petea
|
Punce, res se razpišete; najprej vas komaj preberem, potem pa imam samogovore, da pač napišem vse, kaj vem in bi vam lahko pomagalo. Torej glede priznavanja očetovstva, izkušnja iz junija 2007: ker so me znanke že informirale, da če birokracijo opraviš pred rojstvom, moraš iti potem še 1x po njem (vsaj v MB), se glede tega nisem preveč sekirala. Ko sva z prišla iz porodnišnice, naju je doma že čakal rojstni list, kjer sem bila vpisana samo jaz kot mama, pri očetu pa so bile črtice ... Tako sva z dragim skočila na UE (lahko greš tudi na krajevni urad, mislim da tam, kjer bo prijavljen ), zraven rabiš osebni dokument, lahko prineseš še otrokov rojstni list, oni potem sestavijo zapisnik, kar traja nekaj minut, dajo ti ga prebrat in podpisat in vsakemu za spomin po 1 izvod, nato pa traja še nekaj minut, da dopolnijo podatke v rojstnem listu in ti ga ponovno natisnejo. Je brezplačno. Pa še dve cvetki glede tega. 1. Čez nekaj dni nas kličejo iz krajevnega urada, da ne morejo prijaviti na stalnem naslovu pri očetu (uradno živimo ločeno, ker se meni ne da 2x v nekaj mesecih menjavati dokumentov zaradi sprememb osebnih podatkov, nisem pa samohranilka), ker ni priznanega očetovstva - se izkaže, da na UE niso vnesli podatkov v register, ker na dan priznanja očetovstva ni delala računalniška mreža so potem po hitrem postopku uredili zadevo (ne znam si predstavljati, da bi šele čez nekaj let ugotovila, da nekaj ni v redu, ker sem zaupala v uradnike) 2. Še čez nekaj dni dobim domov pošto s CSD, da naj se določen dan oglasimo tam zaradi priznanja očetovstva. Sem jih v mislih poslala v ... in ... in ... (prepuščam domišljiji), ker se jim ne da pogledati v njim dostopne podatke, kaj je že urejeno in kaj ne. Nekatere stvari bi delali dvojno, tiste, ki bi pa morali, pa jih niti ne ganejo. Če pa oče ne prizna otroka, bo pa treba tožit. Če se ne spomni, kaj je delal nekaj mesecev pred tem, pa lahko preveri z DNK analizo. Če pa je še dalje grozen, pa na kastracijo z njim ( saj vem, da malo pretiravam, samo vem (ne iz svojih izkušenj), da so nekateri res obupni).
|