![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 10:03:05
|
|
|
|
*bubi*
|
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 10:35:27
|
|
|
|
ada2
|
jaz pa ful pogrešam službo sem komaj 3 dni doma, pa me ful vleče delat a mislite, da je kaj narobe z mano? no, saj jutri grem že delat, zjutraj najprej na pregled k P, popoldan pa delat. Adam pa bo še cel naslednji teden doma pri babici
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 10:45:25
|
|
|
|
ada2
|
aja, drugače pa se je stanje začelo počasi umirjat vročine skoraj ni več , kašlja še fejst diha že veliko boljjše , tudi bolj je razpoložen , več je pokonci, tako da bo kmalu čisto zdrav. pa še pa vam povem s čim smo vročino najbolj zbili - krompirjevi obkladki in citripanček, oz. zdaj se to imenuje daleron junior. tak prašek, ki se da v čajj. sem se spomnila, da sem ta citripanček nekoč pri Nuši uporabljala in je bil super, pri takih prehladnih in gripoznih stanjih in sem šla v lekarno to iskat, pa mi najprej rečejo, da citripančka pa ni mogoče več dobit , no, pol pa le ugotovimo, da je to zdaj daleron junior
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 10:49:00
|
|
|
|
petarda
|
Ja....mi smo tudi imeli včasih citripanček
|
|
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 10:49:28
|
|
|
|
petarda
|
vročine skoraj ni več , kašlja še fejst diha že veliko boljjše , tudi bolj je razpoložen , več je pokonci, tako da bo kmalu čisto zdrav.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 10:52:49
|
|
|
|
ŽELJA2
|
Zdravo. Evo, sem se že potepala. Kavica, pa lekarna, pošta (kjer sem bila ob denar, valjda) in pustni kostumi. Andraž se je odločil da bo lev. Sem hvala bogu dobila lušten kostum. Upam, da se ne bo premislil, no pa sej je itak zelo veliko možnosti, da ga sploh ne bo hotel obleči. Ampak mama bo pripravljena, otrok pa kakor želi. Danes popoldan bova šla pa na telovadbo. Sem ugotovila, da ima kljub vrtcu popoldan še vedno ful energije in da je tudi zato ker mu manjka gibanja in dogajanja. Včeraj ko sva bila po vrtcu še cel popoldan zunaj, je bil kot en sonček. Tut pol zvečer. Priden, nasmejan, nobenih kapric, ki ga zadnje čase popadajo. Tko, da ga bomo zdej (če bo hotel seveda) lepo vozili enkrat na teden na telovadbo, pa še vsak drugi ponedeljek na ure pravljic. Mamo to vse tle na našem koncu. Tko, da nam tut ne vzame ful časa al pa vožnje. Pa še vsak popoldan ni enak popoldnevu, da se mal dogaja otroku. No, bomo vidl kako bo. Če bo užival, bom ful srečna.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 10:55:00
|
|
|
|
ŽELJA2
|
Ada, sej to je po eni strani super, da ful pogrešaš službo. To pomeni, da greš rada in takih srečnežov je vedno manj, veš? Če ima človek rad svoje delo je to super.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 10:55:34
|
|
|
|
NinaŠ
|
sem komaj 3 dni doma, pa me ful vleče delat a mislite, da je kaj narobe z mano? ja ...sem zdajle skočila na randi na lokomotivo, ko je moj imel polurni postanek tu v Lescah
|
|
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 10:57:07
|
|
|
|
ŽELJA2
|
No, za citripanček pa še nisem slišala. Hvala za informacijo, take stvari je dobr vedet.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 10:59:02
|
|
|
|
NinaŠ
|
citripanček, oz. zdaj se to imenuje daleron junior ne mi rečt... ...jaz jima tudi vedno dajem Daleron junior za zbijat vročino, ko citripančka ni NIKJER za dobiti ...no zdaj pa zvem, da je to eno in isto
|
|
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 12:34:16
|
|
|
|
amy26
|
spet ste naklofale nekaj strani da ne dohajam dobra novica, danes dobila odločbo od csd, podaljšano imam porodniško do 25.05.2008
|
|
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 12:47:54
|
|
|
|
tincci
|
Amy, kako je blo z AS-om?
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 12:56:33
|
|
|
|
NinaŠ
|
podaljšano imam porodniško do 25.05.2008
|
|
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 13:15:08
|
|
|
|
*bubi*
|
Zakaj pa mene ne vprašate? Ja, včasih je obstajalo vse to..... Citripan (za odrasle), Citripanček (za otroke), Daleron C in Daleron C junior. Vse od krke in niti ne vem, v čem je bila razlika. Bi pa jaz pri prehladu in gripi (vsaj odraslim) bolj priporočala Lekadol plus C, ker ima FUL več vitamina C not kot Daleron C. Otroških pakiranj pa nimajo, bodo morali tudi v tej smeri razmislit
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 13:17:07
|
|
|
|
*bubi*
|
Aja, pa v vseh teh zadevah je not paracetamol in vitamin C. Tako da niti slučajno ne smete zraven še kakega Calpola ali pa svečke dat! Jao, kaj naredi paracetamol z jetri.....
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 13:25:25
|
|
|
|
amy26
|
Amy, kako je blo z AS-om? tincci, žal tega mleka ni marala, prva dva dni je pojedla z odporom 20-30ml pol pa konc, pa še to se ji je dvigovalo, se je raje takrat več dojila in bila lačna kot pa da bi jedla to mleko, žal. Tako da imam eno škatlo čisto neodprto, tako da ti jo lahko vrnem ali pa jo podarim komu Smo pa dobili allernovo na recept in to je kar dobro sprejela, no da bi pila to ne, zjutraj mi poje en obrok tega mleka -grisolino, čez dan ji ne dajem ker ne poje skor nič, torej samo zjutraj ko je lačna, kar je tudi ok, torej dobi vsaj en mlečni obrok GH.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 13:40:35
|
|
|
|
Nej1
|
Dober dan! Po novem imam drugo uporabniško ime- nič kaj drugačno . Pri nas nič posebnega. A je v vrtecu zadovoljen, zelo rad gre. Tudi zdravi smo še kar (trikrat trkam). Od septembra (z nastopom v vrtec) je imel dvodnevno virozo (o tem potem, ko bom kaj več rekla o naši P- ko je že Catja načela to temo), rotavirus (hvalabogu v blagi obliki) in pred 14 dnevi trebušno virozo. No res je, da ima vsake toliko časa zadelan nos ampak se ne razvije v nič hujšega. Smo pa naradili kuro z Bronhomunalom (Bubi kaj praviš na te kapsule) in vsako jutro pije actimel. No še eno vprašanje za Bubi. Kaj meniš o tem predpisovanju antibiotikov kar na pamet (primer Ada), ko se potem ugotovi, da antibiotik sploh ni potreben.(me je spet razjezilo, ker gre za našo P). Kako to vpliva na organizem? Še tipkam potem- danes je dolg dan.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 13:42:53
|
|
|
|
petarda
|
Jao, kaj naredi paracetamol z jetri..... Uh...jaz sem pa mislila, da je to bolj nedolžan zadeva ... Drgač pa meni vse kar se sliši na lekadol ne pomaga! Res
|
|
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 13:44:35
|
|
|
|
petarda
|
Ooo Nej1 pozdravljena Čestitke za 1. objavo!
|
|
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 13:51:37
|
|
|
|
Nej1
|
IZVIRNO SPOROČILO: petarda Ooo Nej1 pozdravljena Čestitke za 1. objavo! ha, ha, ha - te kmalu dohitim
|
|
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 13:56:03
|
|
|
|
Nej1
|
Aja, pa Bubu A tudi ne zna izgovorit L=J , R=J ali ga izpusti. Pa že tri mesece smo tudi brez nočne plenice in to brez nesreč . Kaj Petardito že izgovori črko R ali kateri drugi novemberček?
|
|
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 13:56:43
|
|
|
|
ada2
|
Kaj meniš o tem predpisovanju antibiotikov kar na pamet (primer Ada), ko se potem ugotovi, da antibiotik sploh ni potreben.(me je spet razjezilo, ker gre za našo P). Nej antibiotike je Adamu pisala druga P, ne naša (v isti stavbi, nasproti naše ordinacije - saj veš katera.). ne vem no, Adamu je naša P do zdaj samo 1x pisala AB, ko je imel bronhitis pri 3 mesecih. takrat je dobil kapljice hiconcil. drugače pa še mu ona ni pisala AB. meni se je ravno zato zdela vredu, ker nekako bolj na naraven način zdravi. saj če se spomnim pri Nuši - ni bilo nikoli, da bi brez AB šle od zdravnika, pa tudi skoraj nikoli niso kakih brisov ali testov krvi delali
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 13:57:53
|
|
|
|
ada2
|
Pa že tri mesece smo tudi brez nočne plenice in to brez nesreč . vau
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 14:09:37
|
|
|
|
Nej1
|
Nej antibiotike je Adamu pisala druga P, ne naša (v isti stavbi, nasproti naše ordinacije - saj veš katera.). Aja potem pa opravičilo naši P. Za tisto drugo P pa se mi zdi, da jih prepiše še posebaj, če ne gre za njene paciente, da ne bi bilo kaj narobe . Se mi je zdelo čudno, ker A je tudi do sedaj 1 x predpisala AB. Ampak zadnje čase slišim, da jih kar nekaj predpisuje ( brez kontrole krvi, kar res ni bila njena navada). Škrtari pa z bolniško . Je A pri tisti septemberski virozi poslala kar v vrtec (z vročino, sicer ne dosti 37,7) z razlago, da gre pač za eno banalno virozo, ki jo bodo zdaj tako in tako vsi dobili in da letos pričakujemo več kot 2000 viroz ter če bomo za vsako virozo doma ne bo nikogar v službi, šoli, vrtcu,..... .
|
|
|
|
RE: Novemberke 2005- 2. del 23.1.2008 14:14:14
|
|
|
|
tincci
|
Podari jo komu, Amy Ena škatla je včasih stala 10.000 SIT, mogoče pa še komu pride prav. Čestitke za podaljšano
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiPrešeren »na otroški način«Prešernova poezija je resna, težka za šolarja, kaj pa šele za predšolskega otroka. Kljub temu pa je Prešeren napisal nek...
Super ideje za pustni kostumČe za svojega malčka še nimate pustnega kostuma in ste boste letos primorani malo poigrati doma, preverite odlične ideje...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.