gajka
|
Evo mene z NS. Vrednost NS je 1.6mm, kar v kombinaciji z mojo starostjo ustreza tveganju 1:4236. Premer preseka glavice je 21.5mm, dolžina stegnenice 6.3mm, hitrost utripa 159 udarcev/minuto. Plod je velik 68.2 mm, kar dejansko ustreza PDP 01.08. To me je precej potolažilo, saj je na 1. pregledu velikost ploda bila kar za 10 dni manjša kot glede na ZM, sedaj pa je ''odstopanja'' od ZM še samo 5 dni. To naj bo v tolažbo vsem tistim, ki vas je G na 1. pregledu tako prestrašil glede velikosti ploda. Mi je G danes lepo razložila, da če plod po velikosti kaže do 10 dni manj kot glede na ZM, zelo redko sploh spremenijo PDP, ker je to čisto normalno. Menda pa tudi meritve velikosti ploda nekje v 8t starosti niso tako zanesljive. Je pa prav simpatično gledat , ki izvaja akrobacije po maternici. Najbolj posrečeno je, ko naredi en 360° obrat, potem pa se uleže na dno maternice kot v fotelj! Ni ga čez komot! Je pa moj pregled trajal 45min, nekje dobrih 30 min za UZ in potem še preostanek za izračun tveganja in razlago. Se pa res luštno vse vidi - rokice, nogice, glavica, prstki, srček, hrbtenica, možgani, čeljust, očesne votline, nos, pa še en kup notranjih organov, ampak tiste je videla samo G, jaz pa pojma nisem imela kaj točno gleda, čeprav je vse kazala na zaslonu... Aja, spola pa se še ni videlo in ostaja skrivnost do nadaljnega.
|