JABOLKO3
|
Hoj! Pa res drvimo 200 -tki naproti! Saj bomo čist znucale tipkovnice. Bravo, me. Se že vse popoldne ubadam s šivanjem pustnih kostumov za moja dva lumpija, pa sem naredila malo pavze, da vidim, kaj počnete. Vidim, da so v prvem planu nabave in priprave. Sem se ob tem spomnila, kako sem jaz pri ta drugem dobila v 32. tednu popadke, in ko so mi v porodnišnici rekli, da bom kar rodila, mi je poleg skrbi, ali bo z otročkom vse OK, šlo po glavi še to, kako bo moj dragi pral cunjice in bomo potem namesto belih, rumenih, svetlo zelenih, temno modrih, rdečih.... imeli vse temno sivo. Na srečo so se popadki umirili - naslednij dan zvečer je bilo že vse oprano in zlikano v predalih previjalne komode (kjer je počakalo še 6 tednov. Sedaj se temu smejem, takrat pa mi niti malo ni bilo do smeha. Katka je spraševala glede previjalne v kopalnici - tam kjer otroka kopaš, potrebuješ tudi eno površino, kam ga potem odložiš in zaviješ v brisačko. Jaz sem ju vedno kopala v kopalnici in sem zato imela še eno manjšo mizo v kopalnici - kar na pult zraven umivalnika smo namontirali leseno desko in gor tamalo previjalno podlogo. Medtem smo se preselili in imamo sedaj drugačno kopalnico, sicer zelo veliko, a z manj pulta. Tako, da razmišljam, da bi za v kopalnico v IKEI kupila tisto previjalno mizico za 20 evrov in jo postavila zraven banje. Če še katero zanima, je v katalogu na strani 186, spodaj (katalog je tudi na njihovi spletni strani). Pa še glede črpalke za mleko - jaz sem jo kupila po porodu taprvega, ker sem imela višek mleka in sem povsod brala, kako je fino si mleko stiskat in potem zamrznit in imaš zalogo, če te kdaj ni doma v času hranjenja... bla bla - vsaj v mojem primeru, ker tistega mleka otrok niti slučajno ni hotel piti in sem ga na koncu vrgla stran. Morda zna kakšni priti prav v prvih dneh dojenja, ko dobiš naval mleka, otrok pa ne popije vsega - vendar tudi tu črpalka sploh ni nujna, enako učinkovito se da malo mleka iztisnit tudi s prsti (da preprečiš nastanek mastitisa) - preveč pa tako ni treba, ker proizvodnja mleka deluje po principu ponudba - povpraševanje, če torej otrok ne popije vsega, ni stimulacije tvorbe in se bo naslednjič tvorilo manj oziroma, če ne bo sit, bo sesal in sesal in zaradi povečane stimulacije bo mleka naslednjič več. So pa težave s tem res samo v začetku, kasneje se tako uravna, da je mleka vedno ravno prav. Jaz je pri ta drugem sploh nisem odpakirala, sedaj pa tako ne vem, če jo sploh še imam, ker sem jo precej posojala naokrog. Tako, da je moje mnenje, da je ne kupujte v naprej, v porodnišnici je ne boste potrebovale, ker jih imajo tam, kasneje jo pa tako lahko kupite kadarkoli. Uh, sem zabluzila, sedaj pa spet na delo. Lepo se imejte!
|