bamby
|
Vidim, da ste že opazile, da sem naložila nekaj slikic v album. Sem ravno končala, pa sem dobila spet obisk svoje sestre - Jessy (ki me je baje kar k januarčicam prešaltala ). Ji je bilo zelo nerodno, pa niti ji ni bilo jasno, zakaj tako protestirate, da me ne daste in pol je ugotovila,da je res blond . Sem pa rabila sedaj morje ačsa,da sem vas od včeraj prebrala. Še dobro,da je mož doma,da malo Anajo pedena,drugače ne bi imela ačsa tu viset. Prva noč doma je bila bolj uboga,saj se je Anaja zbujala sprva celo na dve uri, potem pa na 3 . Ampak za malo pikico vse . Zjutraj je pa imela desno očko čisto vneto in sem mislila,da me bo kar kap . Sem jo lepo umila in skuhala kamilice,da ji z njimi očke umivam. Pa patronažna je prišla že k meni na obisk. Mi je zabičala,da moram nujno počivat zaradi šivov (mi jih še niso pobrali). Dolgujem vam pa še porodno zgodbo. Kot veste, se moja por. zgodba začne že z nedeljo, ko se mi je povišal pritisk. V torek pa sem imela PDC (pregled za CR), kjer so mi spet nmerili pritiska 185/110 . Tudi po ponovitvah ni bilo dosti boljše. Vzeli so mi še kri vodo, delala sem EKG in UZ (otroka in ledvic, ker sem imela v 1. nosečnosti probleme z njimi) in sledil je pogovor z zdravnikom. Meni je zdravnica že pri 1. pogovoru dejala,da me bodo kar sprejeli na E oddelek, ker je otrok dovolj zrel, pritisk in ostali izvidi pa ne preveč dobri. Tako sem noč prespala na E oddelku. Na viziti pa je dr. Šejina nejprej rekla,da bo treba nosečnost kar končat, da bo CR v četrtek, vendar imajo že 3 naročene, potem naj bi bil v petek, pa je ugotovila,da bi bilo lahko že pozno , potem se je pa spomnila še moje prejšnje izvide pogledat (1. nosečnost). Čez 5-10 minut je že prišla nazaj in rekla,da nič več jest in nič več pit, ker bo CR že isti dan. Sem bila kar šokirana . Potem so mi takoj prinesli monitor za merjenje pritiska na vsakih 15 minut in čez dobro uro je že prišla sestra povedat,da ob 12h (čez pol ure) grem v porodni blok. Pa smo šli. Sledilo je britje, klistir, tuširanje, potem pa čakanje, ker je bila kolegica, ki sva skupaj šli iz oddelka pred mano na vrsti. Okrog 15h sem šla najprej v porodnosobo, kjer so me pripravili na operacijo. Tam so delali CTG (mala je dobesedno norela po trebuhu, da sem komaj lovila njen pulz ), meriil pritisk, podpisovala razne papirje, razkužili so mi trebuh, vstavili kateter, stekla mi je flaša infuzije in okrog 16h sem šele šla v operacijsko. V porodni pa me je tudi obiskal anestezist, s katerim sva se pogovorila glede nerkoze. Jaz sem izrazila željo po spinozi in razložila moje težave z nosom, pa je bil takoj bolj za spinozo kot za splošno narkozo. V operacijski pa je že čakala cela ekipa. Najprej sem se usedla na tisto mizo, ki je tako majhna, da nisem mogla verjet, da se lahko nanjo tudi uležeš . Potem pe je anestezist potipal po hrbtenici in že smo bili v akciji za injekcijo. Ko je končal, mi je še nekaj nalimal na križ in sem se mogla takoj uležt, ker to začne hitro učinkovat. No, sprva ni bioo najbolj prijetno, ker sem imela občutek,da mi bo kar slabo. Pa imajo oni to že vse naštudirano, ker me je ravno takrat začela ena izmed prisotnih asistentk spraševat razna vsakdanja vprašanja...... Potem so meni naredili zaveso,da spredaj nisem nič videla, pri glavi pa sem imela anestezista in so začeli. Najprej so mi vlekli trebuh navzgor (edino kar ni bilo prijetno, pa ni nič bolelo), zdravnica pa je zarezala in že sem zaslišala najprej curek (plodovnice), nato pa takoj začutila znižanje teže in že sem zaslišala jok naše Anaje. Asistentka mi je že prej omenila, da ima goste temne laske in povedali so da je res punčka. Kakšno olajšanje,da slišiš otrokov jok (v splošni anesteziji si prikrajšan tega). No, Anajo so najprej malo obrisali in so mi jo prav takoj pokazali in dali k mojemu obrazu,da sva se stisnili. Krasen občutek!!!! Potem je še anestezist rekel, da naj mu še kdo kaj reče, da spinoza ni vredu . Anajo so potem odnesli, mene pa so postopoma in natančno šivali naprej. Po končanem posegu so me odpeljali na intenzivni oddelek, kjer sem takoj dobila obisk moža, kjer sva skupaj čakala na Anajo. Obiskov je bilo sicer že konec, Anaje pa ni še bilo, zato so mu rekli, naj jo počaka na hodniku, meni pa so jo takoj zatem prinesli pokazat in da sva se še malo stisnili, ob 21h pa so mi jo prinesli nazaj. Je pa v LJ s temi CR taka gužva,da smo na intenzivni ostali samo en dan, že smo šle na oddelek in 5. namesto 6. dan že domov. Vse je bilo en dan prej. Ena reva je mogla celo 2 uri v porodni ležat, ker jo na intenzivno niso imeli kam dat . Seveda moram čestita še novim mamicam mbee, kati kati in misar ( če je novica prava) . maruša, ali ni bilo rečeno,da ti 4.2. delajo že CR, če se ti mali ne obrne? Nisem brala za nazaj,zato ne vem, kaj je novega.
|