Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 19:04:04
|
|
|
|
Freycha
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinispela Špela pa zdaj nekaj časa dobiva pikice okoli ust in pod očmi, največkrat po hrani. Zdaj pa ne vem ali odreagira na mlečni rižek ali pač koža odreagira na pacanje okoli ust Freycha, katero mleko ti je svetovala zdravnica, da delaš z njim kašice? jaz sem tudi mislila, da odreagira na pacanje okoli ust in na slino. Pa ni res. Vsaj v primeru Dite ne. Je rekla, da ne Novalac ne mleko, ki je že v kašicah ni primeren za alergike, ker je osnova KM. Zato sem šla v štacuno (kar v Mercator) po riževo mleko in ji sedaj to dajem. Pa ima full rada kašice s tem mlekom, ker je mleko tako osladno.... Ko pa jo hranim z mlekom, jo pa s Sojinim mlekom (SOM), tako da sem čisto skinila vso adaptirano mleko. Aja, adaptirano mleko dejansko pomeni, da je to KM, ki je prilagojeno za otročke......
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 19:28:58
|
|
|
|
tinispela
|
Bom tud jaz šla jutri iskat riževo mleko, pa da vidim razliko. Saj jaz ne prenesem KM, mogoče tud Špeli ne paše. Hvala za odgovor!
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 19:31:56
|
|
|
|
tejči77
|
madejka, jaz vem kaj je to alergija na KM. Moja mala jo ima, ampak reakcije so lahko različne. Larisa je imela vročino in nonstop je jokala. Meni so rekli, da se šele po kakšnem tednu pokažejo rezultati, če ne ješ mlečnih izdelkov. Ampak ne smeš res čisto ničesar - vso kupljeno hrano moraš pregledat da ne vsebuje mleka, mleka v prahu, sirotke v prahu, mlečne kisline. Eno od teh sestavin npr. vsebujejo različni kruhi, paštete, večina sladkarij,.. Skratka dieta je stroga, se ne smeš spozabit - se pa splača, če je otroku bolje.Pa posvetuj se s pediatrom najprej, da naredijo teste.
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 19:37:08
|
|
|
|
tejči77
|
Hvala za pesti Freycha, jih rabimo. Kar se tiče mleka za alergike na KM je pa to Pregomin mleko. Nobeno drugo mleko ni primerno za alergike na KM, tako so mi zatrdili trije pediatri. Ker Larisa ni hotela piti Pregomina (ker ima res čisto specifičen okus) in nisem več vedela kaj naredit sem hotela menjati mleko, pa sem bila kregana, da nikakor ne smem, ker drugega bojda ni. No, pa se je navadila nanj in ga tudi dobim na recept. Zanjo sojino mleko ni primerno, ker tudi vsebuje take beljakovine, ki jih ne prebavlja in tudi jaz ne smem soje. Žal.
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 19:50:44
|
|
|
|
Ajvy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha Ajvy pri Diti je bila tudi polenta čisti uspeh.... se mi zdi, da jim je všeč zato, ker je sama po sebi malo bolj sladka ma, jst sem mislila ,da ji ne bo všeč , ker so le mini koščki...pa je nisem mogla lovit...tolk je hitr usta odpirala...zmešala sem ji pa s korenčkom
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 19:54:05
|
|
|
|
Ajvy
|
Bom držala pesti za Lariso, da bo vse v redu
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 20:06:32
|
|
|
|
Češnca
|
Tud jest bom držala pesti za Lariso! Pa za vse male alergike. Sm rekla, da bom danes čist v - al pa v +. In sem bla res pozitivno presenečena, prav luštno je blo!!! Ta velik nečak je komaj šel čez vrata (po višini, ne širini), ta mali je pa še vedno crkljivček. Bom dala slikce v album, če vas zanima povejte, bom poslala geslo.
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 20:08:57
|
|
|
|
Ajvy
|
Češnca, meni geslo prosim
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 20:12:10
|
|
|
|
tinispela
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ajvy Češnca, meni geslo prosim me tud prosim
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 20:12:11
|
|
|
|
tejči77
|
Hvala vsem za pesti, jutr se pa javim ko pridemo domov.
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 20:16:14
|
|
|
|
madejka
|
Češnca jaz tuddddd!
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 20:19:46
|
|
|
|
Češnca
|
slikice pripopane, vam grem pošiljat gesla!
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 20:21:03
|
|
|
|
Freycha
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ajvy Češnca, meni geslo prosim tudi meni prosim! tejči kar se mleka tiče. Sojino mleko (torej SOM) je tudi namenjen alergikom in ker je iz soje nima mlečnih beljakovin v nobeni obliki. Jaz sem ugotovila, da po njem nima alergije, zato se mi zdi kar dober nadomestek adaptiranim mlekom. Iz česa je pa Pregomin? A ni iz soje tudi?
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 20:28:16
|
|
|
|
Freycha
|
iiii kul slikice
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 20:30:06
|
|
|
|
Ronči
|
češnca, še meni geslo, prosiiiim
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 20:33:08
|
|
|
|
pupi
|
Češnca jaz bi tudi geslo
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 20:34:30
|
|
|
|
tinispela
|
Češnca, lušne slikice! Je fajn filing ko se tako družina zbere, a ne? Sem mal brala po forumu o sojinem mleku in je nekje napisano da ga ne priporočajo pred 2 letom, ker vsebujejo fitoestrogene. Bom najprej raje probala z riževim mlekom, pa baje obstajaja tudi s kalcijem. Tejči držim pesti za jutri!
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 20:38:37
|
|
|
|
pupi
|
Kaj ga te vi vsi sračkate s temi, alergijami. kaj je še sploh kateri otrok, ki lahko vse je Naša je dobila neke pikice po trebuhu samo sumim olje, ker sem mela neko Niveino in sem si milsila da ga bi pa zdaj, ko je že pl leta stara pa res lahko porabla. Bomo vidli, kak bo naprej, ker ni tak hudo. Freycha si dala že Dito spat? Tejči za vaju z Lariso pa pa tavlke, da bo res vse OK!!
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 20:45:00
|
|
|
|
Češnca
|
ja, res sem vesela, da smo se takole zbrali... sploh zaradi kolobocij, o katerih raje ne bi. Je pa prov neverjetno kolk se ta mlajši nečak še rad crklja! Ful luštno (takoj meni v naročje in boži me).
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 20:48:02
|
|
|
|
Freycha
|
ja TiniSpela soja je močan alergen, to je res... samo problem je pomoje tudi v tem, da verjetno riževo mleko samo po sebi ni dovolj mastno in sitostno, da bi lahko otrok lepo napredoval Zato me tudi zanima iz česa je Pregomin, ker če se ne motim, je tudi iz soje..... Aja, kar se kalcija tiče. Nočem strašiti, samo moja soseda ima probleme z ramami, ker ima preveč kalcija. Pa je šla k fiziatru in ji je rekla, da čeprav pravijo, da se kalci ne nabira na kosteh, naj bi se.... Zdej kaj je res in kaj ne ne vem.... samo jaz sem malo okoli tega kalcija skeptična ratala.... mnenja so pa itak deljena. Pupi nisem je še spravila spat.... ima še cca 15 minut, da jo začnem rihtati, pa je glihkar začela tečkat, tko da bom še malo počakala, da bo ornk zatečkala, pa jo potem dala spat Upam, da bo tako dobra noč, kot je bila tazadnja Aja, kar se olja tiče, se ga ravno ne priporoča preveč mazati, ker zapira pore in alergikom samo slabo dela. Se ga pa priporoča v kaki hidratantni kremi samo malo za dodatek..... Sploh se menda rado pokažejo razne rekacije na olje, če namažeš na toplo oz. vročo kožo (recimo po kopanju). To mi je alergologinja tudi povedala, ko sva bili z Dito tam....
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 20:50:45
|
|
|
|
Češnca
|
jest mu dam občasno kako kapljico, dve oljčka v banjo
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 20:53:46
|
|
|
|
madejka
|
Tak...dete spi Ni dans od pol štirih nič spal in ga je zdaj kar vrglo. Češnca lušne slikce! Anžej ma full dobro dudo! Taka vesoljska zgleda! Kere znamke je? Freycha moja nečakinja je tud Pregomin dobila ker je mela alergijo na KM, jajca in bogvedi kaj še vse. Pa sojino mleko pa riževo so ji kupovali. Pa ziher pred drugim letom Kalcija ma pa tud moja mama full preveč v kosteh. Se ji ni prav nalagal in je ves v kosteh ostal
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 20:54:10
|
|
|
|
Ajvy
|
Lepe slikice... ta familiarna srečanja so tudi meni draga....
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 20:56:01
|
|
|
|
Češnca
|
ja res je vesolska duda, ampak druge ne mara. je pa od Tommee Tippee
|
|
RE: Julijke 2007 ( 4.del) 3.2.2008 20:57:26
|
|
|
|
tinispela
|
Freycha, ja na to pa nisem pomislila. Saj bi itak imela samo za kašice mešat, drugače pa se tak še dojiva.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?