Katy13
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki Izkušene mamice - a ste vi budile dojenčke ponoči in jih hranile? A ste jih nahranile le v primeru, ko se je sam zbudil? Flaške, dude - jaz iamm flaško od MAM (sem jo dobila v eni reviji in naj bi preprečevala nastajanje kolik) in jo bom imela pripravljeno za čaj oz. vodo, vendar smo ravno včeraj v MŠ izvedeli, da prvih 6 mesecev ne potrebuje dodatne tekočine, če je dojen. Dudiko pa sem vzela od Aventa silikonsko. Katy13, za 1. vprašanje so nam v MŠ rekle, da normalno, da jih ne budimo, da tik pred spanjem previjemo in podojimo in ga pustimo spati, da se bo že zbudil če bo lačen....itak pa je rekla, da bo uspeh če nas bo prvič zbudil ob 4h, 5h zjutraj....naj nič ne kompliciramo....takrat ko nas zbudi pa ga seveda podojimo in previjemo v diskretni svetlobi, da ga čim hitreje navadimo, da je takrat noč in da mora spat....men je kar smiselno Za 2. je pa nam rekla, da je poleti premalo le mleko, da je otroku fajn dat še kakšen nesladkani čaj ....evo, samo dve ženski pa dva čist različna nasveta, pol pa ti vedi.....Vendar Katy, kljub temu sem prepričana, da ko bomo imele svoje, bomo točno vedele kaj in koliko jim paše .....upam Dinki se čisto strinjam s tabo. Tudi sama nimam namena budit . Zdravnico sem vprašala s tem namenom, ker nekateri okoli mene so to delali. Moje mnenje pa je, da če je lačen se bo že zbudil in zahteval svoje. Meni se ne zdi smiselno buditi. Je pa res, da ima vsaka zdravnica svoje mnenje in svoj prav. MI pa bomo same vedele kaj našim najbolj paše. Glede dodatnega pitja tekočine sem pa sama prvič slišala, da ni potrebno kaj dodajat, da dobi vse z dojenjem.