Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 7:25:46
|
|
|
|
babysolza
|
dobro jutro!!! Vas moram it najprej prebrat, kolk ste se včeraj načvekale. Vidim pa, da seznam spet dela!
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 7:26:24
|
|
|
|
babysolza
|
uau, končno sem enkrat jaz obrnila stran!!!
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 7:28:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Dobro jutro še od mene, sam na hitrco - za vse, ki imate dans preglede , vsem pa na splošno en lep februarski dan. LP
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 7:30:49
|
|
|
|
l.daisy
|
dobro jutro... mene danes hoče nekaj grlo bolet, sem se že vrgla na propolis in že premetavam ricola bombon po ustih... vaaaau, seznam pa dela... samo vidim, da ni ažuriran...
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 7:40:31
|
|
|
|
slovenka
|
Kaja, jaz sem v enem postu pred par dnevi dala rahlo obnovljene informacije glede mene: 12.2. imam 3D pregled, 28.2. UZ srčka in 29.2. naslednji redni pregled. Aja, pa tam na +3,5 kg sem Punce, sicer pa sem izgleda da glede na petkove izvide iz laboratorija včeraj po pošti dobila v kuverti recept za Retafer. Ali katera od vas tudi to jemlje? Kolikor sem se informirala, gre za tablete z železom. Morda ima kako vezo s tem, da sem Rh neg. Hm. Lep dan še naprej!
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 7:51:37
|
|
|
|
l.daisy
|
slovenka, tudi jaz jih imam... to je zaradi slabokrvnosti... ali pa zaradi suma, da bi lahko prišlo do slabokrvnosti... nič posebnega, čisto normalen pojav v nosečnosti... jaz sem že prej imela občasne anemije, pa mi jih je predpisala iz preventive... nima pa pomojem to nobene veze z Rh- (sem pa jaz tudi -)...
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 7:56:34
|
|
|
|
slovenka
|
I.daisy, hvala za razlago. Včeraj me je kar presenetil tako sam recept v kuverti, brez razlage... Je pa ta Rh - povezan s slabokrvnostjo, ne? Meni je bilo razloženo, da povečuje verjetnost, da bo otrok slabokrven - sicer ne pri prvi in ne ob sodobnem zdravljenju, ampak vseeno je neka veza menda.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 8:03:29
|
|
|
|
babysolza
|
uf, ste mele prav maraton včeraj! Jaz sem pa bla na enem seminarju in doživela nekaj neprijetnega. Mam mal nizek pritisk (pa nek čuden sinus ritem srca) in ker sem 2 uri skupaj sedela, mi je potem še dodatno padel in se mi je kr mal vrtelo, pa megla pa to. Sicer pa je bilo v 2, 3 minutah bolje, tako da upam da to ni melo kakšnega vpliva na ? Sam to me skrbi, ker recept kako se temu ogniti sem že odkrila - vsake pol/eno uro vstat s stola pa se mal razmigat. Očitno bo športnik... Pa zihr ne po mami... Aja nya - sem naredila test in rezultat - 50:50. Sam do sedaj mi še nihče ni povedal, da čakam ...
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 8:08:41
|
|
|
|
l.daisy
|
ne ne, nima to veze z železom v telesu... če si ti Rh- in če bi ponovno zanosila, bi tvoje telo tvorilo protitelesa, ki bi lahko ogrozili nosečnost z Rh+ plodom... nima to veze s slabokrvnostjo... zato boš dobila inekcijo v 28. tednu in po porodu, če bo otrok Rh+... ni pa to nevarno za zdajšnji plod... vsem Rh- nosečnicam preventivno dajejo te inekcije, ker pač ne poznajo Rh faktorja otrokovega očeta (če bi bil tudi Rh-, je načeloma ne bi rabila, ker otrok tako ali tako potem ne more imeti Rh+)...
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 8:12:56
|
|
|
|
babysolza
|
ja, neki podobnega glede tega Rh faktorja sem tudi jaz slišala. Sam - a ne bi blo bolj enostavno pri tistih, ki majo negativnega (baje jih/vas je sam okrog 15 %) vzeti kri še bodočemu očku? Kukr pa da te (mogoče brez veze) z enmi injekcijami filajo... Sicer pa baje to v primeru, da ti jih dajejo, ni nič resnega in ne škodi , kar je itak edino važno!
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 8:14:13
|
|
|
|
l.daisy
|
aja še neki sem se spomnila... če ne bi bila cepljena in bi nosila Rh+ plod v naslednji nosečnosti, takrat pa bi potem prišlo do slabokrvnosti ploda, ker bi protitelesa uničevala plodove eritrocite... plod potem pospešeno proizvaja nove krvne celice, zato lahko pride do odpovedi srca že v nosečnosti, če pa se rodi, ima hudo stopnjo slabokrvnosti in ponavadi tudi zlatenico... najhujši primeri so smrtni, lažji pa prizadetost.... sem se razpisala, a? vem, ker sem jaz tudi Rh- in sem ginekologinjo do podrobnosti izprašala o tem...
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 8:15:07
|
|
|
|
čbela
|
dobro jutro...... kako ste? jaz sm vredu...kr...imam tok mravljinčasto roko ne vem kaj naj naredim...rekla sm že moji g. pa prav da ni nič takega.... kile gredo kr gor +9 sm že...in danes sm 23teden še malo pa pregled komaj čakam da vidim kaj bomo imeli... otroček pridno razgraja zvečer pa sploh.... aja punce jemljete kake vitamine....centrum materna...al kar koli?
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 8:16:39
|
|
|
|
l.daisy
|
ja, babysolza, tudi jaz sem to pomislila in vprašala... pa je rekla, da bi moral testirat VSE očete (in potem še tiste fore, da pač nekatere ne vejo, nekatere pa nočejo povedat, kdo je oče), da so to popolnoma neškodljive inekcije, da jih dajejo vsem "negativkam"...
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 8:20:36
|
|
|
|
l.daisy
|
jutro čbela... moja imata jutranjo telovadbo... izgleda da tako kot od babysolze.. ne bosta po mami jaz jemljem neo vin plus dha že od začetka... pa občasno magnesol, kadar nimam donata doma, sicer pa spijem dnevno do 0,5l donata in dobim magnezij od tam...
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 8:38:22
|
|
|
|
alea01
|
Jaz pa že tri dni jemljem sirup Omega-3, ki pa ima tudi folno not, pa še en kup stvari. si moram pa kupiti magnesol, ker imam ful krče v nogah
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 8:39:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Cel seznam sem ažurirala, pa ga noče prilepit.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 8:41:31
|
|
|
|
beyba
|
sem vas komaj uspela dohitet čveke... nya You have a 34% chance of having a boy. And you have a 65% chance of having a girl. Lunca 14, tut tebe sem pogrešala, sam zadnje čase mal manj visim tuki gor, ker sem se učila, pa sam po 4 ure delam, pa spomin me daje (kratkotrajno) in potem kaj pozabim, kaj zamešam ... vem da smo se eni od vaju zamerile, ker ji nismo odpisale ene parkrat in potem je nekaj časa ni bilo nič na RR in se je javila mislim da šele po morfo. Tako da če sem vaju zamešala se opravičujem, vsekakor pa nas je tolk čvek tuki gor da je včasih kar težko slediti. *mojca* lep trebuščekin voziček. Meni tut na začetku ni nič kaj dost rastu, potem se mi je pa konec januarja v 14 dneh full ven postavil, zdej pa mam spet filing da nič kaj dost ne raste. Očitno so obdobja.... kaj sem še pozabla , tko ma m filing da sem nekaj pozabila....
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 8:41:58
|
|
|
|
Anonimen
|
.....evo, noče nič objavit kot samo čisto golo pisanje.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 8:45:30
|
|
|
|
alea01
|
Kaj nas pa ta seznam tolk zeza? Saj nismo žleht .
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 8:45:34
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
vzeti kri še bodočemu očku? Samo potem bi se zagotovo našla katera, ki bi za očkata "obdolžila"napačnega in bi bil spet cirkus Pa dobro jutro.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 8:48:28
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
Pa vitamini. Jemljem CentraMed Mami in Magnesol. CentraMed ne vzamem prav vsaki dan, Magnesol vsak. Sem pa tudi jaz danes ob dober glas , pravzaprav sploh nimam glasu,...
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 8:49:12
|
|
|
|
alea01
|
Butasto vprašanje. Kako naredite, da v pravokotničku izpiše citat od določene čveke?
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 8:53:13
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: alea01 Butasto vprašanje. Kako naredite, da v pravokotničku izpiše citat od določene čveke? na vrhu zgoraj imaš citiraj, potem to lahko popravljaš in napišeš komentar ali odgovor kakšno vrstico pod quote
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 8:58:43
|
|
|
|
tteeaa
|
jutro še od mene. No, zdaj je že skoraj dan, saj sem že od sedmih v službi, tako da sem pridna. Amapak nekega delodiša pa ravno nimam . Se moram malo popravit . Moj očitno še spi, včeraj je bil ob tem času že zelo aktiven. Si očitno še ni čisto izbral ritma . Grem nazaj delat....
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 6.2.2008 9:00:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz grem jest, ne preveč čvekat, da ne bom potem imela spet cel roman za prebrat
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?