![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 9:22:10
|
|
|
|
Naša črtica koraka
|
Jutro, jaz sem kljub taki uri še vsa matasta. Sem se ob 5h zbudila in do 6h kuhala čaj, iskala ime za našega novega člana ... potem pa šla nazaj spat. Zadnje čase se mi to prepogosto dogaja. Verjetno ima to počasno prebolevanje prste zraven, kaj vem. Tak lep sonček je, upam da ne bomo pospravljale - vsaj pretiravati ni treba. Danes ne bom kuhala , smo povabljeni na kosilo k moji mami. Današnje načelo: kar lahko storiš danes, prestavi na juti , kaj pravite?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 10:33:43
|
|
|
|
avak
|
KAj boste počele danes? Še en lep dan pred nami...kok je to fajn. Včeraj smo šli na kremšnite, danes bi pa kar malo po Ljubljani šla. Sobica še ni spedenana, še vedno razmišljam o barvi. Razmišljam tudi, da bi kar flokice na steno dala, da bi se packarije čim manj poznale. Cunjice pa začenjam prati. Se že veselim likanja.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 11:05:52
|
|
|
|
mergetka
|
Dobro jutro, frajerke! Men je noč minila zelo dobro, se ne spomnim ali sem šla na wc 1x al 2x. Se pa spomnim močnih brcik mojega in ne vem, kaj mu je zadnje cajte, ker skoz močneje brca !?! Sej mi je super, sam a ni tko, da naj bi postajali gibi bolj umirjeni? IZVIRNO SPOROČILO: Zofy Meni se tudi zelo lušta smučat. Sploh zdej, ko je tako lepo vreme. Že delam plane v glavi kako mi bo to naslednje leto ratalo Men se dogaja čist enako, sploh ko gre moj smučkat. Arabela, sm ti kr fauš , ker veš, kdaj boš rodila in da bo že čez 14 dni. Čimbolj uživaj te dni !! Joj, cotke in pospravljanj... sama nimam še vse pripravljno, sej je še čas, sam rada bi si pa čimveč pospravila, sam škoda mi je tako lepih sončnih uric preživeti za to, zvečer pa nimam prave volje. Bo že počasi... Lepo nedeljo !
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 11:28:23
|
|
|
|
perp
|
živjo punce, ja danes je pa res en lep sončen dan . Midva sva lih kar dala pečt rebrca in krompirček, zdej se bo to peklo eno uro. Potem to zmaševa in greva zelo verjetno na kakšen hrib. Sicer malo z avtom, potem pa tudi malo peš. tko fino je biti nekje visoko v hribih, kadar je tak lep sonček (še sploh, ker so bile zdej zadnje 3-4 mesece ubitačne nedelje). ja tudi meni se lušta smučati. Sva zdej ko sva bila na smučišču razmišljala, kako bova našo tamalo čez 3 leta užila smučat pa sanka. Kva bo luštno. Arabela tudi jaz sem ti po svoje kar malo fovš. Ja bi tudi imela kar dogovorjen termin npr. 10.marca (14 dni pred PDP bi bilo kar ok). Uživajte v tej sončni nedelji in se tipkamo
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 11:43:36
|
|
|
|
Dinki
|
IZVIRNO SPOROČILO: jabi babi DRAGE MOJE MARČEVKE! MORAM VAM POVEDAT,DA VAS REDNO BEREM K STE TOLK LUŠTNE,VGLAVNEM PA TUDI ZARADI TEGA ,KER BI MORALA TUDI JAZ MARCA RODIT,SAMO SEM IMELA SS,AMPAK NIČ NE DE,GREMO V NOVE BOJE....HOTELA SEM VAM SAMO ZAŽELET SREČEN IN ČIM MANJ BOLEČ POROD,TER ENGA ZDRAVGA OTROČIČKA!!!!!KO BOM PA JAZ PONOVNO NOSEČA VAM PA JAVIM LEP POZDRAVČEK jabi babi...hvala za lepe želje in lepo, da si se oglasila med nami marčevkami ...ja, res smo že zelo daleč in s tem posledično zmer bolj počasne ....tudi jaz ti želim, da čim hitreje zagledaš in da ti bo tokrat prizanešeno do konca! Lepo se imej in hvala, pa glej da se nam res kaj oglasiš s kakšno lepo novičko
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 11:54:59
|
|
|
|
Dinki
|
Tudi meni se zdi da samo pucamo in peremo... ... no jaz sem zdaj vse oprala in zlikala, no plenice me še čakajo...pa po zibko moram iti, pa bo to to... hitim pa zato, ker imam vsak dan manj energije.. Joj, Arabela pri tebi je pa kar prav, da si že čist prištimana...samo še 14 dni , bomo skupaj odštevale vsak dan....si ne znam predstavljati kako ti je sedaj ko imaš porod tako blizu pa še za razliko od nas točno veš datum. To, da te je malce strah kako bo, je pa mislim, da čisto normalno, sej nas vse čaka nekaj novega, tudi vas, ki boste imele že 2. oz. 3 . Ampak bomo vse zmogle . Pa še atija nimate, to je pa res shit! Upam, da čim prej pride in vaju z malo pocrklja z objemi in poljubčki .... Drage moje....moj trenutno pomiva okna ....sem res presenečena....bravo moj dragi ...no, zdaj pa vem zakaj je vsaka stvar za nekaj dobra in tokrat me je iz te naloge rešil moj prehlad ....sedaj so se začeli sončni dnevi in ko se je sonce uprlo v najina okna na frčadi, je blo res za stran pogledat . No, jaz sem drugače zdravstveno malce boljše...še zmeraj sem se zbudila ponoči čisto zabasana, ampak me danes vsaj grlo več ne boli, ampak imam samo še zabasan nos....ma ni vrag, da ne bomo premagali še tega .... NČK...se strinjam s tvojim današnjim načelom ....jaz se ga bom probala čim bolj držati in iti malo na sončka...itak delam v službi samo še 3 dni, pol pa akcija tudi doma s pranjem, pospravljanjem, likanjem ipd..... Uživajte v današnjem dnevu!!!!!!!
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 12:12:14
|
|
|
|
ursi84
|
Živijo so !! Morm povedat, da vas komaj dohajam . Sama nimam energije, da bi pisala na foromu, tako da predvsem berem in popravljam seznam. Pisati pa se mi res ne da, ker komaj sedim na stolu 1h . Aja...moram povedat še to, da me sedaj že 3 dni zbada dol v tamali (sicer brez intervala - kr tko, ko se spomne), pa trebuh trd rata ko kamen...pa se je tud umiril...včeraj sem komaj do 18h naštela 10 gibov...je hotu moj kr v B it . Srčno upam, da so to popadki in kaj kmalu srečam tega mojega težko pričakovanega . Trebuh mam že čist med nogami... Mal sem pojamrala, sedaj pa grem do konca kosilo naredit, pol pa mal na sprehod, da ga razgibam in svoje kosti (sej pol sramna kost boli, da se ne morem sama vstat iz postelje - mi mora moj pomagat) Lepo se mejte, pa se beremo...
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 12:50:59
|
|
|
|
Katy13
|
Pozdravljene! Na forumu se pa kr pozna, da je nedelja in da je zunaj takšno čudovito vreme. Sama sem ravnokar končala z delom (sem najprej likala in nato pospravljala), so mi ostali včerajšnji grehi. Mi je pa dragi celo stanovanje posesal, medtem, ko sem jaz likala, potem pa je še kopalnico generalno spucal, jaz sem samo obrisala tla. Oprala sem tuid že dva stroja oblačil (najinih), sedaj pa čakam, da bi še posušil sušilec in da se skuha kosilo. Popoldan bi rada šla nekam, vendar ne vem kam, nimam ideje. Se tipkamo zvečer.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 13:05:27
|
|
|
|
janet
|
Helo! No da se še js malo oglasim, spanje je bilo super od enih pa do pol enajstih, z 2x obiskom wc-ja, tak da je bil pozen zajtrk, bo pa mal kasnej kosilo, bom verjetno kar dunajske zrezke in pomfri naredla, saj ni dosti dela, pa paradižnikovo solatko zraven. Dan je tudi pri nas zelo lep in sončen, je kar prijetno na sončku, sem že mal okrog hiše skakala. Danes bi pa tudi mi lahk kam šli, sam tud js nimam ideje, no bomo videli če bo kaj po kosilu, se morma z mojim zmenit, najrajš bi šla nekam da bi bli zunaj na sončku. Urši - tud mene po sprehodu ful boli sramna kost, oh saj malo še pa bo. Se mi zdi da zdaj ko sma postavila posteljico pa ko sem cotke oprala, pa voziček, da sem že prav neučakana, ma saj če smo prišle do sem bomo pa še do kraja, a ne?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 13:13:45
|
|
|
|
Zofy
|
Ciao punce! Ja, je kar zatišje na forumu zdaj, ko so tako lepi dnevi. Jaz pripravljam kosilo (ribe in krompir v pečici + motovilec), pol pa greva na Orle. Menda je to tak polurni sprehod v eno smer, tako da bo ravno dovolj za moje zrahljane in razštelane kosti. Na vrhu pa se da menda nekaj sladkega pojest, mnjam . Danes ne bom nič kaj pretirano pospravljala, le prah. Se bolj ali manj psihično pripravljam, da grem jutri spet v službo . Še 10 delovnih dni me čaka, ampak mislim, da bom šla kar h zdravnici in pojamrala kako me bolijo členki na prstih in hrbet in upam, da bom šla za 4 ure na bolniško - morem še delo predat, tako da kr doma res ne morem ostat... Včeraj sem peljala avto nazaj z Bleda, ker je moj spil 3 kozarčke vina in moram priznati, da sem komaj pripeljala do doma. Trebuh je vsak dan bolj v napoto in hrbet me je bolel že kot hudič. Tako da si res ne predstavljam kako bom jutri 8 ur sedela v službi za računalnikom. No, sej se vam bom kaj javila iz službe...pretegovat se res ne mislim preveč
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 13:17:43
|
|
|
|
janet
|
Lep sončen dan vsem so , pa čimboljš ga izkoristite!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 13:23:48
|
|
|
|
gaya24
|
Hi! En lep sončen pozdrav iz Koroške. Ja, tudi pri nas je ful fajn vreme. Danes bi blo super za smučat. Ste me spet spomnile, ko ste pisale da se vam lušta smučat. Kako se šele men...ker vsako leto preživim pribl. 120 dni na smučeh. (poklicno) Sem pa zato decembra in začetek januarja še tekla s tekaškimi, zdaj pa ne morem več, ker sem taka žoga. Zdaj pa na kosilo, tašča dela polnjene lignje-njami. Potem pa ven na sprehod, da izkoristim popoldan. Pa-pa
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 16:15:17
|
|
|
|
Dinki
|
Ursi84...joj, mi je kar hudo ko sem prebrala tvoj post....bogica, nas pa vse zgleda tole čaka ....Sej po eni strani pa ni čudno, imaš do PDP-ja le še točno 3 tedne...bravo ...joj, kmalu bomo že vse odštevale zadnje dni. Ti se nam kar javi vsake toliko malo, da ne bomo lažnega preplaha delale in si mislile, da si nam oddrvela v Rim Katy13, tudi tvoj dragi je bil danes priden, tako kot moj...bravo naši Zofy, Gaya....mmmm, sta imeli obe morsko kosilo, njami ....jaz sem pa danes naredila pire, špinačo in piščančja zrezka + zeleno solatko....sem pa prvič v življenju naredila "špinačo" iz kopriv. Mi jo je dala (zamrznejno) stara mama od mojega. Naj bi bila veliko bolj zdrava od špinače, pa moram rečt, da po okusu skoraj da ni razlike, tko da je bila dobra. Zofy, želim ti veliko sreče jutri v službi...jaz imam še tri dni pa mi je že prava muka, tko da če ti ne bo šlo, se vsekakor poskusi zmeniti za skrajšan delovnik. Sem mislila, da od marčevk delava le še jaz in Lona. No midva sva tudi izkoristila današnji sonček in sva šla na Jezero (pri Brezovici) in se malo martinčkala zunaj na pijački...je blo prav luštno. Zdej pa priprave na nov teden in z velikim nasmehom oddelati še zadnje tri dni v službi .
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 18:42:23
|
|
|
|
Zofy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki ...sem pa prvič v življenju naredila "špinačo" iz kopriv. Mi jo je dala (zamrznejno) stara mama od mojega. Naj bi bila veliko bolj zdrava od špinače, pa moram rečt, da po okusu skoraj da ni razlike, tko da je bila dobra Moj tudi ves čas govori kako je dobra "špinača" iz kopriv, si jih morva enkrat nabrat in poskusit to čudo. Tudi juhca pride menda dobra . IZVIRNO SPOROČILO: Dinki Zofy, želim ti veliko sreče jutri v službi...jaz imam še tri dni pa mi je že prava muka, tko da če ti ne bo šlo, se vsekakor poskusi zmeniti za skrajšan delovnik. Sem mislila, da od marčevk delava le še jaz in Lona. Hvala, se bom res poskusila zmenit. Moja osebna zdravnica zgleda zelo razumevajoča glede tega, tako da bo po moje šlo. Midva sva pa iz "pohoda" iz sv. Urha na Orle in je bistveno več kot pol ure hoje. Smo hodili v eno smer več kot eno uro in za nazaj sem mislila, da bo ven padla. Še dobro, da sem imela nosečniški pas s sabo. Zdaj sem pa čisto hin, tako da si bom še z zadnjimi močmi glavo oprala in pred TV... Se beremo in tipkamo jutri. Lep večer vsem!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 19:15:38
|
|
|
|
Arabela
|
Urši84, malo dete lahko zdaj že vsak hip pride... jaz sem v prvo rodila 14dni prej...pa ponavadi pravijo, da ko so malecki vedno bolj mirni da se vedno bolj približuje usodni dan... .. pogumno se drži.. Je pa malce čudno če veš kdaj boš rodil... .. kot sem napisala nas je Katarina presenetila 14dni prej in je bil kar dober timing... je pa ati zamudil na porod zaradi službe... No jaz sem danes še pleničke zlikala in to je sedaj to.. še zibka pa malenkosti nakupit pa sem fertik... torbico za porodnišnico pa bom pripravila tik pred zdajci... Lahko noč so
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 19:47:10
|
|
|
|
katj
|
helou, je bil ful lep dan. smo bli dopoldne na sprehodu in kavici, pol pa nč več. mali je spal do 3.30 in pol je še ata zbolu. smo se igral. ursi84, mene tud zbada dol, pa otrjuje trebuh. sej datum mava blizu, jaz že komi čakam. mogoče še ta teden če počaka , pol pa lahko. zofy, iz kje pa si, k si šla na Orle? jaz že komi čakam da rodim in mine kak mesec, da bomo lah spet dirkal naokoli brez skrbi in trebuha.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 19:51:32
|
|
|
|
florc
|
Evo punce spet se malo javljam. Midva sva z mojim danes šla v Portorož, res je bilo super. Toplo in malo burje. Sem polna energije in še en full dolg sprehod vsa naredila. Bilo je super. Njegova teta nama je pa še kosilo pripravila. No ene govorite da nimate še nič oprano, kaj lahko rečem šele jaz, ko pa sem ravno včeraj dala naresti jogi za košek in posteljica se je v petek nesla k mizarju da jo preštriha. Mene moj mali ne sme prehiteti ker jaz zamujam oziroma moj možek, k pravi vsak dan da je še čas in da naj bom mirna. Ja hudiča kako ko je pa sedaj še ena kolegica ki je imela rok 1 teden pred mano včeraj rodila. Kdo naj bo sedaj miren. Jaz sem opazila da sem najbrž edina k ne štejem teh gibov, ker sem se odločila d ase ne bom več obremenjevala s tem a je brcnil 9 ali 10 krat. Meni je to bolano, da sploh postavijo mejo. K da bi rekli da moraš it ti vsak dan 5 krat na wc al pa kaj podobnega. Če je živahen potem veš da je ok, pa tudi on ima pravico da mal počiva v našem trebuščku a ni res...a sem se kar mal razjezila a ne. grozna sem postala, to sama vem, pa mene tudi kar mal boli kdaj pa kdaj, ti lažni popadki in tako močno otrdevanje trebuha je kdaj pa kdaj res nadležno. Arabela ne vem če si že povedala, lahko da jaz nisem opazila ker vsega res ne morem prebrati vsak dan, ampak če ne sprašujem preveč me zanima kako to da imaš carski rez. Kaj je razlog da so se tako odločili? Grem sedaj v pižamco pol pa pred tv in počakam na mojega k se je začel full s športom ukvarjat in hodi na RPM 3-4 krat na teden. Ja ja moški, želijo biti fit, če smo že me tako okrogle in za nikamor.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 19:58:24
|
|
|
|
Zofy
|
IZVIRNO SPOROČILO: katj zofy, iz kje pa si, k si šla na Orle? Jaz sem iz Izole, ampak živim v Lj, v Šiški. Za Orcle pa smo se odločili, ker ni prestrmo, je blizu in ni take gužve kot za na Rožnik, ko se moraš ljudem dobesedno odmikat ob nedeljah. Pa slišala sem, da imajo na Orlah dobro pehtranovo potico . Na žalost so imeli samo miške, ma boljše kot nič . Jaz tudi ne štejem brc, mi ni G še nič naročila. Je pa moja prav živahna in čutim kako ji revici zmanjkuje prostora v mojem trebuhu. Še malo pa mi bo s svojimi nožicami popek ven porinila, ker brca ravno v okolici popka. Zdaj se bom pa vsak teden slikala, ker se mi zdi, da mi trebuh vidno vzhaja . Zdaj pa res grem izza računalnika. Lahko noč!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 20:11:59
|
|
|
|
max81
|
en lp vsem nosečkam no mi smo imeli dopoldan obiske, moška sta nekaj snemala, babe smo šle pa mal na sprehod ..ja je pasal, po kosilu sva šle pa z malo malo spat,ati pa na šiht in sem po eni uri in pol vstala vsa polomljena...ven nisva šli več, ker me je ful bolela sramna kost in pa noge, čprav je sonček kar vabil ven...no sej bomo pa juti nadoknadili je ati frej in gremo mal v kranjsko goro pogledat, da se bosta malo posankala, jest se bom pa malo pomartinčkala pa bo tud ok popoldan pa pripeljejo od sobice del od predala, ker je bil neki okrušen, pa smo imeli reklamacijo...ja valda, sej ni bla zastonj a ne? pol bom pa sama, ker gresta na obisk k mami..pa bo mal miru......................pa še frizerko morm poklicat, k jo kličem že celo večnost, pa nimam časaaaaaaa
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 20:45:44
|
|
|
|
Nasy
|
Živjo punce!!! Sem slišala, da ste me pogrešale! Nisem šla vsega brat, samo toliko, da se vam javljam, da sem zaenkrat še v enem kosu sicer po mojem ne bomo vzdržali do 27. ampak jaz pravim mojemu trebuhu, naj počaka vsaj do valentinovega Imela sem krasen in čudovit teden na primorskem soncu, najraje bi kr ostala še kaki dan a sem se zjutraj malu ustrašila, ker me je fajn zaštihalo na levi strani. Saj imam tam porodnišnico 10 min z avtom stran ampak pol se vse zakomplicira..pa moj nebi bil zraven, itd...sem danes raje prišla nazaj..čeprav mi je bilo zelo hudo it. S sestro sva jokali, ma kaj, saj smo jokali vsi, na koncu še mama in tata, kar se ni zgodilo še. So me pospremili del poti To je tko čudno, po eni strani sem žalostna, po drugi pa vesela, da sem k možeku prišla. Pa seveda imajo zdej še hormoni velik vpliv in itak da sem tulila v avtu skoraj do doma Ampak, kaj čem..tko je to, če greš od doma, če ni druge izbire.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 20:48:48
|
|
|
|
gaya24
|
Dober večer. Vidim, da niste nič extra čvekale od mojega zadnjega obiska. Mal prej sem zvedla, da je ena kolegica rodila, v petek sva se pa še v Ikei srečali in je rekla, da se ji nič kaj ne zdi, da bo šla že na PDP (14.2) rodit, no in jo je prehitelo. Je mela pa ful fajn porod. Ob 6.30 je šla not, ob 9.30 pa je že rodila. Je njen rekel, da je bla to sekunda dvajst . In to brez Ea in drugih protibolečinskih stvari. No, saj sem js tud odločena, da bom kr naravno, ker hočem videt kako je to. Mal pa vseen cvikam. Kaj pa kej vi? A vas bo veliko vzelo EA? Pa še mal me firbec matra, če mate že vse imena izbrana?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 20:54:35
|
|
|
|
katj
|
jaz bom brez EA, kot tudi prvič. nikol sploh nisem razmišljala o tem, kar pa ni nujno da je prav. naš bo najbrž Rok. Marki pa Roki, se mi fajn rima.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 20:59:04
|
|
|
|
max81
|
jest bom tud kr brez EA, če sm v prvo preživela, ni da tud zdej nam, sej itak takoj pozabiš na bolečino, ko dobiš v naročje , ampak to je pa res čista resnica...imena ja nekej jih imamo sam se še nismo odločil , mamo pa na izbiro,Neja, Zala,Sara,Tia, Pia, Matic in Tjaš
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 21:00:16
|
|
|
|
Zofy
|
Jaz bom tudi brez vsega. Sem mislila z ultivo, ampak sem izvedela, da je v Lj ni. Na EA pa se nima smisla zanašat, ker ni rečeno, da bo anestezist v službi in da bo imel čas. Pri nama je še kar v igri ime Julija in bo po moje kar tako ostalo. Sva se že navadila na to ime, čeprav bi jaz vseeno raje dala ime Gaja, samo mojemu ni všeč . Skozi je treba neke kompromise sklepat...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 10.2.2008 21:01:20
|
|
|
|
Zofy
|
Aja, pa welcome back Nasy . Tvoj PDP je pa že čisto blizu
|
|
|
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.