Rubin.
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko IZVIRNO SPOROČILO: Rubin. Oh Nejcko. Nekdo vidi težave, drug pa izzive, pa oba stojita pred isto stvarjo. Sicer pa je tako tudi o.k., ker drugače bi bilo preveč dolgočasno. In o tem jaz ves čas govorim - da smo ljudje različni, imamo različne značaje, različno vzgojo, različno življenjsko filozofijo, različne potrebe, različne sposobnosti, različne fizične lastnosti ... in nismo vsi za vse. Vsi pač v isti stvari ne moremo videti izziva, prav tako ne ovire. Nekomu bo 300€ dovolj, drugemu ne ... In zakaj potem nekoga žaliti z ne vem kakšnimi opazkami, če je tak, kot je in če na stvari gleda, tako kot gleda oz. jih doživlja tako, kot jih doživlja. Vedno pa bom trdila, da si človek za pošteno delo zasluži pošteno plačilo in pošten počitek - koliko je za koga kaj pošteno, je zopet odvisno, ampak zato, ker je nekdo zadovoljen z eno šminko celo življenje, spet ne moremo zahtevati, da so enako zadovoljni vsi. Eno povprečje je pač potrebno potegniti - ampak če pogledamo današnje delavce, mislim, da niti eden, ki ima 350€ plače, s tem ni zadovoljen. Torej nekaj ni v redu s tako plačo, kajne? In zakaj potem nekoga žaliti z ne vem kakšnimi opazkami, če je tak, kot je in če na stvari gleda, tako kot gleda oz. jih doživlja tako, kot jih doživlja. Kdo pa koga žali, jaz tega nisem zasledila. Vedno pa bom trdila, da si človek za pošteno delo zasluži pošteno plačilo in pošten počitek. Imaš prav, samo je to utopija, kjerkoli po svetu ne samo pri nas. Nikoli in nikdar ne bodo/niso bili, vsi ljudje pošteno plačani za pošteno delo. Je večkratno obratno, da so zelo dobro plačani za nepošteno delo, pa to je že druga zgodba. ...ampak če pogledamo današnje delavce, mislim, da niti eden, ki ima 350€ plače, s tem ni zadovoljen. Torej nekaj ni v redu s tako plačo, kajne? Takšna plača vsekakor ni vredu, ampak ni point, da bi človek spreminjal plačo pri delodajalcu, ker je pač ne more, point je da spremeni svojo miselnost in se vpraša zakaj dela za takšno plačo. A ne vidiš, da je bolj varno bentit nad nečim kar ne moreš spremenit, kot nad nečim, kar lahko. Isto je z vremenom, kaj čem jamrat da bo jutri cel dan dež in biti slabe volje, sej ga ne morem spremenit. Lahko pa svojo miselnost, pa izkoristim slabo vreme in kaj po hiši naredim, ker se mi ven ne da. Tako jaz razmišljam.
|