop spraš... 12.2.2008 16:11:53
|
|
|
|
Anonimen
|
A njun odnosu drgač štima? Sta srečna drug z drugim, se izpolnjujeta, problem je edino v (ne)želji po otroku? Poznam kar nekaj moških, ki niso hoteli imeti otroka oz. o tem sploh niso razmišljali, dokler ga niso dobili. Potem pa so postali najboljši očki na svet. Moj lubi npr. je rekel, da hoče imeti otroka, ker je že dovolj star. Pa danes obožuje svojo hčerkico. Če pa je on apriori in res zelo proti, ni to nekaj, kar samo tako govori, potem bi jaz končala zvezo. Pač ne bi hotela imeti otroka z nekom, ki jih noče. Svoji želji po otroku pa se zaradi njega tudi ne bi odpovedala. Ne zdi se mi nič narobe s tem, če noče imeti otrok, ljudje smo si različni, bi pa hotela, da se zelo jasno izjasni, kakšne so njegove želje, da bi potem vedela, kako ukrepati.
|
|
|
|
RE: Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop spraš... 12.2.2008 16:17:59
|
|
|
|
Skratek46
|
Sej to...meni se zdi, da on samo neki zavlačuje!Zato sem jezna.Mam občutek da si bo pol našu kako 20-letnico in bo mojo kolegico, milorečeno....pustil v dreku. Če bi mu bilo kaj do nje,se nebi tako obnašal-res ne!Nebi nič rekla da bi tip imel 20 let-sam pri 37ih pa si takih blodenj,ne more privoščit!
|
|
|
|
RE: Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop spraš... 12.2.2008 16:20:00
|
|
|
|
fricka
|
Apliciram na mojo bivšo vezo: nakaj v vezi mu ne štima, zato noče narediti končnega koraka. Zanjga ni problemov, njemu nič ne tik taka. Vedno lahko najde boljšo in mlajšo, tudi čez tri leta.
|
|
|
|
RE: Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop spraš... 12.2.2008 16:21:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Ma, ne bi rekla, da je neželja po otroku blodnja . Pač eni si jih želijo, drugi ne, eni jih hočejo 5, drugi samo enega, eni pri dvajsetih, drugi pri štiridesetih. Vendarle pa se mi bi zdelo normalno, da se človek izjasni kaj hoče, da ne vodi za nos bližnjih. Da torej pokaže malo spoštovanja tudi do želja drugih.
|
|
|
|
RE: Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop spraš... 12.2.2008 16:23:50
|
|
|
|
Skratek46
|
Poznam kar nekaj moških, ki niso hoteli imeti otroka oz. o tem sploh niso razmišljali, dokler ga niso dobili. Potem pa so postali najboljši očki na svet. Sej to verjamem-sam on uporablja vse možne zaščite,da se to nebi zgodilo...
|
|
|
|
RE: Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop spraš... 12.2.2008 16:25:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Še na nekaj sem se spomnila, če se obrnem na naslov tvoje teme: ne moreš ji ti povedati, kaj naj naredi. Verjetno je sedaj v velikem precepu in rabi potrditev, da karkoli se že bo odločila, da bo naredila prav. V takih situacijah vsi iščemo nekoga, ki nas bo usmeril na (ne)pravo pot in s tem prevzel del naše odgovornosti. Torej ne moreš se odločati namesto nje. Lahko pa ji poveš svoje mnenje in ji poveš, da ji boš neglede na odločitev stala ob strani in jo podpirala.
|
|
|
|
RE: Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop spraš... 12.2.2008 16:35:28
|
|
|
|
frutka_
|
To je kar težka odločitev, če sicer vse štima v odnosu. Morda preveč pritiska nanj in se je ustrašil, kaj pa vem. Moški so pač iz drugega planeta in na te stvari gledajo iz popolnoma drugega zornega kota. Iz egoističnega. Jaz sem si zmeraj želela otroke in moj mož tudi. To sva rešila v štartu. Naj malo počaka, kakšen mesec, da se situacija malo umiri pa se potem odkrito pogovorita na kakšni večerjici. V bistvu vsak vleče na svojo stran...
|
|
|
|
RE: Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop spraš... 12.2.2008 16:41:32
|
|
|
|
Anonimen
|
js bi mu rekla tkole...pogej moj dragi mož/fant...stara sem 37 in nimam več časa prov veliko, želim si otroka. imaš 1 mesec časa da se odločiš al boš imel otroka z mano ali ne, ker če ne potem nimava več skupne poti. in nimam časa več afen guncat in te čakat!
|
|
|
|
RE: Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop spraš... 12.2.2008 16:44:18
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: LARA js bi mu rekla tkole...pogej moj dragi mož/fant...stara sem 37 in nimam več časa prov veliko, želim si otroka. imaš 1 mesec časa da se odločiš al boš imel otroka z mano ali ne, ker če ne potem nimava več skupne poti. in nimam časa več afen guncat in te čakat! Enako.
|
|
|
|
RE: Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop spraš... 12.2.2008 16:49:09
|
|
|
|
soncece24
|
IZVIRNO SPOROČILO: LARA js bi mu rekla tkole...pogej moj dragi mož/fant...stara sem 37 in nimam več časa prov veliko, želim si otroka. imaš 1 mesec časa da se odločiš al boš imel otroka z mano ali ne, ker če ne potem nimava več skupne poti. in nimam časa več afen guncat in te čakat! Tu nekje ja, s tem, da bi jaz na njenem mestu in pri njenih letih naredila to že pred leti. Po kakem letu zveze.
|
|
RE: Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop spraš... 12.2.2008 17:35:57
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: LARA js bi mu rekla tkole...pogej moj dragi mož/fant...stara sem 37 in nimam več časa prov veliko, želim si otroka. imaš 1 mesec časa da se odločiš al boš imel otroka z mano ali ne, ker če ne potem nimava več skupne poti. in nimam časa več afen guncat in te čakat! Se pridružim.
|
|
|
|
RE: Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop spraš... 12.2.2008 18:33:06
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka IZVIRNO SPOROČILO: LARA js bi mu rekla tkole...pogej moj dragi mož/fant...stara sem 37 in nimam več časa prov veliko, želim si otroka. imaš 1 mesec časa da se odločiš al boš imel otroka z mano ali ne, ker če ne potem nimava več skupne poti. in nimam časa več afen guncat in te čakat! Se pridružim.
|
|
|
|
RE: Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop spraš... 12.2.2008 19:51:47
|
|
|
|
Spark
|
Se pridružujem Larinem postu. Drugače pa je res pri 37 težko najti nekega normalnega človeka, s katerim bi želela imeti otroka. V končni fazi, če si otroka zelo želi in ji je vseeno ali je s partnerjem ali ne, se odločita da zanosi, potem kakor koli že bo.
|
|
|
|
RE: Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop spraš... 12.2.2008 20:15:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Morda je moškega strah odgovornosti, ki jo prinaša otrok. Pri 37. letih nihče od njiju ni več rosno mlad. In ni za reči, da ne bosta imela kakšnih težav z zanositvijo. Kaj svetovati, da bo tudi on za zanositev in otroka, žal ne vem. Če se imata rada, bosta ostala skupaj, če ne, je bolje zaključiti prej, ko še ni otrok, in iskati naprej. Zagotovo se najde kdo, ki si bo otrok želel bolj, kot on. Koristil bi izčrpen pogovor o željah in ciljih, pa bosta oba vedela, kako naprej. Negotovost je najhujša. Druga možnost pa je tudi, da zanosi brez njegove vednosti(jaz s tem sicer ne strinjam!)- neha uporabljati kontracepcijo in čaka. Ko bo noseča, bo moški imel le še dve možnosti- ali ostane, ali pa gre. Pri tem vrjetno pride do nezaupanja, in ko je enkrat nezaupanje v vezi, je zelo možno, da bo nekega dne ostala sama, samohranilka.
|
|
|
|
RE: Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop spraš... 12.2.2008 21:12:21
|
|
|
|
taja27
|
Jaz se zaradi nobenega moškega na svetu ne bi odpovedala otroku. To bi mu tudi povedala in verjetno ne bi čakala do 37 leta. Ne bi mu pa nikoli podtaknila nosečnosti, da bi se potem odločal ali ostane z mano in otrokom ali gre.
|
|
|
|
RE: Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop spraš... 12.2.2008 21:32:26
|
|
|
|
silvya
|
Taja, napisala si vse .
|
|
|
|
RE: Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop spraš... 12.2.2008 21:38:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz se zaradi nobenega moškega na svetu ne bi odpovedala otroku. To bi mu tudi povedala in verjetno ne bi čakala do 37 leta. Ne bi mu pa nikoli podtaknila nosečnosti, da bi se potem odločal ali ostane z mano in otrokom ali gre. Meni je pa malo cudno, da se o tem nista pogovarjala ze prej . Saj pri teh letih, in ze kaksno leto prej zenska ve, koliko je bioloska ura.... . Zdaj je cudna situacija, se mi zdi. Partnerju postavljat ultimat, vzemi ali pusti, je tko tko. Saj tudi ce pod "prisilo" odhoda privoli v otroka, ni to kaj obetaven zacetek starsevstva....ali pac? Ce gre, ni dosti na boljsem....razen ce ima izjemno sreco in "za prvim vogalom" najde idealnega :). Drugace pa ji bioloska ura tiktaka se naprej....ali pa se spet zadovolji z nekom povprecnim, zaradi let pac.
|
|
|
|
RE: Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop spraš... 12.2.2008 21:41:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Eh, eni dedi so pravi posranci očitno. Mislijo, da če imaš otroka, da nehaš živet
|
|
|
|
RE: Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop spraš... 12.2.2008 23:03:48
|
|
|
|
taja27
|
Jaz se zaradi nobenega moškega na svetu ne bi odpovedala otroku. To bi mu tudi povedala in verjetno ne bi čakala do 37 leta. Ne bi mu pa nikoli podtaknila nosečnosti, da bi se potem odločal ali ostane z mano in otrokom ali gre. Meni je pa malo cudno, da se o tem nista pogovarjala ze prej . Saj pri teh letih, in ze kaksno leto prej zenska ve, koliko je bioloska ura.... . Zdaj je cudna situacija, se mi zdi. Partnerju postavljat ultimat, vzemi ali pusti, je tko tko. Saj tudi ce pod "prisilo" odhoda privoli v otroka, ni to kaj obetaven zacetek starsevstva....ali pac? Ce gre, ni dosti na boljsem....razen ce ima izjemno sreco in "za prvim vogalom" najde idealnega :). Drugace pa ji bioloska ura tiktaka se naprej....ali pa se spet zadovolji z nekom povprecnim, zaradi let pac. MIč II res ne vem, kaj si mi hotla povedat
|
|
|
|
RE: Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop spraš... 12.2.2008 23:05:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Aja, tebi nic konkretnega, da se strinjam z napisanim, samo nisem napisala , se zgodi.....pa dodala svoj komentar :).
|
|
|
|
RE: Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop spraš... 12.2.2008 23:14:02
|
|
|
|
taja27
|
ni panike
|
|
|
|
RE: Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop spraš... 12.2.2008 23:16:14
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: taja27 ni panike Mogoce je tudi pri 37-ih ni, da se gre ultimativno za otroka. Mogoce.
|
|
|
|
RE: Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop spraš... 13.2.2008 8:10:12
|
|
|
|
pin
|
Naj okregam tebe! S prijatelji si iskren. Res je, da ji nimaš pravice reči, da ga naj pusti. Lahko ji pa poveš svoje mnenje (na primeren način). Resnica je ponavadi kruta, marsikoga pa celo zbudi. Sama sem prijateljici 5 let prigovarjala, da je partner o.k., sam prihodnosti pa s tistim fantom ni bilo videti. Zdaj je samska, po 10 letih. Išče novo srečo. Jp, eni rabijo dolgo. Moja prijatlejica je stara 30 let.
|
|
|
|
RE: Kaj naj ji svetujem,ker me non-stop spraš... 13.2.2008 8:49:07
|
|
|
|
smigli
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica Ma, ne bi rekla, da je neželja po otroku blodnja . Pač eni si jih želijo, drugi ne, eni jih hočejo 5, drugi samo enega, eni pri dvajsetih, drugi pri štiridesetih. Vendarle pa se mi bi zdelo normalno, da se človek izjasni kaj hoče, da ne vodi za nos bližnjih. Da torej pokaže malo spoštovanja tudi do želja drugih. Točno tako Ankica!
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?