|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2008 - 2.del
30.1.2008 10:50:25   
*medica*
veliki pozdravček..
no spala sem tko tko malo bolje kot prejšnje noči..samo enkat na wc..huuu..glede bradavic so tud nam v MŠ rekl da jih nič ne drgnemo ker jih teko poškodujemo in si lahko naredimo še huje..glede flašk pa dudik bom pa jest vzela aventove pol bomo pa vidl če ne bo ok bomo pa zamenal..ni kej..edin ko bo otroček tu grem pol najprej sprobat v trgovino pol kupimuser posted image user posted image user posted image ...punce o kakih kapljicah je to govora a to za krče...pa te kroglice..user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

Medica, Roda17...tudi jaz vama čestitam za uspešen IVF postopek in to kar v prvo user posted image ....bi vaju pa vseeno vprašala po kolikem času neuspešnega poskusa te G napoti na ta postopek? Imam namreč prijateljico, ki poskuša zanositi že pol leta in je vsa panična vsak mesec, G pa ji pravi, da je to normalno....

tkole ti jest povem svoj primer...midva sva se matrala dobri dve leti...no prvo leto svsa se samo spraševala kako to da še ni nič..blo nama je zllloooo čudn..pol sem jest začela z pregledi in vse je bilo ok..naokol so ble že skoraj dve leti in midva sva se sama odločila da gre pa zj moj na pregled..se je kr sam odločil ko je videl da je z mano vse ok..ker čakanje da te G nekam pošlje na nekaj več pa tud traja..no preh sem mela drugo G kokr jo mam zj..no važn sva se mal prek neta pozanimala kaj pa kje opravi moški preglede in sva tako pristala v lj..dobila napotnice od zdravnikov in tako je pol vse potekalo...moj je mel težave ker je mel v otroštvu eno operacijo na modih in so ostale posledice..zato sva tko končala..
zj pa nasvet za kolegico ..vrjamem da se sekira..vendar noben G ne reagira tko "hitro" da bi te dal na kake velike preiskave edino če že maš vmes kake težave pol ja..drgač pa vsaj eno leto do dveh ..pol pa se že oni da rečem "zasikirajo"..naj še malo povaditauser posted image pol pa nej ker išče preglede zase pa naj dobi napotnico pa naj gre še njen na pregled če bo hotel namreč..

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 301
30.1.2008 10:52:12   
Dinki
Izkušene mamice - a ste vi budile dojenčke ponoči in jih hranile? A ste jih nahranile le v primeru, ko se je sam zbudil?

Flaške, dude - jaz iamm flaško od MAM (sem jo dobila v eni reviji in naj bi preprečevala nastajanje kolik) in jo bom imela pripravljeno za čaj oz. vodo, vendar smo ravno včeraj v MŠ izvedeli, da prvih 6 mesecev ne potrebuje dodatne tekočine, če je dojen. Dudiko pa sem vzela od Aventa silikonsko.

Katy13, za 1. vprašanje so nam v MŠ rekle, da normalno, da jih ne budimo, da user posted image  tik pred spanjem previjemo in podojimo in ga pustimo spati, da se bo že zbudil če bo lačen....itak pa je rekla, da bo uspeh če nas bo prvič zbudil ob 4h, 5h zjutraj....naj nič ne kompliciramo....takrat ko nas zbudi pa ga seveda podojimo in previjemo v diskretni svetlobi, da ga čim hitreje navadimo, da je takrat noč in da mora spat....men je kar smiselno user posted image

Za 2. je pa nam rekla, da je poleti premalo le mleko, da je otroku fajn dat še kakšen nesladkani čaj user posted image ....evo, samo dve ženski pa dva čist različna nasveta, pol pa ti vedi.....Vendar Katy, kljub temu sem prepričana, da ko bomo imele svoje, bomo točno vedele kaj in koliko jim paše user posted image .....upam user posted image

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 302
30.1.2008 10:55:27   
*medica*

Izkušene mamice - a ste vi budile dojenčke ponoči in jih hranile? A ste jih nahranile le v primeru, ko se je sam zbudil?

Flaške, dude - jaz iamm flaško od MAM (sem jo dobila v eni reviji in naj bi preprečevala nastajanje kolik) in jo bom imela pripravljeno za čaj oz. vodo, vendar smo ravno včeraj v MŠ izvedeli, da prvih 6 mesecev ne potrebuje dodatne tekočine, če je dojen. Dudiko pa sem vzela od Aventa silikonsko.

Katy13, za 1. vprašanje so nam v MŠ rekle, da normalno, da jih ne budimo, da user posted image  tik pred spanjem previjemo in podojimo in ga pustimo spati, da se bo že zbudil če bo lačen....itak pa je rekla, da bo uspeh če nas bo prvič zbudil ob 4h, 5h zjutraj....naj nič ne kompliciramo....takrat ko nas zbudi pa ga seveda podojimo in previjemo v diskretni svetlobi, da ga čim hitreje navadimo, da je takrat noč in da mora spat....men je kar smiselno user posted image

Za 2. je pa nam rekla, da je poleti premalo le mleko, da je otroku fajn dat še kakšen nesladkani čaj user posted image ....evo, samo dve ženski pa dva čist različna nasveta, pol pa ti vedi.....Vendar Katy, kljub temu sem prepričana, da ko bomo imele svoje, bomo točno vedele kaj in koliko jim paše user posted image .....upam user posted image

tudi nam so isto rekli na MŠ za oba primera...tud za previjanje da ni nuja..edino če je res ful pokakan al pa premočen..sam kako boš vedu če ne pogledaš

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 303
30.1.2008 10:59:53   
san
no zdej pa še tretje mnenjeuser posted image . čez zimo je samo dojenje res dovolj, če pa je to konec pomladi ali celo poletje, ko je vroče, boste pa same vidle, da je dobro dodajat vodo, ker so otroci žejni ravno tako kot mi. tko da, ko je zelo vroče, pa četudi otrok še nima 6 mesecev, ampak jih ima manj, mu je dobro dodajat tudi malček vode ali pa nesladkani čaj.

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 304
30.1.2008 11:00:36   
Katy13

Dinki se čisto strinjam s tabo. Tudi sama nimam namena budit user posted image . Zdravnico sem vprašala s tem namenom, ker nekateri okoli mene so to delali. Moje mnenje pa je, da če je user posted image  lačen se bo že zbudil in zahteval svoje. Meni se ne zdi smiselno buditi.

Je pa res, da ima vsaka zdravnica svoje mnenje in svoj prav. MI pa bomo same vedele kaj našim user posted image  najbolj paše.

Glede dodatnega pitja tekočine sem pa sama prvič slišala, da ni potrebno kaj dodajat, da dobi vse z dojenjem.

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 305
30.1.2008 11:00:50   
jagoga
Katy13, jaz svojega nisem budila ne ponoči in ne čez dan, ko pa se je zbudil, je pa dobil svojo porcijo hrane.
Glede bradavic, sem tudi jaz v prvo ubogala te nasvete, da si jih ne smemo drgniti, da to škoduje tako ali pa drugače. Ampak po posledicah, ki sem jih imela zaradi dojenja, pa se tokrat tega ne grem več. Nekaj bi rada naredila tudi za preventivo in zato bom tokrat poskusila z mnenjem drugega tabora, ki zagovarja drgnjenje. Slabše, kot je bilo v prvo res ne more biti. Potem bom rekla, da sem obe varianti poskusila in prišla do ugotovitve da moje prsi/bradavice res niso ustvarjene za dojenje. Če bi bili vsi tako idelani, bi vsi zanosili v prvi rundi, rodili po naravni poti in dojili brez problemov. Ampak, včasih se je mati narava s kom tudi malo "poirgala" in ga deformirala.

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 306
30.1.2008 11:02:14   
Dinki
Medica, glede IVF postopka...hvala za izpoved user posted image ...bom rekla prijateljici naj še kar nekaj časa uživa v user posted image

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 307
30.1.2008 11:03:43   
Katy13
Hvala vsem za vaše nasvete glede hranjenja ponoči.

Jagoga - se čisto strinjam s tabo. Eno mnenje si že preizkusila in se na žalost pri tebi ni izkazalo za uspešno. Sedaj boš pa poskusila še drugo mnenje. če ti po pravici povem, bi sama naredila enako. Izgubiti nimaš kaj. Držim pa pesti, da bo tokrat vse O.K. in da en boš imela problemov z dojenjem oz. z  bradavicami. user posted image

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 308
30.1.2008 11:04:53   
Lona76
Ja San Sapra miško sva gledala. A si bla ti tut mogoče tam?

Meni našega ni bilo treba ponoči buditi se je kar sam. Do 2 mesecev dvakrat, od takrat naprej pa na dve uri. Potem pa je bil falot že tok razvajen da je imel celo noč dojko v ustih user posted image in ko je ven padla se je jokal k user posted image . Tko da ko smo nehali dojiti pri 8 mesecih je pa spal kot dojenček.
Meni se tudi zdi da otrok rabi še kaj za piti vsaj kakšen nesladkan čajček ali vodo v tisti hudi vročini. Sigurno je žejen. Zdej pa ali mu daš čaj ali pa dojiš.
Pri prvem sem se na... in sem mu dajala Hippov čaj. In potem ni hotel piti nič nesladkanega. Tako da pri drugem te napake ne bom ponovila. Navaden čajček iz vrečke ali pa samo prekuhana voda.

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 309
30.1.2008 11:06:21   
Katy13
Dinki - jaz bi tvoji priajteljici svetovala, da si naj privoščita sproščen dopust, ker včasih je kriv le stres. Imam znanko, ki je hodila na ta postopek (mislim, da je bila 2 krat), potem pa je zanosila po naravni poti, sedaj ej ap že drugič noseča po naravni poti. Po moje je bil problem le v tem, da preveč pričakuješ insi potem pod stresom. Je pa res, da ni vedno tako.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 310
30.1.2008 11:06:28   
Lona76
Medica, če bo pokakan ga boš zavohala, če bo pa polulan boš pa po plenički videla kok je polna.

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 311
30.1.2008 11:07:58   
Katy13
Lona76 - nas so v MŠ opozorili an te Hippove čaje, da naj jih ne uporabljamo, ker so preveč sladki.

Nič sedaj pa vas zapuščam za nekaj časa, grem pisat seminarsko nalogo.

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 312
30.1.2008 11:08:57   
Dinki
no zdej pa še tretje mnenje . čez zimo je samo dojenje res dovolj, če pa je to konec pomladi ali celo poletje, ko je vroče, boste pa same vidle, da je dobro dodajat vodo, ker so otroci žejni ravno tako kot mi. tko da, ko je zelo vroče, pa četudi otrok še nima 6 mesecev, ampak jih ima manj, mu je dobro dodajat tudi malček vode ali pa nesladkani čaj.

S tem se popolnoma strinjam. Sej tko so tudi nas v MŠ opozorili, ker imamo ubistvu pomladanske user posted image  in da bomo videle, da jim bo dojenje lahko premalo....mi je pa bilo zanimivo ko nam je babica rekla, da lahko dehidriranost user posted image  preverič po obliki njegove glavice user posted image

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 313
30.1.2008 11:10:51   
Lona76
Vidiš Katy13 mene pa noben ni opozoril in se mi je tako fino zdelo k je pridno pil in sem lahko malo prestavila dojenje. user posted image Ampak zdaj vsaj vem. 

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 314
30.1.2008 11:14:43   
Lona76
Kako pa dehidriranost preveriš po obliki glave pa nebi vedla. Je tudi povedala kakšne oblike je glava potem? Ko je moj sin sicer že star eno leto imel lažjo dehidracijo jaz po znakih ki so bili v knjigi opisani nisem nič najdla. Edini znak mi je bil, da ni nič pil in je v celem dnevu samo enkrat in to zelo malo lulal. In ker sem mali panik po naravi sem ga vlekla na urgenco in smo pristali v bolnici. No zdej k je velik, ga vsaj prepričam da pije če je kaj takega.

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 315
30.1.2008 11:17:17   
jagoga
Moje mnenje je, da je bolje da s skuha navaden čaj (bebe), ali pa samo prekuhana voda. Saj so potem po sladkemu še bolj žejni. Za tisti instant čaj od Hippa ali kake druge firme imaš ravno toliko dela, kot pa da skuhaš navden čaj, če mu pa ostane ga pa mamica spije, ji tudi ne bo nič škodovalo. Otroci se še prehitro navadijo na sladko (že mamino mleko je sladko) in v tako zgodnih mesecih res nimajo potrebe po sladkanem čaju, ampak po potešitvi žeje in lakote.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 316
30.1.2008 11:18:32   
Tejka.387
medica in roda17: Čestitam za uspešno oploditev in nosečnost. Tudi jaz poznam nekaj deklet, ki se matrajo, pa matrajo, pa ... pa nič ne uspe. Še dobro da ne obupajo, jaz bi že sigurno.

Gaya24: Jaz sem ravno v ponedeljek kupila eno flaško od NUKa, ki je steklena za mleko ali čaj ( odvisno kaj bomo prej rabili oz. od mojega mleka ) in eno Aventovo plastično za malo starejšega user posted image . Dudico sm pa kupila od Aventa silikonske za 0-3 mesece. Upam da bo vredu.
Drugače ti pa želim uspešno opravljen pregled pri G in da boš naredila izpit. Katero šolo pa delaš? Js sm dobila že nazj vzorec diplomske in jo morm še mal dodelat in nest nazaj v pregled. Mi mentorci stojita ob strani in pravita, da bi bilo dobro diplomirat pred porodom. Upam, da bo šlo.

Marita: za 4 urni cukr si vzemi s sabo limono. Full pomaga, če si jo stisneš v tisti glukozni napitek. Js sm bila po pitju pol še dve uri tolk zaspana, da sm kr v čakalnici na klopci dremala. Sploh nisem mogla gledat, kaj šele da bi kaj brala user posted image . No na koncu sm mela mal povišan sladkor, zdej pa čakam da mi pošljejo izvide in datum za novo kontrolo user posted image . Teranček pa res pomaga, ane. Ga tudi jaz občasno po kosilu kakšen deci spijem user posted image .

sem gledala delno Housa.....jaz sem pr teh stvareh vedno čist objokana, sploh zdej noseča.....se pa kr uživim v to in tulim, da je moj hud in mi prepove gledat.
IZVIRNO SPOROČILO: katj
Se podpisujem pod tale post.

Arabela: Držim pesti za izpit

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 317
30.1.2008 11:21:49   
san
lona mislim, da je zelo vbočena mečava znak za dehidracijo, izbočena pa za bolezen

drugače pa ja, jaz sem tudi hotela na sapramiško s sinkom, pa je pol očka prej končal in je šel on notri z njim, jaz sem šla pa en krog in prišla potem nazaj in sem videla eno nosečnico s sinkom - bel zgornji del in kavbojke, čee se ne motimuser posted image . pa še en mali fantič je bil poleg, ki si ni uspel do konca ogledat predstave in je zunaj na čakal na tega fantka z mamico.

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 318
30.1.2008 11:32:57   
Lona76
Ja San to sem bila jaz. Jst pa nisem nobene nosečnice vidla. Oz nisem bila pozorna. Ja kje si pa bila? Ja un mali fantiček je pa očitno še premajhen za lutke. Je star šele 2 leti. Mu takoj ni bilo všeč. Čeprav v vrtcu jih pa baje z odprtimi usti gleda in prav tako po televiziji user posted image . No objo probali čez kakšno leto. 

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 319
30.1.2008 11:33:31   
Tejka.387
Dehidracijo pri otroku prepoznaš po veliki fontaneli (mečavi ) na glavici. Če je mečava vdrta potem je otrok dehidriran. No pa mi je le nekaj ostalo v glavi od predavanj  Pediatrije user posted image .

(odgovor članu Tejka.387)
Neposredna povezava do sporočila: 320
30.1.2008 11:36:19   
Tejka.387
Evo še kopijo s predavanj:

Ø  Klinični znaki dehidracije:
1.      padec teže – vedno ga stehtamo, ko pride v bolnico
2.      slab, znižan turgor (napetost) kože (če naredimo kožno gubo, le ta ostane)
3.      suhe sluznice – razpokane ustnice, obložen in slabo ovlažen jezik
4.      pri dojenčku vdrta velika fontanela (mečava) – malo tekočine v možganskem prostoru
5.      vdrte oči – »sredi glave« - oči so globlje v očesni votlini
6.      redko utripanje z vekami
7.      žeja – otrok joka in hlastno pije
8.      napet trebuh, meteorizem (polno zraka v trebuhu), krči v trebuhu
9.      oligurija – malo urina
10.  motnje zavesti – otrok ni povsem priseben
11.  hipotermija – hladne okončine, bledica (padec telesne temperature pod 36° C)
12.  pospešen pulz (↑ pulz zaradi pomanjkanja krvi), padec RR, tihi srčni toni, globlje in hitrejše dihanje (acidoza, hiperventilacija)

Neposredna povezava do sporočila: 321
30.1.2008 11:36:38   
lucalu

No, nam so pa v MŠ tudi rekli, da do pol leta, če je dojen... nič dodatkov tekočine user posted image  Sto ljudi - sto čudi, jaz pravim user posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 322
30.1.2008 11:37:22   
Arabela
Ni ga hujšega kot zaštofan nos in sinusi... hudiča komaj gledam...

Jaz malecke nikoli nisem budila, ponoči podojila ko se je zbudila, pa še takrat je nisem previla če ni bila pokakana.. pa je plenička lepo vzdržala, nikoli nismo imeli vnete ritke...
Kar se tiče čaja, moja do 6meseca sploh ni hotela nič durgega kot dojenje, nobene flaške.. potem pa je junija postalo vroče in je kar sama lepo začela piti čaj in vodo.. ko je bilo fejst vroče je znala spiti do 1l na dan, sedaj spije minimum 0,5l...
Tudi dude ni hotela vse do 10meseca, vse dokler sva se dojili, zdaj je pa prava dudlarka..user posted image

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 323
30.1.2008 11:39:19   
lucalu
No, ampak se strinjam s san, itak, da bojo user posted image  žejni, ko bo vroče user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 324
30.1.2008 11:41:37   
jagoga
Tejka387, od Aventa flaše so vse univerzalne le cucli se ločujejo po velikosti oz. po številu lukenj v cuclu, za različno starost. Vsaj do zdaj je bilo tako, a so mogoče kaj novega uvedli?

Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?