Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kdaj v svojo posteljico? 21.1.2008 21:58:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz mojega pri kakšnoh 7 ali 8 mesecih, ko se je začel non stop zbujat. Ia zelo rahel spanec, tako da ga je zbijalo izgleda dihanje in obračanje. Potem je bilo dobro. Ti pa verjamem, da ti je hudo.
|
|
|
|
RE: Kdaj v svojo posteljico? 21.1.2008 21:59:15
|
|
|
|
TIA22
|
IZVIRNO SPOROČILO: TIA22 Moj malček, no saj je že pravi velikan, bo aprila star 5 let. Do danes je spal z mano v postelji, če je partner spal pri meni, je spal na sredini . Danes pa prvič spi v svoji sobici! Zdaj pa sem jaz sama ! Kdaj ste ve dale otroke spat v svojo sobo? Že takoj od malega? Aha, hotela sem še vprašati, če ga naj ponoči če se bo zbudil in prišel k meni spat nesem nazaj v njegovo sobico? Jaz mislim da bi bilo to pametno. Pa sem mu lučko nočno pustila prižgano, ker v temi mu ziher nebo prijetno da se zbudi kaj?
|
|
|
|
RE: Kdaj v svojo posteljico? 21.1.2008 22:01:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz komaj čakam dan, ko bo spal v svoji postelji. Vedno dobim kako nogo ali roko v glavo. Zdaj sva zmenjena tako, da zaspi v svoji, če pa se ponoči zbudi in gre lulat, pa lahko pride k nama.
|
|
|
|
RE: Kdaj v svojo posteljico? 21.1.2008 22:01:26
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
ne vem, kdaj bo šel v svojo posteljico v svojo sobo. nam za1x tako čisto ustreza, je pa res, da v nekem času ga imam namen preselit. sem pa mnenja, da otrok v sobi ne potrebuje neke majhne lučke, v temi je njegov spanec čisto dovolj dober, sploh je pa strah pred temo pridobljen (ponavadi od staršev) in ne prirojen.
|
|
|
|
RE: Kdaj v svojo posteljico? 21.1.2008 22:02:55
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie sploh je pa strah pred temo pridobljen ponavadi od staršev in ne prirojen. Hm, ne vem, če je to res. Jaz ga nisem z ničemer prestrašila, pa mi pogosto pravi, da ga je strah. Mogoče pa le izsiljuje
|
|
|
|
RE: Kdaj v svojo posteljico? 21.1.2008 22:03:53
|
|
|
|
martinuška
|
Hm, naša je v svoji posteljici spala že od rojstva. In je vsem tako ustrezalo. Pri 2,5 mesecih pa je šla tudi v svojo sobo. Vsi super spimo. ;)
|
|
|
|
RE: Kdaj v svojo posteljico? 21.1.2008 22:04:04
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie sploh je pa strah pred temo pridobljen (ponavadi od staršev) in ne prirojen. Ali pa iz kakšne blesave knjige, ki govori o kakšne fantku na primer, ki ga NI VEČ strah teme. Takrat je moj prvič slišal, da je lahko človeka teme tudi strah!!!!!! Drugače pa, če otroku lučka pomaga, da se bolje počuti, zaradi česarkoli že, zakaj pa ne. Z veseljem mu jo dam.
|
|
|
|
RE: Kdaj v svojo posteljico? 21.1.2008 22:04:47
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
tudi strahovi pred kačami, pajki, kakšnimi drugimi živalcami, tudi psi, so ponavadi pridobljeni (zopet od okolice) in ne prirojen (res redke izjeme, da imajo to prirojeno, paše v to 'dvomim').... dojenček pri 9,10m, ko ga postaviš v ZOO pred steklo in gleda pajke, je zelo navdušen. otroka pri 10letih je pa strah....
|
|
|
|
RE: Kdaj v svojo posteljico? 21.1.2008 22:05:46
|
|
|
|
TIA22
|
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77 IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie sploh je pa strah pred temo pridobljen ponavadi od staršev in ne prirojen. Hm, ne vem, če je to res. Jaz ga nisem z ničemer prestrašila, pa mi pogosto pravi, da ga je strah. Mogoče pa le izsiljuje Nevem če je to izsiljevanje. Jaz sem mu pustila luč, ker ko se bo zbudil mu nebo nič jasno kje je in da ga nebo panika in se bo začel dreti kot hudič. Pa lažje mu bo-po moji presoji.
|
|
|
|
RE: Kdaj v svojo posteljico? 21.1.2008 22:07:07
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
IZVIRNO SPOROČILO: TIA22 IZVIRNO SPOROČILO: natasa77 IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie sploh je pa strah pred temo pridobljen ponavadi od staršev in ne prirojen. Hm, ne vem, če je to res. Jaz ga nisem z ničemer prestrašila, pa mi pogosto pravi, da ga je strah. Mogoče pa le izsiljuje Nevem če je to izsiljevanje. Jaz sem mu pustila luč, ker ko se bo zbudil mu nebo nič jasno kje je in da ga nebo panika in se bo začel dreti kot hudič. Pa lažje mu bo-po moji presoji. ja no, to je pomojem nevede navajanje na lučko. a v temi ga ne moreš potolažit? no sicer ni moja stvar, ampak mislim, da bi jaz sprva definitivno poizkusila z ugasnjeno lučko...
|
|
|
|
RE: Kdaj v svojo posteljico? 21.1.2008 22:07:37
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie tudi strahovi pred kačami, pajki, kakšnimi drugimi živalcami, tudi psi, so ponavadi pridobljeni Ne, pa ni čisto tako. Mojemu otroku so se pri kakšne pol leta fuuul gravžale Barbike. Pa jih je takrat prvič videl.
|
|
|
|
RE: Kdaj v svojo posteljico? 21.1.2008 22:08:26
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: TIA22 IZVIRNO SPOROČILO: natasa77 IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie sploh je pa strah pred temo pridobljen ponavadi od staršev in ne prirojen. Hm, ne vem, če je to res. Jaz ga nisem z ničemer prestrašila, pa mi pogosto pravi, da ga je strah. Mogoče pa le izsiljuje Nevem če je to izsiljevanje. Jaz sem mu pustila luč, ker ko se bo zbudil mu nebo nič jasno kje je in da ga nebo panika in se bo začel dreti kot hudič. Pa lažje mu bo-po moji presoji. Po moje je tudi tako O.K.
|
|
|
|
RE: Kdaj v svojo posteljico? 21.1.2008 22:10:25
|
|
|
|
TIA22
|
IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie IZVIRNO SPOROČILO: TIA22 IZVIRNO SPOROČILO: natasa77 IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie sploh je pa strah pred temo pridobljen ponavadi od staršev in ne prirojen. Hm, ne vem, če je to res. Jaz ga nisem z ničemer prestrašila, pa mi pogosto pravi, da ga je strah. Mogoče pa le izsiljuje Nevem če je to izsiljevanje. Jaz sem mu pustila luč, ker ko se bo zbudil mu nebo nič jasno kje je in da ga nebo panika in se bo začel dreti kot hudič. Pa lažje mu bo-po moji presoji. ja no, to je pomojem nevede navajanje na lučko. a v temi ga ne moreš potolažit? no sicer ni moja stvar, ampak mislim, da bi jaz sprva definitivno poizkusila z ugasnjeno lučko... Pismo, zdaj pa res nevem Ali bi mu pustila lučko, pa naj se sam odloči kdaj bo spal v temi ali naj mu jo grem ugasniti???
|
|
|
|
RE: Kdaj v svojo posteljico? 21.1.2008 22:18:14
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: TIA22 Pismo, zdaj pa res nevem Ali bi mu pustila lučko, pa naj se sam odloči kdaj bo spal v temi ali naj mu jo grem ugasniti??? Če pogledam sebe v tem obdobju, sem imela mesece, ko je morala biti luč prižgana, pa ko je morala biti luč ugasnjena, pa enkrat vrata odprta, pa enkrat zaprta. Skoraj do 14 leta sem se zmišljevala. Tko, da ti jaz ne vem odgovorit.
|
|
|
|
RE: Kdaj v svojo posteljico? 21.1.2008 22:20:00
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: TIA22 Pismo, zdaj pa res nevem Ali bi mu pustila lučko, pa naj se sam odloči kdaj bo spal v temi ali naj mu jo grem ugasniti??? Ma pa daj pusti mu to lučko. Pa kaj če se navadi. Vrlo važno. Bolje da se navadi na luč, kot da se prestari teme.
|
|
|
|
RE: Kdaj v svojo posteljico? 21.1.2008 22:22:14
|
|
|
|
Petraa
|
ta starejši spi v svoji posteljici mah ne znam zdej točno je bil obdobje ko je spal z nama,potem v svoji in nazadnje smo ga dali v njegovo posteljico speti pri cca 2 let.Spi v naši spalnici v svoji postelji vrata so odprta ta najmlajši pa še vedno spi z nama
|
|
|
|
RE: Kdaj v svojo posteljico? 21.1.2008 22:24:32
|
|
|
|
TIA22
|
Lučka bo gorela . Samo jaz nevem če bom kaj spala
|
|
|
|
RE: Kdaj v svojo posteljico? 21.1.2008 22:37:31
|
|
|
|
lex
|
pri nas je morala biti v kuhinji prižgana luč in ODPRTA vrata, ker je bil bratec od nekdaj tako strahopeten, da je do ne vem katerega leta spal pri mojih dveh, ko pa je prišel v sobo (sva jo imela skupaj), pa dokler ni začela mačka poleg njega spat ni spal v svoji, ampak v moji postelji , pusti mu luč. sicer moja dva spita vsak v svoji postelji od vsega začetka a so vse postelje v spalnici, tako da nimamo neke jake panike, bo pa ko bodo dobili voje sobe, takrat nas bo pa verjetno vseh 5 spalo v spalnici na eni. no Aleks že zdaj sam prileze v posteljo nazaj (ne zaspi kje drugje kot v najini, pol ga pa prestavima za 1 uro, ker pol je že nazaj )
|
|
RE: Kdaj v svojo posteljico? 21.1.2008 23:02:56
|
|
|
|
frutka_
|
Nima še svoje sobe ampak kljub temu spi od vsega začetka v svoji postelji. Razen ko je bolan, takrat je v veliki postelji.
|
|
|
|
RE: Kdaj v svojo posteljico? 21.1.2008 23:03:35
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: TIA22 Samo jaz nevem če bom kaj spala Ne sekiraj se na zalogo .
|
|
|
|
RE: Kdaj v svojo posteljico? 21.1.2008 23:05:48
|
|
|
|
frutka_
|
Jaz še zdaj ne maram spati v popolni temi. Ni mi prijetno in tamalemu tudi pustim malo zvezdico prižgano. Oddaja tako lepo, mehko svetlobo.
|
|
|
|
RE: Kdaj v svojo posteljico? 22.1.2008 7:39:08
|
|
|
|
Tajduška
|
Moja hči od prvega dne ko sva prišli iz bolnice spi v svoji postelji in svoji sobici. Razen, če je bolana recimo, prileze k nama.
|
|
|
|
RE: Kdaj v svojo posteljico? 22.1.2008 7:42:17
|
|
|
|
katka11
|
nas skrat ful dolg ni hodil k nama. spali smo sicer v isti sobi, ampak vcasih sploh ni mogel pri nama zaspat. tud ce se je zbudil ponoci slucajno, pa sem ga dala k nama ni mogel zaspati dokler ga nisem dala v njegovo posteljo. no pol pri cca 2 letih al pa se mal kasneje, ko sva mu iz posteljice dala stran dve palici od ograjice je pocasi zacel sredi noci hodit k nama. zdej ma tud svojo sobo k smo se preselili, tam zaspi, obvezno pa vsako noc pride k nama. naju sicer ne moti, men je fajn k se ponoci stisneva, sam verjetno to ni u redu in bi ga blo fajn odvadit al kaj?
|
|
|
|
RE: Kdaj v svojo posteljico? 22.1.2008 8:51:11
|
|
|
|
viv_
|
Obe spita od začetka v svoji posteljici. Mirno smo v svojo sobo preselili pri 2,5 letih, prej ni bilo možno, ker ni bilo sobe. Zarja je šla k Mirni v sobo pri 4 mesecih. Imata prižgano solno lučko. Je pa res, da Mirna spi celo noč od 4. meseca dalje, Zarja pa od 8. Pa tudi, dokler sta se zbujali, so bila to samo hranjenja - 5 minut, pa takoj nazaj zaspat.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Pravice iz naslova krajšega delovnega časa Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?