|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2008
24.1.2008 15:13:27   
pikica_30
ninny dobila, dobila!!!user posted image user posted image user posted image  hvaaaaala! user posted image  sploh ne morš verjet kok so ene punce na RR prijazne!!! user posted image  za vikend pa po kufre!!! user posted image  upam, da jih še imajo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4626
24.1.2008 15:14:15   
Anonimen
Samo da si dobila. Pri nas na Jesenicah so jih še prejšni dan imel.user posted image

(odgovor članu pikica_30)
  Neposredna povezava do sporočila: 4627
24.1.2008 15:22:03   
petea
Beyba, zakaj pa trikolesniki naj ne bili za makadam? Jaz imam Janejevega in se super obnese; za primerjavo imam še ABC-jevega 4-kolesnika (malo starejši, a z velikimi kolesi), pa moram reči, da je 3-kolesnik veliko bolje vodljiv.

Problem 3-kolesnikov je bolj v tem, da ročaja ne moraš obračati tako, da bi te user posted image  1x gledal, drugič pa ne (to bi velikokrat prišlo prav pri pretiranem soncu in pri vetru).

Mojca, ena moja znanka je celo poletje preživela z nekajmesečnim user posted image  v prikolici na Hrvaškem, njen mož ju je obiskoval za vikende - služba pač. Čim manj kompliciranja, paziti na hrano, pijačo in sonce, pa je to to. Pa vedeti moraš, kje je najbližja prva pomoč.
Mi smo lani tudi mislili iti s trimesečnikom, a je potem vreme ravno tisti teden zagodlo in smo potem v zadnjem trenutku spremenili v dopustovanje v Čatežu. Super dopust, brez težav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4628
24.1.2008 15:37:09   
slovenka
ojla punce,

zadnje čase sem tako zaposlena, da sploh ne utegnem k vam. Potem se mi je pa branje takooooo nabralo. Sploh ne vem. Debata je o vozičkih, letalih in uzaljenci lunci. Pa ful vas ima že morfologijo. Jaz imam pregled prihodnji petek, pa sploh ne vem, ali bom jo takrat imela, ali šele na prihodnjem pregledu. Sem pa sedaj 19. teden. Bomo vidli.

Jaz nameravam tudi na letalo konec februarja, službeno, res drugače ne gre. Sicer ful potujem z letali, sedaj se mi pa niti ne da. Potem sem pa v začetku aprila vabljena na eno reč in je letalo plačeno in vse, ampak bom verjetno morala odkloniti. kaj menite? Takrat bom pa res že preveč user posted image ne? Kaj vem. Verjetno ne bom šla. No, je pa oboje po EU.

Glede vozičkov pa nimam kaj dodati, ker nimam pojma. Samo to sem pomislila, da je pa že fajn, če se lahko voziček obrača, da mali malo gleda naprej, malo pa nazaj.

No, upam, da grem počasi domov. Nama polagajo keramiko in komaj čakam, da vidim. Moj ima dopust in pravi, da keramičar preklinja nad steno user posted image user posted image

pa pa - pa ne me ignorirat, ker me ne bo več nazaj! user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 4629
24.1.2008 15:46:16   
Anonimen
pa pa - pa ne me ignorirat, ker me ne bo več nazaj!

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu slovenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4630
24.1.2008 15:50:19   
petea
Punce, res se razpišete; najprej vas komaj preberem, potem pa imam samogovore, da pač napišem vse, kaj vem in bi vam lahko pomagalo.  user posted image  user posted image  user posted image

Torej glede priznavanja očetovstva, izkušnja iz junija 2007:
ker so me znanke že informirale, da če birokracijo opraviš pred rojstvom, moraš iti potem še 1x po njem (vsaj v MB), se glede tega nisem preveč sekirala.
Ko sva z user posted image  prišla iz porodnišnice, naju je doma že čakal rojstni list, kjer sem bila vpisana samo jaz kot mama, pri očetu pa so bile črtice ...
Tako sva z dragim skočila na UE (lahko greš tudi na krajevni urad, mislim da tam, kjer bo prijavljen user posted image ), zraven rabiš osebni dokument, lahko prineseš še otrokov rojstni list, oni potem sestavijo zapisnik, kar traja nekaj minut, dajo ti ga prebrat in podpisat in vsakemu za spomin po 1 izvod, nato pa traja še nekaj minut, da dopolnijo podatke v rojstnem listu in ti ga ponovno natisnejo. Je brezplačno.

Pa še dve cvetki glede tega.
1. Čez nekaj dni nas kličejo iz krajevnega urada, da user posted image  ne morejo prijaviti na stalnem naslovu pri očetu (uradno živimo ločeno, ker se meni ne da 2x v nekaj mesecih menjavati dokumentov zaradi sprememb osebnih podatkov, nisem pa samohranilka), ker ni priznanega očetovstva - se izkaže, da na UE niso vnesli podatkov v register, ker na dan priznanja očetovstva ni delala računalniška mreža user posted image  so potem po hitrem postopku uredili zadevo (ne znam si predstavljati, da bi šele čez nekaj let ugotovila, da nekaj ni v redu, ker sem zaupala v uradnike)

2. Še čez nekaj dni dobim domov pošto s CSD, da naj se določen dan oglasimo tam zaradi priznanja očetovstva. Sem jih v mislih poslala v ... in ... in ... (prepuščam domišljiji), ker se jim ne da pogledati v njim dostopne podatke, kaj je že urejeno in kaj ne. Nekatere stvari bi delali dvojno, tiste, ki bi pa morali, pa jih niti ne ganejo.

Če pa oče ne prizna otroka, bo pa treba tožit. Če se ne spomni, kaj je delal nekaj mesecev pred tem, pa lahko preveri z DNK analizo. Če pa je še dalje grozen, pa na kastracijo z njim (user posted image  saj vem, da malo pretiravam, samo vem (ne iz svojih izkušenj), da so nekateri res obupni).

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 4631
24.1.2008 15:51:22   
pikica_30
ooo slovenka živjo! te ne bom ignorirala...user posted image

glede morfo: jaz sem jo imela v 20 tednu, delajo jo pa največkrat od 20-24 tedna, tako da jo boš lahko imela drug teden ali pa šele na naslednjem pregledu. pusti se presenetiti! user posted image

glede letala: naj se ne bi letelo v zadnjem trimesečju, ampak verjetno je odvisno od počutja in zdravja posamezne user posted image , pa za kakšno (koliko nujno) zadevo gre.

jaz sem ravno po kosilu in sem vsa napokana (pečen krompirček in koketki - po dooolgem času user posted image ). zdaj bo pa treba še malo vitaminčkov - sadja, milke pa žal nimam kot alea user posted image .

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 4632
24.1.2008 15:54:16   
pikica_30
glede priznavanja očetovstva pa ne vem kaj veliko, ker sva midva poročena in bo to najin prvi user posted image . od prijateljev, ki niso poročeni, imajo pa otroke, pa nisem slišala, da bi imeli kake komplikacije.

Neposredna povezava do sporočila: 4633
24.1.2008 16:01:20   
petea
Uf, se vidi, da postajam pozabljiva:

to sem še želela glede poletov: tudi pri poletih po Evropi rabiš v višjih mesecih  potrdilo, da je vse O.K. Ne spomnim se točno, a nekje po 30 ali 35 običajno več ne marajo preveč, da bi user posted image  letele.

Jaz sem bila prejšnji teden v zraku skupaj 4x, sem dan pred potovanjem vprašala G, kako in kaj, pa je rekla, da zaradi sprememb pritiska ne vidi rada, da user posted image  letimo. Da je pri meni vse v redu, a da ona nič ne ve, da grem na pot z letalom. user posted image

Iz izkušenj pa svetujem, da si na poletu obuješ kompresijske nogavice, jaz sem jih zelo pogrešala, ko se mi je zdelo, da je vsa kri v stopalih in gležnjih.

Pa pri pristanku se dobro pripasaj in pas spredaj omehčaj s blazino, da zmanjšaš pritisk, poleg tega se dobro nasloni na sprednji sedež; mene je pri enem pristanku kar malo prestavilo naprej in ni bil ravno najbolj prijeten filing.

Neposredna povezava do sporočila: 4634
24.1.2008 16:01:23   
Anonimen
Uf po vseh teh zgodbah o CSD pa človek nima kaj, da nebi razmišljal.

Kaj pomeni takle primer:
- mati stalno prebivališče v Ljubljani
- oče stalno prebivališče izven Ljubljane
- mati in oče se poročita dva meseca pred rojstvom
- kam mora mati poslati vso dokumentacijo (v Ljubljano ali izven Ljubljane) in ali je bolj pametno, da se s spremembo stalnega naslova počaka

??? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4635
24.1.2008 16:04:43   
Anonimen
midva pri prvem še nisva bila poročena in sva šla očetovstvo narediti pred porodom in potem dobim domov rojstni list, kjer on sploh ni bil vpisan ampak je bila samo črtica. Sem klicala gor, da sva midva to že uredila, pa se je potem opravičevala....  sedaj v drugo nama tega ne bo treba delat ko sva poročena.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4636
24.1.2008 16:05:25   
Anonimen
Anja PH kakšno dokumentacijo pa misliš?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4637
24.1.2008 16:07:18   
Anonimen
Ninny te razne obrazce S 1/1, S 2/1, S 1/3, S5, S2, S6 ... pa še za očeta S8, S 1/2, S 2/1, S2, S6.

(Sploh ne vem če jih rabim ampak bojda je to treba oddati na CSD)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4638
24.1.2008 16:14:26   
petea
Anja, kakšno dokumentacijo misliš?

Glede tvoje porodniške urejaš na svojem centru (glede na stalno prebivališče).

Ko se poročiš, spremeniš priimek, tako da moraš potem v 1 mesecu obvezno zamenjati vse osebne dokumente. Tako je najbolj smiselno še kar zamenjati stalno prebivališče.

Če misliš še katere druge dokumente, jih urejaš glede na naslov vlagatelja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4639
24.1.2008 16:15:21   
Anonimen
Vidva če spreminjata stalno prebivališče spremenita na občini, kjer ti dajo 1 mesec časa da narediš vsaj en nov dokument s tem naslovom in potem tega pišeš. A si to mogoče mislila? Se vidi da mi glava ne dela čist tako kot bi moglauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4640
24.1.2008 16:15:54   
Anonimen
A to misliš za porodniško? Ker mi številke obrazcev niso nič znaneuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4641
24.1.2008 16:22:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ninny

Vidva če spreminjata stalno prebivališče spremenita na občini, kjer ti dajo 1 mesec časa da narediš vsaj en nov dokument s tem naslovom in potem tega pišeš. A si to mogoče mislila? Se vidi da mi glava ne dela čist tako kot bi moglauser posted image

Ne, ne, ne nisem mislila tega.. Kam prijaviti dete na kateri naslov in ali je vseeno če moje stalno prebivališče ostane enako (dokler si ne vzamem časa za spreminjanje).
Kaj pomeni to, da uradno nimava skupnega prebivališča za naju in kaj za otroka itd.

Ogromno je te solate ...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4642
24.1.2008 16:48:00   
Anonimen
Midva imava trenutno še različna stalna prebivališča, moj ima sicer pri meni začasno in ta mala je prijavljena na mojem naslovu.
Saj če boš kasneje spreminjala, boš obema naenkrat. Kaj pa če bi si vsaj začasnega uredila?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4643
24.1.2008 16:55:26   
alea01
petea- trikolesnik quinny buzz lahko obračaš tako, da te user posted image  gleda ali pa ne
slovenka- živjo. Prijetno urejanje hiške
pikica_30- si nabavla CD mali Mozart?
letala- imam fobijo in me samo v nujnih primerih spraviš v letalo, čeprav moj mož med drugim pilotira jadralna letala in sanja o svojem lastnem aviončku. Bo pa tamalega fural okoli user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4644
24.1.2008 17:13:02   
petea
Otrok mora biti prijavljen na stalen naslovu enega od vaju, drugi pa ima potem nekaj težav: ne more urejati njegovih osebnih dokumentov, pri prečkanju šengenske meje lahko zahtevajo soglasje starša, prijavljenega na istem naslovu kot otrok, da lahko potuje z drugim staršem, verjetno tudi nekaterih vlog (otroški dodatek, vrtec ...) ne more podati.

Če s partnerjem nimata skupnega prebivališča, to samo po sebi ne pomeni nič. Poznam tudi poročene, ki ga nimajo. Lahko pa v takem primeru uveljavljaš status samohranilca.

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 4645
24.1.2008 17:14:04   
petea
alea - a na buzzu obračaš držalo ali sedež otroka?

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 4646
24.1.2008 17:42:40   
alea01
petea-tolk je na hitrco pokazala, da se več ne spomnim. Vem, samo da lahko obračaš, ker mi je pokazala sam ta voziček

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 4647
24.1.2008 18:15:24   
j6
Žanka, oprosti ker sprašujem, ampak tudi meni je en izmed plodkov odmrl v 13 tednu, razumem te ,kako težko ti je bilo in ti je verjetno še, če lahko mi povej kako  je z drugim otročkom. Prvi praviš je ok. Meni je tri tedne nazaj pomeril in se je  v enem mesecu  zmanjšal samo za 1 cm. Kako je pri tebi? Meni so rekli da naj bi se do konca N posušil. Kaj pa pri tebi? Če ne želiš o tem govorit je ok , lahko pa tudi v zasebnih sporočilih . Lp PDP imam 8. 6.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4648
24.1.2008 18:55:31   
*Mojca*
Kaj pol je najboljše da se prijaviva na istem naslovu in probava očetovstvo zrihtat prej?

Ker pol ne morem bit samohranilka a je tako? Sploh mi nič ni jasno v zvezi s tem, same komplikacije...

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu j6)
Neposredna povezava do sporočila: 4649
24.1.2008 19:33:40   
Anonimen
Sploh mi nič ni jasno v zvezi s tem, same komplikacije...

Kontra user posted image  Sami neki obrazci, vloge, uradi, pravilniki itd.

Kaj obstaja kakšen dokument, kjer so zbrane vse informacije, od tega katere obrazce in kam je treba vložiti pred porodom, do tega kako se otroku priskrbi davčno številko ipd.??

(odgovor članu *Mojca*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?